Čištění zubů kočce

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.11.2017 17:23
HappyPet

XXX.XXX.36.133

Zdravím,
Mám takový neobvyklý dotaz. Máme 6 letého kocourka Ragdolla.6 let neměl čištěné zuby a aby nevypadaly a neměl anorexii, je čas zuby vyčistit. Vzhledem k tomu, že jsem slyšela děsivé historky o narkóze, nechci to se zvířetem postoupit. Vím, že existuje jiný způsob. Stejně jako koně, když se jim čistí zuby, dá se jim do pusy takové to držátko, že nemohou pusu zavřít. A zuby se jim mezitím vyčistí. Neexistuje něco takového i pro kočky?

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.11.2017 17:27

HappyPet napsal(a):
Zdravím,
Mám takový neobvyklý dotaz. Máme 6 letého kocourka Ragdolla.6 let neměl čištěné zuby a aby nevypadaly a neměl anorexii, je čas zuby vyčistit. Vzhledem k tomu, že jsem slyšela děsivé historky o narkóze, nechci to se zvířetem postoupit. Vím, že existuje jiný způsob. Stejně jako koně, když se jim čistí zuby, dá se jim do pusy takové to držátko, že nemohou pusu zavřít. A zuby se jim mezitím vyčistí. Neexistuje něco takového i pro kočky?

Taky to budu muset řešit, veterinářka radila nějakou enzymatickou zubní pastu. Stačí nanést na prst a následně na zuby, prý není potřeba doslova čistit.
Tak na to musím kouknout, díky za připomenutí.

12.11.2017 17:35
karo2702

XXX.XXX.172.116

Záleží jak ty zuby vypadají, jestli je opravdu potřeba. Jinak jsou pro kočky různé takové pasty, to poradí určitě někdo jiný.
Já třeba krmím masem a kostmi a kočka si čistí zuby jak kouše ty velké kousky. Takže u nás žádný problém

12.11.2017 17:36
HappyPet

XXX.XXX.36.133

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Taky to budu muset řešit, veterinářka radila nějakou enzymatickou zubní pastu. Stačí nanést na prst a následně na zuby, prý není potřeba doslova čistit.
Tak na to musím kouknout, díky za připomenutí.

Hah! Děkuji prosím neznáte ten název?

12.11.2017 17:59

Pasta Orozyme. Kočkám chutná. Ještě jsem měla jednu (na název si nevzpomenu), ale po té kočičáci děsně slinili.

12.11.2017 18:24
HappyPet

XXX.XXX.36.133

Pasta Orozyme. Kočkám chutná. Ještě jsem měla jednu (na název si nevzpomenu), ale po té kočičáci děsně slinili.

Ježiši moc vám děkuji! Zachránila jste kočce zuby děkuji

12.11.2017 18:40
HappyPet

XXX.XXX.36.133

Mohu se ještě zeptat, ten plak co měli kočky se pak sundal? Nebo jak to funguje?

12.11.2017 19:41

HappyPet napsal(a):
Mohu se ještě zeptat, ten plak co měli kočky se pak sundal? Nebo jak to funguje?

Kopíruji: Zubní gel Orozyme rozrušuje existující zubní povlak u psů a koček a zabraňuje množení bakterií, které ho vytváří. Patentované složení enzymatického zubního gelu ulpívá na povrchu zubů a dásní a umožňuje tím působení aktivních složek.

Jako prevence údajně funguje i Ascophyllum nodosum - mořská řasa kelpa.

13.11.2017 13:37
rosemary1

XXX.XXX.220.242

Orozyme mi nepomohl, ale co pomohlo byl Gingisan gel. Dásně a zuby jsem potírala prstem a občas čistila jednosvazkovým kartáčkem pro lidi. Zánět dásní zmizel, zubní plak a kámen se omezil, zmizel zápach z úst. Orozyme až když byly dásně a zuby v pořádku na udržování. Tenkrát jsem si musela pomoci sama, veterinář se na mě koukal jako na exota, když jsem chtěla kočce čistit zuby smajlík. Kočka ze začátku taky, pak si trochu zvykla.

13.11.2017 14:59

rosemary1 napsal(a):
Orozyme mi nepomohl, ale co pomohlo byl Gingisan gel. Dásně a zuby jsem potírala prstem a občas čistila jednosvazkovým kartáčkem pro lidi. Zánět dásní zmizel, zubní plak a kámen se omezil, zmizel zápach z úst. Orozyme až když byly dásně a zuby v pořádku na udržování. Tenkrát jsem si musela pomoci sama, veterinář se na mě koukal jako na exota, když jsem chtěla kočce čistit zuby smajlík. Kočka ze začátku taky, pak si trochu zvykla.

Gingisan gel má bohužel dlouhodobě "výpadek".

13.11.2017 17:00
HappyPet

XXX.XXX.36.133

Aha hmm.. tak ho koupíme jen neznáte takové to držátko pusy? Mají to koně, ale zda to mají i kočky nevím

13.11.2017 18:41
Bejina

XXX.XXX.112.69

Ta pasta Orozyme se dá koupit v obchodě nebo jen přes veterináře?

13.11.2017 18:50
HappyPet

XXX.XXX.36.133

Bejina napsal(a):

Stačí se jen podívat, na internet že?:D ne, dá se koupit i normálně když si zadáte na google oryzome můžete to tam přímo koupit

13.11.2017 19:39

Bejina napsal(a):

Objednávám na Spokojený pes smajlík

13.11.2017 19:47
HappyPet

XXX.XXX.36.133

Objednávám na Spokojený pes smajlík

A to držátko neznáte?

14.11.2017 06:37

HappyPet napsal(a):
A to držátko neznáte?

Kočka není kůň :-D ;-) Ta si rozhodně do tlamičky nic cpát nenechá. Takže jsou jen dvě možnosti. Buď si nechá máznout pastu z každé strany papuly a zvykne si, nebo ne. Pokud je to nutné, odstraňuje se zubní kámen ultrazvukem v celkové anestezii. Často kočkám pomáhá i krmení syrovým masem. Nejen, že je to pro ně to nejpřirozenější, ale syrové maso má schopnost stírat plak ze zubů. Kočky krmené masem nemívají problémy s dásněmi a zubním kamenem.

14.11.2017 06:56
micubisi

XXX.XXX.81.23

Dobrý den, rozvěrač čelisti sama rozhodně použít neodborně nemůžete. Používá se při narkoze. Na stravě tak moc nezáleží, u koček je to onemocnění podmíněné imunitou a některé prostě na záněty trpí od mládí. Já sama používám enzymatickou pastu, třikrát týdně potírám dásničky. Pokud je zánět gingivy a použijete kartáček, můžete zánět ještě zhoršit. Jeden můj kocourek se léčil mnoho let, nakonec se musely zuby vytrhat, ale selhalo srdíčko.

Cat_is_love

28.6.2019 11:17
Cat_is_love

XXX.XXX.80.254

Doporučuji se podívat na video třeba tady: https://www.vethope.cz/cs/stomatologicka-pece-o-domaci-zvireci-mazlicky/
Třeba trochu pomůže odstranit strach z narkózy při ošetření zubů kočičky. :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík