Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.12.2017 22:50
Milkyway765

XXX.XXX.195.162

Dobrý den prosím poradíte mi někdo granulky bez chemie pro alergické kocourky a kočičky s alergií a citlivou kůží a zažíváním?

14.12.2017 08:18
Acamar

XXX.XXX.57.109

A na co konkrétně jsou kočky alergické?

14.12.2017 09:42
Janaaa

XXX.XXX.255.138

No u nás jsem zkoušela granule, pokus-omyl.Moje Nelinka mi léta průjmovala, veterináři to léčili antibiotiky a najednou se zjistilo, že je alergická na kuřecí a jehněčí.Potom to trvalo cca 2 roky, než jsem našla pá druhů granulí které může a nic jí to nedělá.Stále jsem nakupovala vzorky granulí a zkoušela.Teď je to rok, co má konečně jenom bobky, ale dalo nám to práce

14.12.2017 10:33
Milkyway765

XXX.XXX.195.187

No my měli teď v posledních měsících arden grange a problémy s kůží zkoušeli jsme brit care carnilove, marp, calibra a nic jen všichni zvraceli.Ze začátku když naši byli menší jsme měli brit premium, essential, totw nic nikomu nebylo ale po tom co jsem se dočetla že brit premium, essential a totw mají chemickou konzervaci tak jsem se lekla a hledala něco bez chemie.Podle vyšetření u vet je to alergie na krmivo.

14.12.2017 10:41
Janaaa

XXX.XXX.255.138

Jak říkám, může to být alergie buď na kuřecí, jehněčí, zkuste koupit granule vždy takové, kde je enom jeden druh masa.Já jsem ze začátku nasadila na půl roku TROVET králík s rýží a kočka měla po problému.Tak mi bylo jasný, že musím zkoušet pokus-omyl.Ve všech granulích ve kterých byl třeba jen kuřecí tuk, tak už zase průjmovala.Tak my teď můžeme jen s rybami N&D, nebo s krůtím, krocanem.kachnu bez přidaného kuřecího...Třeba N&D s jehněčím to průjmovala šíleně.Ale N&D s rybou- bez problémů...Teď jsem koupila i drahé granule s losím masem a to taky může...je to vše trochu dražší ale kočka je zdravá...

14.12.2017 10:47
Janaaa

XXX.XXX.255.138

Https://krmeni.cz/trovet-diety-granule-pro-kocky/trovet-cat-dieta-hypoallergenic-rabbit-rrd?v=2
tady je odkaz na ty granule, které by měly kočičkám pomoci...

14.12.2017 11:14
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Milkyway765 napsal(a):
No my měli teď v posledních měsících arden grange a problémy s kůží zkoušeli jsme brit care carnilove, marp, calibra a nic jen všichni zvraceli.Ze začátku když naši byli menší jsme měli brit premium, essential, totw nic nikomu nebylo ale po tom co jsem se dočetla že brit premium, essential a totw mají chemickou konzervaci tak jsem se lekla a hledala něco bez chemie.Podle vyšetření u vet je to alergie na krmivo.

Ale na které konkrétní složky krmiva? Pokud to neřekl - neví, tak konkrétní testy na alergeny neprovedl a je to jen teorie.

Co vím, TOTW a Essential mají plně přírodní konzervaci. Brit premium používá jak přírodní antioxidanty, tak i ty chemické/ leč typická potravinová alergie na konzervanty nebývá. Spíše na kuřecí maso, hovězí, pšenici...

není to jenom o značce. zkoušela jste granule nekuřecí?

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.12.2017 11:38
Uživatel s deaktivovaným účtem

A musí být granule? Maso nelze?

14.12.2017 12:27
Janaaa

XXX.XXX.255.138

U nás ne.Kočka si dá maso cca 2x do týdne a to ještě půlku nechá.Je to typický "granuláč" ta nejí ani kapsičkysmajlíkA kocour si dá syrové maso taky málokdy.Ten zase sní 2 kapsičky denně..

14.12.2017 12:54
Milkyway765

XXX.XXX.195.50

Nemám na to prostory mrňavá chladnička a bohužel na novou nemám jsem inv.důchodkyně se 7 kočičkama.Navíc masíčko moc všen nejede konzervičky taky málo.A to bych raději všecky krmila masem ale je to bohužel tak jak to je.

14.12.2017 12:56
Milkyway765

XXX.XXX.195.50

Jsem z vesnice do města daleko takže kupovat maso denně když se nevejde do lednice taky nemyslitelné a z mojí nemocí se deně do města nedá.

14.12.2017 15:15
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Milkyway765 napsal(a):
Jsem z vesnice do města daleko takže kupovat maso denně když se nevejde do lednice taky nemyslitelné a z mojí nemocí se deně do města nedá.

Tak ono je přínosné, i když jim nabídnete maso jednou týdně. Pokud si dají.

Přidejte reakci

Přidat smajlík