Kočka s PP, Mainská mývalí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.2.2018 18:13
Berryna

XXX.XXX.35.231

Dobrý den,
třetím rokem bydlíme v novostavbě, s velkou zahradou hned vedle našeho statku, kde odjakživa běhalo mnoho koček. Nikdy se žádné nic nestalo, kromě zaběhnutých kocourů, což ostatně byla naše chyba v tom, že nebyli vykastrovaní a vydali se na toulky. Po přestěhování jsem začala toužit pouze po kočce, která by byla u nás na zahradě. Samozřejmě i s přístupem dovnitř, ale pouze s námi. Do oka nám padla jak jinak, než mainská mývalí kočka, byli jsme se dokonce podívat i do pár CHS, kde nám bylo však razantně řečeno, že na ven nám nikdo kočku s PP neprodá. Tak jsme to tedy vzdali a řekli si že to nebudeme lámat přes koleno a zaujaly nás opuštěná koťátka, takže jsme dali domov dvěma mourovatým sestřičkám.
Od začátku jsme krmily carnilovem, občas na chuť dostaly orijen, + maso téměř každý den. Později jsme přešli na krmivo z mountfieldu (jejich nejvyšší řada je velmi kvalitní, co se týče obsahu). Byly na nutném očkování do toho jim po celém pozemku byly vyrobeny různé domečky, skrýše některé i potaženy kobercovým materiálem, který je na škrabadlech. Nedávno měli teplotu, ano i když jsou to kočky "venkovní" tak se jim věnujeme pořád pokud jsme doma, když nejsme doma vystačí si spolu a ve dvou ani nikam netrajdají. S teplotou jsme jezdily týden každý den k veterináři. Prostě péči nezanedbáváme. Když chtěli dovnitř, vyskočili si na okno a on už je někdo dovnitř pustil.
Samozřejmě jsme se chystali ke kastraci, jelikož se jim blížil půl rok života a začali se poprvé mrouskat. Nedávno tedy prodělali obě najednou kastraci, jedna sestra nepřežila kvůli dědičné chorobě, která se v CHS vždy testuje na rodičích.
Teď musíme sehnat kamarádku a novou sestřičku. Začala jsem tedy znovu brouzdat po inzerátech, nejvíce inzerátů zrovna na mainské, tak mi to zase začalo vrtat hlavou. Chtěli bychom kocourka, který je z dobrého chovu a mohli by nám odpadnout některé starosti a obavy spojené se zákroky, které bohužel v průběhu jeho života mohou nastat. Jenže je to těžké když žádný majitel neprodá "své" kotě na ven, ikdyž by o něj bylo dobře postaráno. Lidé stále říkají ať se nepodporuje množení nakupováním koťat bez PP, jenže když si chovatelé z CHS diktují téměř celý budoucí život kočky, se kterou budete žít vy, tak raději půjdete někam, kde vám kočku předají a jsou rádi, že našla domov, myslím že také není od věci, když se majitel zaměří na to jací lidé, kteří kočku kupují jsou. Máme tady milion koček i s PP, které byli později vyhozeny ven, jelikož si to ti vybraní majitelé na složitém konkurzu rozmysleli.

Ještě dotaz, jak dlouho bychom měli kočičce dát, než se vyrovná se ztrátou? Zatím nehledá..

2.2.2018 19:21
rapotacka11

XXX.XXX.32.5

Proboha, proč jim vypravujete, že u vás mohou ven ?

Kočka na smutnění "nepotřebuje čas".
Když dostane nového parťáka, je možné a běžné, že
seznamování "chvíli" trvá, ale za čas může vzniknout další
pevné přátelství.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.2.2018 20:48

Berryna napsal(a):
Dobrý den,
třetím rokem bydlíme v novostavbě, s velkou zahradou hned vedle našeho statku, kde odjakživa běhalo mnoho koček. Nikdy se žádné nic nestalo, kromě zaběhnutých kocourů, což ostatně byla naše chyba v tom, že nebyli vykastrovaní a vydali se na toulky. Po přestěhování jsem začala toužit pouze po kočce, která by byla u nás na zahradě. Samozřejmě i s přístupem dovnitř, ale pouze s námi. Do oka nám padla jak jinak, než mainská mývalí kočka, byli jsme se dokonce podívat i do pár CHS, kde nám bylo však razantně řečeno, že na ven nám nikdo kočku s PP neprodá. Tak jsme to tedy vzdali a řekli si že to nebudeme lámat přes koleno a zaujaly nás opuštěná koťátka, takže jsme dali domov dvěma mourovatým sestřičkám.
Od začátku jsme krmily carnilovem, občas na chuť dostaly orijen, + maso téměř každý den. Později jsme přešli na krmivo z mountfieldu (jejich nejvyšší řada je velmi kvalitní, co se týče obsahu). Byly na nutném očkování do toho jim po celém pozemku byly vyrobeny různé domečky, skrýše některé i potaženy kobercovým materiálem, který je na škrabadlech. Nedávno měli teplotu, ano i když jsou to kočky "venkovní" tak se jim věnujeme pořád pokud jsme doma, když nejsme doma vystačí si spolu a ve dvou ani nikam netrajdají. S teplotou jsme jezdily týden každý den k veterináři. Prostě péči nezanedbáváme. Když chtěli dovnitř, vyskočili si na okno a on už je někdo dovnitř pustil.
Samozřejmě jsme se chystali ke kastraci, jelikož se jim blížil půl rok života a začali se poprvé mrouskat. Nedávno tedy prodělali obě najednou kastraci, jedna sestra nepřežila kvůli dědičné chorobě, která se v CHS vždy testuje na rodičích.
Teď musíme sehnat kamarádku a novou sestřičku. Začala jsem tedy znovu brouzdat po inzerátech, nejvíce inzerátů zrovna na mainské, tak mi to zase začalo vrtat hlavou. Chtěli bychom kocourka, který je z dobrého chovu a mohli by nám odpadnout některé starosti a obavy spojené se zákroky, které bohužel v průběhu jeho života mohou nastat. Jenže je to těžké když žádný majitel neprodá "své" kotě na ven, ikdyž by o něj bylo dobře postaráno. Lidé stále říkají ať se nepodporuje množení nakupováním koťat bez PP, jenže když si chovatelé z CHS diktují téměř celý budoucí život kočky, se kterou budete žít vy, tak raději půjdete někam, kde vám kočku předají a jsou rádi, že našla domov, myslím že také není od věci, když se majitel zaměří na to jací lidé, kteří kočku kupují jsou. Máme tady milion koček i s PP, které byli později vyhozeny ven, jelikož si to ti vybraní majitelé na složitém konkurzu rozmysleli.

Ještě dotaz, jak dlouho bychom měli kočičce dát, než se vyrovná se ztrátou? Zatím nehledá..

...mně tedy nikdy nenapadlo vyprávět, že naše kočky s PP pakliže pojedeme na chalupu budou puštěny ven na dvůr a ani jedna z chovatelek našich koček se nezeptala, zda budu kočky ven pouštět...prostě jsem nebrala jako důležité jim toto sdělovat a jim asi nenapadlo se na tohle zeptat...a byť by mi to kdy zakázaly, myslíte že bych to dodržela a jak by to asi kontrolovaly...ne nadarmo se říká "mlčeti zlato".

2.2.2018 20:59
tomason

XXX.XXX.212.157

Normální zodpovědný chovatel vám ji na ven neprodá a já v to jen doufám že ne.Vy osobně dáte za kotě s pp 10 a víc tisíc a budete riskovat to, že kočka dostane kočičí leukémii, nebo jí něco přejede, sežere, zastřelí?
Uvědomujete si, že několik generací toho kotěte vyrostlo doma a ne venku?
To jsou prostě takové telátka ne jako kočka co vyrostla venku.
Nedivte se chovatelům, ale spíš zkuste pochopit proč to není vhodné.
Většina chovatelů má postavenou chráněnou voliéru.
Vlastně vůbec nerozumím proč chcete MCO, když bude ta kočka venku, protože koťata kastrované se prodávají jako mazlík.
Jen protože je hezká jí ohrozíte na životě?
Vemte nějakého křížence z utulku ne kočku s pp.

2.2.2018 22:34
Berryna

XXX.XXX.35.231

tomason napsal(a):
Normální zodpovědný chovatel vám ji na ven neprodá a já v to jen doufám že ne.Vy osobně dáte za kotě s pp 10 a víc tisíc a budete riskovat to, že kočka dostane kočičí leukémii, nebo jí něco přejede, sežere, zastřelí?
Vlastně vůbec nerozumím proč chcete MCO, když bude ta kočka venku, protože koťata kastrované se prodávají jako mazlík.

Mě jde ale právě o to, že kříženci mají mnoho dědičných nemocí, kvůli kterým já potom o koťátko přijdu, vím že je mnoho krásných koťátek bez PP, ale nemám žádnou jistotu. Kočky s PP, jsou mnoho generací testovány a já nemusím mít strach kastrovat, nebo podstoupit jakékoliv veterinární vvyšetření, již je to druhá kočka o kterou jsme z tohoto důvodu přišli. Ano raději dám 10 tis. za kočku, protože vím jak jí ohlídat a budu vědět, co mám. Než zadarmo a každý rok něco takového podstupovat.

2.2.2018 23:05
Berryna

XXX.XXX.35.231

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
...mně tedy nikdy nenapadlo vyprávět, že naše kočky s PP pakliže pojedeme na chalupu budou puštěny ven na dvůr a ani jedna z chovatelek našich koček se nezeptala, zda budu kočky ven pouštět...prostě jsem nebrala jako důležité jim toto sdělovat a jim asi nenapadlo se na tohle zeptat...a byť by mi to kdy zakázaly, myslíte že bych to dodržela a jak by to asi kontrolovaly...ne nadarmo se říká "mlčeti zlato".

Nikdy jsem kočičku s PP neměla a když jsem hledala vyděsili mě různé kupni smlouvy, kde jsou pomalu vypsány návštěvní hodiny a vecerka.. nevim jak je to řešené v reálu a jak moc se majitel zajímá o to k jeho kotě skončilo, i když s tím jak na některých webech CHS jedou vrhy jak na běžícím pásu, tak bych se nedivila, že majitel může ztrácet přehled. Zase nechci lhát no, ale jinak se tomi asi vyřešit nedá.

2.2.2018 23:48
rapotacka11

XXX.XXX.32.5

Mě jde ale právě o to, že kříženci mají mnoho dědičných nemocí,
"""""""""""""""""""""""
Kam na ta moudra chodíte ?

2.2.2018 23:52
Berryna

XXX.XXX.35.231

rapotacka11 napsal(a):
Mě jde ale právě o to, že kříženci mají mnoho dědičných nemocí,
"""""""""""""""""""""""
Kam na ta moudra chodíte ?

To vyznělo špatně, prostě, myslím to tak, že u koček s PP jsou to prostě vybraní jedinci, a některé choroby jsou tímto vyloučeny. Což si nemyslím že je úplná blbost.

3.2.2018 00:37
rapotacka11

XXX.XXX.32.5

Nevím.
Nedávno se tu probíralo uchovnění.
Myslím, že k tomu už toho moc zapotřebí není.
Snad jen kočka s PP.
(nezajímalo mě to, nevěnovala jsem tomu pozornost)
Samozřejmě, jsou nádherná plemena :
Osobně mi vadí ty ciráty kolem, co si "chovatelé" dovolí požadovat
po novém majiteli, ty šílený smlouvy.
Koupíte si zvíře za nemalý peníz a ona Vám diktuje, co můžete,
co musíte. Je to byznys, živí je kočky.
Měla jsem vždy obyčejné kočky,2 x dokonce nalezence,
vždy zdravé a povahově miliónové.
S těmi hroznými nemocemi jsem se v našem okolí nesetkala.
Snad leda tak ve špatném, přeplněném útulku se to šíří ?
Bavila jsem se s chlapíkem z Phy, měl nádhernou bengálku
a taky ji pouštěl ven...trvala na tom.

3.2.2018 06:49
Machyska

XXX.XXX.252.23

U nás byly vždy jen kočičky bez PP a nikdy neměly žádnou nemoc, jsou zdravé. Samozřejmě jsou kastrované a očkované. Bydlíme také na "bezpečném místě" a už jsem o dvě kočičky přišla. U té druhé ani nevím, co se stalo, ale nejspíš ji ulovila nějaká liška nebo dravec. Nikdy volně žijící zvíře nemůžete na 100% ochránit a to vám potvrdí z této skupiny mnoho milovníků kočiček. Naše kočičky mají dvířka na čip a dostanou se domů, kdykoliv chtějí, neprojde domů cizí kočka ani jiné zvíře, nemusí čekat na člověka, který je vpustí a ani to jim nezajistilo naprosté bezpečí.

Napadlo váš, že vám kočku s PP, konkrétně Mainskou která je opravdu nepřehlédnutelná může někdo jednoduše ukrást?

Kastraci by jste určitě nemusela třeba řešit, jelikož odhadem 95% chovatelů nedá své kotě bez kastrace z domu. Právě proto, že do koček vráží nemalé peníze na vyšetření, tak nikdo nechce, aby jeho kotě zemřelo nějakou hroznou smrtí. Bohužel jsou i případy, kdy testované kotě s PP onemocní a zemře, ani drahé testy nezaručí 100% zdravé jedince.

Pokud chcete kočičku ven, tak si pořiďte obyčejnou kočičku, která se narodila venku a naučila se od maminky, jak venku přežít. I ty obyčejné kočičky dokážou být neobyčejné a nečekejte dlouho, určitě se kamarádce s novým kamarádem uleví. Také je dobré dodržet karanténu a seznamovat pomalu. Hodně štěstí.

3.2.2018 08:05

rapotacka11 napsal(a):
Nevím.
Nedávno se tu probíralo uchovnění.
Myslím, že k tomu už toho moc zapotřebí není.
Snad jen kočka s PP.
(nezajímalo mě to, nevěnovala jsem tomu pozornost)
Samozřejmě, jsou nádherná plemena :
Osobně mi vadí ty ciráty kolem, co si "chovatelé" dovolí požadovat
po novém majiteli, ty šílený smlouvy.
Koupíte si zvíře za nemalý peníz a ona Vám diktuje, co můžete,
co musíte. Je to byznys, živí je kočky.
Měla jsem vždy obyčejné kočky,2 x dokonce nalezence,
vždy zdravé a povahově miliónové.
S těmi hroznými nemocemi jsem se v našem okolí nesetkala.
Snad leda tak ve špatném, přeplněném útulku se to šíří ?
Bavila jsem se s chlapíkem z Phy, měl nádhernou bengálku
a taky ji pouštěl ven...trvala na tom.

...mám dvě kočky s PP od dvou různých chovatelů...jedinou podmínkou bylo kastrovat, ale to jsem chtěla - na výstavy bez omezení - může i kastrát na rozdíl od psů - vybírala jsem jen podle povahy a to vyšlo jak u jedné tak u druhé...smlouvu jsem dostala, ale bylo tam jen kdo co, za kolika komu prodává + pokud bych prodávala, tak předběžně nabídnu chovateli...neslyšela jsem jediný zákaz či omezení...s chovateli si občas napíšeme, občas se vidíme na výstavě...když jsem řekla jak skvěle se měli oba jejich chovanci na chalupě o prázdninách neřekli ani slovo...

3.2.2018 08:11

Machyska napsal(a):
U nás byly vždy jen kočičky bez PP a nikdy neměly žádnou nemoc, jsou zdravé. Samozřejmě jsou kastrované a očkované. Bydlíme také na "bezpečném místě" a už jsem o dvě kočičky přišla. U té druhé ani nevím, co se stalo, ale nejspíš ji ulovila nějaká liška nebo dravec. Nikdy volně žijící zvíře nemůžete na 100% ochránit a to vám potvrdí z této skupiny mnoho milovníků kočiček. Naše kočičky mají dvířka na čip a dostanou se domů, kdykoliv chtějí, neprojde domů cizí kočka ani jiné zvíře, nemusí čekat na člověka, který je vpustí a ani to jim nezajistilo naprosté bezpečí.

Napadlo váš, že vám kočku s PP, konkrétně Mainskou která je opravdu nepřehlédnutelná může někdo jednoduše ukrást?

Kastraci by jste určitě nemusela třeba řešit, jelikož odhadem 95% chovatelů nedá své kotě bez kastrace z domu. Právě proto, že do koček vráží nemalé peníze na vyšetření, tak nikdo nechce, aby jeho kotě zemřelo nějakou hroznou smrtí. Bohužel jsou i případy, kdy testované kotě s PP onemocní a zemře, ani drahé testy nezaručí 100% zdravé jedince.

Pokud chcete kočičku ven, tak si pořiďte obyčejnou kočičku, která se narodila venku a naučila se od maminky, jak venku přežít. I ty obyčejné kočičky dokážou být neobyčejné a nečekejte dlouho, určitě se kamarádce s novým kamarádem uleví. Také je dobré dodržet karanténu a seznamovat pomalu. Hodně štěstí.

...mám dvě kočky s PP a jednoho nalezence od popelnice...jsou bytové, ale když jezdíme pravidelně každé léto na chalupu na měsíc, tak tam prostě ven chodí spolu se psem, drží se chalupy, zahrady a dál nejdou...kocour když nelítá po zahradě, tak vyspává na dvoře v hranici dříví - to miluje, druhá kočka většinou vysedává v okně, ale čas od času jde na zahradu, třetí nalezenkyně, tak ta řádí po celém pozemku jak černá ruka a honí se spolu se psem...když jsem na zahradě, tak mi u všeho všichni asistují, popřípadě sedají na zídce a sledují s velkým přehledem dění na návsi...nedokážu si představit tohle jim nedopřát když jsme na letním bytě...na druhou stranu neexistuje, když jdeme mimo dům anebo v noci aby venku zůstali sami a bez dozoru...

3.2.2018 08:16

Berryna napsal(a):
Nikdy jsem kočičku s PP neměla a když jsem hledala vyděsili mě různé kupni smlouvy, kde jsou pomalu vypsány návštěvní hodiny a vecerka.. nevim jak je to řešené v reálu a jak moc se majitel zajímá o to k jeho kotě skončilo, i když s tím jak na některých webech CHS jedou vrhy jak na běžícím pásu, tak bych se nedivila, že majitel může ztrácet přehled. Zase nechci lhát no, ale jinak se tomi asi vyřešit nedá.

...mám od dvou různých chovatelů stanice mají menší - odchovy velmi kvalitní - kryjí a mají zvířata ze zahraničí - cena trochu vyšší, ale vzhledem k tomu, že obě zvířata byla prodávána na mazlíka, tak zase tak strašné to nebylo - na druhou stranu na výstavě ve třídě kastrátů pravidelně vítězí...jediná podmínka kastrovat, ale to jsem chtěla já sama, dokonce mi dali PP do ruky s tím, že nechali na mně v kolika měsících budu kastrovat...ono to chce trochu déle hledat a najít se dá normální slušný a rozumný chovatel...

3.2.2018 15:48
Bejina

XXX.XXX.112.69

Souhlasím s názorem "Machysky"... je tam nejen velké riziko, že se venku může něco stát (já sama takhle přišla během 9 let už o tři kočky), ale že ho může někdo i ukrást. Naše dvě kočky bez PP (obyčejná nalezenkyně a modrá britka) chodí ven, ale k cizím lidem nepřiblíží. To mainky jsou velmi společenské a kontakt s lidmi vyhledávají, takže by bylo docela lehké je odcizit. Sama mám doma dva mainské kocourky s PP, tak jejich povahu znám a nikdy bych je ven nepustila.
Takže vám nezbývá nic jiného, než se buď ohlédnout po MCO bez PP, ale zde není záruka, že vám vyroste čistokrevná mainská mývalí kočka nebo si splnit sen (jako já), vzít s PP a mít ho jako bytového mazlíčka, protože většina CHS vyžaduje i ve smlouvě, aby mazlíček nechodil volně ven.

3.2.2018 17:29
Machyska

XXX.XXX.252.23

...mám dvě kočky s PP a jednoho nalezence od popelnice...jsou bytové, ale když jezdíme pravidelně každé léto na chalupu na měsíc, tak tam prostě ven chodí spolu se psem, drží se chalupy, zahrady a dál nejdou...kocour když nelítá po zahradě, tak vyspává na dvoře v hranici dříví - to miluje, druhá kočka většinou vysedává v okně, ale čas od času jde na zahradu, třetí nalezenkyně, tak ta řádí po celém pozemku jak černá ruka a honí se spolu se psem...když jsem na zahradě, tak mi u všeho všichni asistují, popřípadě sedají na zídce a sledují s velkým přehledem dění na návsi...nedokážu si představit tohle jim nedopřát když jsme na letním bytě...na druhou stranu neexistuje, když jdeme mimo dům anebo v noci aby venku zůstali sami a bez dozoru...

Já už mám také jednoho kocourka s PP (kotě) a to právě Mainskou Mývalí, k tomu tři neobyčejně obyčejné kočičky. Pro kočičku bez možnosti volného pohybu venku jsem se rozhodla po ztrátě druhé kočičky, kterou jsem nedokázala ochránit a přišla o ni. Podotýkám, že na noc jsou kočičky doma. Ven chodí pouze pokud jsme doma.
Mainská Mývalí kočička celkově jako plemeno je velice kontaktní a nebojácná. Naše venkovní (tedy bydlí víc doma než venku ) jsou velice obezřetné a je vidět, že si dávají pozor na každý jim neznámý zvuk, MCO kocourek se nebojí téměř ničeho...o to víc bych měla strach ho na volno ven pustit. Také se nebojí cizích lidí a to by mohl být veliký problém.

Možná je jiná situace, když člověk bydlí v rodinném domku a v bytě s možností odjezdu na chalupu. Kočička si zafixuje změna prostředí = chození ven a doma to nemusí vyžadovat, ale vždy je to hodně o povaze kočičky. Původně jsem tu nejmladší obyčejnou kočičku nechtěla pouštět ven, ale ona viděla ostatní a chtěla ven také. Jednou jsem podlehla a už to vyžaduje pořád. Ano, je krásné vidět, jak si venku hrají a u všeho asistují, ale na druhé straně je hrozné je najít mrtvé. Kdo nezažil strach z toho, že kočička nepřišla domů, i když byla venku jen chviličku a čeká jestli vůbec přijde, to nepochopí...Před první ztrátou kočičky jsem to vnímala také jinak.

MCO kocourkovi stavíme velkou voliéru, aby si užil sluníčka a venkovní vzduch, ale byl v bezpečí. Chovatelka od které kocourka máme, se o to, jestli uvažujeme o pouštění kočičky ven zajímala hned na začátku naší komunikace a já ji slíbila že volně ne. Nikdy bych to neporušila. Vůbec si nedovedu představit, jak bych jí vysvětlila, kdyby se něco stalo.

4.2.2018 08:58

Machyska napsal(a):
Já už mám také jednoho kocourka s PP (kotě) a to právě Mainskou Mývalí, k tomu tři neobyčejně obyčejné kočičky. Pro kočičku bez možnosti volného pohybu venku jsem se rozhodla po ztrátě druhé kočičky, kterou jsem nedokázala ochránit a přišla o ni. Podotýkám, že na noc jsou kočičky doma. Ven chodí pouze pokud jsme doma.
Mainská Mývalí kočička celkově jako plemeno je velice kontaktní a nebojácná. Naše venkovní (tedy bydlí víc doma než venku ) jsou velice obezřetné a je vidět, že si dávají pozor na každý jim neznámý zvuk, MCO kocourek se nebojí téměř ničeho...o to víc bych měla strach ho na volno ven pustit. Také se nebojí cizích lidí a to by mohl být veliký problém.

Možná je jiná situace, když člověk bydlí v rodinném domku a v bytě s možností odjezdu na chalupu. Kočička si zafixuje změna prostředí = chození ven a doma to nemusí vyžadovat, ale vždy je to hodně o povaze kočičky. Původně jsem tu nejmladší obyčejnou kočičku nechtěla pouštět ven, ale ona viděla ostatní a chtěla ven také. Jednou jsem podlehla a už to vyžaduje pořád. Ano, je krásné vidět, jak si venku hrají a u všeho asistují, ale na druhé straně je hrozné je najít mrtvé. Kdo nezažil strach z toho, že kočička nepřišla domů, i když byla venku jen chviličku a čeká jestli vůbec přijde, to nepochopí...Před první ztrátou kočičky jsem to vnímala také jinak.

MCO kocourkovi stavíme velkou voliéru, aby si užil sluníčka a venkovní vzduch, ale byl v bezpečí. Chovatelka od které kocourka máme, se o to, jestli uvažujeme o pouštění kočičky ven zajímala hned na začátku naší komunikace a já ji slíbila že volně ne. Nikdy bych to neporušila. Vůbec si nedovedu představit, jak bych jí vysvětlila, kdyby se něco stalo.

...asi jsem se nevyjádřila správně, ale nemám na myslit pustit kočky a nechat je svému osudu a čekat zda se v plném počtu vrátí, ale prostě pouštět za dohledu ven...nikdy jsem nenechala kočky veku když jsme šli pryč anebo přes noc... a velká voliéra je fajn řešení...

4.2.2018 09:24
Machyska

XXX.XXX.252.23

...asi jsem se nevyjádřila správně, ale nemám na myslit pustit kočky a nechat je svému osudu a čekat zda se v plném počtu vrátí, ale prostě pouštět za dohledu ven...nikdy jsem nenechala kočky veku když jsme šli pryč anebo přes noc... a velká voliéra je fajn řešení...

Já jsem to pochopila, jen jsem psala vlastní zkušenost , nebylo to myšleno nijak zle. Myslím, že občasné pouštění ven pod dohledem jinde, než kde kočičky bydlí, může fungovat, ale v domácím prostředí se rychle otrkají a často chtějí poznat brzo i to co je za plotem. Každá kočička je jiná a nejvíc záleží na povaze. Přeji krásný den.

4.2.2018 09:37

Machyska napsal(a):
Já jsem to pochopila, jen jsem psala vlastní zkušenost , nebylo to myšleno nijak zle. Myslím, že občasné pouštění ven pod dohledem jinde, než kde kočičky bydlí, může fungovat, ale v domácím prostředí se rychle otrkají a často chtějí poznat brzo i to co je za plotem. Každá kočička je jiná a nejvíc záleží na povaze. Přeji krásný den.

...ježiš to vůbec, vůbec mi to nevyznělo od Vás zle...píšeme každá ze svého pohledu, já asi blbě, jsem po noční a čekám až mi dopere pračka abych dala do sušičky a zbavila s kočíčích chlupů, to já píšu nemotorně...jednou se nám stalo, že kocour při přeskakování z hranice na hranici, tak si to špatně vyměřil a dopadnul k sousedům, to bylo řevu abychom pro něj okamžitě přišli a pomohli mu k nám...pak už byl hodně opatrný...Vám také pěkný den

4.2.2018 15:40
conie

XXX.XXX.206.202

tomason napsal(a):

A proč? Proč by nemohla číča s PP, kastrovaný mazel, chodit ven? To je snad moje zodpovědnost, ne? Taky mám doma 3 číči - nalezence a zachráněnce, přesto vím, že mainka s PP na mazla tu taky jednou bude běhat. A jestli jsou chovatelé tak striktní, tak prostě budu mlžit. Chci mainku - tudíž s PP, na mazla, kastráta, ale bude mít stejné podmínky jako ostatní kočičky - k dispozici celý dům i velikou a bezpečnou zahradu, kde kolem je velmi klidné a bezpečné prostředí. Podle mého názoru prostě ideální místo pro báječný kočičí život.

4.2.2018 16:05
Bejina

XXX.XXX.112.69

conie napsal(a):
A proč? Proč by nemohla číča s PP, kastrovaný mazel, chodit ven? To je snad moje zodpovědnost, ne? Taky mám doma 3 číči - nalezence a zachráněnce, přesto vím, že mainka s PP na mazla tu taky jednou bude běhat. A jestli jsou chovatelé tak striktní, tak prostě budu mlžit. Chci mainku - tudíž s PP, na mazla, kastráta, ale bude mít stejné podmínky jako ostatní kočičky - k dispozici celý dům i velikou a bezpečnou zahradu, kde kolem je velmi klidné a bezpečné prostředí. Podle mého názoru prostě ideální místo pro báječný kočičí život.

Pokud je ve vašem okolí bezpečno, pak možná. My jsme bohužel blízko silnice i když málo frekventované, přesto tu zemřely pod koly aut naše tři kočky. Po těchto špatných zkušenostech jsme se rozhodli, že další kočky už musí být jedině bytové. Ty kočky, které máme déle a jsou zvyklé chodit ven, již nelze odnaučit, tak jsem smířena s tím, že se jednoho dne nemusí vrátit. Těm bytovým kocourkům jsme alespoň dali k dispozici velkou zasíťovanou terasu.

Ovšem musíte pak vyhledat CHS, která nebude klást tuto podmínku, nebo tedy mlžit. My při pořizování obou kocourků MCO na takovou nenarazili, ale je fakt, že my ji ani nevyhledávali, neb my měli jasno, že kocourci chodit ven volně nebudou. Je fakt, že většina CHS tento požadavek má i na svých webových stránkách.

Jedno ale vím... ty kočky, které mají možnost chodit ven, ty mají určitě mnohem bohatší život... ale ta svoboda si nese vysokou daň... jejich život bývá zpravidla mnohem kratší...

4.2.2018 16:08

conie napsal(a):

...mně tedy nikdy nenapadlo, že by mi chovatel cokoli nařizoval a dával podmínky pokud si od něj beru kotě a nikdy se tak nestalo, proto jsem z toho vykulená, když tady čtu, co všechno si může chovatel vymiňovat když prodává někomu kotě...jediné co akceptuji je cena za kotě a kastrace, ale aby mi někdo diktoval kdy, kde a kam může moje kočka to fakt ne a ani jsem se s tím ani u jednoho ani u druhého mého chovatele nesetkala...já si prstě nedokážu představit, že by kočka když je na letním bytě anebo v baráku prostě nesměla ven...ano stát se může cokoli, ale raději kočku o pár let méně, ale šťastnou než striktně drženou v bytě kdy smutně kouká ven když je na zahradě nebo na dvoře celá rodina a psí kamarádi...vždy je mi smutno, když odjíždíme z letního pobytu, kde jsou prostě šťastné na dvorku, na trávníku, když na zídce pozorují co se kde šustne, večer u nás sedí nebo leží rozvalené...nedokázala bych jim to nedopřát když tu možnost mám a oni ven chtějí...ale je to jen a jen můj pohled na toto...

4.2.2018 18:22
conie

XXX.XXX.206.202

Bejina napsal(a):
Pokud je ve vašem okolí bezpečno, pak možná. My jsme bohužel blízko silnice i když málo frekventované, přesto tu zemřely pod koly aut naše tři kočky. Po těchto špatných zkušenostech jsme se rozhodli, že další kočky už musí být jedině bytové. Ty kočky, které máme déle a jsou zvyklé chodit ven, již nelze odnaučit, tak jsem smířena s tím, že se jednoho dne nemusí vrátit. Těm bytovým kocourkům jsme alespoň dali k dispozici velkou zasíťovanou terasu.

Ovšem musíte pak vyhledat CHS, která nebude klást tuto podmínku, nebo tedy mlžit. My při pořizování obou kocourků MCO na takovou nenarazili, ale je fakt, že my ji ani nevyhledávali, neb my měli jasno, že kocourci chodit ven volně nebudou. Je fakt, že většina CHS tento požadavek má i na svých webových stránkách.

Jedno ale vím... ty kočky, které mají možnost chodit ven, ty mají určitě mnohem bohatší život... ale ta svoboda si nese vysokou daň... jejich život bývá zpravidla mnohem kratší...

Tak hlavně u nás si vůbec nedovedu představit, jak bych kočeny udržela v baráku . Od jara do podzimu otevřené buď hlavní dveře nebo velké prosklené do zahrady a v teple obojí plus okna v přízemí i v patře. A když pak pozorujeme, jak se ti domácí mazlové povalují venku na houpačce nebo číhají na psí kámošky, aby jim skočili za krk, to je k nezaplacení.

4.2.2018 18:48
Bejina

XXX.XXX.112.69

conie napsal(a):
Tak hlavně u nás si vůbec nedovedu představit, jak bych kočeny udržela v baráku . Od jara do podzimu otevřené buď hlavní dveře nebo velké prosklené do zahrady a v teple obojí plus okna v přízemí i v patře. A když pak pozorujeme, jak se ti domácí mazlové povalují venku na houpačce nebo číhají na psí kámošky, aby jim skočili za krk, to je k nezaplacení.

Jenže když pohřbíte postupně v průběhu 6-ti let tři milované kočičky, obrečí to celá rodina, pak nezbývá než se rozhodnout... buď už žádná kočka, nebo pouze bytová. A my bez těchto zvířátek žít nechceme, tak rodinná rada odsouhlasila splnit si sen a pořídit vytouženou kočičí rasu. Jelikož jsou kocourci dva, je jim spolu dobře. Mají k dispozici celý dům a přístup na velkou terasu i v době, kdy jsme v práci. Život venku neznají a tak neví o co přichází.
Jistě by takový život s nimi měnily ty kočky, které žijí venku bez domova, opuštěné a hladové... tak si myslím, že se až tak špatně nemají.
... zkrátka je to všechno o možnostech, které máme...

5.2.2018 03:17
rapotacka11

XXX.XXX.32.5

tomason napsal(a):

"""""""""""""""""""""
Měla jsem krásnou bílou peršanku starého typu (NDR), ještě s krásnou
nedeformovanou hlavou, chovanou po generace v bytě
a představte si, že ji náš kocourek naučil lovit myši.
Byl jí učitelem, seznámil ji se zahradou, lezením na stromy.
Že pes za plotem je nebezpečný...

13.2.2018 00:15
.kolie

XXX.XXX.16.185

Vážení-tak jsem si přečetla diskusi k výše uvedenému problému-pravdou je, že kočka nesmutní a co se týká běhání venku po zahradě-mám 6ti letého kastrovaného kocourka Ragdola s PP, přivezli jsme si jej jako 8měsíčního.Byl do té doby pouze v bytě/v rod.domě/.Nikterak jsem s majitelkou nediskutovala o tom, zda kocourek bude chodit ven či ne.Ze strany majitelky žádné požadavky ani nebyly protože potřebovala rychle kocourka "udat" z důvodů změny vlastní soukromé situace.Zaslala jsem jí jen potvrzení o kastraci a vše bylo v naprostém pořádku.A, co se týká kocourka-v začátku jsem jej vodila na vodítku po celé zahradě, seznamovala s velkým psem-kolií, který "kraloval venku a má svoji boudu, s malou fenkou bišonkou a nalezenkyní kočičkou perskou.Ta byla čistokrevná, jenže "laskavost"lidí jí určila vyhazov na místní poště cca koncem léta a já ji objevila asi za měsíc v obchodě s chov.potřebami-tak šla k nám.Ta za ten měsíc "demokracie" dostala pořádně za uši-hlad, odhánění, zimu.A náš kocourek mezitím si zvyknul na zahradě s tím, že hned pochopil kde je otvor po vlez do domku.Zahrada před domem sousedí se silnicí-tak aby kocour nebyl moc zvědavý dostal pravidelně jak se přiblížil k vratů "spršku" drobného štěrku a ponaučení od velkého psa, že se k vratům nechodí-to obnášelo varovné štěkání a tak k vratům nechodí.A, co se týká cizích lidí včetně návštěv nikdy nenechávám aby ostatní mimo nás domácích kocoura hladili.A, když by měl tendenci přeci jen se přiblížit, tak se připletu a pořádně jej zatahám za chlupy na ocase a hned je fuč.Proč to píšu-i kočky se nechají k lečemus naučit ch ce to jen trpělivost.Kočičku již nemáme -u nás byla 8let a náhle začala chřadnout.Nezkoumala jsem co jí bylo.Co se týká kočičích nemocí, které jsou nevyléčitelné, na které z nich se po laborator.vyšetření nechá očkovat-jsou tři a na jednu není nic.Vše je ovšem o imunitě.Jinak co se týká podmínek převzetí od chovatele není po právní stránce podloženo co mám a nemám, co mohu a nemohu.Bohužel dle zákona je i mkočka "věc" ne tedy živý tvor.O to se opírat nebudu, ale je na mě zda-li chci mít kočičku v pohodě a mohu jí dopřát i venkovní radosti-když mám možnost, nevidím v tom problém.Bylo a je třeba opravdu myslet a to hodně hluboce, do jaké míry dnes šlechtíme kdejaké zvíře a co to pro ta zvířata přináší "dobrého".Kočka ať je šlechtěná-liniovou plemenitbou nebo příbuzenskou, či výběrem vždy zůstane kočkou v tom jsou její geny oproti jiným domestikovaným zvířatům pevné a neměnné.Nedělejte z koček "umělá" zvířata, všechna dosavadní plemena vznikla a vznikají různým křížením.To, že meinská je přítulná ke každému-to je věcí majitele a nechá se to odnaučit, ale určitě ne tím, že jí budu zavírat.Kočka je zvídavá jako všechny šelmy.Toliko můj názor.Mým životem prošlo dost koček-je mě 70let a vždy jsem měla zvířata okolo sebe.Jitka.

16.2.2018 14:50

Mám 6letého maiňáka, kastráta, kterého jsem si brala v 6 měsících od rodiny, kde se údajně projevila alergie u dítěte. Jestli mi někdo chce tvrdit, že chovky si pečlivě vybírají, komu kotě prodají, tak zrovna tohle určitě nebyl ten případ. Byt 1+1, v něm půlroční dítě a kocour, který neměl žádný úkryt, nic, kam by se před dítětem schoval. Takže když jsem si ho jela koupit, šťárala ho majitelka smetákem zpod válendy a vytáhla vystresovanou žížalu s očima jak tenisáky. No... bylo mi jasné, že do mazla má a asi už navždy bude mít daleko, ale koupila jsem ho. Pár dní jsem ho hlídala zavřeného v domě a pozorovala ho (pokud jsem měla to štěstí, a vylezl zpoza kredence nebo zpod lavice...). Jakýkoli zvuk, cinkutí talíře, zašustění pytlíku... znamenal útěk (kamkoli, hlavně pryč), vzít do náruče nemožné, pohladit nemožné. Takže jsem chod domácnosti přizpůsobila kocourovi (nerámusit, neběhat, nekřičet a hlavně - kocour může kamkoli, na linku, na stůl, kamkoli, ať si lehne, kde chce, ať se naučí, že ho nikdo odnikud nevyhání, že může klidně spát kde chce). A k tomu jsem mu po dvou týdnech, kdy už si aspoň krapet zvykl, otevřela dveře na zahradu. Když byl celý svůj dosavadní život ve stresu z toho, že se musí někam schovávat, tak ať má možnost utéct "pryč a daleko". A ať se vrátí, až - a jestli - bude chtít. A světe div se, kocour prošmejdil zahradu a za pár hodin přišel domů. A začal se uklidňovat.
Před pár dny mu bylo 6 let, je u mne 5,5 roku. Můžu ho vzít do náruče, můžu ho pohladit, jakž takž už snese i nějaké to třísknutí nádobím. Spolu se dvěma kámoškama (kočky stájové) mají kočičí dvířka na balkon a z balkonu prolézačku na zahradu, takže si všichni trajdají, jak chtějí. Můžou chodit a chodí i na ulici, ale vzhledem k jeho bázlivosti se nebojím ani krádeže, ani přejetí. Je hooodně ostražitý.
Poslední měsíce si ke mně večer chodí lehnout. Lehne si mi do nohou, na peřinu a vrní. To je pro mne nejvíc
Takže - mám čistokrevného maiňáka, který chodí po střechách, spává na kompostu, loví mi zlaté karasy z jezírka, nosí mi v ocase kdejaké bejlí a předstírá, že umí šplhat po stromech (vyskočí tak do metru, tam chvíli visí a pak s výrazem "splněno" seskočí a odchází). A jestli mi někdo chce napsat, že to dělám špatně, tak... vím svoje.

19.2.2018 23:15
.kolie

XXX.XXX.16.185

Můj názor na ty "smouvy", že koupené kotě nebude chodit ven-proč tedy majitel-prodávající podrobně nevysvětlí, cvo jej vede k takovému sepsání smlouvy, která nemá relevantní oprávnění.V prvé řadě se naskýtá podezření-co vlastně tedy chovatelka v chovu má "za nemoc".Jistě velice dobře takový chovatel ví, že to jsou skutečně nebezpečné nemoci-hlavně FIV na které není léčení-zjišťuje se laboratorně, kotě může nemoc dostat již v těle matky, dále FeLV-leukoza-leukémie, opět laboratorní vyšetření, zase se může nakazit již v těle matky, další FIP opět laboratorní vyšetření a to opakovaně, je to infek.zánět podbřišnice-má dvě fáze.U cvšech nemocí je v prvé řadě špatná imunita, je třeba nejen laboratorní vyšetření, ale i posouzení celkového zdr.stavu celého chovu.Zase kotě se může nakazit v těle matky a může se nákaza projevit až ve 2-5měsících života.
Takže jak je to vlastně potom u všech těch chovatelů, kteří trvají na dodatku v kupní smlouvě, že kotě nebude chodit ven?Když už opravdu nechceme tzv. množírny, přistupujme k chovu zodpovědně a mějme veškerá zvířata řádně kontrolovaná po zdravotní stránce.Navíc prodávajícímu musí být zcela jedno, jak prodávající bude kotě odchovávat, nebo má potom tzv.dvě možnosti buď prodávat a doslova "chytat"na takové smouvy všech ny ty, kteří nic o chovu neví, nebo neprodávat a dát nejdříve svůj chov po zdravotní stránce dopořádku-hlavně nepřipouštgět chovné kočky, které problém mají-a ten se dá opakovaným laboratorním vyšetřením zjistit.

19.2.2018 23:44

.kolie napsal(a):
Můj názor na ty "smouvy", že koupené kotě nebude chodit ven-proč tedy majitel-prodávající podrobně nevysvětlí, cvo jej vede k takovému sepsání smlouvy, která nemá relevantní oprávnění.V prvé řadě se naskýtá podezření-co vlastně tedy chovatelka v chovu má "za nemoc".Jistě velice dobře takový chovatel ví, že to jsou skutečně nebezpečné nemoci-hlavně FIV na které není léčení-zjišťuje se laboratorně, kotě může nemoc dostat již v těle matky, dále FeLV-leukoza-leukémie, opět laboratorní vyšetření, zase se může nakazit již v těle matky, další FIP opět laboratorní vyšetření a to opakovaně, je to infek.zánět podbřišnice-má dvě fáze.U cvšech nemocí je v prvé řadě špatná imunita, je třeba nejen laboratorní vyšetření, ale i posouzení celkového zdr.stavu celého chovu.Zase kotě se může nakazit v těle matky a může se nákaza projevit až ve 2-5měsících života.
Takže jak je to vlastně potom u všech těch chovatelů, kteří trvají na dodatku v kupní smlouvě, že kotě nebude chodit ven?Když už opravdu nechceme tzv. množírny, přistupujme k chovu zodpovědně a mějme veškerá zvířata řádně kontrolovaná po zdravotní stránce.Navíc prodávajícímu musí být zcela jedno, jak prodávající bude kotě odchovávat, nebo má potom tzv.dvě možnosti buď prodávat a doslova "chytat"na takové smouvy všech ny ty, kteří nic o chovu neví, nebo neprodávat a dát nejdříve svůj chov po zdravotní stránce dopořádku-hlavně nepřipouštgět chovné kočky, které problém mají-a ten se dá opakovaným laboratorním vyšetřením zjistit.

..tak to já mám tedy oba ragdolly asi ze zdravých chovů, jsou ze dvou různých ch.st. a ani jedna ani druhá chovatelka po mně ve smlouvě - že nesmím kočky pouštět ven, vůbec nechtěla...nepadla o nějakém pouštění - nepouštění ani slovo...jo vlastně, jedna mi vyprávěla, že pán co má kotě od ní s ním bydlí na chalupě u lesa a jak prý pěkně ragdoll loví venku...

Přidejte reakci

Přidat smajlík