Jak vyhubit blechy v domě

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.3.2018 19:50
Martina74

XXX.XXX.208.90

Kocour nám odněkud dotáhl blechy, jeho jsme odblešili tabletou, ale jsou rozlezlé po domě. nějaké rady prosím na vyhubeni?

11.3.2018 21:08
rapotacka11

XXX.XXX.32.175

V drogerii i jinde
prodávají spreje na všelijaký hmyz.
Na víkend na celý den opusťte obydlí.
Než odejdete, vystříkejte kvartýr.

11.3.2018 21:14
Martina74

XXX.XXX.208.90

v drogerii nám dávali sprej přímo na zvířata, a to bych jich musela koupit aspoň dvacet abych vystrikala celý byt.dočetla jsem se o nějakých dymovnicích, tak to vyzkoušíme

11.3.2018 21:21
rapotacka11

XXX.XXX.32.175

Jsou spreje různých značek, na létající i lezoucí hmyz.
V drogerii jsem nikdy neviděla sprej, kterým se stříkají zvířata.

11.3.2018 21:27
lunin

XXX.XXX.109.199

Biokill.

11.3.2018 21:45
Martina74

XXX.XXX.208.90

a co třeba frotline? tím stříkám psa normálně.

11.3.2018 21:46
Martina74

XXX.XXX.208.90

Biokill máme, ale nic moc. asi musíme častěji.

11.3.2018 21:49
rapotacka11

XXX.XXX.32.175

Martina74 napsal(a):
v drogerii nám dávali sprej přímo na zvířata, a to bych jich musela koupit aspoň dvacet abych vystrikala celý byt.dočetla jsem se o nějakých dymovnicích, tak to vyzkoušíme

Dříve něco takovýho bylo. Myslím dymogam nebo tak nějak.
Použili jsme to na půdě na vosy.
Ale snad se to už neprodává.
Sprej na mouchy, vosy, šváby Vám nestačí ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.3.2018 22:05

Martina74 napsal(a):
Kocour nám odněkud dotáhl blechy, jeho jsme odblešili tabletou, ale jsou rozlezlé po domě. nějaké rady prosím na vyhubeni?

normálně pořiďte pipetu, co má účinek i na vajíčka a larvy. stronghold, advantage, vectra felis.

11.3.2018 22:06
Martina74

XXX.XXX.208.90

ano to je novodobý dymogam, já se dočetla že je hodně účinný. sprejem se nedostanete všude a ty mrchy můžou být všude.

11.3.2018 22:08
Martina74

XXX.XXX.208.90

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
normálně pořiďte pipetu, co má účinek i na vajíčka a larvy. stronghold, advantage, vectra felis.

ale to zahubí jen to co je na kocourovi ne?

11.3.2018 22:13

Martina74 napsal(a):
ale to zahubí jen to co je na kocourovi ne?

no to je právě ten vtip. ne.

11.3.2018 22:16

pokud se rozhodnete pomáhat si jakýmkoliv sprejem, nezapomeňte, že nemá cenu stříkat někde do prostoru nebo na povrchy. blechy jsou v kobercích, pod skříněmi, v gauči. pokud chcete řešit prostředí, musíte odsunout ty skříně, rozebrat ten gauč, vysát ten koberec silným vysavačem, nebo parním vysavačem. pokud se mechanicky dostanete na ta místa, abyste mohla něčím stříkat, tak zjistíte, že stačí vysát a vytřít. jde o to, že do všech těch zákoutí se člověk dostává fakt blbě.

12.3.2018 07:01

no to je právě ten vtip. ne.

ani ne, když ty blechy žijí v prostředí...

Zbavila jsem se blech opakovaným ošetřením všech chlupatců + vypráním všeho pratelného (a fakt se všechno dá prát na 95st. ) + samozřejmě luxování (do sáčku možno dát kus protiblešího obojku) + biokill kam mě napadlo (koberec pod rošty, mezery...) ale pozor, pro kočky je jedovatý, takže při i po aplikaci tam nesmí mít přístup a nedávám na trvale přístupné prostory.

12.3.2018 07:59

Zbavila jsem se blech opakovaným ošetřením všech chlupatců + vypráním všeho pratelného (a fakt se všechno dá prát na 95st. ) + samozřejmě luxování (do sáčku možno dát kus protiblešího obojku) + biokill kam mě napadlo (koberec pod rošty, mezery...) ale pozor, pro kočky je jedovatý, takže při i po aplikaci tam nesmí mít přístup a nedávám na trvale přístupné prostory.

Ale právě tyhle vyjmenované pipety obsahují účinné látky, které fungují i na blechy v prostředí. Kožní šupinky ošetřeného zvířete jsou aktivně jedovaté pro bleší stadia, zabraňují ve vývoji bleších vajíček i larev.

12.3.2018 08:04

Opravdu to funguje, tak jak píše Bodlinka, loni vyzkoušené.

POkud chcete udělat něco pro lepší pocit, tak jsme dostali radu, škrabadla a jiná kočkou hodně používaná místa projet parním čističem. Nějaké blechy tím samozřejmě zabijete, ale hlavně vlhko a teplo probudí zapadlá spící bleší vajíčka a o vylíhlé potvory se už postará ošetřená kočka.

12.3.2018 14:07
viridian

XXX.XXX.232.66

Dobrý den, kdysi se u nás kupoval Bolfo Fogger, nyní už u nás nemá registraci, ale dá se sehnat v Německu, v petshopech, nebo v lékárnách.

12.3.2018 15:52
Martina74

XXX.XXX.208.90

moc vám všem děkuji za radu. Ještě prosím Vás, kocour dostal před týdnem na blechy prášek, to z něj vypadali mrtvé, no a teď jsem na něm zase tři našla a nějak mrtvě se netvářili veterinář nám řekl že má účinnost 4 až šest týdnů...

13.3.2018 12:01
viridian

XXX.XXX.232.66

Dobrý den, musíte si uvědomit, že na kočce žije vždy cca 10 % celé populace, která se vyskytuje v prostředí. Blecha se napije, seskočí, množí se a pak se jde napít zase. Takže to, co najdete na zvířeti je jen špička ledovce. Tableta proti blechám funguje pouze na ty jedince, co vlezou na kočku či psa, bohužel nezabije ty, co jsou v prostředí... Takže se budou objevovat další a další než se všechny vychytají.

13.3.2018 20:15
Martina74

XXX.XXX.208.90

ale ta tableta působí nějakou dobu ne?takže podle mě, když teď blecha dostane hlad, napije se a pojde ne?

13.3.2018 20:36

Martina74 napsal(a):
ale ta tableta působí nějakou dobu ne?takže podle mě, když teď blecha dostane hlad, napije se a pojde ne?

Jo, ale je na vás, jestli to s těma blechama zatím vydržíte, s vědomím, že kocour je pro ně jedovatý.

14.3.2018 20:17
Martina74

XXX.XXX.208.90

Bodlinko a prosím vás, když teď po něm ty blechy lezou, tak to znamená že se ještě nenapili? je mi to divný, když tu tabletu dostal, tak z něj do půl hodiny padali mrtvý no a teď po něm dvě lezou a prostě žijou...

10.10.2018 00:02
LH

XXX.XXX.87.168

Pokud nebudete nekolik mesicu kocku do domacnosti poustet, kocici blechy samy od sebe pojdou. Na cloveku se totiz nerozmnozuji.

Pokud nechcete tak dlouho cekat, existuje i cesta bez chemie. Blechy jdou na teplo a toho lze vyuzit. Vezmete vetsi nadobu s vodou. Nechte ji zahrivat akvarijnim topitkem, zhruba na teplotu lidske kuze. Do vody kapnete kapku ci dve jaru, to proto aby se snizilo povrchove napeti vody. Misu s ohrivanou vodou dejte tam kde kocka rada lihavala a kde bude blech nejvic.

Blechy zacnou skakat na to teple misto. V normalni vode by se neutopily, zustaly by na hladine a vyskocily zase pryc, ale diky detergentu se propadnou dolu a po nekolika hodinach je po nich. Kazdy den tak muzete nachytat i desitky tech potvor, nejvic pres noc. Vodu obcas vymente, kvuli tomu ze je ohrivana se tam zacnou mnozit rasy. Behem par tydnu zadna blecha nezbyde.

Přidejte reakci

Přidat smajlík