Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kajik642

26.9.2017 00:10
Kajik642

XXX.XXX.144.11

Dobrý den. Dnes jsme dávali na kastraci naše dvě kočičky (2 a 3 roky). Od veterináře je rodiče přivezli do hodiny. Micky ještě spaly, takže jsme je podle rady veterináře každých 15 minut převracely na bok. Co mě ale zarazilo je to, jak veterinář rány ošetřil. Kočky kasroval z boku, rány mají akorát zašité stehy, které jsem snad ještě v životě neviděla. K tomu všemu byly rány ještě od krve a pouze zakryté papírovým ubrouskem (takže zavázat jsme je museli kočičkám sami). Kdybych u předání koček byla, hned bych se ho na to zeptala kvůli možné infekci. Obě kočičky i při narkóze zvracely, což je asi normální.
Mladší Micka snáší kastraci snad dobře. Do dvou hodin začala chodit a vzpamatovávat se. Ovšem ta druhá je i po 6 hodinách apatická, rána jí očividně působí bolest a přes převázání je vidět krev.
Podotýkám že mi je 17 let a kasrovat jsme v životě dávali pouze kocoura, což je něco jiného. Nevím jak má přesně vypadat kočka po kastraci a proto se ptám zde. Nejsem si totiž jistá, zda jde o nějaké pochybení veterináře či jen vyšiluji.
Děkuji a přeji hezký den.

26.9.2017 07:09
lavacca

XXX.XXX.63.20

Pro lepší představu by to chtělo foto.

Nicméně kočky se bežně kastruji bokem s tim, ze se rána šíje širší niti ( po 10 dnech se stehy vyndavaji). A nechávají se maslicky. Rána se jen vydezinfikuje ( obvykle růžova/ oranzovocervena/ zelená vodicka) a nechá volné dýchat. Žádné převazy netřeba. Některý veterinar dává kosilku, jiný límec, aby si kočka nechtěla stehy vyndat. Ja osobně jsem pro límec.

Zvraceni po narkoze je docela bežně, záleží na kočce a jak ji snáší. I to ze některá micina je Ok brzy a jiná později. Pokud rána ale te druhé kočce krvaci, chce to kontrolu u veterináře, zda se ji ty stehy nerozjely. Krvacet by rána vůbec neměla.

PS: s tim obrácením na bok co 15 minut se setkávám poprvé. My vždy akorát hlídali, aby budícímu se zvířeti nezapadl jazyk. Jinak se nechávali ležet obvykle na právem boku dokud se nevzbudili.

26.9.2017 08:03
rapotacka11

XXX.XXX.32.178

Nám dr. kočky = rány něčím postříkal, stehy byly kryté
jakoby hliníkovým (?) "obvazem".
Perfektní ošetření.
Po kastraci kočky dostaly injekci proti bolesti.

26.9.2017 08:32
macomb

XXX.XXX.99.17

My jsme teda kočky taky měli otáčet, ale kastrované byly přes břicho. Ošetřené to měly takovým tím stříbrným tekutým obvazem nebo jak se tomu říká smajlík Co se týká vzpamatovávání tak dvě celkem rychle a v pohodě, třetí to trvalo taky delší dobu, ale nekrvácela žádná.

26.9.2017 08:37
lidule

XXX.XXX.117.206

Nedávno jsem dávala kastrovat druhou kočičku, po hodině a pul když jsem si ji byla vyzvednout byla napůl probrána, dostala injekci proti bolesti, ocicka měla něčím namazané, rána zasita vstrebavacimi stehy takže na žádné vyndávání nemusíme. Hned druhý den byla kočička v pohodě jak kdyby na žádné kastraci nebyla. Pro jistotu ránu kontroluji, hojí se to pěkně. Pokud se vám kočička nezdá vemte ji k veterinari.

26.9.2017 11:15
ladd

XXX.XXX.34.52

Rána jen prosakuje nebo doopravdy krvácí? Máte s tímto veterinářem již nějaké zkušenosti, důvěřujete mu? Zavolal bych mu zpět, že rána krvácí, co máte dělat a pro jistotu bych si to ověřil ještě u nějakého jiného. Rány bych odkryl, ať vidíte co se děje.
Nechávali jsme kastrovat celkem 3 kočky, kastrované byly z boku, po sešití byla rána čistá, namazána zelenou vodičkou, nijak nezakrytá, nekrvácela. Nedokážu ale již říct, jestli lehce neprosakovaly. O obracení z boku na bok jsem taky neslyšel. Po probráni z narkózy byly kočky zmatené, myslím, že je nutilo i na zvracení, druhý den již OK. Límec ani košilku neměly, stehy si netahaly. Stehy byly nevstřebávací, vytahovaly se za dva týdny.
Jedna z koček se chovala jinak než ostatní, několik dní stále zalézala pod postele a podobně. V 8 letech po 2 po sobě jdoucích nachlazeních a antibiotikách uhynula. Celý život měla období kdy si neustále lehala tak, že bylo jasné, že si na linu chladí břicho. Podle mě bylo něco při kastraci špatně, nejspíše měla nějaké srůsty a z toho pramenící záněty. Tak si na to u této dejte pozor a jestli bude divná, tak s ní určitě na kontrolu jeďte.
Způsob sešití by to chtělo vyfotit.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.9.2017 11:24
Uživatel s deaktivovaným účtem

Fuj, to byla nějaká economy kastrace za pětistovku, co?

No, příště. Kočku máte dostat probuzenou, rána druhý den má být suchá, čistá. Ideálně ošetřená tekutým obvazem.

7.10.2017 11:10
prázdniny

XXX.XXX.236.4

Ano, dostávám kočku pokaždé probuzenou, kastrace nijak významně pětistovku nepřesáhne, kastrace probíhá zespodu tedy přes bříško, z boku, jak mi vyložila veterinářka, je to složitější a pro kočku méně vhodné, Kastrovala takto i kojící /kojil se její syn už pomalu větší než ona sama), ale začínala její doba mrouskáníl bylo to nevyhnutelné. rány jsou suché i čisté.

Přidejte reakci

Přidat smajlík