Zdravím,
Máme doma kočičku, která děla trosku neplechu. Potřebuji vědět zda je možné kočku odnaucit lezení po kuchyňské lince, konferenčním stole nebo jidelaku. Taky by mě zajímalo jak ji odnaucit skemrani při jídle. Donesu si snídani ke stolku a po celou dobu ji musím odstrkovat protože mi vleze na klín a Pavlou sahá po ruce ve které prave držím jídlo (toto se děje když jíme v obýváku) u jidelniho stolu si to nedovolí, lézt na klín. Ničí nám kytky. To by mě taky zajímalo zda se ji to dá nějak odnaucit. Hraje si s listy, kytku už i zlomila. Velkou kytku která má květináč na zemi používá jako záchod nebo proste jen z květináču vyhazuje hlínu. S tím používání kytky místo záchodku si asi víme rady, ale s tím hraním si s kytkama moc ne. Chci mít doma kytky ale ne zničené od kočky. No a v neposlední radě kočka číhá za rohem a následně mi útočí na nohy. Schovává se za zachodem a ruzne po domě a jakmile přicházíme skočí mi po noze. Bylo by mi to i jedno, ale když se někam chystám a mám silonky tak mě dost tvé ze mi drape po nohách. Dá se tohle nějak odnaucit? Děla to jen mě na manžela neútočení.
Kočka je dost chytrá takže by se určitě spoustu věci naučila jen nevím úplně jak. Dekuji za rady.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Máte kočku ne psa, naše kočky sice po lince nelezou, ale jakmile odejdeme z baráku, jsou na lince, na stole atd.
Nejlepší je vzít za svou větu "bydlím u své kočky" ta vystihuje vše.
Kytky prostě okusovat a ničit bude, můžete ji zkusit pořídit škrabadla, hračky a pokusit se ji utahat, ale kytky jsou lákadlo veliké.
A čurání do květináče. Kytku z květináče přesaďte a pokud je možné, dejte ji na jiné místo a do květináče dejte velké kameny, aby kočka nemohla hrabat. Toto je přirozená vlastnost, ne nevychovanost, kočka prostě chodí na záchod tam, kde může zahrabávat.
napsal(a):
Máte kočku ne psa, naše kočky sice po lince nelezou, ale jakmile odejdeme z baráku, jsou na lince, na stole atd.
Nejlepší je vzít za svou větu "bydlím u své kočky" ta vystihuje vše.
Kytky prostě okusovat a ničit bude, můžete ji zkusit pořídit škrabadla, hračky a pokusit se ji utahat, ale kytky jsou lákadlo veliké.
A čurání do květináče. Kytku z květináče přesaďte a pokud je možné, dejte ji na jiné místo a do květináče dejte velké kameny, aby kočka nemohla hrabat. Toto je přirozená vlastnost, ne nevychovanost, kočka prostě chodí na záchod tam, kde může zahrabávat.
Nesouhlasím s vámi.
Naše první kočka lezla po lince a po stole, kradla nám jídlo, čůrala do květináče,...
Všechno jsme jí během prvního roku odnaučili. A teď je vychovanější než většina psů.
Jednoduchý návod vám nedám. Každá kočka je jiná. Chce to zjistit co na ni funguje. Zkuste třeba když bude na lince, tak říct "ne", "dolů" atd. a ze začátku jí chodit sundávat. Časem to půjde jen na ten povel a pak už jí to nebude stát za to. Musíte ale reagovat vždy, když tam vleze a co nejrychleji.
A startování po nohách je, protože si chce hrát, nudí se. Kupte šidítka a vybijte ji.
jak je u kytky okřiknout (pokud možno ne jménem), když nereaguje tak po ní něco hoďte, samozřejmě aby jí to neublížilo (u nás balení žvýkaček, ponožka, polštářek apod), bude překvapená, kam až dosáhnete :)
U nás jsme došli do stádia, že se ke kytce nedovolí přiblížit, když jsem doma. Pokud odcházím, do obýváku zavírám dveře. Je mi jasné, že by z kytky zbyly jen cáry
rapotacka11
napsal(a):
Cuckaw
Kočky jsou příšerný !
Nač jste ji potřebovali ?
Každá kočka je jiná. Jak můžete dopředu vědět, jestli jste si přinesli mazla nebo ďábla?
Cuckaw má ďábla, my si přinesli kocoura, co nic z toho, co její kočka, nedělá. A nikdo ho to neučil.

sisi58
napsal(a):
Každá kočka je jiná. Jak můžete dopředu vědět, jestli jste si přinesli mazla nebo ďábla?
Cuckaw má ďábla, my si přinesli kocoura, co nic z toho, co její kočka, nedělá. A nikdo ho to neučil.
Ta má zvláštní výraz. Vypadá jako panenka

sisi58
napsal(a):
Je to takový skřítek. A navíc sirotek. Majitelé mu zemřeli a tak putoval a putoval, až skončil u nás.
A opravdu tak vypadá.
...ragdoll?...krásný kocour...

cuckaw
napsal(a):
Zdravím,
Máme doma kočičku, která děla trosku neplechu. Potřebuji vědět zda je možné kočku odnaucit lezení po kuchyňské lince, konferenčním stole nebo jidelaku. Taky by mě zajímalo jak ji odnaucit skemrani při jídle. Donesu si snídani ke stolku a po celou dobu ji musím odstrkovat protože mi vleze na klín a Pavlou sahá po ruce ve které prave držím jídlo (toto se děje když jíme v obýváku) u jidelniho stolu si to nedovolí, lézt na klín. Ničí nám kytky. To by mě taky zajímalo zda se ji to dá nějak odnaucit. Hraje si s listy, kytku už i zlomila. Velkou kytku která má květináč na zemi používá jako záchod nebo proste jen z květináču vyhazuje hlínu. S tím používání kytky místo záchodku si asi víme rady, ale s tím hraním si s kytkama moc ne. Chci mít doma kytky ale ne zničené od kočky. No a v neposlední radě kočka číhá za rohem a následně mi útočí na nohy. Schovává se za zachodem a ruzne po domě a jakmile přicházíme skočí mi po noze. Bylo by mi to i jedno, ale když se někam chystám a mám silonky tak mě dost tvé ze mi drape po nohách. Dá se tohle nějak odnaucit? Děla to jen mě na manžela neútočení.
Kočka je dost chytrá takže by se určitě spoustu věci naučila jen nevím úplně jak. Dekuji za rady.
Kocky jsou super, protoze nejsou nijak slozite.
Staci jim rict jednoznacne "NE" a ony to pochopi.
Lozi po lince, stole atd? Vzdy kdyz to vidim, "NE" a sundam (strcim) dolu.
Prinesu si snidani a lozi na stul ci klin - "NE" sundam dolu.
Chci snidat, nechci ji ani na kline ani na stole. At si pocka na svuj cas. Mnoukani ignoruju. Snidam.
Je treba si s ni hodne hrat a taky naucit ji konec hry.
Kocka ktera je nevybourena bude lozit kam si zamane, ale vyhrana a unavena kocka poslechne.
Pokud jde o domaci kvetenu, opet klasika - kocka chce pozornost a hrat si.
Takze hrat si s kockou, blbnout - ukazat hracky a taky ukazat, ze kytka neni hracka, ani zachod. Hracky ma tady a zachod tuhle.
"NE" funguje.
Staci kocce ukazat co a jak. Sama to nevi. Ale rada se prikazu drzi.
Zvlast za pochvalu, pomazleni a pamlsek.
Jak je kočička stará?
U koček je důležitá vytrvalost a neustálé opakování povelu. Nikdy to není hned, ale většinou to funguje. Kočičku netrestejte a buďte trpělivá, je to běh na dlouhou trať, ale vyplatí se to.
Hodně si s kočičkou hrajte, to opravdu pomáhá. U ďáblíků pomáhá i druhá kočička, vyhrají si spolu a jsou hodnější, tedy většinou. Nakupte, nebo vyrobte udičky, které by mohla lovit, nebo červený laser to ji unaví.
Kupte kočičce její kytku (šáchor), nebo nasejte osení a naučte ji, že tato kytka je její a může ji okusovat. U ostatních kytek ji učte, že prostě NE. Já jsem před kocourkem kytky odnesla do jiné místnosti a postupně nosila zpět. Do měsíce byly všechny na svém místě a on chodí jen na ty své. Občas se o ty mé otře, ale to je jen malá provokace a výzva ke hře, nekouše je.

sisi58
napsal(a):
Asi to měl být ragdoll. Ale viděla jste někdy nesnášenlivého 2 kilogramového ragdolla? Má 4 roky, podle očkovacího průkazu.
...no my máme čtyřkilovou dementní ragdolku ještě mně tak napadla birma je drobnější než ragdoll, a má trochu jiný tvar hlavy...no a nebo je to prostě záhad hlavolamu...

napsal(a):
...no my máme čtyřkilovou dementní ragdolku ještě mně tak napadla birma je drobnější než ragdoll, a má trochu jiný tvar hlavy...no a nebo je to prostě záhad hlavolamu...
Birmy mají ponožky na všech čtyřech tlapkách. Někdy některou "shrnutou" jako jeden můj drahouš

napsal(a):
Birmy mají ponožky na všech čtyřech tlapkách. Někdy některou "shrnutou" jako jeden můj drahouš
...a tuším, že ještě hlavu do trojúhelníku...ale s tím si nejsem tak úplně jistá...já jsem nikdy exteriéry moc nezkoumala, spíš jsem vždy dbala aby koťata byla po pohodových rodičích a sama byla velmi dobře socializovaná...nakonec máme dva výstavní ragdollí šampiony, ale na výstavy chodím tak jednou dvakrát do roka, spíš je to setkání s kamarády...

napsal(a):
...a tuším, že ještě hlavu do trojúhelníku...ale s tím si nejsem tak úplně jistá...já jsem nikdy exteriéry moc nezkoumala, spíš jsem vždy dbala aby koťata byla po pohodových rodičích a sama byla velmi dobře socializovaná...nakonec máme dva výstavní ragdollí šampiony, ale na výstavy chodím tak jednou dvakrát do roka, spíš je to setkání s kamarády...
Ano, hlava trojúhelník Chodím na výstavy, ale jen jako návštěvník. Ač jsem jsem se jednou chtěla a mohla zúčastnit, nakonec to nedopadlo. Měla jsem obavy. Ze stresu.
U nás učíme kočky už od kotěte co nesmí. Lidi si to většinou nechají přerůst přes hlavu a vše jim dovolují a pak se diví, že dělají to co dělají. U nás žádá kočka nevleze na linku nebo různě po nábytku. Mám všude kytky a nevšimnou si jich. Jako koťata to párkrát zkusili a když nepomohlo okřiknutí, tak dostali pár malých na p*del. Jinak zkuste dát ještě na linku krabici olepenou oboustrannou páskou a když na to vyskočí, tak se přilepí a to se jí líbit určitě nebude. Když startuje po nohou, tak není vybitá a chtěla by si hrát.

Máte nějaký nápad jak odnaučit kočku lézt na auta? Jinak je zlatá, doma na nic nedovoleného neleze, nic neničí, jenže na autě hned ze začátku zjistila, že na ni nedosáhnu. Neleze tam když jsem venku nebo v obýváku, ale v noci nebo když jsem pryč tak se tam vyvaluje. Když ji tam načapám, tak ji okřiknu, chrstnu trochu vody, většinou sleze, ale občas se snaží jen přesunout doprostřed kam nedosáhnu. Auto je sousedů, nemůžu jí tam něco dát apod. Ani ta voda není úplně ok. To si dovolím jen když nejsou doma. Doma ji zavřít nechci, protože mám momentálně psa kterého se bojí, to je až poslední možnost. Dokonce ani nepoužívá kockolit od té doby co tam je pes, chodí jen ven, i když jí třeba zavřu na celý den, tak čeká až ji pustím.
napsal(a):
Máte nějaký nápad jak odnaučit kočku lézt na auta? Jinak je zlatá, doma na nic nedovoleného neleze, nic neničí, jenže na autě hned ze začátku zjistila, že na ni nedosáhnu. Neleze tam když jsem venku nebo v obýváku, ale v noci nebo když jsem pryč tak se tam vyvaluje. Když ji tam načapám, tak ji okřiknu, chrstnu trochu vody, většinou sleze, ale občas se snaží jen přesunout doprostřed kam nedosáhnu. Auto je sousedů, nemůžu jí tam něco dát apod. Ani ta voda není úplně ok. To si dovolím jen když nejsou doma. Doma ji zavřít nechci, protože mám momentálně psa kterého se bojí, to je až poslední možnost. Dokonce ani nepoužívá kockolit od té doby co tam je pes, chodí jen ven, i když jí třeba zavřu na celý den, tak čeká až ji pustím.
Kam nedosáhnete Vy, do sáhne smeták. A navíc bude smeták ten špatnej, nikoli Vy.

sisi58
napsal(a):
Kam nedosáhnete Vy, do sáhne smeták. A navíc bude smeták ten špatnej, nikoli Vy.
Smeták, vodítko, cokoliv je po ruce. Jenže občas po ruce není nic. A když jí to té prdelky šťouchnu pořádně, aby neotálela a slezla hned, končí to škrábanci na autě. To už taky zjistila, že jsem trochu neochotná zasáhnout tak důrazně jako doma. Potřebuji nějakou plašičku na kočky, nebo fakt jednou bude k večeři mňoukací Králík na smetaně.
napsal(a):
Smeták, vodítko, cokoliv je po ruce. Jenže občas po ruce není nic. A když jí to té prdelky šťouchnu pořádně, aby neotálela a slezla hned, končí to škrábanci na autě. To už taky zjistila, že jsem trochu neochotná zasáhnout tak důrazně jako doma. Potřebuji nějakou plašičku na kočky, nebo fakt jednou bude k večeři mňoukací Králík na smetaně.
Z auta je okolo krásně vidět a psi na ni nemohou. To je potom těžké, vyhnat ji. Možná byste sousedům mohla nabídnout, že jim auto občas opláchnete.

No právě, taková krásná rozhledna přímo před domem, kdo by odolal. Jde nejvíc o ty škrábance, uz jich tam je několik.
Možná by pomohlo, pokud vleze na auto něčím zatroubit, nebo zaštěrchat, prostě aby to udělalo hodně nepříjemný zvuk. Muselo by se pár dní udělat vždy, když tam kočka vleze a ona si to rychle spojí s autem a nebude tam chodit.
Další možnost je udělat nějakou vyvýšenou "rozhlednu" pro kočičku u vás před domem. Nejspíš hledá místo, kde má výhled a cítí se v bezpečí. Nejlépe obě varianty spojit, a pokud by vlezla na tu svou rozhlednu, tak ji hodně chválit.

tak ono nejde jenom o rozhlednu, ale auto hřeje, případně naopak může chladit...kočka a auto to je klasika

sisi58
napsal(a):
Chingis, kupte auto, ať může hřadovat na vašem. Pokud možno džíp, aby byl vyšší, než auto souseda.
Auto máme, přijde mi o kousek vyšší, zaparkované půl metru vedle. Vlezla na něj jednou. ale už máme od souseda povoleno polít ji vodou, když tam bude, tak se má holka na co těšit.
napsal(a):
Auto máme, přijde mi o kousek vyšší, zaparkované půl metru vedle. Vlezla na něj jednou. ale už máme od souseda povoleno polít ji vodou, když tam bude, tak se má holka na co těšit.
Asi špatná barva auta, nebo nevhodná značka
Kočičí logika je někdy velice zvláštní.
Doufám, že se kočička umoudří, držíme pěsti a tlapky.
My měli kocoura a během několika měsíců jsme ho to od naučili. Hlavně tím, že jsme na linku dali hadru a tu, když tam vyskočil k němu přisunuli a někdy dali na něj. Zvykl si, že tam nesmí. Taky je možnost ho okřiknout a při seskoku se s ním pomazlit a dát mu jídlo.
A stůl by to mohlo být stejně (moc si to nepamatuji, dostali jsme ho v roku a žil s námi až do 12). Okřiknout.
U kytek a tak by mohla pomoci vůně například citrónů. Nebo naučit na zachůdek, jinak okřiknout.
Třeba mi naučili kocoura na tlesknutí všeho nechat a přiběhnout ke dveřím ven. Tam vykonal postřebu a zahrabal.

ladd
napsal(a):
Auta parkovat prohozeně?
Navrhla jsem, soused odmítl.

Machyska
napsal(a):
Asi špatná barva auta, nebo nevhodná značka
Kočičí logika je někdy velice zvláštní.
Doufám, že se kočička umoudří, držíme pěsti a tlapky.
Díky. Asi si na to zmoudření budu muset chvíli počkat. Předevčírem princezna přišla s námi z procházky a než jsem sundala psům obojky, už se rozvalovala na autě. Okřiknu jí ať sleze a ona se tváří jako že vůbec neví co po ní chci. Švihla jsem ji po zadku vodítkem, tak madam uraženě odkráčela do boudy pod schody. Ochota přestat na to auto lézt 0,00nic.