Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravím, přemýšlím nad kočičce k dětem a na mazlení. Nevím jakou mám vybrat z těchto plemen: britská krátkosrstá, burmilla, radgoll, birma. Prosím napište plemeno, které byste doporučili. Děkuji předem za všechny odpovědi. ☺️.

napsal(a):
Zdravím, přemýšlím nad kočičce k dětem a na mazlení. Nevím jakou mám vybrat z těchto plemen: britská krátkosrstá, burmilla, radgoll, birma. Prosím napište plemeno, které byste doporučili. Děkuji předem za všechny odpovědi. ☺️.
Vyřadila bych britskou, nebývá moc kontaktní a různé tahání špatně psychicky snáší, určitě existují výjimky, ale neriskovala bych to.
Z těch tří bych volila dle vzhledu.
Možná bych dala přednost ragdollovi, z cela praktického důvodu, je velký a dětem se špatně tahá.
JO a dlouhé chlupy jsou dle mého na úklid lepší než krátké chlupy a taky se lépe z kočky vyčesávají.
A ještě vybírala bych chovatele, který sám má malé děti a kočky žijí s nimi v domácnosti. Já říkám, že taková koťata mají zlomenou osobnost, nechají si i v dospělosti líbit vše a děti vyhledávají.

Dobře děkuji☺️.

napsal(a):
...vyřadila bych také britskou...

Souhlasím s Janae, vybrat chovatele, kde mají děti. Birma je úžasná a trpělivá. Ale všeobecně - pokud kočku k dětem, tak k větším a rozumným, nebo tam, kde jsou rodiče schopni nastavit a zajistit taková pravidla, kdy kočka nebude s přemíry pozornosti ve stresu.

Dobře☺️ no, ale rozmýšlet budu dlouho, jestli birmu nebo radgolla

napsal(a):
Birma je středně velká kočka, ragdoll jedna z největších koček.
Ragdoll je teď hodně oblíben, pokud pořídíte birmu, bude to pro všechny "nepovedený" ragdoll.
Jak jsem psala, velkou kočku děti nebudou tolik tahat.
Menší kočka má také výhody, váha se projeví třeba v při přepravě k veterináři, ragdoll se pronese. Menší kočka méně jí a v neposlední řadě, malá kočka znamená menší loužička na záchodě, takže menší spotřeba steliva. Po ragdollech je kaluž jak po středně velkém psu.
Jo a teď jsem hromadně odblešovala a i to je pro menší kočky daleko levnější.
napsal(a):
Ragdoll je teď hodně oblíben, pokud pořídíte birmu, bude to pro všechny "nepovedený" ragdoll.
Menší kočka má také výhody, váha se projeví třeba v při přepravě k veterináři, ragdoll se pronese. Menší kočka méně jí a v neposlední řadě, malá kočka znamená menší loužička na záchodě, takže menší spotřeba steliva. Po ragdollech je kaluž jak po středně velkém psu.
Myslím si, že ten rozdíl už není až tak velký, je jedno zda je kočka větší či menší. Třeba naše drobounká 8-letá nalezenkyně spřádá více jídla jak jeden z našich mainských mývalích kocourků. Takže tímto bych se úplně neřídila.
Na mazlení se doporučuje Ragdoll, patří mezi extrémně přítulné plemeno, občas se jim říká i "hadrová panenka" Souhlasím, že bych ve výběru vyřadila britku. Tu mám také a je nejméně mazlivá ze všech. Přijde si jen výjimečně, jen když sama chce. A táhat se od dětí rozhodně nenechá.

Dobře, děkuji☺️.

Tak nakonec jsem si vybrala radgolla

A ještě..
Jak dlouho radgoll vydrží sám doma?
napsal(a):
A ještě..
Zrovna ragdoll špatně snáší samotu. Pokud by měl bývat doma sám delší dobu, pak bych se přimluvila za dvě koťata... Vím o čem mluvím, sama jsem začala s jednou kočkou, nyní mám 4. Těm dvěma bude líp a budou šťastná...

napsal(a):
...v tom případě ragdoll...byla jsem u chovatelky birem, jsou menší a trochu éteričtější...ragdoll snese děti lépe, si myslím, ale uvidíte...zkuste ch. st. pragdolls.cz koťata tam vyrůstají s dětmi, kteří je skvěle socializují a jsou z Prahy...podívejte na jejich stránky ať máte obrázek...

napsal(a):
A ještě..
..je hodně společenský...sloužím dvě denní a dvě noční dvanáctky a pak čtyři dny volna...snášel to, ale měl doma ještě králíka...pak jsme pořídili druhou kočku ragdollku a úplně bez problémů a velká spokojenost...

napsal(a):
Jak jste to myslela - nepovedený ragdoll? Birma je daleko starší plemeno než ragdoll a povahou je hodně podobná...
A ještě podotknu, birma nemá být sama. Sama strádá.

napsal(a):
Jak jste to myslela - nepovedený ragdoll? Birma je daleko starší plemeno než ragdoll a povahou je hodně podobná...
A ještě podotknu, birma nemá být sama. Sama strádá.
Stejně jako si lidi našeho hovawarta pletou s retrívrem a dodávají, že je nějaký nepovedený, přerostlý.
Častečně to měla být nadsázka.

napsal(a):
Stejně jako si lidi našeho hovawarta pletou s retrívrem a dodávají, že je nějaký nepovedený, přerostlý.
Častečně to měla být nadsázka.
No ano, máte pravdu. Hovawarda si tedy nespletu - mají ho sousedé :-D
Ragdoll je populární,
proto jsme vybrali birmu, protože je (nejen) posvátná ;-).

Tak co je teda lepší radgoll nebo birma.
Kočička na mazlení
"""""""""""""""
Co když nebude mazlící ?
Abyste se nedivila, že bude číhat na děti... mladá, temperamentní,
hravá kočka.
Já osobně bych už do jednoho kotěte nešla.
Vyřádí se spolu.
Když jsme si poprvé pořídili kočky 2, neměla jsem jediný škrábanec.
(ale nevím, jaké máte podmínky a možnosti...).

Kočky nejsou lepší nebo horší. Pročtěte si v klidu vše o plemenech, která Vás zajímají a potom se rozhodněte. A nejednou je kočka domácí víc než všechna plemena dohromady
K malým dětem bych volila nejspíš také ragdolla.
Vše podstatné už bylo krásně zodpovězeno. Já bych je doplnila.
Každý chovatel zná povahu "svého" kotěte, jestli je hodně aktivní, mazlík, bojácné... a to je myslím důležitější než konkrétní plemeno z těch dvou, co máte vybrané. Určitě se ptejte na povahu.
Další věc, nekupujte kotě bez průkazu původu. Na bazarech i jiných inzercích je spousta rádoby koček od rodičů s PP a jsou bez PP. Hlavní rozdíl takových koček je v tom, že chovatelské stanice nechávají své kočky testovat na dědičné nemoci a eliminují pravděpodobnost onemocnění kotěte, ti co je "jen" množí a prodávají levně často množí na kočkách z chovu, právě pro nějakou nemoc, vyřazených a pravděpodobnost onemocnění je pak velká.
Určitě se jeďte na kotě nejprve podívat, pozorujte, jak se chová, chtějte vidět rodiče a v jakém prostředí vyrůstá. Nikdy neberte kotě, co vám někdo předává z nějakých důvodu mimo své bydliště. Správný chovatel vám nedá kotě dřív než po dvanáctém týdnu, i toto je důležitý ukazatel.
Jinak přeji mnoho šťastných let s kočičkou. Jsou to naprosto úžasní tvorové a bez nich si život nedokážu vůbec představit.

Dobře, děkuji