Dobrý den, prosím o radu. Chtěla bych si pořídit do bytu kočičku/kocourka. Váhám mezi ragdollkem a britskou kočkou. Bohužel jsem od 8:30 do 18:30 v práci, takže hodně řeším, jestli si ji vůbec pořizovat, aby doma nestrádala samotou. Raději bych ragdollka kvůli jeho mazlivé povaze, ale bojím se, že bude doma sám strádat. Britky jsou prý povahově jiné a naopak jsou spíš pro sebe.
Moc děkuji za radu.
Mám 2 britky - kočička pochází od chovatelky, která si založila chovnou stanici jako zpestření na důchod, bydlela sama s manželem, kočka je povahově typická "chladná" britka. Kocourek naopak pochází od chovatelky, která měla velkou rodinu se spoustou dětí, a ten v mazlivosti a přítulnosti předčí kdejakého ragdola :)
Přimlouvám se také za 2 koťata, ale spíš až po změně zaměstnání. Znám pár lidí, co měli podobnou pracovní dobu, a málokdo to vydržel dlouhodobě :P.
Pokud by měla být kočička sama doma tak dlouhou dobu, tak si ji raději ani nepořizujte. Nebo pořiďte rovnou dvě. Sama by příliš strádala i kdyby to bylo plemeno jakékoliv.
Sama mám dvě kočky polovenkovní, které občas bývají doma, přesto mně nakonec bylo líto našeho bytového kocourka, že nemá doma stálého kamaráda. Nakonec jsme mu ho pořídili a tak máme nyní celkem 4 kočky... a nelituji.
Opravdu pořízení velmi zvažte, jde přece o to, aby vaše zvířátko bylo u vás šťastné...
Uživatel s deaktivovaným účtem

POřiďte dvě koťata nebo jednu starší, klidnou a samotářskou kočku.
Ragdolla spíš ne, je celkem společenský. Pořídila bych britku, bývá odtažitá.
A řídila bych se radou chovatele, není pravidlem, že ragdoll je společenský a britka odtažitá, pouze je větší pravděpodobnost, že takový budou.
Ostatní zde mají pravdu.Také jsem si pořídila koťátko Ocicat a po pár měsících mě sousedka upozornila na to, že kočička jakmile odejdu do práce, tak za dveřmi Mňouká do té doby, než zase přijdu.A když jsem přišla domů, vždy spala přímo za hlavními dveřmi, jak na mě čekala.Tak jsem jí pořídila kamaráda kotě, a už mě nikdo za dveřmi nečekal, spali spolu někde v objetí
Takže jsem také pro dvě koťata...