Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.10.2017 21:32
Kristy249

XXX.XXX.227.120

Zdravím všechny,
Chtěla bych se zeptat, jestli se Vám někdy stalo, že březí kočka, která se vždy vracela pravidelně domů na jídlo, se najednou "ztratila", spíše schovala, na přivolání nepřijde.. Je možné, že to na ni přišlo a našla si svůj úkryt, ale za jak dlouho by se mohla vrátit? Popř. jaká je možnost, že přinese koťata a nenechá je někde v seniku?
Prosím o vaše zkušenosti s podobnými případy?

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.10.2017 06:27

Přivede ti koťata, až budou pěkně ťapkat...

10.10.2017 06:34
peggi16

XXX.XXX.41.2

Tak tak, až budou koťátka trochu větší, pak je nanosí pěkně po jednom domů.
Měla jsem ale kdysi kočku, která neměla mateřský pud a koťata pouze porodila, i to se může stát.

10.10.2017 07:23
rapotacka11

XXX.XXX.32.122

Jestli teda přežila porod...
Koťata může přivést ukázat až budou větší, polodivoká.

10.10.2017 09:51
Kristy249

XXX.XXX.227.120

Děkuju za reakce, snad je v pořádku a v bezpečí.

10.10.2017 10:12
ladd

XXX.XXX.34.52

Byla krotká a zvyklá, že ji pravidelně krmíte? V tom případě se přijde najíst. Více jak den hladovět u koťat určitě nebude. Pak bude možné vypozorovat kde koťata má a třeba půjdou i z doupěte vytáhnout a přestěhovat. Pokud ne, tak máte možnost udělat pelíšek na příhodnějším, bezpečném místě a doufat, že si tam koťata třeba přestěhuje (kočky koťata stěhují). Poslední varianta je ochytit koťata až doupě opustí sama. S tím rozhodně neotálejte, aby jste je mohli ochočit a vymazlit, pokud nechcete mít v okolí hromadu polodivokých tuláků.

10.10.2017 12:01
Kristy249

XXX.XXX.227.120

ladd napsal(a):
Byla krotká a zvyklá, že ji pravidelně krmíte? V tom případě se přijde najíst. Více jak den hladovět u koťat určitě nebude. Pak bude možné vypozorovat kde koťata má a třeba půjdou i z doupěte vytáhnout a přestěhovat. Pokud ne, tak máte možnost udělat pelíšek na příhodnějším, bezpečném místě a doufat, že si tam koťata třeba přestěhuje (kočky koťata stěhují). Poslední varianta je ochytit koťata až doupě opustí sama. S tím rozhodně neotálejte, aby jste je mohli ochočit a vymazlit, pokud nechcete mít v okolí hromadu polodivokých tuláků.

Ano byla zvykla na pravidelné krmení, naučila se přijít na přivolání, je to obří mazel. Ale kdo ví, kde se mohla schovat, u nás bohuzel nikde neni, tak doufám, že sousedé budou tak hodní a budou po ni koukat.

21.7.2018 21:36
brunno

XXX.XXX.18.45

Dobrý den, stal se mi teď zcela identický případ, březí kočka odešla a už dva měsíce se neukázala.
Chci se zeptat, jak to dopadlo s vaší kočkou - vrátila se? Po jaké době?
Děkuju moc.

22.7.2018 08:19
rapotacka11

XXX.XXX.32.106

Vaší kočce se mohlo něco přihodit = auto - pes - střelec
nebo zašla při těžkém porodu bez pomoci
nebo, že by se jí někdo ujal, pečoval o ni, dal jí výživu,
jakou březí kočka potřebuje ?
Tomu poslednímu skoro nevěřím,
ale třeba se stal zázrak a našla dobrý domov...

22.7.2018 09:29

brunno napsal(a):
Dobrý den, stal se mi teď zcela identický případ, březí kočka odešla a už dva měsíce se neukázala.
Chci se zeptat, jak to dopadlo s vaší kočkou - vrátila se? Po jaké době?
Děkuju moc.

jednou jedinkrát nám odešla březí kočka se okotit někam ven (to jsem byla ještě děcko a kastrace ještě nebyla v povědomí), táta ji posléze vystopoval (když se přišla nažrat) a koťata donesl domů.

Na druhou stranu se k nám přišla okotit cizí kočička, a nechala mi dva dárečky (se trefila přesně na výročí naší svatby, tak chlap jenom obrátil oči v sloup a rezignovaně dárek přijal )

takže ta možnost, že se okotila někde u někoho, kdo se o ni stará, tam je...
bohužel stejně jako ta druhá...

Přidejte reakci

Přidat smajlík