Britská koťátka s PP z testovaného chovu

Prodám Britskou krátkosrstou kočku - Dobrý den, přijímáme rezervace na 2 b...
V textuKatka95
XXX.XXX.242.221
Dobrý den,
naší kočce je 7 měsíců a poslední týdny hrozně zlobí už nevíme co s ní. Každé ráno mě budí a když nevstávám tak začne škrábat na závěsy, což dělá i večer když chceme jít spát. Škrábe i na dveře do ložnice i když jsou otevřené. Kromě závěsu máme totálně zničený gauč na který škrábe i když ji důrazně říkáme, že to nesmi. Má velké škrabadlo, a pak ještě jedno malé škrabadlo a pak kartonovou podložku na které může taky škrábat. Má plnou krabici hraček, hrajeme si s ní dvakrát denně, kolikrát únavou padne, ale za pár minut už si chce hrát zase a neskutečně si vynucuje pozornost tím, že nám dělá naschvály. Když si jí přestaneme všímat tak mňouká a je nervózní. Dřív se přišla občas i pomazlit, což teď nedělá je z ní pěkný ďábel. Na začátku roku jsme ji vykastrovali, ale přijde mi, že je to s ní teď ještě horší.
Je to nějaká kočičí puberta, myslíte, že to přejde? Hračky ji střídáme, ale je hrozně náročná a máloco ji baví.
Uživatel s deaktivovaným účtem
je to normální kotě
pravděpodobně samo a zavřeno doma
Katka95
XXX.XXX.242.221
Jsem s ní doma každý den jelikož teď pracuji na home office.
Katko, kočičího parťáka nenahradíš, zejména ne temperamentnímu, a jak se zdá i společenskému jedinci (jaké je to plemeno? pokud to je plemeno).
Nebudeš si s ní hrát na hoňku, nebudeš se s ní válet v jednom klubíčku, jako se rvát, nebudete po sobě skákat, nemůže se vylítat po stromech a nemůže se zabavit lovem. A jak sis všimla, kočka a člověk nemá shodný denní režim .
Jinak ano, je oprávněný předpoklad, že se v důsledku kastrace a věkem zklidní.
edit: je otázka, zda máš dostatečně kočičí byt
..pořiďte ji kočičího kamarad, toho ničím nenahradite...
Katka95
napsal(a):
Dobrý den,
naší kočce je 7 měsíců a poslední týdny hrozně zlobí už nevíme co s ní. Každé ráno mě budí a když nevstávám tak začne škrábat na závěsy, což dělá i večer když chceme jít spát. Škrábe i na dveře do ložnice i když jsou otevřené. Kromě závěsu máme totálně zničený gauč na který škrábe i když ji důrazně říkáme, že to nesmi. Má velké škrabadlo, a pak ještě jedno malé škrabadlo a pak kartonovou podložku na které může taky škrábat. Má plnou krabici hraček, hrajeme si s ní dvakrát denně, kolikrát únavou padne, ale za pár minut už si chce hrát zase a neskutečně si vynucuje pozornost tím, že nám dělá naschvály. Když si jí přestaneme všímat tak mňouká a je nervózní. Dřív se přišla občas i pomazlit, což teď nedělá je z ní pěkný ďábel. Na začátku roku jsme ji vykastrovali, ale přijde mi, že je to s ní teď ještě horší.
Je to nějaká kočičí puberta, myslíte, že to přejde? Hračky ji střídáme, ale je hrozně náročná a máloco ji baví.
Kočka nezlobí, kočka si chce hrát. A ano, je v pubertě a kastrace většinou nepomůže. Zklidnění přichází až s věkem.
Máme dvouletou kočičku a její loňskou osmiměsíční dceru. Mají možnost chodit ven, na louce je plno hrabošů, takže podněty a vyžití maji. Přesto je dvakrát denně chytne hravá a jsou to pak neskutečné boje, lovy a honičky přes dvě místnosti (necháváme schválně kvůli tomu otevřené dveře).
Čistě bytové kočky by měly být vždy dvě. Poptejte se v útulku po odrostlém kotěti, chtějte nějakou společenskou, aby jste si nevzala samotáře, co nemá rád jiné kočky. Uvidíte, že ve finále budete ráda, že máte dvě.
Pohledejte zde témata o sžíváni dvou koček.
Brzy vás ještě začne lovit...vyběhne z úkrytu, kousne do lýtka a zase zdrhne Máte doma temperamentního jedince a vyblbnutí s vámi ji nestačí. Mám doma tři a když vidím, co vyvádějí, tak jsem ráda, že mi maximálně nosí aporty a jeden mě okusováním lýtek popohání v kuchyni.
Často kočky ničí gauč, když je pro ně na strategicky výhodném místě. Zkuste vypozorovat trajektorii letu a před gauč do cesty strčit to škrabadlo. U nás se občas přes opěradlo proběhnou všichni, s tím počítáme, ale většinou využívají cestu pod stropem nebo se zkrátka honí po zemi.
Ideální pro vaši kočičku by bylo žít s parťákem. A kam se vejde jedná, druhá se už ztratí. Zvažte to. Ona se věkem zklidní, ale to může ještě pár let trvat. Dost se to zlepší po pubertě, tak kolem roka a půl už byste nemuseli mít takový pocit naschvalů.