Uškodí venkovní kočce nechávat ji jen chvíli doma v teple?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Karolína789

13.10.2021 13:26
Karolína789

XXX.XXX.30.254

Dobrý den,

koupili jsme domek i s venkovní kočičkou, kterou bývalí majitelé někdy brávali domů do tepla se jen ohřát a jinak byla venku. Spí na půdě na seně. Udělala jsem jí i boudičku z polystyrenu, kterou má taky na půdě, ale nechodí do ní. Samozřejmě by ráda šla i do domu, čeká u vchodu, ale máme doma psy, kteří na kočky nejsou zvyklí a i kočička se jich bojí. Trhá mi to srdce ji nechávat venku, tak jsem přemýšlela, jestli ji do jednoho pokoje někdy alespoň nepouštět, třeba na hodinku, ale mám strach, že to její přirozené termoregulaci uškodí a možná i její psychice, když jí pak stejně zase dám ven a nebudu jí dávat domů pravidelně. Někdy si ji beru chvilku na pomazlení do vstupní chodbičky, kde není takové teplo jako v domě a není to ani na moc dlouho, tak nevím, jestli zůstat raději jen u toho, ať neudělám víc škody než užitku.

Děkuji za každý názor a vím, že to možná až moc řeším, ale nedalo mi to a musela jsem se zeptat zkušenějších.

13.10.2021 15:11
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Já přidám svou čerstvou zkušenost:

Nás si adoptoval kocourek od paní sousedky, která byla dlouho v nemocnici. Taky to bylo v zimě, taky jsem mu udělala polystyrénový domeček a...nakonec začal chodit chlapec domů. V té době jsme jezdili ještě do Prahy, takže když jsme odjížděli, musel ven. Jen o víkendu - když si na sebe se psy zvykli, býval občas přes noc na pelíšku co jsem mu udělala u kamen v kuchyni. Neměl s tímhle režimem moc problém, pak ho v těch drsných mrazech vnučka paní sousedky, taky začala brát domů na noc i v týdnu a přes den byl venku.

Určitě bych začala pesany na kočičku zvykat, už proto, že když se ona bude pohybovat venku, aby nedošlo k neštěstí. Nevím co máte za pesany, u nás se to podařilo postupně, krok po kroku. Kocouřík je nebojsa, nakonec si to ošéfoval sám a s fenou ,která je původně od myslivce a kočky lovila, je dneska velkej kámoš.

Přidejte reakci

Přidat smajlík