Kočky do bytu - změny

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

A.S.L.T.N.M.

29.9.2021 18:21
A.S.L.T.N.M.

XXX.XXX.100.93

Ano, zase mám dotaz
Už jsem kočky měla, jen nikdy ne v bytě, takže se chci zeptat, jaké úpravy jsou v bytě potřeba a co tam kočka způsobí?
Přiblížím: Je potřeba něco zabezpečit? Nebo je to stejně jedno, protože kočky se dostanou všude a vždycky všechno rozbijí?

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.9.2021 09:09

A.S.L.T.N.M. napsal(a):
Ano, zase mám dotaz
Už jsem kočky měla, jen nikdy ne v bytě, takže se chci zeptat, jaké úpravy jsou v bytě potřeba a co tam kočka způsobí?
Přiblížím: Je potřeba něco zabezpečit? Nebo je to stejně jedno, protože kočky se dostanou všude a vždycky všechno rozbijí?

Škrabadla, pelechy, prolézačky... A může se stát, že se vám na všechno vyprdnou a budou spát, kde chtějí (včetně vaší postele) a šplhat po nábytku, záclonách, shazovat květnáče a škrábat nábytek. Bobča už psala.

30.9.2021 09:14

....odstranit jedovaté kytky o ty ostatní možná přijdete....kočičí trávu koupit....chlupy I na místech kde by jste je nikdy nečekala

A.S.L.T.N.M.

30.9.2021 10:09
A.S.L.T.N.M.

XXX.XXX.149.91

Asi nejvíc to shazování...shazují úplně všechno, nebo to není tak časté a člověk může normálně nechat skleničku na stole?

30.9.2021 10:40

A.S.L.T.N.M. napsal(a):
Asi nejvíc to shazování...shazují úplně všechno, nebo to není tak časté a člověk může normálně nechat skleničku na stole?

..může a nemusí, naše kočky neshazuji nic, ale na komodě mám malou vazicku, když je postavena, tak je kocour nervózní a snaží se jí shodit, jakmile ji položím, tak si ji kocour ani nevšimne, ostatním kočkám je naprosto lhostejná.....

30.9.2021 10:59
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Pokud to budou dvě koťata, budou se honit a bude lítat všechno, včetně obrázků ze zdí...Co jsem tak viděla, doma je nejlepší udělat ,,dráhu" kolem bytu ve výšce - police, prolézačky, ale využijí i skříně...kudy to můžou probíhat dokola bez toho, aby zlikvidovaly všechno ostatní.

30.9.2021 14:26

A.S.L.T.N.M. napsal(a):

záleží na kočce

já nemůžu nechat nic. prostě totál úklid.

11.10.2021 12:27
Eleonor1993

XXX.XXX.9.230

No na byte...prvá vec, ktorú riešim vždy ja, je sieťovanie okien/balkóna. Čo už bolo rečí, že mačička nevypadne, nevypadla roky a raz vypadla a stalo sa to osudným. Je to síce pár tisíc, ale za mňa najlepšia investícia.

A potom ďalej v byte... no škrabadlá, preliezačky, hračky... ale aj sa im venovať. Same ich to nie vždy baví. Moje teda na Vianoce dostanú poličky a pelíšek na stenu, aby mohli skákať. Kytky a tak... treba vedieť, či to okusujú alebo nie, ak hej, vyhýbať sa jedovatým, ja mám štastie, že moje kytky netrápia. Alebo kúpiť kočičí trávu, nech blbnú na tom. :) Inak byt asi upravovať postupne, podľa toho, čo zistí človek, že tam nesmie mať. :D

Edit: Nedočítala som sa teda, či ide o malé mačiatko, alebo väčšie mačky, prípadne viac. Ak plánujete mačiatko, sama by som už nikdy neurobila tú chybu a nevzala si len jedno, ale dve. Hlavne, ak človek chodí do práce, zabavia sa viac spolu a potom nerobia kraviny a toľko neporiadku doma. A odstránila teda jedovaté kvety - stačí dať niekam kam mačka nevylezie. A ešte by som odstránila drobnosti, ktoré môže zožrať a dávala si pozor, nenechávať nikde ihly, špáratká, náušnice... aspoň moje sú nerozumné. :) Inak z hračiek je ešte fajn napríklad šuštivý tunel, vlastne čokoľvek čo šustí. :D Škrabadlá nielen klasické, ale aj kartónové, akurát pozor na tie lacné, je z nich dosť bordel a dlho nevydržia, teraz mám dosť pevný kartónový valec z eshopu Chlupáči a ani smietka. Mávatká, šustivé míčky... a fakt sa im venovať. Potom keď vybijú energiu, spinkajú, a nemajú dôvod robiť v byte zle. :)

12.10.2021 18:05
asnipetr

XXX.XXX.211.182

Když jsem si kocoura pořizoval, tak jsem to taky řešil. Umím si to asi představit. Dost bude záležet na plemenu - já budu popisovat soužití se siamákem, což je hodně temperamentní a pohyblivé a aktivní a zkoumavé.
Určitě zabezpečit okna a balkon - záleží, kde ten byt je a zda nevadí, když se třeba z přízemí občas kočka projde venku.
Měl jsem strach ze sporáku, ale kupodivu pochopil naprosto přesně, co hrozí.
Kočky jsou při pohybu nesmírně šikovné. Jen tak něco neshodí, pokud samy nechtějí. Může nastat problém třeba při šplhání na nějakou kytku s kmenem, že neodhadnou těžiště, ale vázičky, skleničky apod. jsou v bezpečí, dokud se nezačne divoká hra nebo lov na mouchu apod. Prý shazoval věci ze skříně, když hlídala mamka a my byli na dovolené - řekl bych, že z nudy.
Kytky - máme kytek opravdu moc včetně hodně toxických v bytě i na zahradě - např. Adenium, oleandry, narcisy, lilie, tisy, Brugmansie, ocúny, čemeřice, pivoňky. To jsem se dost strachoval. Ale nikdy žádný problém. Ožírá prakticky jen venku trávy - co se namane - nejlíp kostřavy, ale i ozdobnici. Doma jen "kočičí trávu" anebo klasický šáchor.
Počítejte, že se kotě vydá po záclonách anebo závěsech. S tím neuděláte nejspíš nic. Časem ho to nejspíš přejde. Podobně s čalouněným nábytkem - některá látka vydrží víc, ale podle vzhledu to nejspíš nepoznáte. Škrabadla pomůžou, ale ne 100%.
Proti tomu pomůže pořádně kočku unavit, pak je výrazně klidnější.
Jo a každá kočka je svá, takže to uvás může dopadnout úplně jinak.
Hodně zdaru!
Petr

12.10.2021 20:26
Bobča

XXX.XXX.20.192

Posílám na inspiraci..+krabice jakékoli velikosti...obměňovat..

Max lítal kolem pokoje..z toho sloupu na skříň,dolů kolem televize,přes počítač,ledničku...přeskočil uličku na pračku,myčku,sporák..přes linku a zpět..pak do koupelny-cestou poskákal botník..v koupelně se odrazil od splachovače...a tak pořád dokola...s rozběhem skákal z pokoje až na to zábradlí venku...měl štěstí,že nespadl..já to nijak řešit nemohla,tak pak šel do lepšího..potřeboval prostě ven..

zkoušela jsem kšíry,ale na těch se trápil...ale pořád na něho myslím..

13.10.2021 09:15
Bobča

XXX.XXX.20.192

já si nevšimla,že je to už starší příspěvek ..tak pardon

Přidejte reakci

Přidat smajlík