Co dělají domácí kočky při říji?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.9.2017 22:43
H.ilda

XXX.XXX.241.241

Jak prožívá nevykastrovaná kočka chovaná pouze v bytě říji - mrouskání? Je to opravdu taková hrůza, jak se píše? Je to pro ní opravdu vysilující a stresující, hubne, všude čůrá nebo se to dá nějak zvládnout? Předem píšu, že kastrovat jí nechci. Je to kočka s PP s možností chovu, ale nechceme nakrývat nijak často (ani 3x do 2 let, jak je povoleno).

18.9.2017 02:08
rapotacka11

XXX.XXX.32.178

Vyzkoušíte, uvidíte...

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.9.2017 08:58

H.ilda napsal(a):
Jak prožívá nevykastrovaná kočka chovaná pouze v bytě říji - mrouskání? Je to opravdu taková hrůza, jak se píše? Je to pro ní opravdu vysilující a stresující, hubne, všude čůrá nebo se to dá nějak zvládnout? Předem píšu, že kastrovat jí nechci. Je to kočka s PP s možností chovu, ale nechceme nakrývat nijak často (ani 3x do 2 let, jak je povoleno).

Je to hodně individuální.

a s opakovaným přemrouskáváním se bez kocoura se to má tendenci horšit.

18.9.2017 10:24
Janaaa

XXX.XXX.226.2

H.ilda napsal(a):

Nosila jsem přes týden špunty v uších.Kočka se válela, celý dny řvala bez přestávky, nejedla...ale čůrala normálně do kočičího WC.Po říji šla hned na kastraci...nevyspali se ani sousedi.Divila jsem se, že vydrží pořád řvát, že má ještě hlasivkysmajlík

18.9.2017 10:39

Njn, v bytě si to nedovedu představit.

já jsem mrouskavou kočku zavírala do garáže, kde mezi ložnicemi a kočkou bylo mnoho dveří včetně protipožárních.

i tak byla slyšet.

18.9.2017 11:33
lavacca

XXX.XXX.63.20

H.ilda napsal(a):

Pak leda antikoncepce...však ji bežně chovatele s PP používají, i kdyz nese taky svá rizika... buď prášek kazdou riji nebo injekce či čip ( většinou vydrzi působit rok až rok a pul, záleží na zvířeti).

Jinak uvidíte sama, ale hodně lidi ma představu, ze bude chovat a po prvni riji s radosti objednává kočku na kastraci. Opravdu při riji nekolik dni pronikavě vola kocoura ( chudáci sousedi), občas některá značkuje (ale to tak často zas není, bude to kočka od kočky), nicméně opakované říje bez propuštění opravdu kočku vysilují, muže to přejít až do permanentní říje, což už kočku ohrožuje na životě ( neustále mrouska, poradně nezere, hubne, nedá se dík riji poradně vykastrovat - vše je moc prokrvene). Proto se dává ta antikoncepce, aby se kočka nevysilovala a navíc časté říje = větší riziko zánětu dělohy, atd.

18.9.2017 13:28
Acamar

XXX.XXX.57.109

U nás to taková divočina nebyla, šlo o dospělou obyč kočičku z útulku (domnívali jsme se nejdřív, že je už kastrovaná). Cca 5-7 dní tak povrkávala, nastavovala se, byla extra přítulná, moc nechtěla jíst,2x mi počurala nějakou igelitku s oblečením - nic extra obtěžujícího. Ale i tak jsem ji promptně objednala na kastraci...

Janae

18.9.2017 14:07
Janae

XXX.XXX.91.92

H.ilda napsal(a):

TO záleží na kočce, některé vyvádějí a jejich říje se stupňují, ale znám i takové kočky, kterým je už víc než deset let a po celý svůj život říjí dost umírněně, tzn občas si zařvou a jsou mazlivšjší a tím končí.
Asi bych předpokládala, že akčnější plemeno kočky bude mít i akčnější říji, ale nebude to pravidlem.

Moje poslední kočka klidného plemene akorát občas mňoukla a válela se před chlapem nebo ve špinavých ponožkách. Ovšem vlastně hned první říje se stala permanentní.
Babička má asi 13 let starou kočku, ta říjí asi třikrát do roka a klidně, v paneláku by ji vynesli v zubech, kdyby začala vyvádět.
No a moje mamka měla nekastrovanou kočku klidného plemena, ta když začala říjet, byl to řev, jako když brečí mimino. První rok se zvědavá sousedka přišla zeptat, jestli nemáme v garáži zavřené miminko.

18.9.2017 15:02
macomb

XXX.XXX.99.17

Kámoška nám z důvodu dlouhodobého odjezdu do zahraničí nechala na "hlídání" 12 letou kočku...nekastrovanou... Děs běs, kočka permanentně řvala, nastavovala se i psovi, vyhublá jako vix, vykousávala sii chlupy na přichu a celej ocas měla kolikrát vyhryzanej.Nechali jsme ji vykastrovat a kočka se zklidnila, pěkně nabrala a celkově to byl zákrok ke spokojenosti všech zůčastněných smajlík

18.9.2017 15:50
lavacca

XXX.XXX.63.20

Jinak jeste dodám, ze i průběh říje se dědí dost z matky na dceru ( jakož i plodnost, užší pánev, atd.), takže doporučuji vyzjistit u chovatele, jak na tom matka koťat je. ;).

21.9.2017 17:44
Jeseník

XXX.XXX.145.107

Naše míca má průběh mrouskání celkem málo otravný. Když to na ni příjde (každy měsíc) tak jen dolízá že chce hladit a vrní si. Chodí teda většinou za mnou jako za mužem, ale že by to byl děs to ne. Spiš sranda jak se snaží dávat bokem ocásek :-D Třeba budete mít stejné štěstí a bude při tom jen mazlivá jako ta naše whiskaska ;-).

Přidejte reakci

Přidat smajlík