Uživatel s deaktivovaným účtem

Dovolím si za svých aktuálně 9 kousků zobecnit (neb samozřejmě ten radši to a ten ono, mám i takřka "vegetariánku") a napsat, že žerou vše a nemají problém.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Dovolím si za svých aktuálně 9 kousků zobecnit (neb samozřejmě ten radši to a ten ono, mám i takřka "vegetariánku") a napsat, že žerou vše a nemají problém.
Ony mají přece jenom každá jinak nastavené ty chuťové pohárky, tak si začne časem vymýšlet ;-). Spíš jak to vychází cenově / měsíc.
Krmím kočku 5 kg. Dostane i ks konzervičky/kapsičky denně /cca 80-100g/, zbytek má kvalitní granule/momentálně Purizon a Acana. Vyšlo mi, že jen za konzervičky měsíčně uvalím 536 Kč, za granule aktuálně cca 220 Kč. A zkrmím 3 - 4 bílé plnotučné jogurty za měsíc.
Pak krmím fenku 8 kg. Granule si dá tak jednou týdně /nerada/, takže de-facto žije z masa/hubená není, spíš naopak. Denně dostává kuřecí maso/kupuji čtvrtky v masně 38 Kč/kg. Nepočítala jsem to přesně, ale odhaduji, že měsíčně zkrmíme 9-10 kg masa.
Krmení jen syrovým masem by mělo vyjít levněji, než kvalitní masové konzervy a opravdu kvalitní masové granule. Otázka je, kolik zvířat takto chcete krmit/konzervy 400g jsou o hodně výhodnější, než ty pidi 70g - 100g/. Další věc - mně třeba kocour syrové maso nesežere ani omylem, kuřecí maso dokonce nechce ani v konzervičce.
Za mě - ideální je krmit denně kousek syrového masa, a zbytek kvalitní masové granule. Nejzdravější, ale i cenově nejvýhodnější varianta. A praktické.
evis
napsal(a):
Zdravím všechny, asi se zde probíralo, ale není špatné nějaké čerstvé vlákno : Propočítal někdo na kolik vyjde krmení kvaliním konzervami s granulemi a masem? Případně, kdo střídá a nemá problém s přijímáním? Díky za reakce, Evis.
Mame nyni u sebe 6 kocek ( drive jeste u rodicu plus 4 venkovni). Denne krmim maso plus maji nonstop granule Brit Care. Obcas dopreju konzervicky ci misto masa, kdyz panicka zapomene vyndat velkou konzervu 800g.
Maso kupuju krmne i klasicky v masne, vychazi me to v prumeru kolem 50, - /kg ( vnitřnosti kolem 30, -, svalovina kolem 70-90, -/kg).'Denne zkrmim cca pul kila. Gramule zkrmim cca pytel mesicne, takze to je 630-660, - dle druhu masa. Velka konzerva 800g me vyjde kolem 70, -/ks. Tu zkrmim celou, obcas neco zbyde, tak to doji fenka, takze proste pocitam celou.
Mesicne tak na mase a granulich je to cca 1500+650= 2150, - na 6 kocek, takze jedna cca 360, -/ mesic.
Pokud by denne mely konzervu bude to 2100 + 650= 2750, - na 6 kocek, takze jedna cca 460, -/mesic.
Jinak obcas dam male 80g Animonda Carny Ocean ci Ontario 95g a ty vychazi kolem 22, -/ks. Kdyz vezmu, ze by to bylo denne krat 6. Tak jsem na 132, -/den. Mesicne cca 3960, - plus granule za 650 = 4610, -, takze jedna kocka cca 770, -.
To je pak hodne velky rozdil maso x konzerve. A je fakt, ze pri jedne kocce lze kupovat jen max. ty 200g konzervy, aby to stihla sníst. A ty jsou taky porad drazsi nez ty velke...
Suma sumarum fakt se vyplatí nejvic krmit masem plus nonstop granule.
U nás podobně jako Joanne.s - 1 kočka cca 700-800, - měsíčně včetně nějakých těch palmsků (nevýhoda malých balení konzerv i granulí při jedné kočce + to, že masu moc nedá, dá si tak 2x týdně, takže většinou denně malá konzerva).
Se střídáním různých značek žádné problémy nemáme, ale u zkoušení novinek samozřejmě ne vše projde. Nebo myslíte, zda to jde kombinovat navzájem maso-konzerva-granule? Taky u nás žádný problém, jen to maso nesmí být moc často.
Děkuji moc, každý výpočet má své plusy . Je super když kočka baští hrubomletiny, je tam víc výživové hodnoty než ve svalovině ( za nás Animonda Carny, Finefood, Grau, O´Canis.)Ale při jedné víc než 200 g nebrat. Granule vedl Purizon, ale na syrové jsme kocoura neutáhli, ani "doma vařené" a posekané. Protože se stalo, že jsme o kocourka přišli, řeším, zda jít do dvou koček a k tomu máme psa, veterina atd., tak jsem ráda, že jste mi pomohli se orientovat.