Ahoj
včera odpoledne se mi ztratil přibližně 3 měsíční kocourek, byl chován venku, ale brávali jsme si ho často domů. Přivezli jsme si ho 16. září tedy skoro před měsícem. Do dneška se neukázal. Mám vyvěsit letáčky nebo je to normální? Byl strašně roztomilej a hrozně huňatej tak nevím jestli si ho někdo nenechal, ale přece jenom je pryč jen 1 den a čtvrt...děkuji za odpověd.
Toulavost kotěte ?
To tam byl sám ?
S kým si měl hrát ?
Nejlíp s druhým kotětem nebo starší
kočkou, která kotě poučí, učí, naučí.
Nebo aspoň se psem.
Koťata jsou zvědavá... zaběhlo se,
někdo si ho vzal, něco se mu stalo... možná ho najdete, možná ne,
ale s tím se asi počítá, když se nechává venku.
Uživatel s deaktivovaným účtem

"Mám vyvěsit letáčky nebo je to normální?"
vyvěšuj letáčky a doufej, že přijde
možné je vše
Je pravda, že taková koťata se velmi snadno někoho chytnou a jdou a jdou...
anebo šla kolem nějaká šílená "záchranářka"...
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
"Mám vyvěsit letáčky nebo je to normální?"
vyvěšuj letáčky a doufej, že přijde
možné je vše
Je pravda, že taková koťata se velmi snadno někoho chytnou a jdou a jdou...
anebo šla kolem nějaká šílená "záchranářka"...
Ta šílená záchranářka mohla kotě najít bůhví kde, mohlo se zatoulat daleko. Určitě by nikdo nebral kotě od baráku (pokud by ho nechtěl ukrást).
Nedávno jsem byla v domově důchodců (pracovně) a jak odcházím, u dveří malinké 2 měsíční koťátko. Pršelo, byla zima. Nakukovalo dovnitř skrz skleněné dveře. Tak jsem se vrátila a řekla jsem o kotěti jedné pečovatelce, že je tam nějaké, možná zatoulané, kotě. Odpověděla, že tam mají erární koťata, že jsou venku, že tam mají žrádlo. Kotě šlo pak za mnou k autu (no, neodolala jsem a pohladila jsem ho už od dveří), tak jsem ho zas vzala do rukou a odnesla ho dál k miskám se žrádlem, lezlo mi i pod auto a nechtěla jsem, aby se stalo neštěstí. Nikdo tam ani nebyl, aby ho třeba podržel. No a jak jsem viděla ty misky s těžko určitelným obsahem a ještě v nich bylo plno vody jak pršelo...bylo mi těch koťat líto. Viděla jsem jen 2, ale podle řeči jich bylo víc. Kdyby to bylo jen to jedno, asi bych ho vzala domů a mělo by se dobře. Ale zeptala bych se v domově, neukradla bych ho samozřejmě (i když oni by si toho ani nevšimli, hrozný přístup k živému tvoru, navíc všude plno aut...). Ani jsem to neměla vidět, bylo mi jich líto. To kotě bylo vděčné za pohlazení...nemít doma 7 koček...a zřejmě přibude ještě 8. kočka, protože u současných majitelů to nejde z mnoha důvodů...
peggi16
napsal(a):
Ta šílená záchranářka mohla kotě najít bůhví kde, mohlo se zatoulat daleko. Určitě by nikdo nebral kotě od baráku (pokud by ho nechtěl ukrást).
Nedávno jsem byla v domově důchodců (pracovně) a jak odcházím, u dveří malinké 2 měsíční koťátko. Pršelo, byla zima. Nakukovalo dovnitř skrz skleněné dveře. Tak jsem se vrátila a řekla jsem o kotěti jedné pečovatelce, že je tam nějaké, možná zatoulané, kotě. Odpověděla, že tam mají erární koťata, že jsou venku, že tam mají žrádlo. Kotě šlo pak za mnou k autu (no, neodolala jsem a pohladila jsem ho už od dveří), tak jsem ho zas vzala do rukou a odnesla ho dál k miskám se žrádlem, lezlo mi i pod auto a nechtěla jsem, aby se stalo neštěstí. Nikdo tam ani nebyl, aby ho třeba podržel. No a jak jsem viděla ty misky s těžko určitelným obsahem a ještě v nich bylo plno vody jak pršelo...bylo mi těch koťat líto. Viděla jsem jen 2, ale podle řeči jich bylo víc. Kdyby to bylo jen to jedno, asi bych ho vzala domů a mělo by se dobře. Ale zeptala bych se v domově, neukradla bych ho samozřejmě (i když oni by si toho ani nevšimli, hrozný přístup k živému tvoru, navíc všude plno aut...). Ani jsem to neměla vidět, bylo mi jich líto. To kotě bylo vděčné za pohlazení...nemít doma 7 koček...a zřejmě přibude ještě 8. kočka, protože u současných majitelů to nejde z mnoha důvodů...
Vždycky to chce s lidmi promluvit. Spousta lidí nedá zvířatům tu nejzákladnější péči, třeba jen z nevědomosti. Vysvětlit základní potřeby - suchý pelíšek, správné krmení, kastrace, veterinární péče, odčervování (minimálně proto, abych nic nechytil -použít jako argument).
Jestli tam příště pojedete, zkuste s někým promluvit. Nějaký venkovní přístřešek, kam by se mohla dát vhodná bedýnka jako pelíšek a krmení tam určitě mít budou a někdo z personálu, kdo by to měl pod kontrolou, by se snad našel.Dědečkové a babičky se na náklady určitě složí.
ladd
napsal(a):
Vždycky to chce s lidmi promluvit. Spousta lidí nedá zvířatům tu nejzákladnější péči, třeba jen z nevědomosti. Vysvětlit základní potřeby - suchý pelíšek, správné krmení, kastrace, veterinární péče, odčervování (minimálně proto, abych nic nechytil -použít jako argument).
Jestli tam příště pojedete, zkuste s někým promluvit. Nějaký venkovní přístřešek, kam by se mohla dát vhodná bedýnka jako pelíšek a krmení tam určitě mít budou a někdo z personálu, kdo by to měl pod kontrolou, by se snad našel.Dědečkové a babičky se na náklady určitě složí.
Moc pěkně napsané Naprostý souhlas.
ladd
napsal(a):
Podle přístupu, jaký měla paní hned na začátku, je to pravděpodobně marné. Neslyšela jsem ani dobré zvěsti o tom domově důchodců, tím spíš je nebudou nějaké kočky zajímat. Kdyby tam bylo jen to jedno kotě, vzala bych si ho domů...a možná bych se fakt ani neptala (kvůli tomu jejich otřesnému přístupu). Koťata mohla být ráda, že dostala aspoň nějakou šlichtu do misek. Důchodcům tam moc z důchodu nezůstane a myslím si, že řeší jiné problémy než koťata. Pokud mají nějaké peníze, resp. ten zbyteček, co jim zůstane, tak ten si vezmou jejich děti a vnoučata.
Obecně ale lidi kolikrát ani neví, co zvíře potřebuje, někteří se diví, že i kočka pije vodu, atd. No jo, ne všechny kočky se mají dobře, však to těm mým kočičákům říkám furt.