Ejnik

XXX.XXX.22.54
Prosím o radu jsem zoufalá...máme skoro 19 tenácti letou kočičku nadevše jí milujeme celá rodina...je to naš člen rodiny tři dny se chová zvláštmě zalézá do vany přitom ji nesnášela, chodí do polic a podobně její chůze je vratká a opatrná ale to přikládáme atróze přije mi jak zpitomnělá veterinář si myslí že ke to demence, občas jde na písek alr vykálela se i na gauč...chuť k jídlu má nají se hodně i pije ale dneska dopoledne se vyzvracela vypadalo to jak hnědá voda a chlupy ale potrava žádná bojím se že o ní přicházíme prevoz prostě k veterináři nezvláda...bojím se že se trápí a já nic nemůžu po telefonátu s veterinářem řekl ze je stará ze ma pozehnany vek a dokud ji ze ji mame nechat...jak rozhodnout za život ? Co by jste mi poradili :(.
Ejnik

XXX.XXX.22.54
Zkousim to, ale nikdo ochotny prijet neni..nesnesu to trapeni rodina si mysli ze je na case ji nechat jit, ale ja si to nedokazu pripustit, ja vim ze je ji dost let ale chci zabojovat...do ty prepravky ji nemuzu dostat place...ja nevim co mam delat...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Naši mladí kocouři, když zvrací chlupy, také jen s žaludečními šťávami a přitom přijímají potravu několikrát denně. Ale jistě, nemohu to srovnávat s kočičí babičkou.
Pokud je pořád při chuti a baští ráda, tak je to jedině dobře.
Zkuste její stav zkonzultovat telefonicky třeba s nějakou klinikou. Obávám se, aby stres z převozu stařičké kočičky nenadělal víc škody než užitku.
Wc upravte tak, aby si do něj pohodlně vlezla a jedno přidejte (spíše nízkou plastovou krabici. Kvůli bolavým kloubům už možná nestačí doběhnout, nebo ji dělá (bude dělat) velké problémy do bedýnky vlézt.
Ať si u Vás ještě ten svůj podzim užije
Ejnik

XXX.XXX.13.102
Tak jsme byli na veterine vsem dekuji za podporu, dopaslo to dobre mela.zacpu chudinka a vypada to na ledviny zze nas zlobi ale nebyla teplota ani zanet v tele nevypadal...rikal ze se s tim moc delat neda ale rozhodne neni na odpis...dostala infuzy na zavodneni plus glukosu a tabletky na doma...dietni krmivo :) pristi tyden uvidime laborator...prisla domu hned se napapala...lepsi to asi nebude...ale jeste mame sanci na slusny zivot...drzte nam palecky a vsem dekuji za podporu :) jeste chce bojovat nevzdava to ani ja nechci...
Moc držím palce, aby to opravdu nebylo nic vážného a odběry dopadly dobře. Kočička má úctyhodný věk Naše první se dožila 16,5 let, a poslední dva roky také měla problémy se záchodkem, už si nedokázala v budce dost přidřepnout a často prostě přečurala otvorem ven před záchod. Pastu na bezoáry dáváte?
Ejnik

XXX.XXX.13.102
Dekuji moc pastu nedavame, ale asi to vyzkousime, taky se modlim aby to nebylo nic u ceho by trpela to nedopustim..ted trosku budeme bojovat s tema tabletkama je nejaka lepsi varianta nez ji to cpat do krku ?...
Ta pasta na bezoáry je fajn, kupuji obyčejnou z DM drogerie. Pokud má kočička problémy s chlupy, mohlo by to pomoct, měla by ty chlupy obalit a přispět k tomu, aby se normálně vylučovaly se stolicí. Tráva spíše dráždí žaludek a kočka se vyzvrací a s tím jdou i ty chlupy v žaludku.
Pokud ale zácpa souvisí s něčím jiným, tak to asi nepomůže. S tím zkušenost nemám.
Tablety jsme také normálně rozdrtili a smíchali s nějakou kočičí pastou, kterou kočka normálně pak zbaštila. V horším případě jsme rozdrtili a s trochou vody dali přes stříkačku, ale to už bylo trochu násilné podání, kterému se kočka bránila to už je lepší, pokud máte trochu cvik, tabletku bleskově nacpat do krku...Tady na diskuzi jsou různé typy, jak do kočky tabletu dostat, tak zkuste přes vyhledavač pohledat.
Ejnik

XXX.XXX.49.33
Tak kočička bojuje, dneska pořád hajá a baští kvuli jidlu se i probere a basti dela mi starosti ze od rana se jeste nenapila a od vcera nebyla na kocicim wc..ani nikde jinde...zatim uz nezvravi je mozne ze po te zavodmovaci infuzy se ji nechce? má někdo s tímto zkušenosti ?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Po zavodňovací infuzi je možné, že "dočasně" nepije.
Ejnik
napsal(a):
Tak kočička bojuje, dneska pořád hajá a baští kvuli jidlu se i probere a basti dela mi starosti ze od rana se jeste nenapila a od vcera nebyla na kocicim wc..ani nikde jinde...zatim uz nezvravi je mozne ze po te zavodmovaci infuzy se ji nechce? má někdo s tímto zkušenosti ?
Naopak po zavodnovaci infulzi by mela na wc jít...
Nevím, ja bych ji asi netrapila... svůj vek ma, nepije, na wc nejde,... a jeste do ni budete cpát prasky... tomu moc klidné staří neříkám...
Ejnik

XXX.XXX.22.54
Ted uz baští i na wc už si dojde nebo to pustí tam kde je...už i pije...krmím každé dvě hodinky pomalinku a papá v pondělí jdeme na testy krev, pokud budou výsledky hrozný nechci jí trápit, ale taky to nechci vzdát dokud to nevzdává ona...je to hrozně těžký vím že má svůj věk...a taky vím že ledviny jsou fatální pro kočičku přečetla.jsem o hodně, ale taky je tam šance i na normální život...jsem z toho vyřízená nespím nejím...je to težký :(.
"Ejnik" moc držím palce a chápu, co si zažíváte. Kočička má sice vysoký věk, ale pokud ničím netrpí, nemá bolesti atd., není třeba ani nic unahlovat. Ona ta příroda si to stejně rozhodne sama, bez ohledu na to, co chceme my No, po testech budete snad moudřejší, co a jak.
Tak se držte, kočička je velký bojovník tak ať vám to dopadne co nejlépe
Ejnik

XXX.XXX.22.54
Děkuju za obrovskou podporu :*...když pořád slyšíte jen ať to vzdáte je skvèlé že někdo i utěší a podá, berličku " uvidíme v PO jak to dopadne :*.
Ejnik

XXX.XXX.22.54
Co se stalo, mrzi me to :( clovek je proste miluje...
Acamar
napsal(a):
Ta pasta na bezoáry je fajn, kupuji obyčejnou z DM drogerie. Pokud má kočička problémy s chlupy, mohlo by to pomoct, měla by ty chlupy obalit a přispět k tomu, aby se normálně vylučovaly se stolicí. Tráva spíše dráždí žaludek a kočka se vyzvrací a s tím jdou i ty chlupy v žaludku.
Pokud ale zácpa souvisí s něčím jiným, tak to asi nepomůže. S tím zkušenost nemám.
Tablety jsme také normálně rozdrtili a smíchali s nějakou kočičí pastou, kterou kočka normálně pak zbaštila. V horším případě jsme rozdrtili a s trochou vody dali přes stříkačku, ale to už bylo trochu násilné podání, kterému se kočka bránila to už je lepší, pokud máte trochu cvik, tabletku bleskově nacpat do krku...Tady na diskuzi jsou různé typy, jak do kočky tabletu dostat, tak zkuste přes vyhledavač pohledat.
Rozdrcené tablety jdou také dát do kousku taveného sýra.