Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.9.2017 17:26
Michacka

XXX.XXX.168.40

Dobrý den všem, potřebuji poradit ohledně wc pro kočku. Máme doma dvě kočky a jedna z nich nám nechodí na mísu (máme 3, každou jinde) a potřebu udělá vždy kousíček vedle mísy. Umíte mi někdo poradit, co s tím? Co máme změnit? Moc děkuji, Milan.

19.9.2017 18:37
Bejina

XXX.XXX.112.69

Jak jsou kočky staré ? A dříve na WC kočka chodila nebo s tím má problém od počátku? Ty dvě kočky máte spolu jak dlouho? Zkuste odpovědět a třeba se přijde na problém. Třeba jí jen nesedí stelivo, ale záleží na vašich odpovědích...

19.9.2017 18:42
Michacka

XXX.XXX.168.40

Kočkám je cca 1 rok, jsou to ségry smajlík Spolu jsou od narození, nic méně my jsme druhými majiteli a u nás jsou 5 měsíců. Po narození se prý na záchod naučili a nebyl s tím problém. Druhá kočka na mísu chodí bez problémů. Někdo mi říkal, že prý ta co nechodí na mísu, tak prý nechodí proto, že jí tam chodí ta druhá...Moc vám děkuji za odpověď!

19.9.2017 19:02
lavacca

XXX.XXX.63.20

Michacka napsal(a):
Dobrý den všem, potřebuji poradit ohledně wc pro kočku. Máme doma dvě kočky a jedna z nich nám nechodí na mísu (máme 3, každou jinde) a potřebu udělá vždy kousíček vedle mísy. Umíte mi někdo poradit, co s tím? Co máme změnit? Moc děkuji, Milan.

A jak často to dela? Jsou obě kastrovane? A ta wc mate všechna stejná ( krytá? Nekryta? Stejná podestylka?) Nějaké změny u vás doma?

19.9.2017 19:04
lavacca

XXX.XXX.63.20

A vedle wc jen cura nebo i kadí? Je vyloučen zdravotní duvod? Dost koček s moc.problemy začne curat mimo wc s myšlenkou, ze je to nebude bolet. Vlastně si spoji tu bolest při curani s tim wc.

19.9.2017 19:10
Michacka

XXX.XXX.168.40

Všechna WC jsou stejná, se stejnou podestýlkou a jsou nekrytá. Čůra i kadí vedle. Vetšinou jednou denně musíme uklízet...Obě jsou kastrované...

19.9.2017 19:22
Bejina

XXX.XXX.112.69

Používáte stejné stelivo jako ti dřívější majitelé? A ten problém je celých 5 měsíců co jsou kočičky u vás nebo až v poslední době?
Zkuste třeba změnu steliva a pokud to nezabere, tak zajít k veterináři, aby se vyloučil problém močových cest, jak radí i "Lavacca". Záleží na tom, jak dlouho kočička ten problém má...

19.9.2017 19:24
Bejina

XXX.XXX.112.69

A ještě dotaz... jak často čistíte WC? Některé kočičky nerady na použitý záchodek, pak jdou raději vedle...

19.9.2017 20:23
Michacka

XXX.XXX.168.40

Problém trvá v podstatě od začátku, nejdřív jsme měli jedno WC a pak nám veterinářka řekla, že je potřeba mít pro dvě kočky aspoň tři, tak jsme je pořídili a stejně se nic nevyřešilo. Snažím se je čistit každý den, nebo ob den. Pořád jsme čekali, že to přijde samo, ale nic...smajlík

19.9.2017 20:40
Bejina

XXX.XXX.112.69

Zkuste čistit WC ráno i večer, tedy 2x denně, třeba to zabere (některé kočičky můžou být více "nóbl" )... a na jeden záchodek bych dala na zkoušku jiné stelivo...

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.9.2017 20:46

Možná se jim nelíbí stelivo, já jsem tímto způsobem byla nucena přejít ze silikátu na jemné hrudkující :D.

20.9.2017 06:40

WC uklízím průběžně.

Jinak k té potřebě "kousek vedle" - ona do záchodku vůbec nevleze?
Mám jednu expertku, která taky koná "kousek vedle", ale ona si poctivě do záchodku vleze, pečlivě se uvelebí - hlavou dovnitř a dupkou ven, a koná... ...jestli to není stejný případ?

20.9.2017 10:47
lavacca

XXX.XXX.63.20

Michacka napsal(a):
Všechna WC jsou stejná, se stejnou podestýlkou a jsou nekrytá. Čůra i kadí vedle. Vetšinou jednou denně musíme uklízet...Obě jsou kastrované...

Nekryta... Hm a nemůže to byt tim, ze si sedne do wc a zachová k okraji, ze to proste jde mimo wc? Zkusila bych pořídit jedno kryté wc, stejnou podestylku ( mají tu na kterou byly zvyklé u bývalých majitelů?) a dat vedle toho, kde to hází vedle. A uvidíte. Ja mam třeba doma jednu cicu, která zacouva až dozadu a cura vlastně na stěnu wc, po které to steče dolu do podestylky. Kdyby mela nekryte wc, tak to jde taky mimo...

Jinak za me doporučuji toto - ma zvedly zadní okraj, takže nic z wc neunikne a je krasne velké za tu cenu. Mam jich doma již několik par let a nemůžu si je vynachválit. https://www.spokojenypes.cz/wc-vico-kryte-s-dvirky-56-x-40-x-40-cm/.

20.9.2017 15:38
Michacka

XXX.XXX.168.40

Moc vám všem děkuji za tipy a rady smajlík Myslím, že potřebu nedělá z mísy vedle, ale že je celá venku mimo mísu. Objednal jsem to zakryté wc a uvidíme, jestli bude úspěch...smajlík Můžete mi prosím ještě poradit typ steliva, že bych zkusil ještě změnu? Děkuji.

20.9.2017 16:40
Bejina

XXX.XXX.112.69

Michacka napsal(a):
Moc vám všem děkuji za tipy a rady smajlík Myslím, že potřebu nedělá z mísy vedle, ale že je celá venku mimo mísu. Objednal jsem to zakryté wc a uvidíme, jestli bude úspěch...smajlík Můžete mi prosím ještě poradit typ steliva, že bych zkusil ještě změnu? Děkuji.

Jaké stelivo používáte? Dle diskuze hodně lidé používají Zverlit. Já osobně jsem si oblíbila Cats Best (öko plus), které je sice dražší, ale spotřeba je mnohem nižší a voní dřevem. Mám 4 kočky a používají ho všechny bez problémů.

20.9.2017 18:41

Nám se velmi osvědčilo stelivo Tigerino canada. Trochu se vynáší, ale jak to tak čtu, tak je to u většiny steliv podobně. Ale - nepráší, dělá super hrudky a vydrží dlouho bez zápachu. Používala jsem čtyři roky Zverlit, ale "poslední" šarže se pokazila. Už nechci jiné než tohle to :smajlík

http://www.zoohit.cz/shop/kocky/kockolity_podestylky/tigerino/tigerino_canada/635627.

23.9.2017 08:37
Michacka

XXX.XXX.168.40

Děkuji vám ještě jednou za vaše rady a návrhy. Ještě jsem tak přemýšlel, nemůže mít kočička třeba nějaký psychický problém? Máme totiž taky udělaný průlez zkrz zeď pro kočičky, aby mohly ven kdy chtějí a tahle kóča co nám nechodí na WC se pořád ještě nenaučila průlezem chodit...smajlík

23.9.2017 10:06

Michacka napsal(a):
Děkuji vám ještě jednou za vaše rady a návrhy. Ještě jsem tak přemýšlel, nemůže mít kočička třeba nějaký psychický problém? Máme totiž taky udělaný průlez zkrz zeď pro kočičky, aby mohly ven kdy chtějí a tahle kóča co nám nechodí na WC se pořád ještě nenaučila průlezem chodit...smajlík

Zeptám se, máte z venku průlez nějak chráněný? Třeba lavička, truhlík, "sádrový trpaslík" apod.? Některé kočky nemají rády, když jsou vidět hned, jak vylezou ven.

23.9.2017 11:48
Michacka

XXX.XXX.168.40

V podstatě ano, průlez je na terasu a tam je hned křesílko od stolu. Ale druhá kočka se to naučila hned a lítá průlezem jedna dvě smajlík A druhá se to nechce naučit a k tomu to wc, jako kdyby se bála...

23.9.2017 20:21
Bejina

XXX.XXX.112.69

Michacka napsal(a):
V podstatě ano, průlez je na terasu a tam je hned křesílko od stolu. Ale druhá kočka se to naučila hned a lítá průlezem jedna dvě smajlík A druhá se to nechce naučit a k tomu to wc, jako kdyby se bála...

My máme průlez s kočičími dvířky z domu na terasu také skrz zeď. Jedné naší kočce, která byla z naší smečky nejstarší, to trvalo dost měsíců, než naučila tímto průlezem chodit, protože to trochu působí jako tunel. Pak další kočky (celkem 3) problém žádný neměly, naučily se chodit hned. Až nynější náš poslední přírůstek se tímto průchodem bál dost dlouho chodit, naučil se to až po 4 měsících, ale i teď je na něm ještě viditelné, že těmi dvířky nerad chodí. Naštěstí touha dostat se na terasu a pak domů je už postupně čím dál silnější...
Takže je to i o povaze jedinců. Ale nemyslím si, že by to mělo nějakou spojitost s tím, že vykonává potřebu mimo WC.

Přidejte reakci

Přidat smajlík