tero
napsal(a):
Jak fungují, taky jsou nasákavé? Jsou ocela drahé, tak nejprve sháním info. Diky.
Pokud myslíte silikagelovou podestýlku, tak ano. Krystalky normálně vsáknou moč a bobek vyberete lopatkou. Jak je gel ve většině žlutý, tak se vysype celé wc a dá nové balení.
Já osobně ten silikát ráda nemám - v létě to bylo šíleně cítit, divně to šumělo, když se kočka vyčůrala a nasákávalo to tu moč. A dost to teda i hlučí, jak v tom hrabala. Teď používám hrudkovací Brit Excellent a Best oko plus a spokojenost. Dodělávám zásobu toho Britu a zůstanu už jen u toho Best oko plus, je super lehké a krásně hrudkuje. To ten Brit hrudkuje taky dobře, ale člověk se dost pronese.
Uživatel s deaktivovaným účtem

tero
napsal(a):
Jak fungují, taky jsou nasákavé? Jsou ocela drahé, tak nejprve sháním info. Diky.
Jsou nasákavé, je to silikát. Funguje to dobře, z hajzlíku vybíráte lopatkou jen bobek, který se dá normálně spláchnout do záchodu. Když je silikát žlutý a začíná smrdět, tak se to vyklopí celé do popelnice a nasype se nový.
Používala jsem to roky, ale pak se přistěhovala kočka, co na tento druh steliva nepůjde ani náhodou a nikdy, tak jsem se musela vrátit k hrudkujícím bentonitům.

tero
napsal(a):
...když jsem měla jednu kočku, tak pohoda, u druhé už to bylo horší a se třemi kočkami na jedné toaletě to prostě nejde - nepojme takové množství moči...používám hrudkující stelivo Cats Best a je to v pohodě - kamarádka mně na tohle stelivo navedla - také tři kočky na jedné toaletě a jsem spokojená - navíc kupuji velký pytel v Zoohitu a jde to zvládnou i finančně...
Kočce dáváme tuhle podestýlku http://www.baron.cz/kocka/silikagelova-podestylka-pro-kocici-wc-litru-6081-k-X000483.html a jsou dost užitečné. Kuličky všechno v pořádku vsáknou a zbytek lze lehce vymést. Podle zbarvení se pozná, jak moc už je podesetýlka užitá, stačí ji jen vyhodit a dát tam další.

napsal(a):
...když jsem měla jednu kočku, tak pohoda, u druhé už to bylo horší a se třemi kočkami na jedné toaletě to prostě nejde - nepojme takové množství moči...používám hrudkující stelivo Cats Best a je to v pohodě - kamarádka mně na tohle stelivo navedla - také tři kočky na jedné toaletě a jsem spokojená - navíc kupuji velký pytel v Zoohitu a jde to zvládnou i finančně...
Tři kočky na jednu toaletu je moc bez ohledu na stelivo... buďte ráda, že z toho není jaký problém. když kočka začne vykonávat potřebu mimo hajzlík, první, co se řeší, je počet záchodů. kterých mají kočky rády tolik, kolik je koček, plus jeden navíc.
A věřte, že kdybyste měla čtyři hajzlíky, tak to silikon pobere

napsal(a):
Tři kočky na jednu toaletu je moc bez ohledu na stelivo... buďte ráda, že z toho není jaký problém. když kočka začne vykonávat potřebu mimo hajzlík, první, co se řeší, je počet záchodů. kterých mají kočky rády tolik, kolik je koček, plus jeden navíc.
...ten jediný záchod je u mně i u kamarádky je obrovský...kamarádce na něj chodí tři kočky - 14,10 a 10 let bez problému - je v plném ID s nimi doma, takže stále čistí a u nás také bez problému - třetí kočka byla kamarádem přinesena od popelnice a neměla jsem to srdce nevzít si a nechat svému osudu...vím, že to není ideální, ale vzhledem k velikosti bytu mého i kamarádky nebylo jiné řešení a kočky jsou v pohodě ani jedna z mých nebo kamarádčiných neudělaly nikdy nehodu mimo... navíc když jsme na chalupě a tam mají kočky těch záchodů více, tak chodí opět na jeden jediný, navíc nikdy to neponechají venku, ale poctivě dochází na toaletu domů do chalupy...

joanne.s
napsal(a):
Chameleon Hugo: taky se přimlouvám, abyste pořídila kočičákům další dvě toalety. Nemusí být ani drahé, ani kryté, ani plněné stelivem drahým.
Mně by se taky nechtělo chodit do záchoda, kde přede mnou byl někdo jiný, a zůstalo tam po něm naděláno.
..funguje to takhle u mně dlouho a u kamarádky jak píši bodlince již léta...na chalupě, kde mají toalet více, tak chodí na tu jednu jedinou opět a i z venku si to na tu jedinou vybranou ze tří všichni tři nosí... navíc bobkují když jsem doma, anebo těsně po mém příchodu nebo před odchodem... no a toaleta je veliká (když jsem jí vybalovala tak mi připadala jak vanička na dítě)... kolikrát musím hodně zanořit abych hrudku s močí vůbec z toalety vytáhla...

joanne.s
napsal(a):
Chameleon Hugo: taky se přimlouvám, abyste pořídila kočičákům další dvě toalety. Nemusí být ani drahé, ani kryté, ani plněné stelivem drahým.
Mně by se taky nechtělo chodit do záchoda, kde přede mnou byl někdo jiný, a zůstalo tam po něm naděláno.
..opravdu to není o penězích - cena za toaletu i stelivo - jen o místě...třetí kočka přišla neplánovaně přinesena kamarádem od popelnice, neměla jsem to srdce ji nechat svému osudu...

napsal(a):
...kdyby nastaly problémy, asi bych to prostě nějak vyřešit nebyla, ale když je to zatím bez jediné příhody, tak to zatím nechávám jak to je...

napsal(a):
Jsou nasákavé, je to silikát. Funguje to dobře, z hajzlíku vybíráte lopatkou jen bobek, který se dá normálně spláchnout do záchodu. Když je silikát žlutý a začíná smrdět, tak se to vyklopí celé do popelnice a nasype se nový.
Používala jsem to roky, ale pak se přistěhovala kočka, co na tento druh steliva nepůjde ani náhodou a nikdy, tak jsem se musela vrátit k hrudkujícím bentonitům.
..někde jsem Vám už Bodlinko děkovala - vztahuje se to ke králičí toaletě, vyzkoušela jsem kde co - včetně toho silikátového steliva - a to dopadlo na králičí močovinu nejhůře - někde jste psala, že dřevěné peletky - či jak se to jmenuje opravdu, co je dávám, pojmou králičí močovinu nádherně a vydrží záchod bez zápachu tři dny - každý třetí den dávám čisté...

..píšu hrozně - nějak vyřešit musela...