Dobrý den,
už roky používám podestýlku: http://www.zoohit.cz/shop/kocky/kockolity_podestylky/cats_best/121830
ale našla jsem dobré recenze i na tuto jílovitou. máte někdo porovnání?
http://www.zoohit.cz/esearch.htm#q=Tigerino%20Canada
děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tigerino canada používám cca půl roku a jiné stelivo už nechci! :-D Skvěle hrudkuje, dobře pohlcuje pachy a nepráší. Kocourovi, který je citlivý na prach úplně přestalo téct z oka.
A ještě dodám takovou "kuriozitku" pro zasmání (kterým to nepřijde vtipné, ale nevhodné - omlouvám se).
Často vybírám hrudky různých tvarů :-D Srdce, kočička (tu jsem i vyfotila ;-) ), ryby, maják, netopýr...

Přidávám se taky, koupila jsem to na zkoušku v akci a od té doby už je v hajzlících jen tigerino canada.
žádný jiný nehrudkuje tak, že jsem schopná vybrat záchodek a zbývající stelivo vypadá jako čerstvě nasypané. Takže hajzlíky jsou čisté a voňavé a i ta nejvíc cimprlich kočka, co se jí viditelně zvedá žaludek, když si do něčeho hrábne, je spokojená.
podařilo se mi taky omylem koupit tigerino nuggies a to už je "normální" hrudkující stelivo. ne, není špatné, hrudkuje stejně jako BioKat's nebo nebo Brit, takže velmi dobře a lépe než jiné značky, ale oproti canadě je to prostě krok zpátky a já už jsem rozmazlená.

napsal(a):
Přidávám se taky, koupila jsem to na zkoušku v akci a od té doby už je v hajzlících jen tigerino canada.
žádný jiný nehrudkuje tak, že jsem schopná vybrat záchodek a zbývající stelivo vypadá jako čerstvě nasypané. Takže hajzlíky jsou čisté a voňavé a i ta nejvíc cimprlich kočka, co se jí viditelně zvedá žaludek, když si do něčeho hrábne, je spokojená.
podařilo se mi taky omylem koupit tigerino nuggies a to už je "normální" hrudkující stelivo. ne, není špatné, hrudkuje stejně jako BioKat's nebo nebo Brit, takže velmi dobře a lépe než jiné značky, ale oproti canadě je to prostě krok zpátky a já už jsem rozmazlená.
...tak jste mně navnadila...dodělám pytel a zkusím...

Mesic: Měla jsem jen ten s vůní pudru. Někdy není, tak beru sensitive.

mesič
napsal(a):
Taky se rozhoduji mezi tím pudrovým a sensitive. Mám strach, aby ta vůně nebyla až moc silná.
Mě přijde jemná, nevtíravá. Vyzkoušela jsem i Biokat's DIAMOND CARE MultiCat Fresh. Není to špatná podestýlka, ale ta vůně bavlny mi vyloženě vadila.

mesič
napsal(a):
Dobrý den,
už roky používám podestýlku: http://www.zoohit.cz/shop/kocky/kockolity_podestylky/cats_best/121830
ale našla jsem dobré recenze i na tuto jílovitou. máte někdo porovnání?
http://www.zoohit.cz/esearch.htm#q=Tigerino%20Canada
děkuji.
U nás se Tigerino nechytlo. Hrudkuje výborně, ale kočkám se lepí na tlapky a blbě se vyčesává.
Vrchol byl, když mi vykoupaná, mokrá kočka vlezla do záchodu a vylezla jek kuře z receptu na zálesácké kuře ( neoškubané kuře obalte jílem a dejte do ohně...)
Moje kočky jsou teda trošku specifický, ale myslím, že Tigerino bude dělat problém všem dlouhosrstým kočkám.

napsal(a):
U nás se Tigerino nechytlo. Hrudkuje výborně, ale kočkám se lepí na tlapky a blbě se vyčesává.
Vrchol byl, když mi vykoupaná, mokrá kočka vlezla do záchodu a vylezla jek kuře z receptu na zálesácké kuře ( neoškubané kuře obalte jílem a dejte do ohně...)
Moje kočky jsou teda trošku specifický, ale myslím, že Tigerino bude dělat problém všem dlouhosrstým kočkám.
Bonifácovi, což je perská x turecká van, také vyhovuje.
Ale mokrého bych ho tam nepustila, to je pravda, že v tom případě může být rychlé pevné hrudkování značná nevýhoda.
Tigerino byla nejoblíbenější značka steliva mého Berryho. Ale je pravda, že sem tam jsem mu musela ztvrdlou kuličku mezi polštářky vyčesat. Jak měl mezi prsty spoustu chlupů, občas se zadařilo. Druhý kocour ale naprosto bezproblémů. Oba dlouhosrstí. Vůně dětského pudru mi přišla hrozně výrazná. Ze všech jsem ho měla ráda nejméně, nicméně kocouři na to "nic neříkali". Já měla zase nejraději lemongrase. Teď jsem tedy zkusila koupit pelety Cat´s best vhodné pro dlouhosrsté kočky a musím říct, že také dobré. Vydrží dlouho, ale zoohit je teď má nedostupné. Mám ještě pytel tigerina, takže opět zasypu záchod. Vlastně jsou to moje dvě nejoblíbenější steliva :D V srsti (jinde než mezi těmi polstářky) mi to ani jeden z kocourů nevynášel.
napsal(a):
Tak mokrá kočka by neměla lézt na žádné stelivo, ne?
To vyčesávání steliva - vám drží stelivo v chlupech kočky napevno?

joanne.s
napsal(a):
Tak mokrá kočka by neměla lézt na žádné stelivo, ne?
To vyčesávání steliva - vám drží stelivo v chlupech kočky napevno?
Kočku vykoupu a nechám ji proschnout v koupelně, kde mají i jeden ze záchodů. U Cats best jsem podobný problém nikdy neřešila, takže mě to nenapadlo.
A Tigerino je jíl, pokud se namočí udělá mazlavou "modelínu", která se dost špatně vymývá, pokud máte zkušenosti s keramickou hlínou, tak něco podobného. Když zaschne, je jak beton, vyčesává se špatně, je jednodušší ho vystřihnout.
Ale jinak má dobré recenze, počítám, že většina koček asi takové problémy mít nebude, moje kočky jsou prostě jiné.
A někdy je v chlupech problém i Cats best, mám plstnatějící kočky a pokud stelivo nenajdu hned, udělá se kolem něho dred.

Ještě mě napadá "neměla by lézt na stelivo" - to možná funguje u běžné kočky, moje kočka schne přibližně dvanáct hodin, pokud bych ji nechala osudu, tak i 24 hodin.
Fen samozřejmě znám, ale jaksi moje kočky ho odmítaj akceptovat.
Tak dnes jsem do záchodu dala 1. celé balení 6kg - vůně dětský pudr. Vůně není vůbec otravná. Náš kocour šel hned novou podestýlku vyzkoušet a nestěžoval si, já u uklízení taky ne Na gumovou předložku teda podestýlku vynesl, tak uvidíme jak to bude i nadále.
Zatím mě zarazila spotřeba, kdy jsem nasypala do toalety celý pytel za 149 Kč. Uvidím jak bude ubývat. Co se týká prašnosti, tak nemohu říct půl slova.
Zdravím,
za mě nej stelivo! Lemon grass, nebo pudr..je to jedno, ale opravdu 100% hrudkuje! Nesmrdí... mám mainku a obyč, Micku,2 kryté toalety a opravdu nesmrdí! Určitě je mám cca 1.5 měsíce...poté měním.jinak cca.3x ročně hlídám další 2 kočky a stelivo začíná být cítit už po měsíci, takže za mě top, když jsem kupovala ty levné, po týdnu byly cítit!.Vyzkoušela jsem už skoro všechno, ale prostě mi vyhovuje tohle..vynáší se všechny., pomůže předložka před WC...mokrá kočka..noo potěš...ale to je normální...jediné, co jsem nevyzkoušela je to Cats best...je drahé a opravdu funguje ?
Ze zoohitu objednávám vše, nákup za 599 zdarma! o se jen tak nevidí! Navíc konzervy Cosma, Miamor filets.. atd jsou luxusní a německá kvalita, koupila jsem je i u nás a naprosto jiná vůně a kvalita, reakce koček úplně jiná..
..
Já jsem nakonec taky moc ráda, že jsem tohle stelivo vyzkoušela. Ze začátku mi přišla spotřeba opravdu veliká, po týdnu mi přišlo, že je půl pytle 6 kg pryč. Dosypala jsem tam 1/3 12ti kg pytle a řekla, že spotřebu nebudu řešit třeba měsíc.
Zatím ho používám 14 dní a je jako nové. je pravda, že jsem i já zodpovědnější než u cats best, ale tam mi přišlo, že se část peletek rozdrobila a promíchala se s čistou podestýlkou a po nějaké době se musela vyhodit celá. Navíc díky tomu, že nemusím podestýlku prosívat, ale sama propadá lopatkou (jako v přesýpacích hodinách), tak je čištění naprosto rychlé a pohodlné. Tahle podestýlka sice vyjde trochu dráž, ale zase ji spotřebuji do posledního zrníčka (aspoň mi to tak zatím příjde).
sisi58
napsal(a):
Dobrý den, je nějaký e shop, ve kterém prodají 1 kus 6 kg balení Tigerina? Jak zoohit tak bitiba požadují nákup minimálně za 399, -
Bohužel Tigerino /stejně jako Greenwoods/ prodává pouze zoohit a jeho sestra bitiba, je to jejich značka.
Já teda problém s výší objednávky nemám, beru od nich konzervy, kapsičky, granule, pamlsky - sušené masíčka, škrábací nábytek z kartonu, hračky, odchlupovací válečky, posledně jsem objednala krásný kočičí domeček..
joanne.s
napsal(a):
Bohužel Tigerino /stejně jako Greenwoods/ prodává pouze zoohit a jeho sestra bitiba, je to jejich značka.
Já teda problém s výší objednávky nemám, beru od nich konzervy, kapsičky, granule, pamlsky - sušené masíčka, škrábací nábytek z kartonu, hračky, odchlupovací válečky, posledně jsem objednala krásný kočičí domeček..
Netvrdím, že nemají dobré věci a že majitelé kočiček nenakupují za víc peněz. Zlobí mě, že mi někdo diktuje, za kolik mám nakoupit.
Beru si kocourka, kterému zemřeli majitelé a on má všechno už koupené. Jen jsem chtěla, na základě doporučení v této diskuzi, koupit vzorek podestýlky. Kočky jsou dosti vybíravé, dopředu nejde poznat, co přijmou. Proto vzorek a proto "jen" 160, - peněz tržba.
Zřejmě mají tak moc zákazníků, že jim neva, že o nějaké přijdou.
joanne.s
napsal(a):
Sisi58: zasílají z Německa, no. Tak jim zřejmě zásilka za 160 Kč vzhledem k dálce a ceně dopravného nepřipadá zajímavá.
z českých steliv moc doporučuju Zverlit hrubý a fialový pytel Albert quality.
Obojí výborné, a ještě ušetříte.
Balení 10 kg mi vyhovuje, i při jedné kočce.
Děkuji za radu.
Sisi58: rádo se stalo.
ještě dodám - můj partner teď vybírá kočičí záchod častěji než já, a upřednostňuje stelivo z Hornbach, Mr. Beef white hygiene. Mně se zdá, že se dost vynáší, a ze všech mnou doporučených je nejdražší /199 Kč 12l. Ale je pravda, že příjemně voní, má hezkou bílou barvu a velmi dobře hrudkuje, nezasmrádá - ale to ani mnou doporučená levnější steliva.
joanne.s
napsal(a):
Sisi58: rádo se stalo.
ještě dodám - můj partner teď vybírá kočičí záchod častěji než já, a upřednostňuje stelivo z Hornbach, Mr. Beef white hygiene. Mně se zdá, že se dost vynáší, a ze všech mnou doporučených je nejdražší /199 Kč 12l. Ale je pravda, že příjemně voní, má hezkou bílou barvu a velmi dobře hrudkuje, nezasmrádá - ale to ani mnou doporučená levnější steliva.
Uvidím, co si vybere kočičák.