Zdravím, mám 4měsíčního kocourka a má hodně rád sýry.Tak mě napadá v souvislosti se solí a konzervanty jestli je vhodné mu je dávat.
Ideální to není.
Občas dávám kousek Cottage, lučiny, sýru na váhu /gouda, eidam 45%/. Ale třeba fakt jen 5g, malý kousíček. Plísňové a velmi slané sýry nedávám vůbec.
Místo toho jsem naučila na jogurt, takřka denně dávám bílý vícetučný/smetanový nebo bílý řecký jogurt, jednu lžíci denně. To miluje taky, a připadá mi to zdraví prospěšné /lactobacillus/.
Plísňové a velmi slané sýry to je mi jasné, spíš mi jde o tavené sýry a eidam.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Taveňák milují snad všechny kočky.
ALe stejně jich většina miluje ten jogurt. Já dávám jogurt.
Zvířata mají tu výhodu, že jejich jídelníček můžeme ovlivnit, takže se snažím ho ovlivňovat dobrým směrem. Kéž by někdo takto ovlivňoval mě.
joanne.s
napsal(a):
Tavené sýry bych nedávala/ani lidem, je to s prominutím svinstvo. Maximálně tak jednou ročně, případně pro případ schování tabletky kočičákovi do kuličky ze sýra.
Přesně tak, i já použiju čas od času kousíček taveňáku nebo paštiky jen jako lest pro zabalení odčervovací tablety, protože vím, že neodolají, jinak ale takové věci kocourům nedávám...
Je spousta nezdravých a nebezpečných potravin, které by kočky žraly kdykoliv a ve velkém...
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!