Dobrý den
Mám velký problém nedávno jsem dostala kocoura už dospělého a vykastrovaného ale jsou tu problémy, jeho majitelé mi ho dali ale kocour s mi zdálo už od začátku zvláštní a asi jsem měla pravdu. Strašně se bojí a je furt schovaný. Už pomalu 4 den nejí a já nevím co mám dělat.
Prosím poraďte mi
Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

To je normální. Dospělým kočkám trvá déle než se zadaptují na nové prostředí. Dejte mu blízko místa, kde se schovává jídlo (maso - syrové, vařené) a to, na co byl zvyklý, vodu i wc a nechte ho v klidu. Sem tam ho zkontrolujte a tišším hlasem na něj mluvte. Potom můžete zkusit něco dobrého - kousek masa nabídnout z ruky. Ale nebuďte urputná. Musí si na Vás zvyknout.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Alice666
napsal(a):
Dobrý den
Mám velký problém nedávno jsem dostala kocoura už dospělého a vykastrovaného ale jsou tu problémy, jeho majitelé mi ho dali ale kocour s mi zdálo už od začátku zvláštní a asi jsem měla pravdu. Strašně se bojí a je furt schovaný. Už pomalu 4 den nejí a já nevím co mám dělat.
Prosím poraďte mi
Děkuji.
Nechat být, nenutit, jídlo, vodu i záchodek umístit k jeho skrýši, aby se mohl rychle obsloužit, když nebudete dávat pozor. Hlavně na něj netlačte.
Máte jinou kočku - psa ?
Nové dospělé zvíře zpravidla znamená ze začátku problém.
Třeba i měsíc. Hodně záleží i na vás.
Obrňte se jen klidem a trpělivostí.
Klid dopřejte hlavně kocourkovi.
Není zvláštní. Je zcela normální.
Smutný a vyděšený.
Co mu nabízíte za lahůdky?
U vás bude mít možnost chodit ven ?
To by byla velká výhoda, ale i to ho bude třeba
pomalu učit a seznamovat s dvorkem-zahradou.
Proč jste si ho vzala?
Kočky asi neznáte a moc jim nerozumíte.
Jsou totiž dost citlivé.
Snažte se, přinese vám to radost.
No proč se ptáte co s kocourem, když vzápětí se ho chcete zbavit https://www.ifauna.cz/kocky/inzerce/r/detail/3138488/kocour-na-prodej/ to nechápu chudák kocour to bude další stres. Ale třeba se někde bude mít líp než u vás zhledem k tomu, že ho chcete vrznout do útulku.
Nechtěla jsem to zmiňovat...
Chudák kocour.
Tolik nezodpovědnosti !
Proč si to povrchní...pořizují.
Na FB se nějaká b... zbavuje osmiletýho, kastrovanýho něco bul.
Snad to pochopíte, má mimino.
Proboha, nač toho bullčokla kdy potřebovala ?
Místo výchovy kastrovala, chápete né.
Co mohla dělat víc ?
Já neříkám, že nemám s jednou kočičkou problémy mám, ale zatím je zase klid a modlíme se, aby to i zůstalo i když jí už nevěřím a mám igelit na posteli a přes něj plachtu je to otravné, ale lepší než mít pročůranou postel doufám, že nebude zase nějaký neznámí protest. Ale nevím sama co bych udělala kdyby mi jednou kdyby se nám konečně povedlo miminko a ona počůrala dětskou postýlku fakt nevím jak bych to rozdýchala. Miluju ji je nezkutečný mazel a i když jí vždy vyhrožuji jestli to příště udělá bude bezdomovec vím, že bych to nedokázala.
Laila.aila
napsal(a):
No proč se ptáte co s kocourem, když vzápětí se ho chcete zbavit https://www.ifauna.cz/kocky/inzerce/r/detail/3138488/kocour-na-prodej/ to nechápu chudák kocour to bude další stres. Ale třeba se někde bude mít líp než u vás zhledem k tomu, že ho chcete vrznout do útulku.
To je snad vtip, ne? Pokud si vezmu zvire, tak se ho vzápětí nezbavuji! Pokud se vám něco nezdálo, neměla jste si ho brát a ne tohle. Jak myslíte, ze kocourovi asi je? Přestěhování = stres a nez se vůbec rozkouka, už se ho zbavujete?!? O tom, ze ho dat do útulku je pro nej krom stresu i velké riziko nemoci ani nemluvě... :(
Pokud si chci pořídit nějaké zvire, tak si o tom něco přečtu ! Tak sytě zjistila, ze kočky si vždy déle zvykají. Obzvlášť dospělé. Muže to trvat tyden, dva týdny, klidně mesic nez se plné zabydli. A vy už po 4(!) dnech kocoura vyhrazujete jinam. Fakt zodpovědný :(.
Tady píše, že ji kocoura dali známí a v inzerátu ani neví jak se jmenuje, jak je starý a jestli byl u veterináře. Divné, ne?
Další vych..nci, chtějí na zvířeti jen vydělat. Nebýt to tak daleko, hned si ho vezmu...než skončí vyhozený někde v lese. Chudák kocour. Myslim na to už od včerejška...