JakubTvar

XXX.XXX.64.12
Dobrý den,
před měsícem jsme odjeli na zájezd na 2 dny..Přijeli jsme domů a vítala nás jen naše kočka,tak jsme si mysleli ,že kocour někde spí.Další den po kocourovi ani stopy.Během víkendu co jsme byli na zájezdu nám vedle domu vysekali pole.Myslíte,že kocour když uslyší traktor že by neutekl?Nebo nás šel hledat a už nenašel cestu domů?Měli jsme naději ,že se kocour někde toulá.Nikdy se ale netoulal.
Týden po ztrátě jsme viděli přes pole mourovatou kočku,ale mysleli jsme si že to není náš mourek tak jsme jí nevěnovali pozornost.Od té doby jsem mourovatou kočku v našem okolí neviděl.Z jedné strany domu máme les a z ostatních stran jen pole.Dnes jsou už všechny pole vysekané takže kdyby byl na poli tak bysme ho viděli.Sousedka dává do květin jed na krysy,bojím se že někde zůstal ležet .Nevíte kde bych měl ještě hledat?Jsem už fakt zoufalý.
JakubTvar

XXX.XXX.33.142
Nekastrovaný bohužel
JakubTvar
napsal(a):
Nekastrovaný bohužel
Ale ještě nevěště hlavu, pravděpodobně se toulá za kočkama, problém bývá, že to málokdy dopadá dobře(psi, myslivci, auta a rvačky mezi sebou) Kolik mu je? Pokusit se nalákat domů a každopádně vykastrovat. Nekastrovaného bych opravdu už ven nepustila. Soused z ulice mi zrovna před pár dny ukazoval kocoura. Mají ho pár let a vypadal celkem dobře. Teď prý chodí dorvaný každý den(od kocourů) a byl šíleně vychrtlý, zalepené oči, vypadal fakt moc zle. Jenže oni ho dostali aniž by o to stáli a kastrovat ho nebudou, prý ať zdechne Hodně tu v okolí lidi naplehnili koček, jsou tu asi tři rodiny, u kterých se nekontrolovatelně množí a už i k nám na zahradu chodí neustále přes to, že mám kočku i kocoura kastráty. Náš kocour si své území brání a už mu museli na veterině řezat nohu s těžkou infekcí po kousnutí.
JakubTvar

XXX.XXX.33.142
Je mu rok.Nevim jak bych ho měl nalákat domů když jsem ho za tu dobu neviděl a nevím kde se pohybuje .
JakubTvar

XXX.XXX.33.142
Takže mám jít hledat ho s kočkou?
JakubTvar
napsal(a):
Takže mám jít hledat ho s kočkou?
Vaše kočka nejspíš nemrouská, kdyby ano, nikdy by neodešel. Ještě k tomu, co jste psal zprvu. Kočka vás hledat nepůjde. Kočka se drží právě domu a k domu se i vrací, pokud ji někam odvezete. Ne za majitelem. A ne, určitě se jen tak neztratí...jako že by nenašla cestu domů. Bohužel kočka taky jde za tím, co se jí líbí víc, není to věrné zvíře ve smyslu psa. Pokud si chce užít, jde tam, kde se to nabízí. Pokud jí sousedé nabídnou lepší jídlo, klidně se nastěhuje k nim. Každý věříme, že ta naše ne, ta nikdy, ta nás přece miluje...ale to si jen nalháváme Ptali jste se po sousedech? Někdy se stává, že kočku někdo nechtěně zavře v kůlně či sklepě
JakubTvar

XXX.XXX.33.142
Ale ano,mrouská se.Sklep sousedí nemají kůlnu mají sousedí opodál jenže ti tam chodí každý den takže by ho pustili.
JakubTvar

XXX.XXX.0.138
No jo,ale nám se už nevrátil 6 týdnů
Uživatel s deaktivovaným účtem

JakubTvar
napsal(a):
Bohužel u nekastrovaného venkovního kocoura musíte vždy předpokládat, že se jednoho dne prostě nemusí vrátit. Viděla jsem několik dobitých kocourů od jiných kocourů a někteří, kdyby nebyly hned ošetření, tak nejspíš zranění ani nepřežijí...a to nemluvím o přenosných (mnohdy smrtelných) nemocech. Pro toulavé kočky (což nekastrované kočky bývají) je venku až příliš mnoho nebezpečí.
My bydleli taky docela daleko od silnice a babiččina kocoura jsme našli přejetého na jediné silnici přes ves. Další kočky i kocouři naštěstí byli potom už kastrovaní...
Každopádně vám nezbývá teď nic jiného, než vylepovat letáčky, hledat po okolí a čekat.
Jinak vám přeju, aby se vrátil ...
JakubTvar
napsal(a):
Pokud mohu poradit, co pomohlo mně: tak vyvěsit letáky s fotkou a nabídkou peněžité odměny (pokud Vám na kocourovi hodně záleží). Mně tehdy neskutečně moc a opravdu právě na tento leták se mi ozval člověk, který kocoura zahlédl ve vedlejší vesnici vzdálené asi 3 km. Kocour tam nepochopitelně cca rok před smrtí chodíval. Byl to chalupový kocour, kterého jsme 11 let měli v jisté dědině. No a ten 12. rok se začal stěhovat téměř nepochopitelně do té vedlejší vesnice. Vždy jsem pro něj přijela, naložila jej, nakrmila a on zas odkráčel tam...
charlosina

XXX.XXX.208.234
Koukám na starou diskusi, ale zajímá mě, jestli se vrátil...? Můj kocour odešel před měsícem a pořád čekám...
charlosina
napsal(a):
Koukám na starou diskusi, ale zajímá mě, jestli se vrátil...? Můj kocour odešel před měsícem a pořád čekám...
můj Max utekl před 11 dny od veteriny mezi paneláky....jezdila jsem,hledala,volala.....rozvěsila jsem letáky a vyčkávám...dala jsem ho i na "hlídacího psa",jak mi poradil Jakub Erlec,a nikde nic nevidím...bylo to i na facebooku....už nedoufám....potřeboval volnost,tak ji má