Dobry den, chtela bych se zeptat, zda s tim nemate nekdo zkusenost.
Mame doma tri venkovni kocky domaci, jednu 13 babcu, kterou jsme si poridili a dva pristehovalce, odhadem tak tri a dva roky. Naposledy se k nam prave nastehoval zrzavy kocourek. Je nevykastrovany a se dvema kockama, ktere jsou vykastrovane, se obcas pere, ale nic zavazneho, jinak se docela respektuji.
Akorat je to docela straspitel a i kdyz neni zadny mrňous, tak ostatnich kocouru se boji. Posledni dobou se k nam naucil cizi zrzavy kocour, co chodil dozirat po nasich kočkách žrádlo a oni ho nechali. My kdyz ho vidime, tak ho vzdy odezenem zavolanim, nebo zatleskanim, okamzite utíká. Kocky jsme zacali krmit prevazne uvnitr, presto k nam stale chodi.
Problem je v tom, ze neustale napada naseho kocoura, ktery se ho boji a vubec se nebrání. I kdyz chapu, že jsou to kocouri a to, ze se perou muze byt povazovano za "normalni", tak chovani ciziho kocoura zacina byt cim dal agresivnejsi. Vyskubane chlupy na dvore po poticce jsou u nas bezne, posledni dobou vsak, cca mesic zpet, chodi nas kocour skoro obden s posranymi zady, nekdy to ma az na hlave. Nevime co s tim, ten cizi uz napada i nase kocky, stara dnes kulha, proto jsem se chtela zeptat, zda s tim nemate nekdo zkusenosti nebo napady na nejake reseni. Predem dekuji.
Take mne napadlo porizeni psa, ktery by si hlidal svoje kocky, ale s to asi bohuzel neni momentalne mozne. Mozna od nejakeho psa umistit psi pachovou stopu na hranici pozemku, ale nevim, jestli by to pomohlo. Kocourovi samozrejme ublizit nechci, taky by se mi nelibilo, kdyby nekdo ublizil tem nasim, uvazovali jsme v krajnim pripade o strelbe ze vzduchovky do okoli kocoura, do zeme nebo stromu, kdyz bude pobliz, aby jsme ho vydesili, v zadnem pripade ne primo po kocourovi samozrejme! Ale nevim...
Nevyděsí ho, když ho netrefíte, nevyděsí ho ani když ho
trefíte a poraníte.
Je to hnus a je to úplně marný.
Postřelil mi tak kluk odvedle, našeho. kocoura. Řekla mi to
později druhá sousedka. Promluvila jsem s otcem kluka,
řekl, že mu kocour nevadí a už se to neopakovalo.
Kocourek tam lezl pořád.
Pes to vyřeší.
Cizák ho může i vyhnat.
Nenechala bych ho trápit.
Přišel k nám cizí kocourek a zůstal.
Měli jsme jen kočky, občas (dost často)
je mydlil sousedů kocour, ale toho
kocourka by snad zabil, řezal ho, kde se
potkali.
I na střeše, spadli dolů, zakleslí v sobě.
Sousedů byl kastrát a rval se dál. "Náš"
musel být doma, dokud jsem souseda
nechytla a na půl dne nezavřela do
králíkárny. Zahradu užívali na směny.
"Našeho" po roce stejně vyhnal...
Prave z toho mam taky strach, kolikrat jsme je videli, jak se perou. Ten nas pred nim utika, cizi mu vzdy zkoci na zada a zakousne se mu do krku. Kdyz to nekdo vidime, tak ho okamzite zenem, ten nas blbec se vubec nebrani, jenom narika... k nam se cizi nepriblizi, ale ted, kdyz je zima, tak se venku tolik nepohybujem, aby jsme ho zahaneli prave.
Nepomůže nic, vlastní zkušenost. Vašeho buďto zmasakruje, nebo vyžene. A bude čím dál drzejší. Zjistěte čí je. Ale ne z každým je domluva. K nám takhle lezl kocour od sousedů a mlátil našeho. Soused mi na to řekl jen, že kočky jsou svobodné.A mi po příchodu domů měli ztrhané záclony na verandě a scházené květináčeI horší věci, i veterinář musel zasahovat.. Přitom se znali od mala a jako koťata si hráli. Pak našeho kocoura střelil na poli nějaký blb, přišlo nové kotě- kocour, ačkoli menší a slabší, jako kotě schytal pár ran- kocour násilník sie nebál skočit po něm na dvůr až k nám, když se kotě za nás schovalo. Ale z kotěte vyrostl nebojsa a nedal se, žádný hodný ťunťa jako předchozí a kocour, když narazil na razantní odpor (párkrát jsem je viděla na zahradě, jak se rvali), tak dal najednou pokoj. Jo a za prvního kocoura jsem měla starou fenku, nejprve si rváč dával pozor, ale jak zjistil, že už o nechytí, chodil nadrzo provokovat i ji. Po jejím odvhodu pak napadl štěně, ale jakmile nová fenka hovawarta zesílila, rázem se i tu šance dramaticky obrátili a už si dal konečně pokoj. Tak snad ho chytit a někam odvézt, pokud ničí není, třeba za úplatu do útulku, třeba by nějaký zpolupracoval?
Dost patová situace, toho vašeho kocourka je mi líto... a chápu vás, také by se mi nechtělo pořizovat si psa jen kvůli tomu, aby byl zahnán drzý kocour...
Tak nezbývá, než zjistit čí je, ale obávám se, že ani toto nepomůže... jeden známý to jednou řešil tak, že cizího kocoura, co k nim také chodil, ho chytil, pořádně ho polil studenou vodou a pak pustil... víc se ten kocour u nich už neukázal. Možná to hraničí s týráním, ale ten známý byl zoufalý a nechtěl přijít o své milované kočičky, tak to zkusil takhle. Ale možná ten váš drzý kocour bude tak otrlý, že ani studená sprcha nezabere... ... snad zkusit by se to mohlo, samozřejmě pozor na mráz...
Bejina
napsal(a):
Dost patová situace, toho vašeho kocourka je mi líto... a chápu vás, také by se mi nechtělo pořizovat si psa jen kvůli tomu, aby byl zahnán drzý kocour...
Tak nezbývá, než zjistit čí je, ale obávám se, že ani toto nepomůže... jeden známý to jednou řešil tak, že cizího kocoura, co k nim také chodil, ho chytil, pořádně ho polil studenou vodou a pak pustil... víc se ten kocour u nich už neukázal. Možná to hraničí s týráním, ale ten známý byl zoufalý a nechtěl přijít o své milované kočičky, tak to zkusil takhle. Ale možná ten váš drzý kocour bude tak otrlý, že ani studená sprcha nezabere... ... snad zkusit by se to mohlo, samozřejmě pozor na mráz...
Ano máte pravdu.