Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.7.2018 18:33
sarasara

XXX.XXX.219.38

Zdravím všechny milovníky zvířat.
Přišli jsme o našeho krásného ročního kocourka, byl úžasný a strašně moc hodný!
Zabila nám ho FIP!
Byl to obyčejný venkovní kocour a domů si chodil kdy chtěl. Pro nás byl ale nejlepší...

Máte někdo zkušenost s touto hroznou nemocí? Hrozí při pořízení nové kočičky to samé?!
Je to hrozné, znovu už to nechci zažít.
Budu ráda za vaše názory a poznatky.
Předem děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.7.2018 22:54

Riziko FIP existuje pořád. Takže ano, když si pořídíte novou kočku, riziko je víceméně stejné jako u kočky předchozí či jakékoliv jiné.

Ale není velké.

19.7.2018 10:50
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Přidám se k tomuto dotazu. Je v běžné roční vakcinaci očkování proti FIP zahrnuto? Kocour je od počátku očkovaný vakcínou Purevax RCPChFeLV, koťátko teď máme na jiné veterině a tam jí byla vakcínovaná Biofel PCH ještě od chovatele. Na dotaz na veterině, jestli by jí k tomu nepřidali FeLV mi bylo řečeno, že to by se muselo objednat celé balení a to nenapíchají, takže jedině převakcínovat ještě potřetí Biofel s tou přidanou FeLV. Nebude to už pro kotě velká zátěž? Má tři a půl měsíce. No a teď jste mi tu nasadili brouka ještě s tou FIP. Je v některé z těch výše jmenovaných, nebo ne? Už jsem z těch kočičích nemocí úplně dopletená...

19.7.2018 11:35

lesnížínka napsal(a):
Přidám se k tomuto dotazu. Je v běžné roční vakcinaci očkování proti FIP zahrnuto? Kocour je od počátku očkovaný vakcínou Purevax RCPChFeLV, koťátko teď máme na jiné veterině a tam jí byla vakcínovaná Biofel PCH ještě od chovatele. Na dotaz na veterině, jestli by jí k tomu nepřidali FeLV mi bylo řečeno, že to by se muselo objednat celé balení a to nenapíchají, takže jedině převakcínovat ještě potřetí Biofel s tou přidanou FeLV. Nebude to už pro kotě velká zátěž? Má tři a půl měsíce. No a teď jste mi tu nasadili brouka ještě s tou FIP. Je v některé z těch výše jmenovaných, nebo ne? Už jsem z těch kočičích nemocí úplně dopletená...

proti fip se neockuje, vůbec.jedno kotě doma je zase zbytečné očkovat proti felv.přenáší se jen úzkým kontaktem.

19.7.2018 15:44
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
proti fip se neockuje, vůbec.jedno kotě doma je zase zbytečné očkovat proti felv.přenáší se jen úzkým kontaktem.

Ne, ne moje kočky nejsou doma(teda malá ještě jo) a do zahrady k nám často chodí kočky ze sousedství a z blízkých stájí a naše zase trajdají po sousedních polích, tak proto. Kdyby to byla kočka pouze domácí, tak samozřejmě neočkuju. Aha FIP se neočkuje, tak to je ale na houby, když naočkuju proti všemu možnému a pak mi kočka umře na tohle

Přidejte reakci

Přidat smajlík