Uživatel s deaktivovaným účtem

Jakou kočičku? Déle sama vydrží třeba Perská, ale ta je velmi náročná na srst.

aseineai
napsal(a):
Chtěla jsem se zeptat před pořízením malého společníka, bydlím v bytě 3+1 a denně chodím včetně cest tam a zpět na 10 hodin do práce a obávám se, že by kočička strádala. Jaký je prosím Váš názor na tuto situaci?
...podle mně bude strádat a to dost, protože jak dlouho myslíte až přijdete po takové "rachotě" domů, vydržíte "blb.nout" s kočkou a ona to po tolika hodinách samoty určitě bude vyžadovat...buď dvě kočky spolu anebo raději žádnou... také si uvědomte, že kočka dokáže doma udělat docela nepořádek: vyházené stelivo, její špinavý záchod, chlupy a podobně, občas něco rozbyté, rozsypané, roztahané, takže jen co přijdete domů, tak úklid...já nevím asi bych do toho nešla...jen mně snad napadlo, najít někde v útulku číču, která bude za samotu "vděčná" a společnost jiných koček neponese dobře, ale zase počítejte s tím, že to bude plach zvíře, které budete většinou jenom krmit a starat se o jeho toaletu, mazlík to asi žádný velký nebude...prostě budete žít vedle sebe každá svým životem a také není jistota, zda takovou čičinu vůbec seženete...a ještě si uvědomte, že také Vy sama budete chtít nějak žít, nebude se Vám chtít vždy po práci domů, takže za mně osobně opravdu ne, ale třeba to tu někdo bude vidět jinak...

napsal(a):
Jakou kočičku? Déle sama vydrží třeba Perská, ale ta je velmi náročná na srst.
...no naše peršanka je vysoce společenská a ostatní kočky doslova terorizovala aby si s ní hrály...nakonec jí osud "potrestal" a domů přišlo štěně papillona, se kterým si doslova padli oba do oka a je z nich nerozlučná dvojice...ovšem tak jak ona otravovala kočky, tak on jí teď, jenomže stejně za ním jde a stejně se od něj nechává tahat za ocas, za uši posouvat po zemi, když leží, tak si na ní štěně dá hračku a okusuje jí, občas i s jejím uchem...honí se po bytě a mydlí...na prázdninách na chalupě se honili jak dva psy a málem pokaždé někomu podrazili nohy... peršanka také vítá každou návštěvu včetně řemeslníků, těm leze pod ruce, do nářadí...veselo bylo když sestavovali kuchyňskou linku...štěně jim kradlo nářadí a kočka se jim válela v sestavovaných dílech, budou asi ještě dlouho vzpomínat... ale je to kočka od kočky, všeobecně je Peršanka velice klidná, na druhou stranu kdo do kotěte vidí, asi spíš kočku velkou z nějaké ch.st...mojí kamarádky maminka kdysi kočku - peršanku našla vyhozenou v krabici v popelnici, neměla také jedno oko - ta ležela snad 24 hodin na jednom křesle a slézala snad jenom na krmení a záchod...a na nás vždy koukala tím jedním okem dost naštvaně..

Pak kartouzská.

Ale dost taky záleží na povaze☺️.
aseineai
napsal(a):
Chtěla jsem se zeptat před pořízením malého společníka, bydlím v bytě 3+1 a denně chodím včetně cest tam a zpět na 10 hodin do práce a obávám se, že by kočička strádala. Jaký je prosím Váš názor na tuto situaci?
Jsou plemena koček, která lépe snáší samotu, ale i tak je 10 hodin dost dlouhá doba. Takže se přikláním k názoru "chameleonHugo"... raději dvě nebo žádnou. Pokud by kočka měla možnost chodit ven, zabaví se, ale pokud je v bytě, je to něco jiného. My máme dva bytové kocourky, které jsme pořídili postupně v rozmezí 9 měsíců. Bylo mi totiž nakonec kocourka líto, že je doma sám a to jsem byla v práci maximálně 7 hodin. Nyní jsou dva a vidím, jak jsou spolu šťastní, vyblbnou se, vyřádí a pak se k sobě stulí a spolu spí. To je prostě úžasné, takže za mě... nikdy bych už nepořizovala jedináčka, kterého bych nechávala dlouho doma samotného...
Evidentně tu jsou znalci, který přesně vědí, že některá plemena
budou o samotě šťastná.
Naše perská byla závislačka. Nečetla totiž, že se jí má líbit
sloužit jako dekorace, ležet a čekat, než se někdo uráčí...
Zvlášť se jim musí samota líbit, když musí být zavřené
v bytě, bez možnosti rozptýlení venku.
Děkuji všem za radu. Popravdě je to hodně a jsem si toho vědoma a taky proto mě takhle otázka trápí. Na jednu stranu si říkám rozumově, že existuje spousta lidí, kteří mají doma kočku a musí chodit do práce, ale na tu citovou stranu mi by jí asi bylo líto. Jsem spíše pejskař a tomu bych tohle nikdy neudělala, o kočkách se říká že na lidech tak nelpí (samozřejmě vím že je to druh od druhu) a tak jsem se chtěla zeptat někoho kdo kočku má. Je to koneckonců závazek na cca 12 let. Takže téma považuju za uzavřené, protože se mi víceméně potvrdilo jen to co jsem si myslela :).

Být vámi, tak bych si pořídila dvě obyčejné kočičky. Ty perské atd. Jsou celkem dost drahá záležitost... A nebo ještě třeba tu Peršanku a k ní obyčejnou kočičku. ☺️ (omlouvám se, že ještě píši do diskuze, která je uzavřená.) Pokud si tedy kočičky/u pořídíte, tak přeji hodně štěstí a šťastný život s chlupáčkama/m.

napsal(a):
Být vámi, tak bych si pořídila dvě obyčejné kočičky. Ty perské atd. Jsou celkem dost drahá záležitost... A nebo ještě třeba tu Peršanku a k ní obyčejnou kočičku. ☺️ (omlouvám se, že ještě píši do diskuze, která je uzavřená.) Pokud si tedy kočičky/u pořídíte, tak přeji hodně štěstí a šťastný život s chlupáčkama/m.
Peršanka patří k levným plemenům.
Všechny naše Peršanky splňovaly povahové rysy plemena. Byly a jsou nekontaktní, flegmatický, líný a plní dekorační funkci.
Někdy napůl vážně napůl ze srandy říkám, že jim nic jiného nezbývá, víc prostě neudýchají.
Asi bych spíš pořídila dvě starší kočky, možná i jedna starší klidná kočka by šla. Určitě bych nepořizovala koťata.

.

.

Myslela jsem dvě, ale nevadí