Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.10.2017 13:06
Kristy249

XXX.XXX.96.60

Dobrý den, v neděli se nám někam schovala kočka, která byla březí-měla před porodem. Zřejmě se někde schovala a porodila, ale je nám divné, že za celou dobu nepřišla ani jednou se najíst a napít, vždy jedla a spala doma-uvnitř baráku, ale jelikož v noci nemá kdo ji popř. otevřít dali jsme jídlo a pití před dveře, ale za celou dobu nic neubylo.. Bojíme se o ni, co se mohlo stát, sousedé ji neviděli, ale jedni jsou pryč, tam často chodila, tak může být ukryta tam, ale to nevíme.. Chodíme večer když se setmí a zkoušíme ji lákat- dle doporučení veterinářky, že po setmění se může vydat ze své skrýše, ale zatím bezúspěšné. Dle rad zkušených kočkařů kočka dotáhne koťata, až bude mít jistotu, že se jim nic nestane, ale kdy se ukáže ona, aspoň na to jídlo? Musí jíst a pít, aby dodala živiny a energii do svého těla.. Jsem z toho zoufalá, nikdy jsme se nesetkali s tím, že se nám takovou dobu nevráti, ještě když čekala koťata

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.10.2017 13:17

Kristy249 napsal(a):
Dobrý den, v neděli se nám někam schovala kočka, která byla březí-měla před porodem. Zřejmě se někde schovala a porodila, ale je nám divné, že za celou dobu nepřišla ani jednou se najíst a napít, vždy jedla a spala doma-uvnitř baráku, ale jelikož v noci nemá kdo ji popř. otevřít dali jsme jídlo a pití před dveře, ale za celou dobu nic neubylo.. Bojíme se o ni, co se mohlo stát, sousedé ji neviděli, ale jedni jsou pryč, tam často chodila, tak může být ukryta tam, ale to nevíme.. Chodíme večer když se setmí a zkoušíme ji lákat- dle doporučení veterinářky, že po setmění se může vydat ze své skrýše, ale zatím bezúspěšné. Dle rad zkušených kočkařů kočka dotáhne koťata, až bude mít jistotu, že se jim nic nestane, ale kdy se ukáže ona, aspoň na to jídlo? Musí jíst a pít, aby dodala živiny a energii do svého těla.. Jsem z toho zoufalá, nikdy jsme se nesetkali s tím, že se nám takovou dobu nevráti, ještě když čekala koťata

Taky se jí mohlo cokoliv kdekoliv stát, až už třeba fatální problémy při porodu, nebo něco zcela nesouvisejícího, jako autoúraz. Nebo je někde zavřená.

11.10.2017 13:22
Kristy249

XXX.XXX.96.60

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Taky se jí mohlo cokoliv kdekoliv stát, až už třeba fatální problémy při porodu, nebo něco zcela nesouvisejícího, jako autoúraz. Nebo je někde zavřená.

Prošli jsme příkopy od nás až na oba konce naši vesnice, auto úraz zřejmě ne - nebo ji někdo aktivně naložil a odvezl.. Věřím, že je v pořádku a je někde schovaná.
Zajímají mě názory ostatních lidí a popř. jejich zkušenosti s podobnými případy.

11.10.2017 14:00
rapotacka11

XXX.XXX.32.122

- sousedé ji neviděli, ale jedni jsou pryč...
"""""""""
Mohli ji zavřít do kůlny, do garáže atd. a odjet.

Věřím, že je v pořádku a je někde schovaná.
""""
Proč ?

11.10.2017 14:03
Kristy249

XXX.XXX.96.60

rapotacka11 napsal(a):
- sousedé ji neviděli, ale jedni jsou pryč...
"""""""""
Mohli ji zavřít do kůlny, do garáže atd. a odjet.

Věřím, že je v pořádku a je někde schovaná.
""""
Proč ?

Dovolali jsme se jim, poslali dceru, aby to zkontrolovala, nic..
Někde schovaná z toho důvodu, že mohla již porodit a má koťata, proto je v úkrytu..
Prostě mě napadají různé věci pozitivní i negativní, byl to člen rodiny, který se ztratil a to se nese opravdu těžce.

11.10.2017 14:21

Kristy249 napsal(a):
Prošli jsme příkopy od nás až na oba konce naši vesnice, auto úraz zřejmě ne - nebo ji někdo aktivně naložil a odvezl.. Věřím, že je v pořádku a je někde schovaná.
Zajímají mě názory ostatních lidí a popř. jejich zkušenosti s podobnými případy.

No, moje jediná zkušenost je taková, že kocoura už nikdy nikdo neviděl. Ani mrtvého, ani živého, prostě zmizel. Teď to bude rok.

11.10.2017 14:43
Kristy249

XXX.XXX.243.53

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No, moje jediná zkušenost je taková, že kocoura už nikdy nikdo neviděl. Ani mrtvého, ani živého, prostě zmizel. Teď to bude rok.

To je mi líto, je to děsná bezmoc nevědět o vlastním zvířeti nic, obzvlášť rok..
Doufám, že se nám kočina za pár dnů vrátí zpátky.

11.10.2017 19:36
lavacca

XXX.XXX.218.25

Kristy249 napsal(a):

Pokud byla zvykla doma, kde mela svůj klid, tak je tohle zmizení víc nez podivné... bála bych se, ze se ji něco stalo...

Měli jsme u našich venkovní kočky, které mají svůj zahradní domek a nikdy žádnou nenapadlo s větším břichem courat někam dal. Poslední cca tyden před porodem se pohybovaly jen na zahrade a rodily ve svém domku, kde měly svůj klid a jídlo až pod nos.

Jednou nám nepřišla na snídani Coco, která byla 6 týdnu březí... bohužel ji srazilo auto. :(.

11.10.2017 19:45
ladd

XXX.XXX.24.149

Naše kočky i když neporodily doma, ale na půdě nebo ve stodole, se do druhého dne po porodu přišly najíst a pomazlit se. I se venku zdržely déle než jen na dobu nezbytnou na nakrmení.
Jediná šance, když o ni ani sousedi nevědí je, že porodila někde ne přímo v sousedství a k nasycení jí stačí myši, které si uloví. Nemáte někde poblíž nějaký chlév, kde chovají zvířata?
V okolí silnic je potřeba prohledat i kanály a mostky, kam by mohlo zraněné zvíře zalézt.
Ať to dobře dopadně a číča se brzy objeví.

11.10.2017 22:18
zelenafarma

XXX.XXX.161.55

Také jsme to letos zažili. Kočka pár dní před termínem zmizela.Odešla nad ránem, ale celý den se neobjevila ani celou noc. Já jsem to nesla špatně, chodila jsem do noci po okolí a hledala a volala. Nakonec jsem to vzdala-manžel mi nadal, že to přeháním. Obrečela jsem to, protože už jsem viděla ty nejhorší scénáře. Je to totiž takové kontaktní zvíře, které se nás drží jak klíště. Netoulá se. Na druhý den dopoledne přišla. Nevím vůbec, kde mohla celý den být. Co kde mohla žrát? Každopádně to dopadlo dobře a asi za 4 dny porodila doma. Stejně si myslím, že ji někdo někam zavřel, třeba neúmyslně. Jinak jsem si ten odchod nedovedla vysvětlit. Ještě jeden poznatek s jinou naší čičinou. Máme také sousedy co jezdí jen občas. Když přijedou celý den větrají barák a vím že naše kočky tam měly reje kvůli myším. Prostě nám naše Micina nepříšla 2 dny domů. A zase stejný scénář-obrečela jsem to. Ale pořád mě hryzalo, jestli není zavřená u těch sousedů. Sice jsem se ztrapnila žadoněním aby mi barák otevřeli, ale Micina tam opravdu byla! Totálně vystrašená dehydrovaná seděla na skříni u stropu a skoro se nedala ani chytit. No dnes je zdravá a živá, ale já vím že jsem jí zachránila život, protože by tam umřela Jinak držím pěsti ať to i u vás dobře dopadne

12.10.2017 07:19
peggi16

XXX.XXX.41.2

Mně jednou přišla kočka snad po 10 dnech, nikde nebyla k nalezení. Donesla domů 3 koťátka. Takže nezoufejte. Tohle mi teda udělala jen jednou (ne jako prvorodička), předtím vždy rodila doma. Ale tehdy se tak šikovně zašila, že jsme ji nikde nenašli. Dodnes netuším, kde byla. Koťátka byla zdravá, kočka taky, hlady netrpěla, myší je okolo dost.
Držím palečky, ať se vrátí v pořádku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík