Dobrý den,
kocour má blechy, tak jsem mu koupila obojek Bolfo. Obojek má již měsíc, ale stále vyčesávám živé blechy. Pořídila jsem tedy obojek Foresto a obojky chci vyměnit. Potřebuji poradit, za jak dlouhou dobu po sundání obojku Bolfo mohu nasadit obojek Foresto. Každý obojek má jinou účinnou látku a trošku se bojím toho, že zbytek účinné látky z obojku Bolfo by mohl vyvolat nějakou nežádoucí reakci s účinnou látkou z obojku Foresto.
Uživatel s deaktivovaným účtem

redate
napsal(a):
Dobrý den,
kocour má blechy, tak jsem mu koupila obojek Bolfo. Obojek má již měsíc, ale stále vyčesávám živé blechy. Pořídila jsem tedy obojek Foresto a obojky chci vyměnit. Potřebuji poradit, za jak dlouhou dobu po sundání obojku Bolfo mohu nasadit obojek Foresto. Každý obojek má jinou účinnou látku a trošku se bojím toho, že zbytek účinné látky z obojku Bolfo by mohl vyvolat nějakou nežádoucí reakci s účinnou látkou z obojku Foresto.
Upřímně, já bych se na obojky vyprdla.

redate
napsal(a):
Já bych obojky taky nedávala, ale po pipetě za krk mi kocour skončil na kapačkách. Je to sice již delší dobu, ale od té doby se mu již pipetu bojím aplikovat. V případě jakékoliv špatné reakce obojek sundám, ale pipetu z něj už nedostanu.
Co to bylo za pipetu?

redate
napsal(a):
Dostal pipetu Stronghold.
To je poměrně bezpečný přípravek, možná nějaká individuální přectlivělost.? Já viděla i dost ošklivou reakci na obojek. Kolegyně veterinářka je už raději nenabízí.
napsal(a):
To je poměrně bezpečný přípravek, možná nějaká individuální přectlivělost.? Já viděla i dost ošklivou reakci na obojek. Kolegyně veterinářka je už raději nenabízí.
Nemám tušení, čím to mohlo být, ale prostě už se bojím.
Dávala jsem Bolfo, protože pudr Bolfo se mohl aplikovat i na malá koťata, tak jsem usoudila, že účinná látka nebude tak agresivní. Bohužel už se u našich blech asi vyvinula určitá rezistence a obojek nefunguje.

obojkem se blech nezbavíte.

redate
napsal(a):
Nemám tušení, čím to mohlo být, ale prostě už se bojím.
Dávala jsem Bolfo, protože pudr Bolfo se mohl aplikovat i na malá koťata, tak jsem usoudila, že účinná látka nebude tak agresivní. Bohužel už se u našich blech asi vyvinula určitá rezistence a obojek nefunguje.
Bolfo je na prd. Chápu, je to těžké. Co obecně na blechy zabírá, nemusí dotyčná kočka snést. A co kočce nevadí, zase nezabije ty blechy.
Co je to za kocoura? Znám dost venkovních a žádný blechy nemá.
napsal(a):
Bolfo je na prd. Chápu, je to těžké. Co obecně na blechy zabírá, nemusí dotyčná kočka snést. A co kočce nevadí, zase nezabije ty blechy.
Co je to za kocoura? Znám dost venkovních a žádný blechy nemá.
Sprej snad ještě trochu zabírá. Chytla jsem blechu, dala ji do vany a stříkla tam trošku spreje. Blecha byla hned mrtvá. Ale cákat kočky sprejem každý den by asi taky nebylo úplně to nejlepší, ten používám na prostředí.
Kocour je domácí, ale chodí na zahradu na vodítku. Na zahradu nám ale chodí i jiné kočky, tak z nich asi nějaká ta bleška odpadla.

redate
napsal(a):
Kocour má obojek, já každý den vysávám a látkové předměty stříkám sprejem.
Tak snad se těch blech zbavíme.
takhle nezbavíte.
zajděte si za veterinářem, dneska jsou úplně jiné možnosti.

canka
napsal(a):
Já mohu Foresto jen a jen doporučit...jediný obojek,který nám opravdu funguje od brzkého jara do pozdního podzimu..nedám na něj dopustit..ano,sem tam se objeví klíště,ale jen na hlavičce,ale jinak skvělý a venkovní kočičák má celý rok pokoj..
jo, tak na klíšťata je fajn.
teda pokud nemáte kočku alergickou na imidakloprid.
ale nevím, jestli bych této lékové formě věřila na blechy. jako imidakloprid je fajn, ale když už, tak bych dala spot on, třeba advantage.