Dobrý den, dnes jsme byli v 11 hodin s kocickou na kastraci, neustale spinka, začala se probouzet v pul 3.vzbudi se zkusi tapkat a pak zase usne. Je normální, že po takové době se ještě mota? Ještě mám takový dotaz. I když jsem říkala pritelovi at ji netaha, prostě v me nestrezenou chvilku asi kocku tahat musel, při sbírání ji nejspíš trochu zmackl bříško a bolesti zapistela, hned na to zase usla. Nemůže ji něco být? Jak to poznám? Bojím se o ní.
Uživatel s deaktivovaným účtem

No jo, economy kastrace narkózou používanou padesát let, bez léků na bolest, takhle vypadají.
to je totiž rozdíl mezi kastrací za pětistovku a za dva tisíce.
Já když dávala kočky na kastraci tak pokaždé bez problému... dovezla jsem je kolem 14hod a cca v 15:30 je vyzvedla kdy už byli částečně probuzené... doma jsem je nechala v přepravce probudit, když se dožadovali že chtějí ven pustila je a hlídala... druhý den byli už mnohem lepší jak kdyby nikde nebyli a hned se dožadovali jídla... za jednu kočku jsem platila 750kc dostala injekci proti bolesti, měla namazaná ocicka a vstřebávácí stehy takže na žádné vyndávání jsme nemuseli... samozřejmě kdyby byl problém hned přijet ale to nebylo potřeba... rána se krásně zahojila sama...
Tak jsem ponocovala s kocickou, trvala na tom že bude spát na posteli a ja se bála, že spadne, nebo ji zalehnu. motani kompletně zaspala a úplně se probudila až kolem půlnoci. Uz se prochází po bytě, chodi polehavat na postel, nebo židli a uz dokonce byla koukat ven z okna. Kapsičku nejprve trochu z prstu a pak uz slizala sosanek z talirku. No žádná sláva, ale aspoň něco. Stále se nenapila. Tak aspoň ten sosanek.
Uz lumpacime, cele ráno lovim kouličky ze stromu po podlaze. Kočička si slizala stříbrný tekutý obvaz, to prý ale nevadí. Jenze uz jsem ji viděla tahat si za steh, dnes pochybuji, že seženu doktora a košilku, nebo kuzel jsme nedostali. Tak přemýšlím jak ji od toho odradit? Nějakou po domácku vytvořenou košilku? A mám ještě jeden dotaz - před kastraci mi kočička začala curat mimo zachudek. S kakanim problém není. Pred kastraci jsem to pripisovala mrouskání, které měla ob týden. Jenze je po a stále ne a ne jit na zachudek. Je čistý. Koupila jsem i predrazeny feliway do zásuvky, který na kočičku absolutně nefunguje.
Stelivo jsem prozkousela postupně uz snad vše co existuje. Ano feliway, bylo mi doporuceno, že zklidnuje kocicky. Napr. Nedrapaji nábytek (u nás to odnesl gauc a tapety po komplet. Rekonstrukci obýváku), a že prý by po něm ani nemaji curat mimo toaletku. No přijde mi spíš, že jsem naletela. Zachudek jsem ji i zkusila prestehovat na její curaci místo. A jak říkám, začalo to pri mrouskani, jinak nikdy ten problém neměla.
Miau
napsal(a):
Stelivo jsem prozkousela postupně uz snad vše co existuje. Ano feliway, bylo mi doporuceno, že zklidnuje kocicky. Napr. Nedrapaji nábytek (u nás to odnesl gauc a tapety po komplet. Rekonstrukci obýváku), a že prý by po něm ani nemaji curat mimo toaletku. No přijde mi spíš, že jsem naletela. Zachudek jsem ji i zkusila prestehovat na její curaci místo. A jak říkám, začalo to pri mrouskani, jinak nikdy ten problém neměla.
Jen se vyjádřím k Feliwayi. U nás vyhozené peníze. Absolutně.
Také se jen vyjádřím k feliway, u nás uchránil kocoura od antidepresiv. Ono asi záleží, co si od něj kdo slibuje. Nejspíš kočka močí mimo záchod z jiného důvodu, než celkové psychické pohody. Může ji vadit druh nebo "konzistence steliva", umístění záchodu... pokud to začalo mrouskáním, může to být prostě značkování a to může ještě dobu přetrvat.
Škrabání gauče...většinou (neříkám že vždy) kočky škrábou nábytek, pokud nemají vhodné škrabadlo (vhodně umístěné, dostatečně "po cestě"..apod.). Pokud je v jejich dosahu gauč a vyhodnotí ho jako lepší (vzhledem k umístění, stabilitě, materiálu), tak je potíž. Jestli si někdo slibuje, že dá elektrický odpařovač do zásuvky a kočka se samovolně "opraví", tak bohužel.