Dobrý den, před nedavem jsem byla v útulku a přišla jsem do kontaktu s kočkou, která měka plísen, už ji lěčili. Kočku jsem pohladila ze země, nacož mi paní řekla, že má plísen. Je nějaké riziko, že to chytnu od kočky ?. Hned při příjezdu domů jsem vše vyprala, boty a auto vystříkala sanytolem a ruce si několikrát umyla. I při odchodu z utulku jsem si tam ruce pstříkala desinfekcí, jelikož mam malé škrábance na ruce. Myslíte, můžu to chytnout ?
Uživatel s deaktivovaným účtem

natalka123
napsal(a):
Dobrý den, před nedavem jsem byla v útulku a přišla jsem do kontaktu s kočkou, která měka plísen, už ji lěčili. Kočku jsem pohladila ze země, nacož mi paní řekla, že má plísen. Je nějaké riziko, že to chytnu od kočky ?. Hned při příjezdu domů jsem vše vyprala, boty a auto vystříkala sanytolem a ruce si několikrát umyla. I při odchodu z utulku jsem si tam ruce pstříkala desinfekcí, jelikož mam malé škrábance na ruce. Myslíte, můžu to chytnout ?
Spíš ne.
Plíseň není nějak extra infekční a potřebuje nějak oslabeného hostitele.
Uživatel s deaktivovaným účtem

natalka123
napsal(a):
S plísní u koček jsem se potýkala několikrát. Jen jednou to chytlo jedno s dětí.
Myslím, že plíseň není až tak infekční jak myslíte, pokud nejste nějak oslabrná, pravděpodobnost je malá.
Já si vždy opakovala mantru "plíseň je všude kolem nás, nemusím ji chytit od koček, můžu ji chytit kdekoli jinde"