Doporučte nejkvalitnější granule pro kočku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.9.2015 14:08
joanne.s

XXX.XXX.41.2

P.s. Dondi, ano, wahre liebe od mera mi taky přijde lepší.

Porta dokonce velmi dobrá.

3.9.2015 15:04
Dondi

XXX.XXX.252.144

Já se omlouvám joanne.s, už sem téměř nechodím, nemám vůbec čas, ale ta Maxima mě maximálně porazila ...
Jinak naprosto upřímně a bez urážky, doporučuji svoje příspěvky s popisem jak krmím - zde v této diskuzi - pro paní Ywett - a zároveň Vaše skvělá doporučení, jak jste mě vyvedli z omylu a na správnou cestu! Paní Ywet, nechte si tu poradit! Krmila jsem blevajzem - z dnešního pohledu - ale stejně bych Maximu ani tenkrát nekoupila...
A rozhodně to neuvádím z nadutosti, naopak, dala jsem až na rady a vysvětlení na IFauně - jak to dělám blbě... On si člověk kolikrát myslí, že to dělá nejlíp, ale... on to člověk spíš myslí nejlíp, ale z neznalosti dělá dokonce velké chyby...
Přeji všem hodně zdaru při krmení kvalitními granulkami !
Na tu Portu nemám dopustit z hlediska ceny - každý si nemůže dovolit utratit balík!
Pak jsou granule tak šíleně drahé, že se mi otvírá kudla v kapse ... A mezi tím se plácá Taste of the Wild, FirstMate atd. - super kvalitní krmiva, která jsou cenově dostupná. Ale samozřejmě záleží taky na mlsnosti koček !
Ale pro kočky zvyklé na nezdravé - zcela se ztotožňuji s IFaunou, je dobré začít s Portou, páč jí skutečně dlabou, ač je grain free !

Hanulik

4.9.2015 23:18
Hanulik

XXX.XXX.24.1

Chci se zeptat kupuji krmivo firstmate ted jsem koupila nejake granulky fisch4cat nadherne voní jsou ale kvalitnější?

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.9.2015 06:51

Hanulik napsal(a):
Chci se zeptat kupuji krmivo firstmate ted jsem koupila nejake granulky fisch4cat nadherne voní jsou ale kvalitnější?

Fisch4cat je skvělé krmivo. Konzervováno přírodnímu antioxidanty. Doplňkové látky má ve formě chelátu (lépe využitelné). Osobně bych uvítala i s krůtou nebo králíkem.

Hanulik

5.9.2015 08:46
Hanulik

XXX.XXX.24.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Fisch4cat je skvělé krmivo. Konzervováno přírodnímu antioxidanty. Doplňkové látky má ve formě chelátu (lépe využitelné). Osobně bych uvítala i s krůtou nebo králíkem.

Ja právě raději kupuji s rybou kocicky ho i vic tlačí. Ale chci ted vyzkoušet od britu lososový olej i kdyz psali ze to je pro psy podle me zrovna tohle ublizit nemůže.

5.9.2015 09:47

Hanulik napsal(a):
Ja právě raději kupuji s rybou kocicky ho i vic tlačí. Ale chci ted vyzkoušet od britu lososový olej i kdyz psali ze to je pro psy podle me zrovna tohle ublizit nemůže.

U nás vedou pouze tuňákové konzervy. Žádné jiné náš jeden z nechce. Tudíž se snažím vyvážit kočičí menu granulemi s krůtou, králíkem, kachní... Ideálně s co nejmenším podílem kuřete. Rybí přidávám k dochucení smajlík

5.9.2015 10:41
Dondi

XXX.XXX.252.144

Hanulik napsal(a):

Dobrý den, já už se musím odhlásit, abych to toho přestala kecat ! Přeji jen nemám patent na rozum . Fisch4Cat mám od chvíle, jen co jsem je prvně uviděla na netu (asi měsíc zpět). Koupila jsem naštěstí v akci, protože jsou šíleně drahé. Žádná velká hitparáda to není, a to naše čtyři kočiny problémy s rybou nemají. Konkrétně tedy rybí FirstMate dlabou bez problémů. Jinak Fish4Cat už v sobě mají 8% losovové oleje, asi bych to dokupováním dalšího samostatného nepřeháněla, myslím, že už je to zbytečné. O lososovém oleji se tu moc nepíše, ale naše kočky i pes ho obešli velkým obloukem, a to jsme měli velmi kvalitní. Ale každá kočka je jiná. Jinak ganulky FirstMate Fish with Blueberries - jak zde bylo uvedeno u granulí Fish4Cat - také obsahují vitamíny v chelátové formě a stejně tak antioxidanty. Pro mě je to navíc mnoha testy prověřená značka, které důvěřuji zkrátka více a také 1,8kg FirstMate za lehce přes 300 stovky mi přijde rozumnější než 1,5kg Fish4Cat za 409 Kč... (Ale to jsou samozřejmě moje počty pro čtyři velké hladové tygříky...).
A jak píšete - ta vůně mě spíš mate a vyvolává nedůvěru... Rybky totiž většinou moc nevoní...Také proto se Vám to asi líbí víc jak FistMate !
Jinak myslím, že jsou zkušenosti zatím malé - hledala jsem samozřejmě na netu, ale recencze nula... Kupovat zatím určitě nebudu - nezájem dětiček a cena jsou docela fungující "brzda" mého nakupování !

Hanulik

5.9.2015 12:39
Hanulik

XXX.XXX.24.1

Dondi napsal(a):
Dobrý den, já už se musím odhlásit, abych to toho přestala kecat ! Přeji jen nemám patent na rozum . Fisch4Cat mám od chvíle, jen co jsem je prvně uviděla na netu (asi měsíc zpět). Koupila jsem naštěstí v akci, protože jsou šíleně drahé. Žádná velká hitparáda to není, a to naše čtyři kočiny problémy s rybou nemají. Konkrétně tedy rybí FirstMate dlabou bez problémů. Jinak Fish4Cat už v sobě mají 8% losovové oleje, asi bych to dokupováním dalšího samostatného nepřeháněla, myslím, že už je to zbytečné. O lososovém oleji se tu moc nepíše, ale naše kočky i pes ho obešli velkým obloukem, a to jsme měli velmi kvalitní. Ale každá kočka je jiná. Jinak ganulky FirstMate Fish with Blueberries - jak zde bylo uvedeno u granulí Fish4Cat - také obsahují vitamíny v chelátové formě a stejně tak antioxidanty. Pro mě je to navíc mnoha testy prověřená značka, které důvěřuji zkrátka více a také 1,8kg FirstMate za lehce přes 300 stovky mi přijde rozumnější než 1,5kg Fish4Cat za 409 Kč... (Ale to jsou samozřejmě moje počty pro čtyři velké hladové tygříky...).
A jak píšete - ta vůně mě spíš mate a vyvolává nedůvěru... Rybky totiž většinou moc nevoní...Také proto se Vám to asi líbí víc jak FistMate !
Jinak myslím, že jsou zkušenosti zatím malé - hledala jsem samozřejmě na netu, ale recencze nula... Kupovat zatím určitě nebudu - nezájem dětiček a cena jsou docela fungující "brzda" mého nakupování !

Presne ja je ted koupila z akci měli je zlevnene z 500 na 250 kc jinak bych je nekupovala. Pritel mi jednou pro ne koupil firstmate a uplne jsem si je zamilovala ale kupuju je jen pres net a granulky dosli nečekaně :D hlavně u toho fisrtmate je na moje kocoury dávka kolem 50 a 30g. Cely den jsem srovnavala granule a jako jediné vysli na nejdelší dobu a to pouze 9kg třeba taste na stejnou dobu by padlo 15kg a tím pádem vyjdou i draz a myslím si ze kvalita nesrovnatelná.

5.9.2015 18:01
Dondi

XXX.XXX.252.144

Hanulik napsal(a):
Presne ja je ted koupila z akci měli je zlevnene z 500 na 250 kc jinak bych je nekupovala. Pritel mi jednou pro ne koupil firstmate a uplne jsem si je zamilovala ale kupuju je jen pres net a granulky dosli nečekaně :D hlavně u toho fisrtmate je na moje kocoury dávka kolem 50 a 30g. Cely den jsem srovnavala granule a jako jediné vysli na nejdelší dobu a to pouze 9kg třeba taste na stejnou dobu by padlo 15kg a tím pádem vyjdou i draz a myslím si ze kvalita nesrovnatelná.

Super rozumný přístup!
Mě sice granulky FirstMate nedošly, za to jsem narazila na akci a tak jsem hned zkoušela Cat4fish - za tu 50% cenu .
Pokud milujete rybí a já bych se jim taky chtěla více věnovat, tak zkuste (jsem poučena z Ifauny, to není z mojí hlavy - můžete zkusit jen vzorek, což je super!): Canidae rybí ! Cena jako First Mate, možná i trošku nižší. Mají je jen na granule.cz
Jinak FirstMate beru taky samozřejmě jenom přes net, jako prakticky úplně vše ! Obchody jsou již velmi spolehlivé, stačí vybrat dle doporučení. Hodně zdaru při matematice, jsem ráda, že nepočítám sama !
Ještě jsem se chtěla zeptat: Zkušenost s TOTW rybí varianta? Já totiž vyzkoušeno nemám a ráda bych je zkusila... Děkuji, pakliže někdo bude vědět !

5.9.2015 18:31
lavacca

XXX.XXX.164.49

Dondi napsal(a):
Super rozumný přístup!
Mě sice granulky FirstMate nedošly, za to jsem narazila na akci a tak jsem hned zkoušela Cat4fish - za tu 50% cenu .
Pokud milujete rybí a já bych se jim taky chtěla více věnovat, tak zkuste (jsem poučena z Ifauny, to není z mojí hlavy - můžete zkusit jen vzorek, což je super!): Canidae rybí ! Cena jako First Mate, možná i trošku nižší. Mají je jen na granule.cz
Jinak FirstMate beru taky samozřejmě jenom přes net, jako prakticky úplně vše ! Obchody jsou již velmi spolehlivé, stačí vybrat dle doporučení. Hodně zdaru při matematice, jsem ráda, že nepočítám sama !
Ještě jsem se chtěla zeptat: Zkušenost s TOTW rybí varianta? Já totiž vyzkoušeno nemám a ráda bych je zkusila... Děkuji, pakliže někdo bude vědět !

Ono je stejně nejlepší značky střídat - ruku na srdce, kdo z nás by chtěl celý život jíst stále stejné jídlo, že? :)

Jinak u nás rybí TOTW mají velký úspěch.

5.9.2015 19:56
Dondi

XXX.XXX.252.144

lavacca napsal(a):
Ono je stejně nejlepší značky střídat - ruku na srdce, kdo z nás by chtěl celý život jíst stále stejné jídlo, že? :)

Jinak u nás rybí TOTW mají velký úspěch.

Já asi střídám až moc (jsem horší jak malá - líbí se mi to, tak jim to koupím). Ne, faktem je, že si taky myslím, že není dobré pořád to samé - ale fakt nevím, zda je to správně. Ale kočinám to nevadí, tak co... Jenom je pro mě třeba ten FistMate, nebo i levnější TOTW takový cenový strop, za kterým vím, že není třeba zajít .
Moc děkuji za potvrzení chutnosti TOTW, koukám na Heuréce do recenzí a často se mi tam totiž zdá, že se lidi pletou a hodnotí Rocky Mountain...

5.9.2015 23:31
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Dondi napsal(a):
Já se omlouvám joanne.s, už sem téměř nechodím, nemám vůbec čas, ale ta Maxima mě maximálně porazila ...
Jinak naprosto upřímně a bez urážky, doporučuji svoje příspěvky s popisem jak krmím - zde v této diskuzi - pro paní Ywett - a zároveň Vaše skvělá doporučení, jak jste mě vyvedli z omylu a na správnou cestu! Paní Ywet, nechte si tu poradit! Krmila jsem blevajzem - z dnešního pohledu - ale stejně bych Maximu ani tenkrát nekoupila...
A rozhodně to neuvádím z nadutosti, naopak, dala jsem až na rady a vysvětlení na IFauně - jak to dělám blbě... On si člověk kolikrát myslí, že to dělá nejlíp, ale... on to člověk spíš myslí nejlíp, ale z neznalosti dělá dokonce velké chyby...
Přeji všem hodně zdaru při krmení kvalitními granulkami !
Na tu Portu nemám dopustit z hlediska ceny - každý si nemůže dovolit utratit balík!
Pak jsou granule tak šíleně drahé, že se mi otvírá kudla v kapse ... A mezi tím se plácá Taste of the Wild, FirstMate atd. - super kvalitní krmiva, která jsou cenově dostupná. Ale samozřejmě záleží taky na mlsnosti koček !
Ale pro kočky zvyklé na nezdravé - zcela se ztotožňuji s IFaunou, je dobré začít s Portou, páč jí skutečně dlabou, ač je grain free !

Také si myslím, že "Joanne" dělá záslužnou činnost - přiznám se - já jsem celkem líná zjišťovat podrobně složení granulí či jiných krmiv .

5.9.2015 23:35
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Dondi napsal(a):

"A jak píšete - ta vůně mě spíš mate a vyvolává nedůvěru... Rybky totiž většinou moc nevoní."

"Dondi" - toto myslíte jak? Já mám třeba teď rybí "Greenwoods" - (zá)pach mají pronikavý, ale předpokládám, že to právě kočičákům vyhovuje...

6.9.2015 13:48
Dondi

XXX.XXX.252.144

fikovnice napsal(a):
"A jak píšete - ta vůně mě spíš mate a vyvolává nedůvěru... Rybky totiž většinou moc nevoní."

"Dondi" - toto myslíte jak? Já mám třeba teď rybí "Greenwoods" - (zá)pach mají pronikavý, ale předpokládám, že to právě kočičákům vyhovuje...

Dobrý den, ale já v případě Fish4Cat myslela skutečně "vůni" (protože já mám ryby taky ráda). Chci říci, z pytle nešel ten příšerný odér - hrozný smrad, jak bývá člověk zvyklý. Fish4cat byly fakt příjemně cítit rybkou, že jsem z toho byla vyjevená ... Aneb něčím vás dostat musejí - za ty prachy ...
Ale třeba i Acana i luxusní Orijen mají výrazný rybí západ. Každý výrobce to má jinak !

6.9.2015 14:01
lavacca

XXX.XXX.164.49

Dondi napsal(a):
Já asi střídám až moc (jsem horší jak malá - líbí se mi to, tak jim to koupím). Ne, faktem je, že si taky myslím, že není dobré pořád to samé - ale fakt nevím, zda je to správně. Ale kočinám to nevadí, tak co... Jenom je pro mě třeba ten FistMate, nebo i levnější TOTW takový cenový strop, za kterým vím, že není třeba zajít .
Moc děkuji za potvrzení chutnosti TOTW, koukám na Heuréce do recenzí a často se mi tam totiž zdá, že se lidi pletou a hodnotí Rocky Mountain...

Střídání je vhodné, jen chce přecházet z těch stávajících na novou značku pomaleji /tj. míchat postupně trochu a přidávat až člověk dojde na to, že krmí jen těmi novými/. Já např. krmím většinou 2 druhy granulí zároveň - jedny nechávám dále, druhé vyměním za nové a tak různě. Kočky jsou v jídle hodně konzervativní, takže takto nenásilnou formou střídám aniž bych řešila nějaké odmítání nových granulí. Ano, občas se stane, že dané granule kočky nenadchnou, ale prostě se zkrmí a nový pytel už se nekoupí. Tj. neřeším problém, kdy kočce nějaké granule nechutnají a pak páník řeší, co s načatým pytlem. (bohužel některé útulky berou jen uzavřená balení, takže ani odnos do útulku někdy nelze; o tom, že to musí lézt dost do peněz takhle dávat fuč balení, jež člověk sotva načal, ani nemluvě..)

Přiznám se, že rocky mountain jsem jim nikdy nekoupila - složení mě tak neohromilo (kuře a hrášek) + se snažím kupovat hlavně ryby a další masa (jehně, kachna, zvěřina, apod.). Granule s kuřetem mají akorát naše seniorky, které dík menším granulkám jedí kotěcí granule a ty jsem jiné než kuřecí zatím nikde nenašla.

Jinak ano, taky mám takový ten strop +- 100, -/kg. Takže teď baští běžně Brit Care I´m (ta nová řada bez kukuřice) a TOTW. Složením se mi hodně líbí Essential jaguar a fish4cats, ale ta cena...

6.9.2015 14:21
Dondi

XXX.XXX.252.144

fikovnice napsal(a):

Také si myslím, že "Joanne" dělá záslužnou činnost - přiznám se - já jsem celkem líná zjišťovat podrobně složení granulí či jiných krmiv .

Joanne.s dělá obrovsky záslužnou činnost, protože já granule trošku studuji, ale jenom tak od A do půlky abecedy . Koukám jen na maso, kolik je ho % a jaké to je, ale jinak nad 60-70% už nedělám potíže , jestli tam není obilí, abych zase nebyla na pranýři , jestli tam nejsou nějaké konzervanty a myslím vit. K3 (nevím, jestli jsem se trefila) - prý nesmí být. Víc se tomu nevěnuji, musím být upřímná - tím že jsou kočky ještě mladé a naštěstí nemají žádnou alergii, tak se tomu víc věnovat nemusím. Ale bohužel se nám to nyní stalo v lidském životě a rozjímaní, co se může sníst, co se nesmí snít a vypít, to je opravdu těžké. A to má člověk rozum. Aspoň že ty kočičí potvory dělají člověku radost !

6.9.2015 15:43
Dondi

XXX.XXX.252.144

lavacca napsal(a):
Střídání je vhodné, jen chce přecházet z těch stávajících na novou značku pomaleji /tj. míchat postupně trochu a přidávat až člověk dojde na to, že krmí jen těmi novými/. Já např. krmím většinou 2 druhy granulí zároveň - jedny nechávám dále, druhé vyměním za nové a tak různě. Kočky jsou v jídle hodně konzervativní, takže takto nenásilnou formou střídám aniž bych řešila nějaké odmítání nových granulí. Ano, občas se stane, že dané granule kočky nenadchnou, ale prostě se zkrmí a nový pytel už se nekoupí. Tj. neřeším problém, kdy kočce nějaké granule nechutnají a pak páník řeší, co s načatým pytlem. (bohužel některé útulky berou jen uzavřená balení, takže ani odnos do útulku někdy nelze; o tom, že to musí lézt dost do peněz takhle dávat fuč balení, jež člověk sotva načal, ani nemluvě..)

Přiznám se, že rocky mountain jsem jim nikdy nekoupila - složení mě tak neohromilo (kuře a hrášek) + se snažím kupovat hlavně ryby a další masa (jehně, kachna, zvěřina, apod.). Granule s kuřetem mají akorát naše seniorky, které dík menším granulkám jedí kotěcí granule a ty jsem jiné než kuřecí zatím nikde nenašla.

Jinak ano, taky mám takový ten strop +- 100, -/kg. Takže teď baští běžně Brit Care I´m (ta nová řada bez kukuřice) a TOTW. Složením se mi hodně líbí Essential jaguar a fish4cats, ale ta cena...

My máme misek několik, aby nečekali frontu a každý si tam něco najde . V každém jsou jiné granule. Jedni mají rádi to a druzí tamto. Naštěstí nám to takhle klape, tak zatím neřeším. Když to nejde, máme spousty zájemců venku, až by člověk zamáčknul slzu...Stejně je denně krmíme.
No a vida, jak pořád tvrdím, je vidět, že na to mám jiný než odborný pohled - na výběr. Teda já nemám odborný, já mám svůj osobní. Mě kuře absolutně nevadí, žádná kočka není alergická. U Rocky Mountain jsem si kuřete ani nevšimla, ale za to daleko dále v popisu jsem uzeného lososa a pečené maso ze zvěřiny viděla hned . Ale jasně, nic se nemá přehánět. Proto mají FirstMate rybí, stejně jako Fish4Cat, který mě jako paní Ivet dostal na poloviční cenu, Annamaet je krásný průsečík chicken+fish a vrací se to k Portě 21, samozřejmě kuřecí, ale ta mi udělala taky službu, že jí budu napořád vděčná a zbavila mě toho šmejdu RC...

Ale jinak byste mi mohla poradit! Přes léto jsem měla pocit, že bych to kuře měla vytlačit (vyjma Rocky Mountain, to ragdollovi neseberu) s tou Portou už se mi to zdálo moc. A chtěla jsem zařadit NOW! Grain free (krůta, losos, kachna), ale nevyšlo to - ze vzorku se vysypaly korálky, nikoliv granule pro velké rasy.
Naši toho totiž moc nechtějí a to kuře je skoro všude, proto bych chtěla umístit rybí TOTW, ale zas nechci mít doma "rybárnu" . A těch rybích máme dost, tak nevím, zda to nepřeháním. Ale Brit I ´m je taky samé kuře, že? Navíc "české" kuře nebo spíš chci říct - četla jsem tu pochybnosti o našich kuřatech, nad námi to ovšem nebude lepší ...

6.9.2015 17:23
lavacca

XXX.XXX.164.49

Dondi napsal(a):
My máme misek několik, aby nečekali frontu a každý si tam něco najde . V každém jsou jiné granule. Jedni mají rádi to a druzí tamto. Naštěstí nám to takhle klape, tak zatím neřeším. Když to nejde, máme spousty zájemců venku, až by člověk zamáčknul slzu...Stejně je denně krmíme.
No a vida, jak pořád tvrdím, je vidět, že na to mám jiný než odborný pohled - na výběr. Teda já nemám odborný, já mám svůj osobní. Mě kuře absolutně nevadí, žádná kočka není alergická. U Rocky Mountain jsem si kuřete ani nevšimla, ale za to daleko dále v popisu jsem uzeného lososa a pečené maso ze zvěřiny viděla hned . Ale jasně, nic se nemá přehánět. Proto mají FirstMate rybí, stejně jako Fish4Cat, který mě jako paní Ivet dostal na poloviční cenu, Annamaet je krásný průsečík chicken+fish a vrací se to k Portě 21, samozřejmě kuřecí, ale ta mi udělala taky službu, že jí budu napořád vděčná a zbavila mě toho šmejdu RC...

Ale jinak byste mi mohla poradit! Přes léto jsem měla pocit, že bych to kuře měla vytlačit (vyjma Rocky Mountain, to ragdollovi neseberu) s tou Portou už se mi to zdálo moc. A chtěla jsem zařadit NOW! Grain free (krůta, losos, kachna), ale nevyšlo to - ze vzorku se vysypaly korálky, nikoliv granule pro velké rasy.
Naši toho totiž moc nechtějí a to kuře je skoro všude, proto bych chtěla umístit rybí TOTW, ale zas nechci mít doma "rybárnu" . A těch rybích máme dost, tak nevím, zda to nepřeháním. Ale Brit I ´m je taky samé kuře, že? Navíc "české" kuře nebo spíš chci říct - četla jsem tu pochybnosti o našich kuřatech, nad námi to ovšem nebude lepší ...

My teda taky žádného alergika nemáme, ale ani já osobně kuře z obchodu moc nejím (kuřata vyrostlá za 42 dnů do porážkové váhy mě moc nelákají, když si vezmete, co za hormony, apod. musí dostávat... )

Brit Care I´m má právě více variant - já beru ty kotěcí (kuře), ale hlavně dospělácké (losos, jehně, zvěřina). No a co se týče kvality mas v granulích - nemám iluze o tom, že v cizině jsou na tom s kvalitou surovin o moc lépe. Všem jde o co nejnižší cenu surovin a výdělek...

6.9.2015 17:36
joanne.s

XXX.XXX.42.234

U Brit Care Im bohužel není jen přírodní konzervace. Jinak mi na nich osobně vadí nejen představa kuřete z českých velkochovů, narvané hormony a antibiotiky, ale hlavně nejistota v původu surovin, hlavně těch masových, výrobce nic takového negarantuje. To je právě ten rozdíl oproti dražším granulím z Kanady a USA.

Ad Now grain free: mám za sebou dva dny domácího testování. A kocour si je zamiloval, chutnají víc než /dosud oblíbené/ levnější Canidae. Ale jsou opravdu malé, to je fakt. Raději pro malá plemena.

6.9.2015 19:26
Dondi

XXX.XXX.252.144

lavacca napsal(a):
My teda taky žádného alergika nemáme, ale ani já osobně kuře z obchodu moc nejím (kuřata vyrostlá za 42 dnů do porážkové váhy mě moc nelákají, když si vezmete, co za hormony, apod. musí dostávat... )

Brit Care I´m má právě více variant - já beru ty kotěcí (kuře), ale hlavně dospělácké (losos, jehně, zvěřina). No a co se týče kvality mas v granulích - nemám iluze o tom, že v cizině jsou na tom s kvalitou surovin o moc lépe. Všem jde o co nejnižší cenu surovin a výdělek...

Tak to samozřejmě ano, já myslela, že se vyhýbáte alergii, ale zrovna u Brit I ´ m vždy o kuře zakopnete , jako i u mnohých jiných. Já si spíš v obchodě dělám starosti, čím bylo krmeno to hovězí , to trvalý dýl . No buďte si jistá, že zmutovaným obilím. Někde jsem četla i masokostní moučkou z uhynulých nemocných zvířat. Ty naše kočiny to mají určitě trošku bezpečnější. A člověk určitě vydrží víc než zvíře... A ono je to vůbec těžké. Přístup k domácím kuřatům nemám, ani k čerstvému mléku, takže toto a nezdravé tuky, pšenici a cukr - jsou věci, která vynechávám. Ale pokud jde o naše tygříky, tak proto je možná lepší volit malé výrobce, kteří to dělají v čisté přírodě na koleni, i takoví se dají najít. Jinak s tím Britem nepovím, naši Brit (jakýkoliv) nee a zde v diskuzi taky myslím byly výhrady. Ale hlavně když to sedne kočinám, těm jenom to nejlepší

6.9.2015 19:40
Dondi

XXX.XXX.252.144

joanne.s napsal(a):
U Brit Care Im bohužel není jen přírodní konzervace. Jinak mi na nich osobně vadí nejen představa kuřete z českých velkochovů, narvané hormony a antibiotiky, ale hlavně nejistota v původu surovin, hlavně těch masových, výrobce nic takového negarantuje. To je právě ten rozdíl oproti dražším granulím z Kanady a USA.

Ad Now grain free: mám za sebou dva dny domácího testování. A kocour si je zamiloval, chutnají víc než /dosud oblíbené/ levnější Canidae. Ale jsou opravdu malé, to je fakt. Raději pro malá plemena.

WAW! Moc gratuluji k úspěchu NOW!
Já si zrovna koupila TOTW rybí a k tomu vzorně oba vzorky, tedy Canidae, ale i GO!
Oboje v rybí variantě samozřejmě!
Tak jsem napnutá jako šraňky! Ale beru ty vzorky jen ze zvědavosti, musím už držet uzdu...

Jinak ne snad Kanady, ale USA bych se z důvodu "závadností" bála. Jejich zmutovaná soja a kukuřice je pověstná, a netuším, čím se tam krmí... Když si to nekoupíme ve složení na pytlíku, tak se bojím, že si to koupíme v mase ...

6.9.2015 21:05
lavacca

XXX.XXX.164.49

joanne.s napsal(a):

No, ruku na srdce - ono pokud člověk není přímo u výroby, tak mu může výrobce tvrdit cokoli...

a zrovna USA bych jako příklad "ctnosti a průhlednosti" nebrala. Už jen to, že granule se stejným složením dovezené z USA stojí stejně jako ty vyrobené v Evropě. Není to trochu divné, když musely jet takovou dálku - tudíž by měly stát o tu dopravu více ?

6.9.2015 21:42
joanne.s

XXX.XXX.40.89

Jen jsem chtěla říct, že mám raději výrobce, kteří uvádí zdroje použitých surovin. Raději kuřecí než drůbeží, raději kuře kanadské než kuře no-name.

Ano, dopravné vstupuje přirozeně do ceny. Proto stále sleduji trh s krmivem, jestli nepřibyly nějaké kvalitní nejlépe tuzemské.

6.9.2015 22:07
lavacca

XXX.XXX.164.49

joanne.s napsal(a):
Jen jsem chtěla říct, že mám raději výrobce, kteří uvádí zdroje použitých surovin. Raději kuřecí než drůbeží, raději kuře kanadské než kuře no-name.

Ano, dopravné vstupuje přirozeně do ceny. Proto stále sleduji trh s krmivem, jestli nepřibyly nějaké kvalitní nejlépe tuzemské.

Tak to je jasné. Spíš jsem chtěla poukázat na to, že není nutné vždy sáhnout po granulích z US či Kanady, aby člověk koupil kvalitní granule. :).

7.9.2015 02:01
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Dondi napsal(a):
Dobrý den, ale já v případě Fish4Cat myslela skutečně "vůni" (protože já mám ryby taky ráda). Chci říci, z pytle nešel ten příšerný odér - hrozný smrad, jak bývá člověk zvyklý. Fish4cat byly fakt příjemně cítit rybkou, že jsem z toho byla vyjevená ... Aneb něčím vás dostat musejí - za ty prachy ...
Ale třeba i Acana i luxusní Orijen mají výrazný rybí západ. Každý výrobce to má jinak !

Aha, jasný! Přiznám se, že mně ty Greenwoods také celkem voní!

7.9.2015 02:05
fikovnice

XXX.XXX.240.1

lavacca napsal(a):
No, ruku na srdce - ono pokud člověk není přímo u výroby, tak mu může výrobce tvrdit cokoli...

a zrovna USA bych jako příklad "ctnosti a průhlednosti" nebrala. Už jen to, že granule se stejným složením dovezené z USA stojí stejně jako ty vyrobené v Evropě. Není to trochu divné, když musely jet takovou dálku - tudíž by měly stát o tu dopravu více ?

"...a zrovna USA bych jako příklad "ctnosti a průhlednosti" nebrala."
Tak tak, pod to bych se též podepsala...

7.9.2015 07:38

Tak poslali - na podruhé info z Brit o použitých konzervantech, které nejsou k dohledání ani na obalu ani na stránkách, kopíruji:

"Antioxidanty patří mezi látky, které ze zákona je možno deklarovat názvem jejich funkční skupiny (tedy „antioxidanty“) a ne názvy konkrétních substancí. Je to hlavně proto, že názvy většiny antioxidantů znějí poněkud „chemicky“ a většina chovatelů, pod vlivem „propagandy“, má z chemických názvů strach. Proto drtivá většina výrobců názvy konkrétních antioxidantů neuvádí.
Krmiva Brit se stabilizují pomocí směsi tokoferolů. Jedná se o beta, gama a delta tokoferol. To jsou látky velmi příbuzné známému vitamínu E, jsou to jeho stereo izomery. Tyto látky neplní v organismu žádné biologické funkce, ale vynikajícím způsobem stabilizují tuky v krmivech."

Já ještě podotknu, že jsem u všech krmiv, které mě zajímaly (a není jich málo) všude našla info o použitých konzervantech, ať už to byly látky přírodní nebo i ty chemické (pro tyto byla uvedená formulka - Konzervanty povolené EU).

7.9.2015 22:17
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Tak poslali - na podruhé info z Brit o použitých konzervantech, které nejsou k dohledání ani na obalu ani na stránkách, kopíruji:

"Antioxidanty patří mezi látky, které ze zákona je možno deklarovat názvem jejich funkční skupiny (tedy „antioxidanty“) a ne názvy konkrétních substancí. Je to hlavně proto, že názvy většiny antioxidantů znějí poněkud „chemicky“ a většina chovatelů, pod vlivem „propagandy“, má z chemických názvů strach. Proto drtivá většina výrobců názvy konkrétních antioxidantů neuvádí.
Krmiva Brit se stabilizují pomocí směsi tokoferolů. Jedná se o beta, gama a delta tokoferol. To jsou látky velmi příbuzné známému vitamínu E, jsou to jeho stereo izomery. Tyto látky neplní v organismu žádné biologické funkce, ale vynikajícím způsobem stabilizují tuky v krmivech."

Já ještě podotknu, že jsem u všech krmiv, které mě zajímaly (a není jich málo) všude našla info o použitých konzervantech, ať už to byly látky přírodní nebo i ty chemické (pro tyto byla uvedená formulka - Konzervanty povolené EU).

Děkuji "Blazice" za nás kočkaře, že zjišťujete tato infa!

Anténka4

21.9.2015 14:03
Anténka4

XXX.XXX.31.145

Dobrý den,

ráda bych se Vás zeptala, co si myslíte, že je vhodné za krmivo pro 6 měsíčního Ragdoll kocourka (3,6kg)? (granulky Applaws kitten mu dojdou tak za 1 měsíc).
A v čem byste doporučili pokračovat (až bude starší) - Applaws, Orijen, Purizon, Taste of Wild, Acana, Artemis, Leonardo?

Děkujeme Vám moc :) Mějte se hezky.

Anténka4

21.9.2015 14:05
Anténka4

XXX.XXX.31.145

A ještě co si myslíte o granulkách RC Ragdoll?

Hezký den.

21.9.2015 14:18
joanne.s

XXX.XXX.41.2

RC určitě nebrat. Spousta obilí, málo masa, chemická konzervace.

Dobrých granulí je hodně. Applaws, Purizon, Taste of the wild, Marp, Artemis, Acana, Canidae, NaD.

Top granule podle složení jsou podle mě Go natural, Now grain free, Orijen.

21.9.2015 14:23
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Ještě je výborný Annamaet grain free a Essential.

Teď jsem si uvědomila, že Go a zejména Now jsou dost malé granulky. Tak ty asi raději pro menší plemena.

21.9.2015 17:14
macomb

XXX.XXX.200.22

Kupuji Feringu a jsem spokojená smajlík Konečně granule co vzaly kočky na milost

21.9.2015 17:47

macomb napsal(a):
Kupuji Feringu a jsem spokojená smajlík Konečně granule co vzaly kočky na milost

Feringa je skvělá, pro naše kocoury velká, ale synův mainecoon kocour je velmi spokojený smajlík

21.9.2015 19:46
Dondi

XXX.XXX.252.144

Přidám vlastní zkušenost ! Náš Gabriel (ragdoll - za měsíc 2 roky ) prošel všemi zaručenými super granulemi, dokonce byl odchován na Orijenu, ale pak ho přestal jíst - asi se přejedl - těžko říci! Vyberte dobré granulky, ragdollové moc nemusí mokrou stravu a čím dál víc se o tom přesvědčuji - chce kapsičky jen, protože mají ostatní, ale pak jim to nechá a oni to dojedou . Ale abych neodbíhala od tématu - jak bylo uvedeno výše a plně se s tím ztotožňuji, tak GO i NOW jsou zajisté super, ale velice drahé a velmi maličké - máme velké zvíře ... Feringa, jo to byly časy, když jsem si myslela, že jí budeme papat, také nic... Náš ragdoll bere na milost Annamaet - bezobilný je jediný "chicken and fish". Ale jeho životní vášní je Taste of the wild - Rocky Mountain. Bez něj nedá ani ránu ... A pokus vyměnit mu to za rybí variantu skončil fatálním neúspěchem, ačkoliv ryby může...
Počítejte, že budete hodně zkoušet a je to normální. Ale ten TOTW Rocky Mountain máme v repertoáru už pomalu ty dva roky, co Gabiho máme . Teda samozřejmě mínus ty tři měsíce, než nám ho dali ! Jinak všechny výše jmenované granči vyzkoušeny, ale úspěch nula... Držím všechny palce s výběrem !

Anténka4

22.9.2015 10:41
Anténka4

XXX.XXX.31.145

Děkuji Vám moc za informace ! Zkusíme určitě TOTW Rocky Mountain a doufám, že mu zachutná (kdyžtak vybereme něco jiného).
Mějte se hezky

22.9.2015 21:59
Dondi

XXX.XXX.252.144

Dneska máte naštěstí spousty možností! Hlavně se nenechejte zblbnout a nikdy nejděte do "obyčejných" či "rádoby" dobrých granulích. Tzn. - nikdy Whiskas, ale nikdy také Royal Canin - jak mi zde bylo vysvětleno - je ošetřován tak, že kočkám na něj vzniká až návyk! Zaručeně potvrzuji! Letošní léto u nás bylo ve znamení "zbavení se RC" navždy! A když se pak dozvíte, že ten ochucovací nástřik je vlastně navíc škodlivý - hlavou jsem tloukla do zdi! Ale povedlo se! Naštěstí jsme paralelně krmili i těmi kvalitními, tak kočiny nebyly až tak v šoku, když "došel-pošel"... Pokud máte jednoho kocourka, zkoušejte spíše menší balení, ať nejste zklamaná. Já tedy dosud nekoupila větší než 2 kila, a to mám kočiny čtyři . Ale to je moje úchylná představa - že jim to vyvoní a přestane chutnat. Děje se tak pravidelně, takže se až tak moc nemýlím - jedině TOTW prochází se zlatou hvězdou dál... A teďka jsem to určitě zakřikla !
Zlomte vaz a jestli budete mít náladu, tak napište, co Vašemu ragdollkovi chutná!
Taky není špatný FirstMate !

Anténka4

22.9.2015 22:51
Anténka4

XXX.XXX.31.145

Děkujeme za rady, Whiskas dávat určitě nebudeme , ale ten RC jsme zvažovali (teď už ne) :) (objednáme menší balení TOTW a uvidíme jestli zachutnají).
Našemu Ragdollovi:) chutnají nejvíce granulky (suché nejlépe), občas si dá kapsičku (Hills, Applaws, RC), konzervu (tu jsme dávali od Animonda Carny Kitten, Applaws, RC, ale ty mu teď už tolik nechutnají), tvaroh/jogurt si dá rád pokaždé, masíčko taky a vedle granulek má misku se zasazenou trávou a tu rád "pase", co nemusí je mlíčko pro kočky.

22.9.2015 23:41
Dondi

XXX.XXX.252.144

Když byl Gabi malý, tak kapsičky taky celkem papal :). Jestli máte fakt jednoho kocourka, zkuste kapsičky Schesir nebo Brit - mají dobré kapsičky, ale jsou moc malé (zvlášť Brit) a já na ty čtyři kočky...moc drahá sranda... Nebo taky Miamor Filets. Ale je prima, že vám papá "fašírku" - jak já říkám - konzistenci paštiky, že nevyžaduje kousky masa! Naši to do teďka odmítali, nyní tomu pozvolna přicházejí na chuť - sláva! Jogurt nebo tvaroh je prima, pokud mu to nečiní problémy a naprosto souhlasím - kočicí mléko nee - žádná kočina ho u nás taky nechce !

Hanulik

23.9.2015 12:43
Hanulik

XXX.XXX.24.1

Jak jste psali že by se měli měnit granule já stím u mojich koček moc nepochodila. Když jsem přecházela z Britu na Firstmate tak změnu uvítali v pohodě =D ale jak sem znich přecházela na Orijen Fish4cat a podobne lepsi značky většinou je nechtěli. ( to jsem je smichala se staryma a pekne to vybírali jak když dítě kličkuje v zeleninové polívce) :D
Ale dostala jsem ted vzorek krmiva Leonardo a musím řict že byli hned spapané ale jak sem se snažila na netu najit krmnou davku na kila kočky tak bez úspěchu proto do nich nejdu.

23.9.2015 15:33
Dondi

XXX.XXX.252.144

Měli jsme jen kotěcí Leonardo, ale moc úspěch neměl. Teda vlastně vůbec...
Ale koukám, že dospělé mají "kukuřici"...! Teda pokud jsem nepřehlédla nějakou grain free variantu? Ale s tím dávkováním máte pravdu - rozdělte si do dvou porcí, ale kolik?
Tady to je:
Složení krmiva

Sleďová moučka (minimálně 17 %); sušené drůbeží maso (minimálně 15 %); rýže (minimálně 15 %); kukuřice; drůbeží tuk; sušený mořský krill - drobní korýši (minimálně 4%);žitný slad, sušená celá vejce; pivovarské kvasnice; hydrolyzovaná drůbeží játra; sleďová moučka; jádra z hroznového vína; karob (svatojánský chléb); lněné semínko; želatinizovaný škrob; chlorid sodný; frukto-oligosacharidy; extrakt z droždí

Analýza krmiva

Bílkoviny: 32,0 % Tuk: 20 % Popeloviny: 7,5 % Vláknina: 1,5 % Vápník: 1,1 % Fosfor: 0,9 % Sodík: 0,4 % Hořčík: 0,09 % Vitamin A: 15000 m.j. Vitamin E: 150 mg Vitamin D: 1500 m.j. Taurin: 1400 m.g. Energie (ME): 17,4 MJ/kg

Doporučení

Denní dávku můžete rozdělit do 2 porcí, popř. dát kočce ráno celou denní dávku a ta je jí k dispozici po celý den. Lze podávat suché nebo navlhčené.

Jinak FirstMate jsou super granule, ty bych s Britem nesrovnávala, mimochodem naši Brit v životě nevzali do "huby" - žádný druh... A navíc - pokud by něco dlabali, tak bych neměnila...Jo, ty FirstMate určitě nejsou horší než Fish4Cat , to určitě naopak! Na to už dostali moc ocenění. Ani ten Orijen bych nebrala, že už nic lepšího není, spíš dražšího toho už moc není - a jede pořád nahoru. Zrovna včera jsem se podívala, že Orijen Red stojí 2,27 kg více jak 900 Kč - tak ať si to nechají . Jsem vcelku ráda, že ho naši opustili !
Píšete u "Vašich kočin" - tak já u čtyř našich už na cenu koukám ...

Jinak ty změny bych řekla - poučena zde - že jsou kvůli alergiím - třeba na kuřecí... Ale pokud žádné nejsou, tak bych to nehrotila... Občas můžete koupit jen malý pytlík něčeho na zkoušku!
Není nutné opouštět osvědčené a navíc, pokud krmíte FirstMate, tak zasloužíte pašáka a ne změnu krmiva ! Teda to je můj osobní názor - ostatní mohou mít samozřejmě jiný !

23.9.2015 16:26
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Dondi: Firstmate je dobrý. Ale podle mě má méně masa, i oproti Brit care. Fish4cat mi taky připadají masovější. Ovšem z hlediska nezávadnosti použitých surovin i prevence alergií věřím víc firstmate.
vy nám krmičům ten orijen snad nepřejete, Dondi! Red nekrmím, je velmi drahý. Ale rybí i kuřecí ano, a vzhledem ke krmné dávce mi to až tak drahé nepřipadá, vychází jak Acana. bezobilný annamaet vychází velmi podobně, ale není nekuřecí. Omlouvám se, že se pořád zastávám Orijenu. Když mi připadá občas trochu pomlouvaný a nedoceněný, např. jejich metoda výroby je unikátní, používají sušení mrazem, maso neprochází vysokou teplotou, prý jsou na půli cesty k BARF! což je i důvod, proč je kdysi v austrálii tepelně zpracovávali před prodejem, a zničili v nich tak deklarované živiny, mj. pro kočky zásadní taurin.

23.9.2015 17:01
Dondi

XXX.XXX.252.144

Ale kdepak ! Orijen přeji každému, kdo je ochoten za něj utratit ty prachy. U větší smečky to je trošku problém a já jsem fakt ráda, že naší přestal jet. Kdo má jednu dvě kočiny, tak je v pohodě ! Ale co mi nesedlo, a to musím přiznat upřímně a dobrovolně, to bylo srovnání Britu a FirstMate - to si myslím je jaksi nesrovnatelné... Navíc v tom Britu to české či polské kuře ...Nepřesvědčí mě ani to, že bych měla fandit domácí značce.
Já bych to spíš viděla jako "svý k svému". Rozhodně ne, že mi vadí Orijen. Ostatně já ho nevyřadila, daly mu stopku kočiny ...
Prostě konfrontaci Orijenu a FirstMate a jakýchokoliv top značek beru kdykoliv, ani se nebudu přít, že je Orijen lepší. Každý hledá něco jiného - vyšší obsah masa, víc tuku, určité vitamíny a minerály, někdo hledá ryby, někdo hlavně aby to bylo bez ryb, někteří čtou každý řádeček, hlavně aby tam nebyla trošku kuřecího tuku, pokud mají kočiny alergii...
No já mám teď Gabriela - ragdolla fakt hubeného. Možná by potřeboval trochu víc tuku a miň masa... třeba mu chybí troška toho mizerného obilí... Kdo ví... Ale to je do jiné diskuze.
FirstMate stojí opravdu dlouho a vysoko v žebříčku mezinárodních hodnocení, takže s Britem prosím nee. Já musím víc pracovat a míň koukat na internet. Nebo zavést novou diskusi, jak vykrmit ragdolla, který nechutenstvím opravdu netrpí...Jak naučit birmáka jíst granule, když mu nejedou...

Hanulik

23.9.2015 21:21
Hanulik

XXX.XXX.24.1

Ja na britech začala protože bohužel jsem byla ještě na dlouhodobé nemocenské a bohužel z nemocenské 8 000 nemuzu moc vyskakovat. Pak kocouři začali mit prujmy a hned sem je vyhodila a šla na firstmate. Nejvetší překvapení bylo to že 9kg firstmate mi vydrží tu samou dobu jak 15kg jinych granulí, proto už zadne jine nechci kupovat. Bohužel s penezma nemužu vyskakovat proto Firstmate je pro me max. strop do dražších bych už nešla. Hold mám moc strávníků a moji kocouři vy sežrali aji mrtvymu z ucha :D.

23.9.2015 22:40
Dondi

XXX.XXX.252.144

Vy si "Hanuliku" zasloužíte obrovskou pochvalu! Přesto, že to máte finančně těžké, dáváte kocourkům prakticky to nejlepší, co je k mání a za poměrně rozumnou cenu! Vím, že nejsou super levné, ale dle mého řazení patří mezi super a cenově se to dá! Pokud byl po Britu průjem, udělala jste to nejlepší, co jste mohla, že jste je vyřadila a navíc jste si ověřila úspornost dávky kvalitních granulek First Mate! Pokud chcete zkusit něco cenově obdobného, může to být Taste of the Wild. Já kupuji to nejmenší balení a 2,3 kg stojí 311 Kč. Výše také jít nechci, protože kočky jsou čtyři a hodně chtějí i mokré krmení a to stojí také dost peněz. Já už tady pomalu vypadám jako chodící reklama na TOTW, ale je to proto, že ho kočky mají rádi a cenově je v tom mém limitu. Orijen je jistě super, stejně jako GO, NOW, Annamaet - ale ty jsou cenově strašně drahé. V relaci FirstMate se pohybuje ještě Canidae (i kvalita je vysoká), ale já zkusila vzorek rybích a naprosto jsem neuspěla. Ale mají i drůbeží variantu.
Ale pokud kočiny dlabou First Mate, jsou v pořádku a vy to zvládnete, tak je vše v nejlepším pořádku, snad se mnou ostatní přispěvatelé budou souhlasit !

milan78

23.9.2015 22:43
milan78

XXX.XXX.17.197

Jaky je Vaš názor na Aplaws?

23.9.2015 23:34
Dondi

XXX.XXX.252.144

Můj velmi dobrý ! Ale našich kočičáků nikoliv .
Ale bez legrace - prosím diskutující - kdo máte zkušenosti s Applawsem - můžete nám osvěžit paměť?
Je určitě kvalitní, cena vyšší, ale naše tlupa mu dala stopku, tak mě vůbec neberte vážně!
Ale moc ráda si hodnocení a názory také přečtu, jestli mohu prosit !

Hanulik

23.9.2015 23:48
Hanulik

XXX.XXX.24.1

Dondi napsal(a):
Vy si "Hanuliku" zasloužíte obrovskou pochvalu! Přesto, že to máte finančně těžké, dáváte kocourkům prakticky to nejlepší, co je k mání a za poměrně rozumnou cenu! Vím, že nejsou super levné, ale dle mého řazení patří mezi super a cenově se to dá! Pokud byl po Britu průjem, udělala jste to nejlepší, co jste mohla, že jste je vyřadila a navíc jste si ověřila úspornost dávky kvalitních granulek First Mate! Pokud chcete zkusit něco cenově obdobného, může to být Taste of the Wild. Já kupuji to nejmenší balení a 2,3 kg stojí 311 Kč. Výše také jít nechci, protože kočky jsou čtyři a hodně chtějí i mokré krmení a to stojí také dost peněz. Já už tady pomalu vypadám jako chodící reklama na TOTW, ale je to proto, že ho kočky mají rádi a cenově je v tom mém limitu. Orijen je jistě super, stejně jako GO, NOW, Annamaet - ale ty jsou cenově strašně drahé. V relaci FirstMate se pohybuje ještě Canidae (i kvalita je vysoká), ale já zkusila vzorek rybích a naprosto jsem neuspěla. Ale mají i drůbeží variantu.
Ale pokud kočiny dlabou First Mate, jsou v pořádku a vy to zvládnete, tak je vše v nejlepším pořádku, snad se mnou ostatní přispěvatelé budou souhlasit !

Jak ja rikam porad a každému pro moje zvířátka jen to nejlepší. Raději koupim něco jim než sobě. Hold jak si člověk pořídí mazlíčka musí si uvědomit ze to je jak dítě tomu taky doprejete jen to nejlepší. Proto nadavam svým kamarádům co mají psy nebo kočky a krmi je odpornymi whiskas kittekat a podobný hnusy. A uplne nesnášim jak někdo mi řekne na dražší nemám to se mi otevírá kudla v kapse. Ja osobně bych raději kocourum vařila ale můj starší rozmazlenej kocour maso prostě nežere.

Jinak nad Applaws jsem také přemýšlela ale prostě se mi na těch granulí něco nelíbí. Ale je fakt ze ja propocitavam spotřebu na číču jak dlouho mi jaké množství vydrží a pak až řeším cenu. A je fakt ze jako vítěz vyšel firstmate. A opravdu v porovnáním s taste, applaws, feline, orijen a podobné granulky jsou nejlépe na tom. Jinak taky pravda ze toleruji granule pouze bez obilovin.

24.9.2015 05:26

Aby naši kocouři jedli Applaws, tak to je moje nevyslyšené "přání". Čas od času jim ho nabízím, ale bez úspěchu. Vyhovoval by i tvar i velikost granulí.

24.9.2015 07:22
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Hanulik: průjmování může znamenat jen prudký přechod na granule, které mají podstatně víc masa než předešlé. Můžete začínat klidně na 1/10 nových, zbytek staré, a až to zvládají, postupně navyšovat. Různé kočky průjmují po spoustě krmiv, ale u drtivé většiny jde jen o nezvyk na nové´ingredience, zejména vysoký poměr masa nových. Plus je nutno nepřekročit denní dávku, protože jak se kočka přežere, je průjem jasná zpráva.

ad Applaws: Kuřecí maso 47% (sušené), kachní maso 21% (sušené), čerstvé kuřecí maso 17% (mleté - zdroj Omega 6), brambory, pivovarské kvasnice, řepná dužnina, kuřecí vývar 1%, lososový olej (zdroj omega-3, EPA a DHA), vitamíny a minerály, celá vejce (sušená), rostlinná vláknina 0,03%, chlorid sodný, uhličitan vápenatý, mořské řasy/kelp, brusinky, DL- Methionine (kyselina máselná - chrání játra a přirozeně zvyšuje kyselost moči), chlorid draselný, extrakt z juky, extrakt z citrusu, extrakt z rozmarýnu.

Složení vypadá moc hezky, má i přírodní konzervaci, akorát nemá chelátové minerály. Ovšem pytel stojí tisícovku, a tam už je slušná konkurence.

Hanulik

24.9.2015 10:48
Hanulik

XXX.XXX.24.1

Joanne.s: Tak tam nešlo o přechod na jine granulky ale dostavali stále a pouze Brit a i co se týče krmné dávky mají ji přesnou, a třeba i přesto muj britsky kocourek přibírá. Ale hned co sem dala ty Firstmate u kterých mi bylo řečeno že jsou i na tyto připady po dvou dnech to ihned přešlo.

Jinak můj názor na granule kupuji pouze Kanadské krmiva a to ztoho důvodu že kanada má určitě přísnější normy na granule. Tak samo jsem se nebála norských značek které u nas samozdřejmě nenajdete. ale granulím puvodu s EU opravdu nevěřím.

24.9.2015 11:20
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Dondi napsal(a):
Ale kdepak ! Orijen přeji každému, kdo je ochoten za něj utratit ty prachy. U větší smečky to je trošku problém a já jsem fakt ráda, že naší přestal jet. Kdo má jednu dvě kočiny, tak je v pohodě ! Ale co mi nesedlo, a to musím přiznat upřímně a dobrovolně, to bylo srovnání Britu a FirstMate - to si myslím je jaksi nesrovnatelné... Navíc v tom Britu to české či polské kuře ...Nepřesvědčí mě ani to, že bych měla fandit domácí značce.
Já bych to spíš viděla jako "svý k svému". Rozhodně ne, že mi vadí Orijen. Ostatně já ho nevyřadila, daly mu stopku kočiny ...
Prostě konfrontaci Orijenu a FirstMate a jakýchokoliv top značek beru kdykoliv, ani se nebudu přít, že je Orijen lepší. Každý hledá něco jiného - vyšší obsah masa, víc tuku, určité vitamíny a minerály, někdo hledá ryby, někdo hlavně aby to bylo bez ryb, někteří čtou každý řádeček, hlavně aby tam nebyla trošku kuřecího tuku, pokud mají kočiny alergii...
No já mám teď Gabriela - ragdolla fakt hubeného. Možná by potřeboval trochu víc tuku a miň masa... třeba mu chybí troška toho mizerného obilí... Kdo ví... Ale to je do jiné diskuze.
FirstMate stojí opravdu dlouho a vysoko v žebříčku mezinárodních hodnocení, takže s Britem prosím nee. Já musím víc pracovat a míň koukat na internet. Nebo zavést novou diskusi, jak vykrmit ragdolla, který nechutenstvím opravdu netrpí...Jak naučit birmáka jíst granule, když mu nejedou...

Dle mě je to jednoduché - krmit syrovým masem !
Myslím, že téměř každá kočka by se na to dala přeučit, a vždy mi to vycházelo nejlevněji.

24.9.2015 11:22
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Aby naši kocouři jedli Applaws, tak to je moje nevyslyšené "přání". Čas od času jim ho nabízím, ale bez úspěchu. Vyhovoval by i tvar i velikost granulí.

To je zajímavé - moje mrchy také nic moc...dají - když už - přednost Greenwoods.
Applaws sem tam zobnou.

Hanulik

24.9.2015 11:46
Hanulik

XXX.XXX.24.1

Sirove maso nemate strach ze salmonely a různých parazitu? Jinak moje kočky maso nechcou jen ten malej.

24.9.2015 12:07
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Hanulik: to jsem si myslela. Brit care nekrmím, ale špatný není. Kočky průjmují po spoustě granulí, zvlášť pokud jim z původních granulí neuděláte postupný přechod.

24.9.2015 12:09
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Po firstmate neprůjmuje skoro nikdo. Mají méně masa než brit care a samé hypoalergenní suroviny. Což je důvod, proč je uznávám.

Oproti tomu je plno těch, co průjmují po jiných kvalitních krmivech - Acana, Orijen, Taste of the wild. Ale nic špatného to podle mě nevypovídá, jen to chce se změnou na kvalitní, masáky nepospíchat.

24.9.2015 12:11
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Fikovnice: dejte mi prosím recept, jak kočku na maso naučit. Zkouším stále, a fakt neúspěch. Je naučená na kapsičky a granulky, už od chovatele.

asi bych ji musela pořádně vyhladovat a nedat nic jiného, viďte? přiznám se, že na to jsem neměla nervy.
vím že to někdo míchá do kapsičky a navyšuje množství syrové masa ke kapsičce.

24.9.2015 12:39
sardole

XXX.XXX.247.221

Dobrý den, kocourům (je jim rok a půl) dávám granule Applaws (dnes dospělácké, původně kitten) od půl roku. Koťata jsme si ve dvou měsících brali z depozitu (nahrazuje útulek), kde jim paní (kromě tvarohu a vařeného masa s rýží) dávala a poté doporučila RC. My jim RC nejdříve dávali také. Pak jsem si na netu přečetla o složení RC a změnila na Applaws. Oba kocouři je přijali naprosto v pohodě, a to včetně nedávného přechodu na dospělácké z dětských. Dávám pozor, aby měli stále plnou misku vody. Jedí jen granule. K tomu občas dostanou tvaroh, někdy ho slíznou, někdy ne. O kuřecí maso jeden vůbec nestojí, druhý ho rád slupnul i za něj. Ale i ten teď, co dostávají dospělácký APP, se po vařeném kuřecím nijak zvlášť nepere. Tak nevím.
Možná máme divné kocoury. smajlík Každopádně prospívají. Poté, co začali jíst APP, se jim zlepšil kožíšek. Hlavně černému, to byl oproti svému nevlastnímu bráchovi (krasavci) takový hubený šereda a bylo nám ho líto. No a teď je větší, osvalený, černý kožíšek zhoustl, leskne se. Fakt je, že je při zvuku sypajících se granulí u misky první smajlík Šárka.

24.9.2015 12:51
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Sardole: a co bílý tučnější jogurt, nedáváte? také super, na tekutiny, zažívání i imunitu. a u nás chutná víc než tvaroh.

kočky jsou mlsné a s věkem se jejich chutě opravdu často mění. mně kocour žral ochotně kuřecí, teď vyžaduje striktně rybí.

milan78

24.9.2015 16:03
milan78

XXX.XXX.227.76

Krmime aplaws kitten. Nasemu kocourkovi je 5 měsíců a má je moc rad. Dokonce mi prijde, ze je ani nekouse a polyka je vcelku.Jsou hodně drobné.Kdy jste přechazeli z kotecich granulí na dospělacke?Myslíte ze už v tom pul roce můžeme?Aktuální váha je 3,60 kg.

24.9.2015 22:03
sardole

XXX.XXX.247.221

Joanne.s: Trochu se bojím, aby je jogurt neprohnal smajlík S tvarohem k nám jako koťata přišla, o jogurtu jsem slyšela, ale bála jsem se, aby to nedopadlo špatně. Tučný tvaroh dostávají jen občas maličko (dvě kávové lžičky) jako ňamku. Třeba dnes v miskách zůstal. Zkusím jim dát tučný jogurt jen oblíznout z prstu, uvidíme smajlík

Teď jsem kupovala další balení kuřecího APP, už jsem měla v ruce s lososem nebo kachnou, ale protože kupuji 7,5 kg, nechtěla jsem riskovat, že to budu muset sypat do naší polévky jako zavářku smajlík. Až to spotřebují, zkusím koupit jinou chuť v menším balení... Zdravím Š.

25.9.2015 06:41
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Neprožene, nebojte. Rozhodně ne, pokud dáváte jiné mléčné výrobky v pohodě. Akorát dávám jen lžičku na den, víc ne.

25.9.2015 06:44
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Milan: to je obyč kočka, nebo briťák? slušná váha. Klidně bych přešla. Sama krmím nejvíc granule all life stages, které kotěcí řady ani nemají.

milan78

25.9.2015 11:19
milan78

XXX.XXX.227.76

joanne.s napsal(a):
Milan: to je obyč kočka, nebo briťák? slušná váha. Klidně bych přešla. Sama krmím nejvíc granule all life stages, které kotěcí řady ani nemají.

Je to britak.Roste nám před očima.Tak dokrmime načnuté baleni a objedname dospělácké.Dekuju Joanne.s za odpověď.

25.9.2015 11:39

Milan78: osobně jsem přešla také po půl roce, jelikož byly naši kocouři hodně žraví a ty drobné granule jim přestali vyhovovat. Jak říkala joanne.s. někteří výrobci ani speciálně kotěcí nemají. Někdy je o tom, že jsou opravdu jen drobnější a mají být k dispozici pořád. U nenažraných dospělců je potřeba dávku odměřovat.

Hanulik

25.9.2015 11:42
Hanulik

XXX.XXX.24.1

milan78 napsal(a):
Je to britak.Roste nám před očima.Tak dokrmime načnuté baleni a objedname dospělácké.Dekuju Joanne.s za odpověď.

A to jsem si myslela ze jen ten můj britak tak velkej :D my máme pul roku a ma skoro 3,5kg :D.

25.9.2015 12:39
saty

XXX.XXX.10.1

Hanulik napsal(a):
A to jsem si myslela ze jen ten můj britak tak velkej :D my máme pul roku a ma skoro 3,5kg :D.

Máma přes dva roky 5,5kg kocourek její syn 11 měsíců před měsícem měl 6kg jeho sestra vážená ve středu 3,5 kg.

25.9.2015 13:24
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):
Fikovnice: dejte mi prosím recept, jak kočku na maso naučit. Zkouším stále, a fakt neúspěch. Je naučená na kapsičky a granulky, už od chovatele.

asi bych ji musela pořádně vyhladovat a nedat nic jiného, viďte? přiznám se, že na to jsem neměla nervy.

"vím že to někdo míchá do kapsičky a navyšuje množství syrové masa ke kapsičce"

Ano, takto. Jinak moji kocouři také ne vždy mají chuť na syrové. Ale mám to štěstí, že střídám a třeba po dni pauzy zas to syrové maso dají. Jenže - já mám zas problém s mokrým krmením - odmítají mi jíst kvalitní kapsičky a konzervy, takže jsou většinou na Gourmetech. Tady bych zas potřebovala radu já. Většinu drahých konzerv, co jsem kdy nakoupila, rozvrtali a posléze to skončilo vyhozené v záchodě. Takové peníze!

25.9.2015 13:25
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):

A ještě: zkoušela jste fakt všechny druhy syrového? U staršího kocoura třeba bodují ryby, mladší se jich nedotkne. Je vidět jak jsou ty kočičí chutě různorodé.

25.9.2015 13:30
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Zkoušela jsem všechno, co kupuji pro sebe. uspěla jsem jen s tepelně zpracovaným, a to kukuřičné kuře z Francie, steak z odleželého hovězího a králík - ovšem vše tepelně zpracované, syrové zůstává v misce netknuto, vyhazuji.

25.9.2015 13:31
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Kocour miluje rybí, ale syrové taky nee.

25.9.2015 13:41

Když přidám kocourovi byť jen jeden kousek syrového do jeho oblíbené konzervy, tak čichne a odkráčí. Ani se nesnaží vybrat trochu toho kolem dokola, co má normálně rád. Ale pravda, mají oba rádi rybí - masové filetky. Nejvíce Brit care a nejedlík už si dá i Shiny cat, trochu Miamor či Shesir se sardelkami.

25.9.2015 13:46
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Taky mám tu zkušenost. Jak do kapsičky něco přidám, cokoliv /i to co jindy jí ale zvlášť/, kocour cukne packou a odkráčí, kapsička jindy sežraná, oschne nepovšimnuta.

25.9.2015 13:58

Holt, některé kočky jsou všechny stejně umíněné

25.9.2015 14:00
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Blazice: taky mu občas říkám ty rozmazlínku! mám i vyzkoušené, že radši pár hodin hladoví, než sežrat maso, do kterého se mu nechce. Ale je fakt, že třeba dvanáct hodin a déle vyhladovět jsem nezkoušela, nemám to srdce.

Mončiči

25.9.2015 17:54
Mončiči

XXX.XXX.34.1

Přiznám se, že jsem nečetla úplně celou diskuzi. Ale chci se zeptat, když kočku krmíte jen syrovým masem, nemá potom málo živin, vitamínů atd?

25.9.2015 21:55
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):
Zkoušela jsem všechno, co kupuji pro sebe. uspěla jsem jen s tepelně zpracovaným, a to kukuřičné kuře z Francie, steak z odleželého hovězího a králík - ovšem vše tepelně zpracované, syrové zůstává v misce netknuto, vyhazuji.

Teda Vy máte ale gurmána!

25.9.2015 22:02
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Když přidám kocourovi byť jen jeden kousek syrového do jeho oblíbené konzervy, tak čichne a odkráčí. Ani se nesnaží vybrat trochu toho kolem dokola, co má normálně rád. Ale pravda, mají oba rádi rybí - masové filetky. Nejvíce Brit care a nejedlík už si dá i Shiny cat, trochu Miamor či Shesir se sardelkami.

Šťastná to žena! Všechny vyjmenované značky OBA moji kocouři odmítají. Už nevím, co s nimi, resp. rezignovala jsem a co se týká mokrého krmiva, tak budou asi na Gourmetech. Sice to složení nějak extra nestuduji, ale pevně doufám, že je to o pár tříd jinde než Kitekaty, Whiskasy, apod.
Jinak, to byste možná nevěřili kolik "kočkařů" toho ví o krmivech opravdu zbla - zrovna dnes sraz s kámoškou - kočku mají roky na Whiskasu. Kočka hubne a prý stále zvrací, tak jsem nadnesla, že se může jednat o ledvinné selhání... Další případ asi 14dní zpět - můj známý (milovníkem a majitel asi 5koček) - opět kočky krmeny Whiskasem v jeho víře, že krmí tím nejlepším, čím může krmit. Jj, reklama dělá divy! Jinak majitelka depozita, odkud mám staršího kocoura mi asi jako první udělala osvětu stran Whiskasu apod., avšak Gourmety nezavrhovala, ba naopak. Vím, že se dá samozřejmě krmit kvalitněji, ale zase...já mám ty svoje chlapy i na syrovém mase, tak si říkám, že občasné Gourmety tragédií nejsou.
Také je zajímavé, že nesežerou téměř nic stran mléčných výrobků, snad jen mladej si občas dá smetanu. Starší kocour se prostě jakéhokoli mléčného výrobku nedotkne...

25.9.2015 22:04
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):
Taky mám tu zkušenost. Jak do kapsičky něco přidám, cokoliv /i to co jindy jí ale zvlášť/, kocour cukne packou a odkráčí, kapsička jindy sežraná, oschne nepovšimnuta.

Jo, to cuknutí packou je sranda, moji kocouři tou packou jako by zatřepou ve smyslu "Fuj, zbláznila ses? Co nám to dáváš za blivajz?"

25.9.2015 22:13
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Mončiči napsal(a):
Přiznám se, že jsem nečetla úplně celou diskuzi. Ale chci se zeptat, když kočku krmíte jen syrovým masem, nemá potom málo živin, vitamínů atd?

Vždy se na tento dotaz nabízí odpověď: co je přirozenou stravou koček? Maso! Jaké? Syrové, protože venkovní kočky si uloví myši, event. ptáky či snědí nějaký hmyz. Takže krmení syrovým masem opravdu a rozhodně neznamená, že by chyběly nějaké živiny. Ale: když si představíte třeba tu myš, tak samozřejmě nemá jen čistou svalovinu, ale třeba pojivovou tkáň a hlavně kosti. Takže toto se také doporučuje - ne jen čistá svalovina. Avšak třeba já mám v tomto smůlu - kosti mi kocouři žrát nechtějí. Snažím se aspoň dát jim občas (to spíše zřídka) i nějaké vnitřnosti, z vepřového masa dám někdy i prorostlejší kousek, aby to zkrátka opravdu nebyla jen svalovina...
Jinak dnes se z krmení dělá obrovská věda, ale my měli vždy kočky (pravda, dříve spíš venkovní) a můj první kocour, který k nám přišel už jako dospělý, odešel (někam umřít) až ve věku 19let, resp.19let jsme jej měli! VENKOVNÍ KOCOUR, nekastrovaný! No a čím byl v té dávné době krmen? Klidně i zbytky od lidských jídel, ale pamatuji si, že miloval dvě věci - syrové kuřecí krky (ty jsme mu vždy posekali nadrobno) a pak - asi zvláštnost - nadevše miloval zeleninu z polévkového vývaru - dokázal na posezení sníst velkou misku vařené mrkve, petržele, celeru (vařené byly logicky s masem, takže ovoněné). Vždy jsem si říkala, že máme zdravě se stravujícího kocoura! Kocour, kterého jsem měla před současnými dvěma byťáky se dožil (jako venkovní nekastrovaný) 12 let a bylo mi opakovaně řečeno, že i to je hezký věk na to, že se toulával, mnohdy i týdny. Bohužel ale zemřel na ledvinné selhání a tam už to zavinění - nebo aspoň nějaký podíl - nesprávnou stravou připouštím. Bohužel...

milan78

26.9.2015 11:32
milan78

XXX.XXX.227.76

joanne.s napsal(a):

Dobry den, ještě bych se chtěl zeptat, kdyz prejdem na dospelacke granule, mam se řídit doporučenou denní dávkou?:Kotěcí granulky má totiž neustále k dispozici.Dekuji.

26.9.2015 11:42

Milan78: já bych nechala zatím neomezeně. Když se Vám bude zdát, že hodně kocourek přibírá, tak to zkorigujete...

26.9.2015 13:59
saty

XXX.XXX.10.1

Milan78: já bych nechala zatím neomezeně. Když se Vám bude zdát, že hodně kocourek přibírá, tak to zkorigujete...

Souhlas taky máme i dospěle u dispozici neustále.

Mončiči

26.9.2015 18:13
Mončiči

XXX.XXX.34.1

fikovnice napsal(a):
Vždy se na tento dotaz nabízí odpověď: co je přirozenou stravou koček? Maso! Jaké? Syrové, protože venkovní kočky si uloví myši, event. ptáky či snědí nějaký hmyz. Takže krmení syrovým masem opravdu a rozhodně neznamená, že by chyběly nějaké živiny. Ale: když si představíte třeba tu myš, tak samozřejmě nemá jen čistou svalovinu, ale třeba pojivovou tkáň a hlavně kosti. Takže toto se také doporučuje - ne jen čistá svalovina. Avšak třeba já mám v tomto smůlu - kosti mi kocouři žrát nechtějí. Snažím se aspoň dát jim občas (to spíše zřídka) i nějaké vnitřnosti, z vepřového masa dám někdy i prorostlejší kousek, aby to zkrátka opravdu nebyla jen svalovina...
Jinak dnes se z krmení dělá obrovská věda, ale my měli vždy kočky (pravda, dříve spíš venkovní) a můj první kocour, který k nám přišel už jako dospělý, odešel (někam umřít) až ve věku 19let, resp.19let jsme jej měli! VENKOVNÍ KOCOUR, nekastrovaný! No a čím byl v té dávné době krmen? Klidně i zbytky od lidských jídel, ale pamatuji si, že miloval dvě věci - syrové kuřecí krky (ty jsme mu vždy posekali nadrobno) a pak - asi zvláštnost - nadevše miloval zeleninu z polévkového vývaru - dokázal na posezení sníst velkou misku vařené mrkve, petržele, celeru (vařené byly logicky s masem, takže ovoněné). Vždy jsem si říkala, že máme zdravě se stravujícího kocoura! Kocour, kterého jsem měla před současnými dvěma byťáky se dožil (jako venkovní nekastrovaný) 12 let a bylo mi opakovaně řečeno, že i to je hezký věk na to, že se toulával, mnohdy i týdny. Bohužel ale zemřel na ledvinné selhání a tam už to zavinění - nebo aspoň nějaký podíl - nesprávnou stravou připouštím. Bohužel...

Děkuji za odpověď. Spíš jsem právě přemýšlela nad tím, že běžně kočky jí myš celou (až na žluč) a jak mi je známo tak myš obsahuje taurin. Játra, jestli se nepletu. A třeba konkrétně tohle mi vrtá hlavou. Obsahuje vepřové, kuřecí atd taurin? Protože myš fakt kočce kupovat nechci :D.

26.9.2015 18:24

Mončiči: taurin je obsažen v jakémkoliv mase, nejvíce však v červeném. A potom velké množství má také hmyz

26.9.2015 18:52
saty

XXX.XXX.10.1

Mončiči: taurin je obsažen v jakémkoliv mase, nejvíce však v červeném. A potom velké množství má také hmyz

Tak to už vím proč ten můj pitomeček tak moc loví můry
Já na to teda jdu zákeřně abych nemusela můry lovit já tak ho v rukách zvednu k můře a on si to alespoň užije
Akorát mu pak ze srandy říkám že dneska žádná pusinka nebude.

Mončiči

26.9.2015 19:10
Mončiči

XXX.XXX.34.1

Super, děkuji moc za odpověď. Odteď kašlu na kapsičky, jdu na syrové

26.9.2015 21:43
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tak tak, děkuji "Blazice". Bývala bych odpověděla stejně.
Jinak pro "Mončiči" - kdybych to nebrala jako týrání zvířat, tak bych snad kocourům občas ve zveráku koupila i tu myš. Ale svědomí mi to nedovolí.

26.9.2015 21:47
fikovnice

XXX.XXX.99.69

saty napsal(a):
Tak to už vím proč ten můj pitomeček tak moc loví můry
Já na to teda jdu zákeřně abych nemusela můry lovit já tak ho v rukách zvednu k můře a on si to alespoň užije
Akorát mu pak ze srandy říkám že dneska žádná pusinka nebude.

"Saty" - u nás stačí říct slovo "můra" a obzvlášť mladej vyskočí, rozšíří se mu zornice, zvrátí hlavu dozadu a prohledá očima každý centimetr stropu a oken, jestli tam není můra! Je to srandovní, ale ve finále musím můru stejně ulovit já a kocourovi ji předložit!

Jo, a napadá mě něco OT a to je vtip, snad se nebudete nikdo zlobit, že jej sem písnu:
Přijde chlápek na chirurgii a říká doktorovi:"Dobrý večer, víte já mám takový problém...já si o sobě myslím, že jsem můra!" Dr. odpoví:"No jo, ale s tímto byste měl jít spíš na psychiatrii!" A chlápek odpoví:"Já vím...jenže u vás se svítilo!"

Mončiči

27.9.2015 09:06
Mončiči

XXX.XXX.34.1

fikovnice napsal(a):
Tak tak, děkuji "Blazice". Bývala bych odpověděla stejně.
Jinak pro "Mončiči" - kdybych to nebrala jako týrání zvířat, tak bych snad kocourům občas ve zveráku koupila i tu myš. Ale svědomí mi to nedovolí.

Asi tak. Stačí, když je kupuju pro hada

27.9.2015 11:00
lavacca

XXX.XXX.164.49

Mončiči napsal(a):
Děkuji za odpověď. Spíš jsem právě přemýšlela nad tím, že běžně kočky jí myš celou (až na žluč) a jak mi je známo tak myš obsahuje taurin. Játra, jestli se nepletu. A třeba konkrétně tohle mi vrtá hlavou. Obsahuje vepřové, kuřecí atd taurin? Protože myš fakt kočce kupovat nechci :D.

Taurin je v každém mase. Doporučuji si přečíst toto: http://www.baron.cz/kocka/prirodni-lekarna/clanky/vyziva-kocky-jidelnicek-prirozene-syrove-stravy/i-0. je tam hezky popsané, že nekrmit jen čistou svalovinou, ale i vnitřnosti, chrupavky, kosti, sem tam zeleninu, atd.

U nás krmíme převážně maso + granule jako doplněk. Přikládám foto kočičí snídaně - vepřová svalovina, hovězí vnitřnosti (mletý mix - plíce, játra, slezina, ledvina, vemeno) a vařené vejce.

Mončiči

27.9.2015 11:06
Mončiči

XXX.XXX.34.1

lavacca napsal(a):
Taurin je v každém mase. Doporučuji si přečíst toto: http://www.baron.cz/kocka/prirodni-lekarna/clanky/vyziva-kocky-jidelnicek-prirozene-syrove-stravy/i-0. je tam hezky popsané, že nekrmit jen čistou svalovinou, ale i vnitřnosti, chrupavky, kosti, sem tam zeleninu, atd.

U nás krmíme převážně maso + granule jako doplněk. Přikládám foto kočičí snídaně - vepřová svalovina, hovězí vnitřnosti (mletý mix - plíce, játra, slezina, ledvina, vemeno) a vařené vejce.

Ty... bych chtěla být kočkou u vás Takový žrádlo nemám ani já Akorát vajíčka nenarvu ani do jedné kočky. Ani syrový a ani vařený.

27.9.2015 18:42
lavacca

XXX.XXX.164.49

Mončiči napsal(a):
Ty... bych chtěla být kočkou u vás Takový žrádlo nemám ani já Akorát vajíčka nenarvu ani do jedné kočky. Ani syrový a ani vařený.

Jo, taky si občas říkám, že si naši mazlíci "žerou" líp než my.

fakt ne? u nás jede syrový žloutek nebo pak vařené vajíčko. Jedna kočka jí jen vařený bílek, druhá zas upřednostňuje vajíčko i před masem - přitom odmala jedla maso ráda, ale poslední dobou, jak vidí vařené vajíčko, je schopná maso spolknout rychlostí blesku a letět za vajíčkem. :) No a ostatní to nějak neřeší a jí vajíčko celé.

Mončiči

27.9.2015 20:31
Mončiči

XXX.XXX.34.1

lavacca napsal(a):
Jo, taky si občas říkám, že si naši mazlíci "žerou" líp než my.

fakt ne? u nás jede syrový žloutek nebo pak vařené vajíčko. Jedna kočka jí jen vařený bílek, druhá zas upřednostňuje vajíčko i před masem - přitom odmala jedla maso ráda, ale poslední dobou, jak vidí vařené vajíčko, je schopná maso spolknout rychlostí blesku a letět za vajíčkem. :) No a ostatní to nějak neřeší a jí vajíčko celé.

Ne, jako když už se "přemůžou", tak si dají syrový žloutek, ale jinak ani náhodou. A ten si dají tak jednou s deseti zkoušených případů Naštěstí máme ještě fretku, která to mileráda dojede po kočkách

27.9.2015 20:40
lavacca

XXX.XXX.164.49

Mončiči napsal(a):
Ne, jako když už se "přemůžou", tak si dají syrový žloutek, ale jinak ani náhodou. A ten si dají tak jednou s deseti zkoušených případů Naštěstí máme ještě fretku, která to mileráda dojede po kočkách

Tak to je zajímavý. U nás na to časem přišly i kočky, co byly u bývalých majitelů jen na granulích, že maso i vajíčka jsou prudce jedlá. :).

27.9.2015 21:20
fikovnice

XXX.XXX.240.1

lavacca napsal(a):
Tak to je zajímavý. U nás na to časem přišly i kočky, co byly u bývalých majitelů jen na granulích, že maso i vajíčka jsou prudce jedlá. :).

U nás také vajíčka nefrčí . Když byl mladej čerstvě vzat z útulku a bzl ještě malý, dělávala jsem mu tvaroh s vmíchaným syrovým žloutkem, ale jedl to jen krátce, pak to začal odmítat. A velký - to je šílenej rozmazlenec stran jídla - nejn, že se netkne mléčných výrobků, ale ani třeba vajíčka nee.

Martina M.

17.10.2015 18:31
Martina M.

XXX.XXX.184.101

Dobrý den. Po poradě s chovateli a veterinářkou jsem našim mlsálkům začala kupovat FirstMate http://www.svetkocicek.cz/granule-pro-kocky-firstmate/firstmate-cat-pacific-ocean-fish-with-blueberries-4-54-kg/
Jako možná jediné krmení neobsahuje popel a samozřejmě ani žádné obiloviny. Je konzerované pouze moučkou z ryb. Tím, že obsahuje i borůvky působí velmi dobře na močové cesty - se kterými má naše starší kočička od malička problémy. S krmením jsme všichni spokojeni a ač hledám na změnu chuti kde se dá nemůžu najít nic podobné kvality.

Matýsek5

1.1.2016 14:22
Matýsek5

XXX.XXX.33.109

Dobrý den,
určite bych vám doporučila Purina One.
Naše kočička, ačkoli je jiné rasy je velice spokojená. Od té doby co kupujeme tyto granulky se zlepšila její srst, a rozhodne i stolice :) Je možnost si vybrat z několika druhu, které si vyberete podle typu vaši kočičky :) Je to skvělé :).

1.1.2016 15:03
lavacca

XXX.XXX.164.49

Matýsek5 napsal(a):
Dobrý den,
určite bych vám doporučila Purina One.
Naše kočička, ačkoli je jiné rasy je velice spokojená. Od té doby co kupujeme tyto granulky se zlepšila její srst, a rozhodne i stolice :) Je možnost si vybrat z několika druhu, které si vyberete podle typu vaši kočičky :) Je to skvělé :).

Toto je diskuze o nejkvalitnějších granulích, což Purina One plná kukuřice, atd. opravdu, ale opravdu není.

Pročtěte si diskuzi výše a zamyslete se, zda má cenu kupovat kočce pytel obilí, když je kočka masožravec a za cenu nekvalitní Puriny One můžete mít daleko kvalitnější granule, co maso neviděly jen z rychlíku jako je to u Puriny.

1.1.2016 18:31

Martina M. napsal(a):
Dobrý den. Po poradě s chovateli a veterinářkou jsem našim mlsálkům začala kupovat FirstMate http://www.svetkocicek.cz/granule-pro-kocky-firstmate/firstmate-cat-pacific-ocean-fish-with-blueberries-4-54-kg/
Jako možná jediné krmení neobsahuje popel a samozřejmě ani žádné obiloviny. Je konzerované pouze moučkou z ryb. Tím, že obsahuje i borůvky působí velmi dobře na močové cesty - se kterými má naše starší kočička od malička problémy. S krmením jsme všichni spokojeni a ač hledám na změnu chuti kde se dá nemůžu najít nic podobné kvality.

U Firstmate je ve složení uveden obsah popelovin - do 7% (není to však přidané množství popela jako takového, ale zbytek krmiva, který zůstane po spálení ve speciální peci).
A to je v pořádku.
Doporučené množství popela v krmivu je 5 - 8%. Pokud je méně, je v krmivu nedostatečné množství minerálních látek. Pokud je více, krmivo obsahuje hodně kostí. A také je ještě přímá úměra - čím vyšší obsah masa, tím vyšší obsah popela. Takže krmiva grain free jsou vesměs na té horní hranici. Naopak granule s obilím jsou u těch 5% a méně

3.1.2016 01:19
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):
Toto je diskuze o nejkvalitnějších granulích, což Purina One plná kukuřice, atd. opravdu, ale opravdu není.

Pročtěte si diskuzi výše a zamyslete se, zda má cenu kupovat kočce pytel obilí, když je kočka masožravec a za cenu nekvalitní Puriny One můžete mít daleko kvalitnější granule, co maso neviděly jen z rychlíku jako je to u Puriny.

Připadne mi to stejně jako reklama - kvalitní srst, kvalitní stolice,... !

3.1.2016 10:01
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):

Jo, i to je bohužel možné no..

3.1.2016 15:09
TeryMary

XXX.XXX.117.14

My máme už 6 let dvě obyčejné černé kočky a pořád je krmíme coshidou a chutná jim to.
(No i když myslím že naše čičiny žerou úplně všechno )
Marie.

3.1.2016 15:18
lavacca

XXX.XXX.164.49

TeryMary napsal(a):
My máme už 6 let dvě obyčejné černé kočky a pořád je krmíme coshidou a chutná jim to.
(No i když myslím že naše čičiny žerou úplně všechno )
Marie.

Tak pokud chodí i ven a chytí si myš, atd. tak ok.

Pokud jsou jen domácí, přimlouvám se za lepší granule.

4.1.2016 10:53
fikovnice

XXX.XXX.99.69

fikovnice napsal(a):

Ale milí výrobci Puriny! Vaše granule neobyčejně chutnají mým molům! Hledala jsem zdroj většího počtu molů. Granulí - pytlů jsem měla otevřených povícero a špatně zajištěných (to je moje chyba ) a Vaše granule zcela vedou. A jak známo, moli mají obzvláště rádi výrobky z obilí!

4.1.2016 11:05
rapotacka11

XXX.XXX.32.40

To samé já, v létě.
No, aspoň jsem si udělala generální úklid.
Ale tohle by mě nenapadlo.
Byli v "pamlskách" - tyčinkách pro psa.

4.1.2016 16:05
fikovnice

XXX.XXX.99.69

rapotacka11 napsal(a):
To samé já, v létě.
No, aspoň jsem si udělala generální úklid.
Ale tohle by mě nenapadlo.
Byli v "pamlskách" - tyčinkách pro psa.

Jj, já si taky říkala, odkud pořád lítají...no ten pytel granulí to byla chuťovka! Ale fakt je síla, že já mám takto stupidně otevřených víc těch pytlů a moli neomylně vybrali PLNOOBILNOU Purinu!

10.1.2016 11:45
Isistera

XXX.XXX.132.161

Dobrý den,
už jsem tento příspěvek dala v jiné diskuzi, ale tato je novější, tak asi lepší šance, že někdo bude reagovat... Jaký máte názor na rýži v granulích? A jsou lepší brambory nebo sladké brambory? Nebo tyhle 3 složky vyjdou zhruba stejně?

Ptám se konkrétně kvůli složení Brit Care Cat Crazy I´m Kitten:
dehydratované kuře (25%), kuřecí moučka (22%), rýže, kuřecí tuk (chráněno tokoferoly), rýžové otruby, sušená jablka, lososový olej (3%), kuřecí játra (2%), pivovarské kvasnice, mannan-oligosacharidy (165 mg/kg), frukto-oligosacharidy(135 mg/kg), extrakt z juky schidigera (90 mg/kg), rakytník(50 mg/kg).

Analytické složky:
protein 38%, tuk 20%, vlhkost 10%, hrubý popel 5,5%, vláknina 2,5%, vápník 1,4%, fosfor 0,9%, metabolizovatelná energie 4 400 kcal/kg, hořčík 0,08%, sodík 0,2%,

Nutriční složky:
vitamín A 25 000 IU, vitamín D3 1000 IU, vitamín E (alfatokoferol) 750 IU, E6 zinek (včetně organické složky) 160 mg, E1 železo 50 mg, E5 mangan 60 mg, E2 jód 4 mg, E4 měď 12 mg, E8 selen (včetně organické složky) 0.25 mg, biotin 2 mg, cholinchlorid 2 300 mg, taurin 2 500 mg.

10.1.2016 11:45
Isistera

XXX.XXX.132.161

A co říkáte na složení granulí Essential Foods Jaguar?

Složení:
čerstvé kuřecí a kachní maso, sušené kuřecí a kachní maso, čerstvý losos a pstruh, brambory, čerstvá vejce, sladké brambory, hrášek, čerstvá kuřecí játra, kuřecí tuk (2%), kuřecí vývar, vojtěška, hrachová vláknina, lososový olej, brusinky, acai, borůvky, jablka, rajčata, pomeranče, hrušky, mrkev, špenát, květák, měsíček lékařský, mořské řasy, ženšen, zelený čaj, zázvor, probiotické doplňky.

Analytické složky:
hrubý protein 40%, hrubé oleje a tuky 20%, hrubá vláknina 3%, hrubý popel 9%. Doplňkové látky: vitamín A (jako retinol-acetát) 26000IU. vitamín D3 (monofosfát) 300mg.

Stopové prvky:
chelát zinku, chelát železa, chelát manganatý, chelát mědi, jodid draselný, seleničitan sodný, taurin 2000mg, DL-methionin 2000mg, L-karnitin, probiotika: enterococcus faecium cernelle.

prosím

15.1.2016 10:53
prosím

XXX.XXX.250.52

Dobrý den,
prosím o názor na tyhle granule: Pronature holistic kitten: http://www.pet-krmiva.cz/public/detail/3374.01/Pronature_holistic_cat_kitten_kure_se_sladkymi_brambory_2_72kg.html
Je to pro 4měsíčního kocoura perské činčily. Předem díky za odpověď. Lukáš.

15.1.2016 11:35
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Mně se moc nezdá poměr kvalita/cena. Ale složení je v pořádku.

15.1.2016 12:20
SuePixie

XXX.XXX.233.202

Taste of the wild smajlík

15.1.2016 20:48
Isistera

XXX.XXX.132.161

Taky myslím, že v téhle cenové skupině lze najít granule s ještě lepším složením. Orijen, Applaws, N&D, Essential Foods Jaguar, Firstmate...

Honza111

23.1.2016 22:40
Honza111

XXX.XXX.82.254

Pomohl by mi prosím někdo vybrat?
Veterinářka mám pro kočičku doporučila ProPlan. Zdá se však, že má spíše nějakou smlouvu s výrobcem, než aby dbala na kvalitu granulí, které nám doporučí. Po přečtení této konverzace jsme se rozhodli pro přechod na Brit Care.
Máme kočičku (2,5 roku) kastrovanou a ven nechodí vůbec, žije jen s bytě.
Prosím o radu, zda máme zvolit granule Brit Care Cat Missy for Sterilised nebo Brit Care Cat Monty I´m Living Indoor. Nebo byste nám doporučili ještě nějaké jiné?

Děkuji za reakce.

23.1.2016 22:51
Isistera

XXX.XXX.132.161

Myslím, že můžete klidně kterýkoliv druh z řady Brit Care (nebo i střídat). Já bych osobně asi nakoupila několik druhů v malém balení a uvidíte, které kočičce nejvíc zachutnají. A pak bych třeba točila několik oblíbených druhů, nebo jí i dát 2 souběžně na výběr.

24.1.2016 00:34
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Honza111 napsal(a):
Pomohl by mi prosím někdo vybrat?
Veterinářka mám pro kočičku doporučila ProPlan. Zdá se však, že má spíše nějakou smlouvu s výrobcem, než aby dbala na kvalitu granulí, které nám doporučí. Po přečtení této konverzace jsme se rozhodli pro přechod na Brit Care.
Máme kočičku (2,5 roku) kastrovanou a ven nechodí vůbec, žije jen s bytě.
Prosím o radu, zda máme zvolit granule Brit Care Cat Missy for Sterilised nebo Brit Care Cat Monty I´m Living Indoor. Nebo byste nám doporučili ještě nějaké jiné?

Děkuji za reakce.

Vetka je zároveň dealerkou, nejedná se o neobvyklou věc, bohužel...

24.1.2016 09:19
joanne.s

XXX.XXX.54.102

Honza: Brit care jsou dobré granulky.
kupte nejdřív jen minibalení/vzorky a nabídněte různé, kočky jsou mlsné potvůrky.

Pokud je kočka štíhlá, není nutné krmit granule pro kastráty ani light.

Doporučuji kromě Brit care i Purizon, Feringa, Meowing heads, Acana, Orijen, Go natural, Artemis feline, ANF.

24.1.2016 09:34

Brit care má vícero příchutí, takže jak už tady bylo řečeno, vyzkoušejte co bude kočičce šmakovat. (Osobně mi Lucky smrdí :-D ) Pokud by měla v budoucnu problém s váhou, tak potom bych zvažovala ty nízkotučné Daisy, případně půl na půl s některými jinými.

31.1.2016 14:08
ruocok

XXX.XXX.189.78

Jen bych ráda upozornila na to, že nyní to firmy s krmivy dělají tak, že uvedou na první místo maso (např. kuře 21 %, dále rýže, kukuřičný lepek, dehydratované drůbeží bílkoviny, kukuřice, pšenice atd.). Vypadá to, jakože to obsahuje hodně masa…

Ale POZOR! Poté, co naší legislativou bylo nařízeno, že složení má být uvedeno postupně od toho, čeho je v krmivu nejvíce po to, čeho je nejméně, si to výrobci opět upravili po svém. Takže si to porovnejte: kuře 21 %, klidně pak může být rýže 19 %, lepek 15 %, drůbeží bílkoviny 14 %, kukuřice 12 %, pšenice 11 %, tj.92 % a z toho máte 57 % nepotřebných sacharidů, které kočce dáváte s dobrým pocitem, že tam přeci je 21 % kuřete. Ale – sušeného – a jen z jakýchsi zbytků a odpadů.

Rozhodně jsou lepší granule, než čerstvé maso, protože třeba do Acany a Orijenu dává výrobce takové suroviny, které jsou určeny pro lidskou spotřebu (schváleno v Kanadě!) a u nás by takové suroviny měly označení BIO (čemuž by se v Kanadě upřímně zasmáli). U nás čerstvé maso leží v obchodě několik dní (takže bych o jeho čerstvosti spekulovala) a je napuštěné vodou a nechci vědět, čím ještě. A navíc k čerstvému masu musíte dodávat doplňkové vitamíny, aby kočka nestrádala, kdežto třeba v granulích Acana i Orijen již máte vše a v přirozené podobě (žádné syntetické doplňky stravy).

Takže za mě každopádně doporučuji Orijen nebo Acanu (např. moji kocouři mají raději Acanu, můžou se po ní utlouct, takže jim opravdu hlídám denní dávku), mají v tom ČERSTVÉ maso a ČERSTVOU zeleninu, ovoce, byliny. Navíc krmení obsahuje celou kořist - takže maso, vnitřnosti, chrupavky. To vše si na balení najdete a víte přesně, co Vaše šelma baští. O tom, že mají krásnou lesklou srst a jsou zdraví ani netřeba se zmiňovat.

31.1.2016 15:41
Isistera

XXX.XXX.132.161

ruocok napsal(a):
Jen bych ráda upozornila na to, že nyní to firmy s krmivy dělají tak, že uvedou na první místo maso (např. kuře 21 %, dále rýže, kukuřičný lepek, dehydratované drůbeží bílkoviny, kukuřice, pšenice atd.). Vypadá to, jakože to obsahuje hodně masa…

Ale POZOR! Poté, co naší legislativou bylo nařízeno, že složení má být uvedeno postupně od toho, čeho je v krmivu nejvíce po to, čeho je nejméně, si to výrobci opět upravili po svém. Takže si to porovnejte: kuře 21 %, klidně pak může být rýže 19 %, lepek 15 %, drůbeží bílkoviny 14 %, kukuřice 12 %, pšenice 11 %, tj.92 % a z toho máte 57 % nepotřebných sacharidů, které kočce dáváte s dobrým pocitem, že tam přeci je 21 % kuřete. Ale – sušeného – a jen z jakýchsi zbytků a odpadů.

Rozhodně jsou lepší granule, než čerstvé maso, protože třeba do Acany a Orijenu dává výrobce takové suroviny, které jsou určeny pro lidskou spotřebu (schváleno v Kanadě!) a u nás by takové suroviny měly označení BIO (čemuž by se v Kanadě upřímně zasmáli). U nás čerstvé maso leží v obchodě několik dní (takže bych o jeho čerstvosti spekulovala) a je napuštěné vodou a nechci vědět, čím ještě. A navíc k čerstvému masu musíte dodávat doplňkové vitamíny, aby kočka nestrádala, kdežto třeba v granulích Acana i Orijen již máte vše a v přirozené podobě (žádné syntetické doplňky stravy).

Takže za mě každopádně doporučuji Orijen nebo Acanu (např. moji kocouři mají raději Acanu, můžou se po ní utlouct, takže jim opravdu hlídám denní dávku), mají v tom ČERSTVÉ maso a ČERSTVOU zeleninu, ovoce, byliny. Navíc krmení obsahuje celou kořist - takže maso, vnitřnosti, chrupavky. To vše si na balení najdete a víte přesně, co Vaše šelma baští. O tom, že mají krásnou lesklou srst a jsou zdraví ani netřeba se zmiňovat.

Osobně si nemyslím, že granule jsou to nejlepší, co můžeme kočce dát, současně si ale myslím, že granule (samozřejmě kvalitní) nejsou špatné, jak někdo tvrdí. Z mého pohledu je těžké dát kočce vyváženou stravu pouze metodou BARF (obdivuji, pokud to někdo umí). Tedy alespoň pro mě je to složité, už z hlediska podávání několika porcí denně, správného poměru živin, prostě bych se bála, že mým miláčkům bude něco scházet. Takže já osobně krmím kombinovaně - kvalitní granule (většinou Orijen) a maso od řezníka (a fakt tam tedy neleží několik dní), příp. občas konzerva s vysokým obsahem masa nebo kapsička.

Uvedené složení granulí z citovaného příspěvku je podle mě hrozné a nikdy bych je svým kocourům nedala. Je to logické, že se složky musí sčítat (maso x ostatní). Osobně uznávám jen bezobilné (max. s rýží) s vysokým obsahem masa.

Také je třeba myslet na to, že ne každý si může dovolit krmit Orijenem. Myslím, že zrovna ty Brit Care (superprémiová řada), mají výborný poměr kvalita X cena.

6.3.2016 18:50
oldřichvrzal

XXX.XXX.236.9

Diskuze o krmení kočiček je potřebná, v praxi by ale každému mělo být jasné že kočka je predátor a výhradní masožravec. Ideální složení je přibližně 50% rozmrazeného syrového masy a 50% granulí - ale vysoce kvalitních, s obsahem masa minimálně 50%, bez obilovin a kukuřice, to jsou pro kočku nestravitelné alergeny. Krmíme tak naše kocoury řadu let a žádné nemoci a zvracení. Je pravda že je to dražší než kupovat Whiskas, Friskies a podobné supermarketové blafy, ale jestli je máte rádi tak je jediná cesta.

7.3.2016 20:06
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

balisek napsal(a):
Ještě oprava - AAFCO nemá na starosti ani dohled nad bezpečností krmiv. Registr výstrah a varování vede oficiální státní instituce FDA.

No, Váš předchozí příspěvek jsem s nadšením přečetla, je psán velmi fundovaně a odhodlaně.
Ale nějak mi v závěru tedy chybí, kromě doporučení používat hlavu, třeba přátelské doporučení nějaké té značky...

7.3.2016 20:18
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Krmím supermarketovými blafy a kapsičkami a naše kočky mají srst opravdu výstavní, to řekl i veterinář. Bohužel nemůžu kočky krmit konzervičkou za 30 kaček. Máme ještě velkého papírového psa a vysokou hypotéku a na výdělek jsem sama.
Občas kočkám přihodím syrové maso, asi 2x jsem koupila kvalitnější granule - putovaly ovšem ke kolegyni, protože naše kočky na nějaký vyšší poměr masa v nich asi prostě nějak nevěřily. Dražší konzervičku s BIO surovinami jsem musela prostě přenechat hltavému psovi, kočky zájem neměly. Kocoura jsme před rokem zachránili a jeho předchozí majitel ho evidentně krmil párky, klobásami a čipsy.
Takže Whiskas a Felix a ty nejlevnější kapsičky z Kauflandu a jak jim to jede! Když chci kočkám udělat svátek, podělím kocoura salámem a kočku hermelínem.

8.3.2016 06:45

RomčaJelča napsal(a):
Krmím supermarketovými blafy a kapsičkami a naše kočky mají srst opravdu výstavní, to řekl i veterinář. Bohužel nemůžu kočky krmit konzervičkou za 30 kaček. Máme ještě velkého papírového psa a vysokou hypotéku a na výdělek jsem sama.
Občas kočkám přihodím syrové maso, asi 2x jsem koupila kvalitnější granule - putovaly ovšem ke kolegyni, protože naše kočky na nějaký vyšší poměr masa v nich asi prostě nějak nevěřily. Dražší konzervičku s BIO surovinami jsem musela prostě přenechat hltavému psovi, kočky zájem neměly. Kocoura jsme před rokem zachránili a jeho předchozí majitel ho evidentně krmil párky, klobásami a čipsy.
Takže Whiskas a Felix a ty nejlevnější kapsičky z Kauflandu a jak jim to jede! Když chci kočkám udělat svátek, podělím kocoura salámem a kočku hermelínem.

Pokud Vám kočky dlabou syrové maso, tak směle do toho smajlík Ono to maso v propočtu vyjde levněji než nějaké sójové "náhražky" (supermarketové kapsičky). Ve finále toho kočky snědí méně, protože dostanou to, co potřebují. Dají se pořídit kuřecí křídla, krky, srdíčka i na skeletech něco oberete levně. S granulemi to budete mít trošku složitější. Na těch "šrotových" (jak se jim tady s oblibou říká ) vzniká u zvířat závislost Krásnou srst kočičky mají po obsaženém tuku, takže ne vždy to může být vodítko, že právě tohle krmení je to pravé.

Pro začátek byste mohla zkusit třeba něco z řady Brit care, jsou u koček docela oblíbené, bezobilné a cena také není závratná.

Bude potřeba přidávat malé množství s těmi co krmíte a postupně množství zvyšovat, až přejdete úplně. Avšak neuspěchat

8.3.2016 07:03
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Brit care jsou výborné, přitom za super cenu.

U kočky zvyklé na nižší obsah masa a obilí v krmivu bych možná nejdřív koupila jeden pytel Brit Premium. Obsahuje sice obilí, ale už slušný obsah masa a chutná i kočkám zvyklým na marketovky. Příjemné je, že oproti Purině, Whiskas, Friskies, Kitekat apod. ušetříte, přitom si kočka v kvalitě krmení znatelně! polepší.

8.3.2016 16:47
lavacca

XXX.XXX.164.49

joanne.s napsal(a):
Brit care jsou výborné, přitom za super cenu.

U kočky zvyklé na nižší obsah masa a obilí v krmivu bych možná nejdřív koupila jeden pytel Brit Premium. Obsahuje sice obilí, ale už slušný obsah masa a chutná i kočkám zvyklým na marketovky. Příjemné je, že oproti Purině, Whiskas, Friskies, Kitekat apod. ušetříte, přitom si kočka v kvalitě krmení znatelně! polepší.

Přesně tak. Paní ani nepíše, jak postupovala při přechodu na tu lepší značku - musí se postupně vmíchávat do stávajících granulí, někdy to trvá týdny než kočka žere už jen ty lepší, zvlášť u přechodu z ochucených marketovek.

PS: Matná srst u kočky znamená většinou už jo nějaký zdravotní problém, kdy o sebe kočka nedbá a hladoví, apod. Kdyby na marketovkách kočky nepřežily, těžko jimi bude krmit takové množství lidí...

9.3.2016 07:47
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Děkuji za doporučení Brit Care.
Vždycky jsem se snažila u všech našich zvířat o pestrou stravu, takže samozřejmě střídáme granule, kapsičky, konzervy i maso. Granule Kitekat a Propesko mi nežerou vůbec, Whiskas taky jen z donucení... Z kapsiček a konzerv mají rády Felixe nebo Sheba.
Zajímavé mi připadá, že ani jedna nemá zájem o kosti. naopak nalezený kocour by se umlátil po salámech, klobáse, párku (to samozřejmě dostává jen výjimečně), obě jedí sýry, kočka pije mlíko, čemuž se veterinář upřímně divil (ale popravdě, vždyť to, co se prodává, není ani mlíko, že jo).
Objevila jsem obchod s barfem, příští týden tam pro ně chci něco koupit.

9.3.2016 10:31
Janaaa

XXX.XXX.226.2

Moje kočky pijí obě kozí mléko.Zkusila jsem to, nic jim po tom není...a to jedna z koček má problémy se střevy a nic.Měla krásný bobíksmajlík

9.3.2016 10:35
rapotacka11

XXX.XXX.32.43

Proč by ho nemohly pít?
Můj první kocour mlíko miloval.
Další kočky taky, ale ty pijí kondenzované. Jsou na něj zvyklé od
miminí kaše...

9.3.2016 11:57
Didakt

XXX.XXX.182.205

Rapotacka11: Kočky některé složky mléka špatně tráví nebo je nemohou strávit vůbec. Tudíž všeobecná mílka, že kočkám se dává mléko, smetana či kondenzované mléko je totální blbost a kočkám tím lidé nevědomky přitěžují. Takže bych doporučil když už tak kupovat mlíčka, která se prodávají přímo pro kočky, která jsou speciálně upravená tak aby kočkám chutnala a zároveň je v klidu strávily. Tato mlíčka se asi nevyrábí pro srandu králíků;)

Jinak k tématu...Já bych doporučil N&D nebo Taste of the Wild. Obě tyto značky nám byly doporučený jak ve specializovaných krmivech tak u veterináře. Doporučení ve zverimexu bylo též, ale to neberu na zřetel. My kupujeme N&D, krásně voní po mase či rybě (dle příchutě) a kočce moc chutnají. Jinak je už známá věc, že věhlasné značky jako Hills nebo ProPlan dost upadla po stránce kvality a hrají hlavně na jméno nemluvě o Royal Canin...

9.3.2016 12:28
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Didakt: kupovaná mlíčka pro kočky nejsou nic superzdravého. Jen to řeší situaci, kdy kočka mléko miluje, ale má z něho srajdu, protože s věkem spousta koček hůře snáší laktózu. Ovšem je plno koček, které laktózu tráví i v dospělosti.

Jinak můj veterinář dávání kravského mléka schvaluje/za výše uvedeného předpokladu.

9.3.2016 18:52
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Psala sem teď do jiného vlákna:
Právě že se z mléka nikdy nepokadila, to bych si v bytě všimla smajlík Když jsem jí do něho přidala piškoty, odstrčila je stranou. Dostávají i tvaroh, šlehačku ve spreji a jogurt. Veterinář doporučil kefír, ale ten ani jedna nechtěla.
Kočkám prý chybí nějaký enzym, který by jim pomohl trávit mléko, ale asi byly výzkumy prováděny se skutečným mlékem (v Německu se prý prodává kolem 4,2 % tučnosti). To, co tu kupujeme v obchodňácích, mléko v podstatě není.

9.3.2016 18:54
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Obě tyto značky nám byly doporučený jak ve specializovaných krmivech tak u veterináře

V dnešní době je strašně těžké vyznat se v informacích - obě zmiňovaná pracoviště jedou přece na byznys.

9.3.2016 18:55
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Dnes jsem jim po příjezdu z práce rozmrazila drůbeží srdíčka a žaludky a jen to mlaskalo.

9.3.2016 19:02
SuePixie

XXX.XXX.102.144

A ja jim dnes udelala super pasticku smajlík

9.3.2016 19:04
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

SuePixie napsal(a):
A ja jim dnes udelala super pasticku smajlík

Povídej! Chceme recept! smajlík smajlík

13.3.2016 00:17
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Pokud Vám kočky dlabou syrové maso, tak směle do toho smajlík Ono to maso v propočtu vyjde levněji než nějaké sójové "náhražky" (supermarketové kapsičky). Ve finále toho kočky snědí méně, protože dostanou to, co potřebují. Dají se pořídit kuřecí křídla, krky, srdíčka i na skeletech něco oberete levně. S granulemi to budete mít trošku složitější. Na těch "šrotových" (jak se jim tady s oblibou říká ) vzniká u zvířat závislost Krásnou srst kočičky mají po obsaženém tuku, takže ne vždy to může být vodítko, že právě tohle krmení je to pravé.

Pro začátek byste mohla zkusit třeba něco z řady Brit care, jsou u koček docela oblíbené, bezobilné a cena také není závratná.

Bude potřeba přidávat malé množství s těmi co krmíte a postupně množství zvyšovat, až přejdete úplně. Avšak neuspěchat

U nás pořád - už nejméně 2 měsíce - mi kocouři žerou JEDINÉ syrové - velkej kuřecí játra a mladej kuřecí srdíčka. Ale jen čerstvé,2. den už s menší chutí,3. den už většinou nic. Hlavně velkej mi v tomto dělá celkem starost, nedotkne se jiného syrového. Co myslíte - mám mu ty játra pořád dopřávat?

13.3.2016 00:20
fikovnice

XXX.XXX.99.69

RomčaJelča napsal(a):
Děkuji za doporučení Brit Care.
Vždycky jsem se snažila u všech našich zvířat o pestrou stravu, takže samozřejmě střídáme granule, kapsičky, konzervy i maso. Granule Kitekat a Propesko mi nežerou vůbec, Whiskas taky jen z donucení... Z kapsiček a konzerv mají rády Felixe nebo Sheba.
Zajímavé mi připadá, že ani jedna nemá zájem o kosti. naopak nalezený kocour by se umlátil po salámech, klobáse, párku (to samozřejmě dostává jen výjimečně), obě jedí sýry, kočka pije mlíko, čemuž se veterinář upřímně divil (ale popravdě, vždyť to, co se prodává, není ani mlíko, že jo).
Objevila jsem obchod s barfem, příští týden tam pro ně chci něco koupit.

"...naopak nalezený kocour by se umlátil po salámech, klobáse, párku..."

Na toto pozor. Náš minulý kocour naprosto miloval špekáčky. Kupovala mu je ještě mamka. Kocour pak umřel na selhání ledvin, a to, že jsme se na té nemoci možná spolupodíleli my, mi dobře nedělá!

13.3.2016 00:22
fikovnice

XXX.XXX.99.69

rapotacka11 napsal(a):
Proč by ho nemohly pít?
Můj první kocour mlíko miloval.
Další kočky taky, ale ty pijí kondenzované. Jsou na něj zvyklé od
miminí kaše...

Přesně tak. Můj mladej miluje smetanu do kávy. Bobky má úplně výstavní. Samozřejmě, že smetánku nedostává denně, ale když si holt dopřává do kávy panička a on loudí, tak také trochu dostane. Problém žádný. Velkej se mléčných výrobků ani nedotkne, je to pro něj prostě něco odpudivého!

13.3.2016 00:26
fikovnice

XXX.XXX.99.69

RomčaJelča napsal(a):
Psala sem teď do jiného vlákna:
Právě že se z mléka nikdy nepokadila, to bych si v bytě všimla smajlík Když jsem jí do něho přidala piškoty, odstrčila je stranou. Dostávají i tvaroh, šlehačku ve spreji a jogurt. Veterinář doporučil kefír, ale ten ani jedna nechtěla.
Kočkám prý chybí nějaký enzym, který by jim pomohl trávit mléko, ale asi byly výzkumy prováděny se skutečným mlékem (v Německu se prý prodává kolem 4,2 % tučnosti). To, co tu kupujeme v obchodňácích, mléko v podstatě není.

Ano, jde o nevýbavu enzymů, které tráví laktózu. Ale spoustu věcí - dle mě - je třeba brát empiricky - zkušenostmi. Když vidím, že mladýmu chutná mlíko a smetana a má po nich nulové problémy, proč bych mu je OBČAS nedopřála?

13.3.2016 08:47
joanne.s

XXX.XXX.35.185

Přesně tak.
sleduji bobek. A když vidím, že je konstatní, v pořádku, občas nějaký mléčný výrobek podám /bez cukru/. Mléko ne, spíše bílý jogurt, smetánku, tvrdý sýr, žervé/pomazánkové máslo.

13.3.2016 08:48
joanne.s

XXX.XXX.35.185

Dala bych i mléko - ale u nás nechutná, ani čerstvé, plnotučné ne.

13.3.2016 09:08

fikovnice napsal(a):
U nás pořád - už nejméně 2 měsíce - mi kocouři žerou JEDINÉ syrové - velkej kuřecí játra a mladej kuřecí srdíčka. Ale jen čerstvé,2. den už s menší chutí,3. den už většinou nic. Hlavně velkej mi v tomto dělá celkem starost, nedotkne se jiného syrového. Co myslíte - mám mu ty játra pořád dopřávat?

Já osobně mám ke kuřecím játrům averzi pro vysoký obsah cholesterolu. S jinými "problém" nemám, avšak všeho s mírou...

13.3.2016 11:17
Didakt

XXX.XXX.182.205

Ano některé kočky laktózu dovedou trávit i v dospělosti, ale věkem tu schopnost ztrácí (jak už tu zaznělo) a kočky jak už jsem psal některé složky mléka jiného jak kočičí nedovede trávit nikdy. Protože je logické, že mléko kočky a krávy se ve složení dost odlišuje. Po smetaně se vám kočka zesere, protože je tučná a není to dobré pro její zdraví ani ji cpát tučnými věcmi jen proto, že jí to chutná. Člověku taky chutnají nezdravá tučná jídla, ale snaží se je omezit nebo je nejí vůbec tak to nedávejte chuděrám kočkám. Ony rozum nemají, že jim to škodí tak ho mějte vy...a zmíněná šlehačka ve spreji? To jsem jakože ani nečetl...to je už vrchol...zabíjíte si kočku. Bude mít v háji cévy za chvíli nemluvě o obezitě. Toto myšlení chovatelů nesnáším a zároveň nechápu...pořídit si zvíře si dovede každý, ale jak vidím tak starat se o něj asi moc lidí neumí. Krmit kočku striktně jen granulemi či masem a konzervami je sice nic moc, ale je to pro dobro kočky. Bude vitální a zdravá. Ne rozmazlená kočka, které dá člověk všechno co jejímu miláčkovi chutná a pak je zní tučná koule co má v háji zažívání, orgány, cévy a tím pádem vám váš miláček taky dřív odejde...Bože lidi...
Ano vím, že se teď těžko orientuje v informacích, protože každý chce prodat. Ale my hrajeme hlavně na složení a pokud si přečtete složení N&D nebo Taste of the Wild tak mají složení opravdu dobré. Ale dobrých značek je více...

13.3.2016 14:38
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Po smetaně se vám kočka zesere,

Nezesrala. Prostě nezesrala. Cvrknu jí do minitalířku jednou za 2 měsíce sotva 20 ml a nezesere (když už mám použít Vaše výrazivo). Samozřejmě jí ji ředím vodou.

Člověku taky chutnají nezdravá tučná jídla, ale snaží se je omezit nebo je nejí vůbec tak to nedávejte chuděrám kočkám.

Ne, na toto mám jiný náhled. Já jím zásadně to, co mi chutná, a věřím, že to, o co si tělo řekne, je pro něho to pravé. Pracovala jsem dlouho v potravinářském výzkumáku a dobře vím, jak se šachuje s naměřenými a zjištěnými hodnotami - za vším je byznys. Chvíli bylo nemoderní sádlo, pak ho vystřídalo zatracované máslo, pak se strašilo vajíčky atd. Dnes se ví, že ani jedna komodita neškodí. U cholesterolu už se připouští, že taky není tak "zlý", jak to nafoukla média.
Ne, pokud člověk opravdu nesní denně něčeho kila, je naopak pestrá strava to nejlepší, co si může dopřát. Zrovna moje kolegyně by kvůli "zdraví" nepozřela cukr, tuky atd., nenapila by se kofoly... A je protivná, hnusná, bledá, líná, protož bez energie a věčně nemocná. A nikdo ji nemá rád, takže pokud se díky "zdravé" stravě dožije stovky, stejně jí to nebude nic platné..

...a zmíněná šlehačka ve spreji? To jsem jakože ani nečetl...to je už vrchol...zabíjíte si kočku.

No tak toto už je čistá hysterie. Jestliže kočce stříknu do minitalířku malý kopeček šlehajdy taktéž zhruba jednou za 2 měsíce, nemyslím, že by ji to zabilo.

Toto myšlení chovatelů nesnáším a zároveň nechápu...pořídit si zvíře si dovede každý, ale jak vidím tak starat se o něj asi moc lidí neumí. Krmit kočku striktně jen granulemi či masem a konzervami je sice nic moc, ale je to pro dobro kočky.

Zaplaťpámbu, že na Vás není moje strava závislá .
Nejhorší jsou lidi, kteří mají pocit, že vědí, jak by ostatní měli žít. Kdyby mě někdo krmil striktně zdravě, do roka bych se zbláznila. A osobně si radši užiju s klobásami, olivami a vínem 70ti let, než se celý život do nějakých 90, kdy mi stejně nikdo nebude chtít vyměňovat pleny, omezovat a nervovat, že toto a tamto nemůžu, protože to nějaký výdělečný výzkumák právě prohlásil za nezdravé.. To není život.
Pochopitelně pokud vím, že něco zvířeti škodí, nebudu ho tím cpát, tak hloupí tady asi nikdo nejsme.
A konkrétně já nejsem žádný zarputilý chovatel, pro mě byly obě kočky doneseny děcky, tak se o ně starám, jak můžu. I proto jsem tady na fóru, kde se chci něco dozvědět... A informace po svém přefiltrovat, jako každý rozumný člověk. Ostatně pro mě je směrodatné, že veterinář moji péči pochválil a že kočky vypadají dobře.

A vidíte, vy nejspíš žijete zdravě, a jak málo se ovládáte ;-) Neuvědomujete si, že lidé, kterým je ukradené, co kočka potřebuje, asi nesedí tady (ale někde v hospodě) smajlík, tak si ten kazatelský tón nechte pro členy Vaší rodiny.

13.3.2016 15:44
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Já osobně mám ke kuřecím játrům averzi pro vysoký obsah cholesterolu. S jinými "problém" nemám, avšak všeho s mírou...

No ale co mám tedy s tím sabotérem dělat?

13.3.2016 15:47
fikovnice

XXX.XXX.99.69

RomčaJelča napsal(a):
Po smetaně se vám kočka zesere,

Nezesrala. Prostě nezesrala. Cvrknu jí do minitalířku jednou za 2 měsíce sotva 20 ml a nezesere (když už mám použít Vaše výrazivo). Samozřejmě jí ji ředím vodou.

Člověku taky chutnají nezdravá tučná jídla, ale snaží se je omezit nebo je nejí vůbec tak to nedávejte chuděrám kočkám.

Ne, na toto mám jiný náhled. Já jím zásadně to, co mi chutná, a věřím, že to, o co si tělo řekne, je pro něho to pravé. Pracovala jsem dlouho v potravinářském výzkumáku a dobře vím, jak se šachuje s naměřenými a zjištěnými hodnotami - za vším je byznys. Chvíli bylo nemoderní sádlo, pak ho vystřídalo zatracované máslo, pak se strašilo vajíčky atd. Dnes se ví, že ani jedna komodita neškodí. U cholesterolu už se připouští, že taky není tak "zlý", jak to nafoukla média.
Ne, pokud člověk opravdu nesní denně něčeho kila, je naopak pestrá strava to nejlepší, co si může dopřát. Zrovna moje kolegyně by kvůli "zdraví" nepozřela cukr, tuky atd., nenapila by se kofoly... A je protivná, hnusná, bledá, líná, protož bez energie a věčně nemocná. A nikdo ji nemá rád, takže pokud se díky "zdravé" stravě dožije stovky, stejně jí to nebude nic platné..

...a zmíněná šlehačka ve spreji? To jsem jakože ani nečetl...to je už vrchol...zabíjíte si kočku.

No tak toto už je čistá hysterie. Jestliže kočce stříknu do minitalířku malý kopeček šlehajdy taktéž zhruba jednou za 2 měsíce, nemyslím, že by ji to zabilo.

Toto myšlení chovatelů nesnáším a zároveň nechápu...pořídit si zvíře si dovede každý, ale jak vidím tak starat se o něj asi moc lidí neumí. Krmit kočku striktně jen granulemi či masem a konzervami je sice nic moc, ale je to pro dobro kočky.

Zaplaťpámbu, že na Vás není moje strava závislá .
Nejhorší jsou lidi, kteří mají pocit, že vědí, jak by ostatní měli žít. Kdyby mě někdo krmil striktně zdravě, do roka bych se zbláznila. A osobně si radši užiju s klobásami, olivami a vínem 70ti let, než se celý život do nějakých 90, kdy mi stejně nikdo nebude chtít vyměňovat pleny, omezovat a nervovat, že toto a tamto nemůžu, protože to nějaký výdělečný výzkumák právě prohlásil za nezdravé.. To není život.
Pochopitelně pokud vím, že něco zvířeti škodí, nebudu ho tím cpát, tak hloupí tady asi nikdo nejsme.
A konkrétně já nejsem žádný zarputilý chovatel, pro mě byly obě kočky doneseny děcky, tak se o ně starám, jak můžu. I proto jsem tady na fóru, kde se chci něco dozvědět... A informace po svém přefiltrovat, jako každý rozumný člověk. Ostatně pro mě je směrodatné, že veterinář moji péči pochválil a že kočky vypadají dobře.

A vidíte, vy nejspíš žijete zdravě, a jak málo se ovládáte ;-) Neuvědomujete si, že lidé, kterým je ukradené, co kočka potřebuje, asi nesedí tady (ale někde v hospodě) smajlík, tak si ten kazatelský tón nechte pro členy Vaší rodiny.

13.3.2016 16:30

fikovnice napsal(a):
No ale co mám tedy s tím sabotérem dělat?

Holt, zřejmě má teď období, kdy prostě syrové maso nechce. Určitě ví, proč. Nebojte, jaro už se pomalu hlásí a s ním přijde i nová chuť do života a tím pádem i k jídlu Už, aby to bylo smajlík

14.3.2016 15:46
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Holt, zřejmě má teď období, kdy prostě syrové maso nechce. Určitě ví, proč. Nebojte, jaro už se pomalu hlásí a s ním přijde i nová chuť do života a tím pádem i k jídlu Už, aby to bylo smajlík

"Blazice", víte, že bych byla raději, kdyby jaro přišlo později! Velký touží po chalupě, já mám celkem zdravotní problémy, nemohu tam teď moc jezdit, a jako "bonus" se velký "zatím" bojí chodit na balkón. Přece jen to měl dlouho zakázané. Mladej ten tam vlítne hned, ale velkej jen výjimečně. Je pravdou, že mám "skvělé" nové sousedy plus sousedy pod námi plus sousedy nad námi. Všichni chodí na balkón hulit, je tam neustále bordel a já ač v hodpodách kouření schvaluji (od toho vždy hospody byly), tak jen otevřu dveře na balkón, tak mám v bytě právě jak v putyce 10. cenové...

17.3.2016 23:21
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tak mi opět pěkně káplo na maják a objednala jsem pro koty balík skoro za 2 tisíce Kč! Mj. vzorek Applaws - kuřecí. Buď jsem to zblbla já nebo oni, ale poslali mi kotěcí - a starší kocour jen chodí a loudí a loudí. Mám je asi tak zhýčkané, že čím menší granulky, tím jsou raději - lépe se jim polykají. Máte prosím někdo s kuřecím Applaws zkušenost? Jinak Greenwoods - koupené celkem nedávno - už mi zas leží ladem. Koti totiž když jim pořídím novou značku, tak si ji většinou ihned zamilují, vyžadují ji, ale ten zájem trvá třeba jen 14 dní a pak šmytec. Jsem zvědavá jak to dopadne s těmito Applaws, naštěstí jde jen o 400g balení. Ale máte to také tak - že kočka má zájem o nové granule třeba jen krátkou dobu? A co tedy prosím říkáte kuřecím Applaws - Vaše zkušenosti...?

18.3.2016 07:59
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

U nás je to skoro obráceně - na novinu si zvykají pomalu. Applaws jsem nekupovala.

18.3.2016 08:16
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Applaws jsou dobré. Akorát pozor u koček s nadváhou - jsou nadprůměrně tučné/což bude jistě souviset i s tím, že kočkám hodně chutnají.

18.3.2016 08:16
Isistera

XXX.XXX.166.190

fikovnice napsal(a):
Tak mi opět pěkně káplo na maják a objednala jsem pro koty balík skoro za 2 tisíce Kč! Mj. vzorek Applaws - kuřecí. Buď jsem to zblbla já nebo oni, ale poslali mi kotěcí - a starší kocour jen chodí a loudí a loudí. Mám je asi tak zhýčkané, že čím menší granulky, tím jsou raději - lépe se jim polykají. Máte prosím někdo s kuřecím Applaws zkušenost? Jinak Greenwoods - koupené celkem nedávno - už mi zas leží ladem. Koti totiž když jim pořídím novou značku, tak si ji většinou ihned zamilují, vyžadují ji, ale ten zájem trvá třeba jen 14 dní a pak šmytec. Jsem zvědavá jak to dopadne s těmito Applaws, naštěstí jde jen o 400g balení. Ale máte to také tak - že kočka má zájem o nové granule třeba jen krátkou dobu? A co tedy prosím říkáte kuřecím Applaws - Vaše zkušenosti...?

U nás je to taky tak. Na nové balení se vždy vrhnou (kromě asi 2 značek, které nechtěli od začátku) a za chvilku je to omrzí. Vydržel u nás jen Essential Foods Jaguar, Orijen (ten jim ale teď nějak přestává šmakovat asi po půl roce) a nejvíc jedou Brit Care Cocco. Ten Brit jsem jim musela teď na nějaký čas dokonce zabavit a dávám jen jako mlsku, protože Orijen jim v misce zůstával a už ho máme pár měsíců otevřený, tak aby ho dojedli :-D
Asi jim teď budu kupovat teď ten Brit a Orijen třeba zase až za nějakou dobu, aby měli změnu. Už jsem jim objednala i další druhy Britu, tak uvidíme, jestli jim pojedou tolik jako Cocco...

18.3.2016 08:17
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Střídání granulí po pytli je dobrý nápad. Pak se kvalitní granulky jen tak nepřejí.

18.3.2016 09:16
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

cybershot napsal(a):
Vedlejší výrobky živočišného původu??? pšenice ????? Proplan nebude asi patřit k nejlepším krmivům, když obsahuje tohle.

A neobsahují obiloviny úplně každé granule?

18.3.2016 09:19
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Ne, neobsahují.

Nikdy jste nekoupila granule označené grain free?

18.3.2016 09:24
Isistera

XXX.XXX.166.190

RomčaJelča napsal(a):
A neobsahují obiloviny úplně každé granule?

Ne, neobsahují. Ty kvalitní obsahují místo obilí rýži nebo brambory (Brit Care, Annamaet, Essential Foods Jaguar, Applaws...) a ty top (nejdražší) značky dokonce pouze luštěniny, ovoce, zeleninu a bylinky...(Orijen, Acana...).

Nejhorší je kukuřice a pšenice.

18.3.2016 09:29
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Rýže je taky obilí stejně jako ječmen a oves.
Ovšem já obilné uznávám /pokud jsou bez pšenice a kukuřice!/ S obsahem slušné porce masa to ani nemusí souviset.

Dražší, grain free, mají obilniny nahrazené brambory/obyč i sladké/, luštěninami.

Zelenina, ovoce, bylinky - to je v každých holistických.

18.3.2016 09:32
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

joanne.s napsal(a):
Ne, neobsahují.

Nikdy jste nekoupila granule označené grain free?

Ne, platím 20 tisíc za bydlení, proto opravdu v ostatních záležitostech musím peněženku otvírat velmi opatrně. Kvůli dojíždění pracuji téměř do večera, auto (ani na auto) nemám; tudíž zatím jsem opravdu nenašla čas shánět pro kočky specialitky.
Nejsem žádná nadšená chovatelka, kočky mi byly doneseny, jedna v zuboženém stavu, o kterou jsem původně opravdu nestála, nicméně starám se, jak nejlíp umím, ale bohužel péči nemůžu po finanční stránce přeceňovat.

18.3.2016 09:33
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Potěšili jste mě tady na i-fauně doporučením Brit Care, dnes hodlám objednat.

18.3.2016 09:35
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Nejhorší je kukuřice a pšenice

To jste mi připomněla, zrovna včera jsem dceři chystala jídlo s kukuřicí a jedna mi spadla na zem; kocour přičichl a - nezaváhal. smajlík

18.3.2016 09:39
joanne.s

XXX.XXX.41.2

To víte že jo. Mému kocourkovi také kukuřice /kousky v kapsičce/ a pšenice /drobky po rohlíku, buchtě/ chutnají.

tyto jsou bezobilné a za rozumnou cenu, ale chce to koupit přes e-shop.

http://krmivo-a-vitaminy-pro-kocky.heureka.cz/f:6665:477425/.

18.3.2016 09:44
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):

Mně mají přivést teď balík za 4,5 tisíce...ale pssst. Ale je fakt, že tam mají 3x velké balení granulí, zásobu steliva, objednala jsem i novou přenosku, protože se mi dost líbila a další drobnosti. :) No a hlavně to mám pro 6 bytových a 3 venkovní kočeny, tak když se to rozpočítá, tak je to cca těch 500, - na jednu a na delší dobu, tak to ještě jde.

Já osobně střídám po pytlích - koupím nový, smíchám se zbytkem toho starého cca půl na půl (vznikne mi tak cca 4 kg směsi - sypu to do většího barelu a vždy odsypu cca 1/3 z toho nového pytle, takže by to tak nějak mělo odpovídat, když má pytel 7 kg). A pohoda. Ještě se mi nestalo, že by mi nějaké granule odmítly.

18.3.2016 09:44
joanne.s

XXX.XXX.41.2

RomčaJelča napsal(a):
Ne, platím 20 tisíc za bydlení, proto opravdu v ostatních záležitostech musím peněženku otvírat velmi opatrně. Kvůli dojíždění pracuji téměř do večera, auto (ani na auto) nemám; tudíž zatím jsem opravdu nenašla čas shánět pro kočky specialitky.
Nejsem žádná nadšená chovatelka, kočky mi byly doneseny, jedna v zuboženém stavu, o kterou jsem původně opravdu nestála, nicméně starám se, jak nejlíp umím, ale bohužel péči nemůžu po finanční stránce přeceňovat.

Ještě k těm financím - před pár lety jsem začínala na marketovkách /Whiskas, Purina/ a nemám pocit, že bych nějak ušetřila. Taky je fakt, že jsem kupovala balení 1,5 kg, víc ne. A denní spotřeba granulek je rapidně jiná.

18.3.2016 09:46
lavacca

XXX.XXX.164.49

RomčaJelča napsal(a):

Zkuste, u nás velmi chutnají (nejvíc ty cocco, sunny a cheeky). A myslím, že kvalita ku ceně je u nich velmi dobrá. A co já i dost oceňuji je, že jsou vyrobené v ČR.

18.3.2016 09:49
joanne.s

XXX.XXX.41.2

RomčaJelča napsal(a):

Tento týden lze uplatnit slevu 15 procent na celý nákup na spokojenypes, také jsem objednávala.

http://www.spokojenypes.cz/granule-pro-kocky/?par=znacka|taste-of-the-wild.

18.3.2016 09:49
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

lavacca napsal(a):
Zkuste, u nás velmi chutnají (nejvíc ty cocco, sunny a cheeky). A myslím, že kvalita ku ceně je u nich velmi dobrá. A co já i dost oceňuji je, že jsou vyrobené v ČR.

Ano, díky, prohlídla jsem stránky a vypadá to dobře. Zároveň nabízejí obojek Foresto v akci pro našeho psa, tak se musím domluvit s mladými a asi objednáme...

18.3.2016 09:52
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Mně mají přivést teď balík za 4,5 tisíce...ale pssst.

To je hezké smajlík.
Tuto sumu mám pro sebe i dceru na celý měsíc na jídlo, oblečení, brýle, boty... To víte, že jinak bych těm chlupatinám dopřála jen samou kvalitu - taky jsem kdysi žila jinak. Ale bohužel po odchodu manžela musím zvládat úplně jiný rozpočet.
Brit Carem jsem potěšená, jdu do toho - tedy doufám, že to kočky ocení smajlík.

18.3.2016 09:53
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

joanne.s napsal(a):
Ještě k těm financím - před pár lety jsem začínala na marketovkách /Whiskas, Purina/ a nemám pocit, že bych nějak ušetřila. Taky je fakt, že jsem kupovala balení 1,5 kg, víc ne. A denní spotřeba granulek je rapidně jiná.

V jakém smyslu jiná?

18.3.2016 09:54
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Romča: Za bydlení dvacet tisíc? Ty brďo. Já dvacet tisíc /čistého/ ani nevydělám.

18.3.2016 09:55
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

No a hlavně to mám pro 6 bytových

Až teď mi docvaklo - pro 6 koček? smajlík To jste dobrá. To už je docela vysoké číslo. Máte robotický vysavač? smajlík

18.3.2016 09:56
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Při výběru granulí sleduju i denní krmnou dávku. Whiskas má denní dávku mnohem vyšší, takže ve finále to moc levné není.

18.3.2016 09:56
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

joanne.s napsal(a):
Romča: Za bydlení dvacet tisíc? Ty brďo. Já dvacet tisíc /čistého/ ani nevydělám.

No já naštěstí jo (ovšem kdovíjak dlouho, že jo, dnes člověk nikdy neví), ale holt hypotéka na starý kolena už nešla roztáhnout do nějakých 30 let, no. Bohužel jsme díky exmanželovi přišli o všechno, začínám v 50ti znova (obklopená zvířaty) smajlík.

18.3.2016 09:59
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

joanne.s napsal(a):
Při výběru granulí sleduju i denní krmnou dávku. Whiskas má denní dávku mnohem vyšší, takže ve finále to moc levné není.

Aha, no naše kočky se granulemi jenom dojídají. Vůbec nesleduji, kolik toho sežerou, prostě občas dřepnou k misce, když vidí, že žádný maso nebude.-)..
2x denně kapsička a mezitím nějaké to maso, kocourovi musím občas dopřát i Junior, párek nebo točeňák. Zbožňuje to a asi byl u předchozího majitele zvyklý (jak jsem podle jeho projevů usoudila). Po čipsech a škvarcích by se umlátil, zatímco naše kočka, co ji máme od kotěte, si sáčku absolutně nevšimne.

18.3.2016 10:07
Isistera

XXX.XXX.166.190

RomčaJelča napsal(a):
Aha, no naše kočky se granulemi jenom dojídají. Vůbec nesleduji, kolik toho sežerou, prostě občas dřepnou k misce, když vidí, že žádný maso nebude.-)..
2x denně kapsička a mezitím nějaké to maso, kocourovi musím občas dopřát i Junior, párek nebo točeňák. Zbožňuje to a asi byl u předchozího majitele zvyklý (jak jsem podle jeho projevů usoudila). Po čipsech a škvarcích by se umlátil, zatímco naše kočka, co ji máme od kotěte, si sáčku absolutně nevšimne.

Moji by sežrali cokoliv, kdybych jim to dovolila... Ale já jsem ta, kdo musí mít rozum... Ale mňamky taky dostávají, i když pro ně vhodnější (sýr, šunka, kočičí pamlsky). A úplně ujíždí třeba na polníčku, tak jsou štěstím bez sebe, když jim vždycky pár lístečků hodím.

18.3.2016 10:09
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Moje zkušenost je, že finance mi letí spíš na kapsičkách, tím že dávám denně. Jen jednu, ale pořádnou. K tomu sežere granulí /teď mám Essential/ za den za cca 8 Kč.

18.3.2016 10:10
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Moji by sežrali cokoliv, kdybych jim to dovolila...

No naše jsou právě takové zdrženlivé (tedy kromě těch škvarků u kocoura), ke granulím jdou jen z donucení, včera opět pohrdly hovězím syrovým masem, někdy ani tu kapsičku nedožerou...
Taky občas dostanou sýr nebo šunčičku smajlík, ale tuhle to nechali oba dva ležet na zemi.

18.3.2016 10:11
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

joanne.s napsal(a):
Moje zkušenost je, že finance mi letí spíš na kapsičkách, tím že dávám denně. Jen jednu, ale pořádnou. K tomu sežere granulí /teď mám Essential/ za den za cca 8 Kč.

Ano, ty kapsičky nejsou úplně levná záležitost. Ani to nechci sumarizovat za měsíc... smajlík

18.3.2016 10:14
joanne.s

XXX.XXX.41.2

RomčaJelča napsal(a):
Moji by sežrali cokoliv, kdybych jim to dovolila...

No naše jsou právě takové zdrženlivé (tedy kromě těch škvarků u kocoura), ke granulím jdou jen z donucení, včera opět pohrdly hovězím syrovým masem, někdy ani tu kapsičku nedožerou...
Taky občas dostanou sýr nebo šunčičku smajlík, ale tuhle to nechali oba dva ležet na zemi.

Jojo, neprošlo jejich kontrolou jakosti, to znám.

Kuře z marketu néé, šunčička - až nad 80 procent obsahu masa - sýr - hlavně né eidam třicítka a mozzarella, chce to pěkně tučný!

18.3.2016 10:17
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Jojo, neprošlo jejich kontrolou jakosti, to znám.

No, jen jestli spíš nejsou přežrané, někdy i krkají smajlík smajlík.

18.3.2016 10:23
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Kočky vám krkají, jak jsou přežrané?

Je fakt, že mně se kocour zřejmě nepřežírá, papká snad desetkrát denně po troškách. Kapsičku i granule.

18.3.2016 11:36

Když se náš jeden z nacpe, tak škytá smajlík

18.3.2016 11:43
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Fakt? to jsem nezažila.

18.3.2016 11:58
Isistera

XXX.XXX.166.190

Když se náš jeden z nacpe, tak škytá smajlík

To mi jeden dělal, když byl malý :-D.

18.3.2016 13:02
lavacca

XXX.XXX.164.49

RomčaJelča napsal(a):
No a hlavně to mám pro 6 bytových

Až teď mi docvaklo - pro 6 koček? smajlík To jste dobrá. To už je docela vysoké číslo. Máte robotický vysavač? smajlík

Jj, právě celkem pro 9 koček a byl tam i pytel granulí pro psy, takže zas nic tak šíleného. :) Když to tak rozpočítám dle objednávek za rok (objednávám právě vždy takhle větší zásoby, cca 2-3x do roka), tak mně vyjdou kočky měsíčně cca 1000, - právě granule a stelivo a syrové maso cca těch 1500-2000, - dle druhu, takže cca těch 300, -/ jedna kočka měsíčně. Což si myslím na to, že jedí kvalitní maso i granule jen s rýží, pořád dobrý. :) Ale je jasný, že každý to máme jinak - já třeba na dovolenou nejezdím, atd. známá se nad tím nedávno pozastavovala, že to jsou hrozný prachy "jen za kočky". A já jí říkám - no, tak když si spočítáš, co dáš tyy za dovolenou a luxusní kabelky, tak to dáš myslim i víc. Tak zůstala koukat, že mám vlastně pravdu...aneb každý investujeme tolik, kolik můžem do toho, co je nám nejblíže. Což u mě jsou právě kočeny a psi. :)

Jinak co se týče vysavače, tak robotický nemám. Máme klasiku, ale ono kočeny moc bordýlku krom vytahaného steliva kolem wc ani nenadělají.

18.3.2016 13:05
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

joanne.s napsal(a):
Fakt? to jsem nezažila.

Ne? Tak to my se našemu psovi každou chvíli smějeme, protože na nás při nějaké činnosti třeba (chvíli) oddaně a chytře kouká a najedou si krkne přímo proti nám, skoro "z očí do očí"... Vypadá to legračně (tak jako neuctivě k páníčkovi) smajlík.

18.3.2016 13:06
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Psi krkají, i prdí, to znám.

U koček neznám.

18.3.2016 13:12
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Jinak co se týče vysavače, tak robotický nemám. Máme klasiku, ale ono kočeny moc bordýlku krom vytahaného steliva kolem wc ani nenadělají

Já jsem měla na mysli především chlupy...

18.3.2016 13:15
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

joanne.s napsal(a):

U koček neznám.

Ano, není to stejné, ten zvuk... Ale každopádně je to srandovní. Já teda pevně doufám, že naše kočky nehladovějí. smajlík

18.3.2016 13:19
lavacca

XXX.XXX.164.49

RomčaJelča napsal(a):
Jinak co se týče vysavače, tak robotický nemám. Máme klasiku, ale ono kočeny moc bordýlku krom vytahaného steliva kolem wc ani nenadělají

Já jsem měla na mysli především chlupy...

Ač máme bytové briťule, které jak jsou krátkosrsté a huňaté, tak s chlupy problém nemáme. Kočky vyčesávám gumovým hřebenem a nejvíce chlupů zachytí škrabadla a fleecové deky, kde rády spávají. A pak i koberec, takže pak vše vysaju či přijede rukou v rukavici a je zas uklizeno. :)

18.3.2016 13:27
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Tak náš kocour mi zásadně spává na mé peřině, s chlupy je to hrůza (aspoň mi to tak připadá). smajlík O tom roboťáku vážně uvažuji, možná jsem čím dál línější.
Pár chlupů z našeho AUS se nedá srovnat s tím, co vypadne z koček. Každý druhý den chuchvalce. Partner (jejich rodina neměla nikdy žádné zvíře) šílí.
Koberce nemáme.

18.3.2016 13:45
lavacca

XXX.XXX.164.49

RomčaJelča napsal(a):
Tak náš kocour mi zásadně spává na mé peřině, s chlupy je to hrůza (aspoň mi to tak připadá). smajlík O tom roboťáku vážně uvažuji, možná jsem čím dál línější.
Pár chlupů z našeho AUS se nedá srovnat s tím, co vypadne z koček. Každý druhý den chuchvalce. Partner (jejich rodina neměla nikdy žádné zvíře) šílí.
Koberce nemáme.

A čičiny češete? A čím krmíte? A línají vám obě čičiny nebo třeba jen kocour? A jsou jen bytové či chodí i ven? Bytové tak nějak línají celoročně, ty venkovní 2x do roka (na jaře a na podzim).

Já naše tak 1x za týden dva učešu tím gumovým hřebenem, sem tam něco vytáhnu i při běžném česání. Jinak 1x do týdne stáhnu chlupy ze škrabadel a dek a koberce a je klid. Jinak krmím masem + jako doplněk granule a kočky mají krásné kožíšky. A línají ač jsou bytové stejně nejvíc k jaru a před zimou, ale uznávám, že my ani v zimě tolik netopíme (míváme tu běžně těch cca 18 stupňů; nemám moc vedro ráda). Teda neříkám, že na peřině sem tam nějaký chlup nenajdu, ale chuchvalce jsem za těch 6 let chovu briťulí ještě nezažila. :).

18.3.2016 14:37
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):
Mně mají přivést teď balík za 4,5 tisíce...ale pssst. Ale je fakt, že tam mají 3x velké balení granulí, zásobu steliva, objednala jsem i novou přenosku, protože se mi dost líbila a další drobnosti. :) No a hlavně to mám pro 6 bytových a 3 venkovní kočeny, tak když se to rozpočítá, tak je to cca těch 500, - na jednu a na delší dobu, tak to ještě jde.

Já osobně střídám po pytlích - koupím nový, smíchám se zbytkem toho starého cca půl na půl (vznikne mi tak cca 4 kg směsi - sypu to do většího barelu a vždy odsypu cca 1/3 z toho nového pytle, takže by to tak nějak mělo odpovídat, když má pytel 7 kg). A pohoda. Ještě se mi nestalo, že by mi nějaké granule odmítly.

Tak to na tom ještě finančně stran útraty nejsem tak zle!

18.3.2016 14:38
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):

U koček neznám.

Co to máte za téma? Nechce se mi to celé číst. Jinak kočky prdí - potichu, ale o to zákeřnější je ten puch!

18.3.2016 14:39
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Teda neříkám, že na peřině sem tam nějaký chlup nenajdu, ale chuchvalce jsem za těch 6 let chovu briťulí ještě nezažila. :).

Ani já s rusandou.

19.3.2016 09:34
rybka

XXX.XXX.80.149

fikovnice napsal(a):
Co to máte za téma? Nechce se mi to celé číst. Jinak kočky prdí - potichu, ale o to zákeřnější je ten puch!

No to já ještě nezaznamenala kočičí prd ani sluchem, ani čuchem, zato hovńousy...to je občas síla
To asi záleží co baští

19.3.2016 15:55
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):
Applaws jsou dobré. Akorát pozor u koček s nadváhou - jsou nadprůměrně tučné/což bude jistě souviset i s tím, že kočkám hodně chutnají.

To je pro mě užitečná info. Velkej kocour strašlivě tloustne!

20.3.2016 21:40
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

A čičiny češete? A čím krmíte? A línají vám obě čičiny nebo třeba jen kocour? A jsou jen bytové či chodí i ven? Bytové tak nějak línají celoročně, ty venkovní 2x do roka (na jaře a na podzim).

Češu málokdy, máme tu rukavici... Chlupů je na můj vkus fakt dost, přestože kožichy mají obě kočky pěkné. V neděli vygruntuji a v úterý už jsou na podlahách chuchvalce, o peřině ani nemluvím.
Máme je jen v bytě (cca 22 °C, jsem výrazně teplomilná), veterinář nám nedoporučil převážet je na chalupu, prý jim to duševně nic nedává - naše kočka právě byla v docela velkém stresu i při rekonstrukci bytu, dostala Diazepam. Přiznávám, že když jsem viděla sumu za vyšetření, jeden jsem si dala taky. smajlík

20.3.2016 22:02
lavacca

XXX.XXX.164.49

RomčaJelča napsal(a):

Češu málokdy, máme tu rukavici... Chlupů je na můj vkus fakt dost, přestože kožichy mají obě kočky pěkné. V neděli vygruntuji a v úterý už jsou na podlahách chuchvalce, o peřině ani nemluvím.
Máme je jen v bytě (cca 22 °C, jsem výrazně teplomilná), veterinář nám nedoporučil převážet je na chalupu, prý jim to duševně nic nedává - naše kočka právě byla v docela velkém stresu i při rekonstrukci bytu, dostala Diazepam. Přiznávám, že když jsem viděla sumu za vyšetření, jeden jsem si dala taky. smajlík

Tak to je fakt divné..zkusila bych česat, měla byste většinu chlupů zachytit. Rukavici mám taky, ale ten hřeben mi přijde lepší (používám Le saloon - gumový kulatý). Ono to může být i tím, že více topíte - kočky tak víc línají. A většina koček líná i ze stresu - takže je otázka, jak dlouho už je u Vás klid?

21.3.2016 07:14
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Také mám rukavici a nesebere skoro nic. Zato gumový kulatý Le Salon Essentials je skvělý. Měla jsem i hřebínek kovový, ale tím se kocour vyčesávat vůbec nechtěl, nesnášel to. Le salon má rád, je to taková masáž.

Anna0

23.3.2016 15:06
Anna0

XXX.XXX.32.10

Dotaz jen k tomu Orijenu. On vyrábí přece 3 druhy (kuřecí cat&kitten, rybí a hovězí). Uvádíte, že krmíte jen dvěma druhy..takže rybí a hovězí, protože kuřecí je pro koťata a tedy ne pro velkou kočku?

23.3.2016 15:20
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Třetí receptura regional red v roce 2012/kdy začalo toto vlákno diskuze/ ještě nebyla v nabídce obchodů v ČR.

Co se týče regional red, mám zrovna doma poprvé, jen malé baleníčko 340g, ještě jsem neotevřela. Také mě zajímá.

Dosud jsem krmila jen Orijen 6 ryb a cat+kitten, ale spíš proto, že regional red je O HODNĚ dražší jinak nic proti němu nemám, ani divočák ve složení mi neva..

23.3.2016 15:20
joanne.s

XXX.XXX.41.2

P.s. jinak jsem nezaznamenala významný rozdíl ve velikosti granulek cat kitten X 6 ryb..

23.3.2016 15:21
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Ani v obsahu tuku a masa.

Anna0

23.3.2016 15:44
Anna0

XXX.XXX.32.10

Jo, tak koukat na datum mne nenapadlo :)
Naše kočka má v sobě už tři 2kg pytle Regional red. Byla jsem na něj natěšená, tak jsem ho koupila ještě než ho začal nabízet zoohit (takže doprava drahá jak půlka pytle :) Ze začátku byla nadšena (i když já asi víc) a po čase ho už nechtěla. Střídáme tedy velké pytle (kuřecí a rybí) a jeden, dva dny v týdnu dáme Redové (pro spestření) a vysoký úspěch ;) Doporučujem
Jinak taky nevím, v čem to kuřecí je víc vhodné pro kitten jak ostatní. Resp. mi ty granule přijdou i hrozně velký na to, aby to bylo první suché krmivo pro prcky..

catahoula

29.3.2016 21:02
catahoula

XXX.XXX.211.149

Jaké doporučujete granule pro seniory? Mám dvě číčí ve věku 10 a 12 let... kocourek má citlivé zažívání a jen ta něco mu nesedne( ale sežere všechno )... teď zkoušíme hill´s senior 11+ tak uvidíme co on na to... ale pokud máte dobré zkušenosti s jakoukoli značkou superprémiových granulí ráda se nechám inspirovat :-D.

30.3.2016 07:08

catahoula napsal(a):
Jaké doporučujete granule pro seniory? Mám dvě číčí ve věku 10 a 12 let... kocourek má citlivé zažívání a jen ta něco mu nesedne( ale sežere všechno )... teď zkoušíme hill´s senior 11+ tak uvidíme co on na to... ale pokud máte dobré zkušenosti s jakoukoli značkou superprémiových granulí ráda se nechám inspirovat :-D.

Zkuste Applaws cat senior:
http://www.applaws-krmivo.cz/cz/zbozi/731_0/granule-pro-kocky/RD-AP4105_applaws-cat-senior-chicken-400g-granule-pro-starsi-kocky.

30.3.2016 07:20
joanne.s

XXX.XXX.41.36

Můj tip jsou granule označené jako all life stages - vhodné pro všechny životní fáze. Např. Canidae Pure elements, Orijen 6 ryb, Essential Jaguar.

catahoula

30.3.2016 09:12
catahoula

XXX.XXX.89.198

Děkuji moc za tipy !
Orijen jsem krmila ale kocour měl po něm bohužel potíže s trávením
máte zkušenosti s krmivem taste of the wild? Celkem se mi líbí složení ale netuším velikost granulí pro ty moje starouše aby to "užvejkli"... máte někdo zkušenost s touto značkou pro starší kočky prosím?

31.3.2016 14:44
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Zrovna jsem se dočetla, že po Orijenu má zvíře "větříky" smajlík... takže...

31.3.2016 14:57
joanne.s

XXX.XXX.41.2

My po Orijenu nic, bobíky předpisové /přecházeli jsme z Acany/.

31.3.2016 15:36
lavacca

XXX.XXX.164.49

catahoula napsal(a):
Děkuji moc za tipy !
Orijen jsem krmila ale kocour měl po něm bohužel potíže s trávením
máte zkušenosti s krmivem taste of the wild? Celkem se mi líbí složení ale netuším velikost granulí pro ty moje starouše aby to "užvejkli"... máte někdo zkušenost s touto značkou pro starší kočky prosím?

Občas krmím TOTW canyon river (to kuře se mi složením tolik nelíbí) a nemá s nimi problémy ani 10 letá čičina. Vypadají takto:.

31.3.2016 15:37
lavacca

XXX.XXX.164.49

Jinak já těm našim "stařenkám" (10 a cca 13-14 ? let) míchám klasické adult granule s kotěcími. Běhají i venku, takže mi nijak netloustnou a ty kotěcí ani nemusí kousat, jak jsou malé. :).

catahoula

31.3.2016 15:50
catahoula

XXX.XXX.211.149

Děkuju moc za foto !
a všem ostatním děkuji za názory !

Kikyo

2.4.2016 17:47
Kikyo

XXX.XXX.227.18

Tak jsem celé vlákno proletěla a nenarazila jsem ani jednou na hodnocení granulí Fitmin... český výrobce. Podle složení mi to přijde jako takový průměr, ani vyloženě špatné, ani nic extra... jsem s kočkou začátečník, zatím kočičku nemám, ale výbavu a granule už jsem koupila a jako první jsem právě objednala Fitminy... ještě jsem přemýšlela nad Applaws, které mi přijdou z těch kvalitnějších granulí jako nejlepší volba při poměru cena/kvalita. Co si myslíte o těch Fitminech?

Složení: drůbeží maso (sušené drůbeží maso 30 %, hydrolyzovaná drůbeží játra 4%), rýže zlomková, kukuřice, drůbeží tuk, rybí moučka (4 %), cukrovarské řízky sušené, čerstvá vepřová játra (10,5 v čerstvém stavu / 3 % v sušině), škvarková moučka, vejce, sušené jablečné výlisky, sušené inaktivované kvasinky rodu Saccharomyces cerevisiae (1 %), pivovarské kvasnice, lososový olej, pšeničné klíčky, lněné semeno, uhličitan vápenatý, fruktooligosacharidy (0,4 %), chlorid sodný, chlorid draselný, dihydrogenfosforečnan sodný, juka, komplex přírodních antioxidantů (0,02 %).

Teď koukám, že tam je tý kukuřice a rýže celkem hodně, ale kdo ví proč jsem si myslela, že kukuřice není tak hrozná jako jiné obiloviny, že je to "zdravější volba" :(.

2.4.2016 18:56
rapotacka11

XXX.XXX.32.107

Pardon, reagovala jsem na zadavatele - 2013.(smazáno).

2.4.2016 19:00
joanne.s

XXX.XXX.52.99

Fitmin je krmivo spíše podprůměr, něco jako Brit Premium. Kukuřice kočce moc nedá, navíc často alergizuje. U lidí platí kukuřičné pečivo za lepší - zdravější než pšeničné/protože je bezlepkové. U zvířat to moc výhra není.
Ten pytel normálně zkrmte a pak koupíte něco lepšího. pořád stokrát lepší než whiskas apod. z marketu.

Applaws jsou úplně jiná písnička než Fitmin- kvalitou složení, ale i financemi.

2.4.2016 19:03
joanne.s

XXX.XXX.52.99

Jinak souhlas s Rapotackou, málem bych zapomněla - nekrmit jen granulemi, ale pestře. Maso, kvalitní masové kapsičky/číst složení!/, bílý jogurt, tučnější tvaroh, vajíčko, bílý nezrající sýr, klidně i kousek zeleniny, ovoce. A hlídat pitný režim kočky/trpí často na ledvinová onemocnění.

2.4.2016 19:03
rapotacka11

XXX.XXX.32.107

Kikyo
Když budete správně krmit
= MASEM
pak značka granulí není až tak důležitá.
Co když ty "kvalitní" nakoupené odmítne?

Jaruš

24.5.2016 16:47
Jaruš

XXX.XXX.161.17

Pro Plan je jeden znejvětších sajrajtů.

25.5.2016 10:41
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Našim kočkám jede Whiskas Steril. (kupodivu). Včera obě pohrdly jak kuřecími krky, tak žaludky (syrovými). Nejvíc jim samozřejmě jede syrové kuřecí maso, prsíčka.

25.5.2016 14:29
lavacca

XXX.XXX.164.49

RomčaJelča napsal(a):
Našim kočkám jede Whiskas Steril. (kupodivu). Včera obě pohrdly jak kuřecími krky, tak žaludky (syrovými). Nejvíc jim samozřejmě jede syrové kuřecí maso, prsíčka.

Whiskas Steril. (kupodivu)

proč kupodivu? Vždyť je to plné soli, dochucovadel, barviv, apod. aby jim to chutnalo!

25.5.2016 15:12
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Přesně. I u nás kdysi Whiskas chutnal. Ale podle chutnosti nevybírám.

Messhidan

2.6.2016 08:44
Messhidan

XXX.XXX.83.78

Dobrý den,

včera jsem se dozvěděl o krmivu Orijen, který je údajně hodně kvalitní.

Do teď jsme používali Royal Canin - Sterelized protože máme sphynxe kastrovaného.

Mohl by mi někdo napsat jaký je v nich rozdíl co se týče kvality a jestli můžu dávat kastrovanému sphynxovi i nějaké granule od Orijenu?

díky moc!

Jakub.

2.6.2016 09:29
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Jasné. Pokud je kastrovaný kocourek zdravý, v rámci výběru granulí Orijen je skvělá volba.

Messhidan

2.6.2016 09:42
Messhidan

XXX.XXX.83.78

joanne.s napsal(a):
Jasné. Pokud je kastrovaný kocourek zdravý, v rámci výběru granulí Orijen je skvělá volba.

A jaké by pro něj byla nejlepší volba ? dle Vás ?

2.6.2016 10:09
joanne.s

XXX.XXX.41.2

ZiwiPeak, Go natural, Annamaet grain free, Orijen, Artemis, Acana. Rotuji značky po pytli.

Jednou kuřecí, jednou nekuřecí.

Ovšem jsem pro krmit nejen granule, ale i maso, osobně dávám i trošku bílého tučnějšího jogurtu.

Messhidan

2.6.2016 13:05
Messhidan

XXX.XXX.83.78

joanne.s napsal(a):
ZiwiPeak, Go natural, Annamaet grain free, Orijen, Artemis, Acana. Rotuji značky po pytli.

Jednou kuřecí, jednou nekuřecí.

Ovšem jsem pro krmit nejen granule, ale i maso, osobně dávám i trošku bílého tučnějšího jogurtu.

Mě jde o to jestli to je o proti Caninu opravdu znát a jestli není problém, že je kastrovaný a Orijen nedělá přímo pro kastrované kočky.

Dáváme i kuřecí maso - srdíčka občas kapsičky či paštiky pro kočky..

2.6.2016 13:21
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Jasné. RC jsou sice drahé, ale podle složení podprůměrné granule, v dnešní době. Škodlivá chemická konzervace, minimum masa, plno nevhodného obilí.

Top značky krmiv speciální řady pro kastráty ani nemají. To je jen reklamní tah, že máte speciální krmivo. Ve skutečnosti jde o granule, které mají méně tuku, většinou i méně masa, zato více nevhodných sacharidů. Prý jsou proti obezitě, ale myslím si svoje. Navíc ne každý kastrát sklony k obezitě má.

2.6.2016 14:23
Kočičí svět

XXX.XXX.32.8

joanne.s napsal(a):
Jasné. RC jsou sice drahé, ale podle složení podprůměrné granule, v dnešní době. Škodlivá chemická konzervace, minimum masa, plno nevhodného obilí.

Top značky krmiv speciální řady pro kastráty ani nemají. To je jen reklamní tah, že máte speciální krmivo. Ve skutečnosti jde o granule, které mají méně tuku, většinou i méně masa, zato více nevhodných sacharidů. Prý jsou proti obezitě, ale myslím si svoje. Navíc ne každý kastrát sklony k obezitě má.

Joanne, úplně přesně tohle mi řekl veterinář, takže váš názor je správný!. krmiva light jsou jen byznys. pro obézní kočky se mají dávat normální granule, pokud možno bezobilné, a dávat pouze poloviční porci, dokud kočka neshodí.

nejlepší granule podle mě jsou nutram grain free, porta 21, orijen a teď i brit care. Už bych nešla do žádného krmiva, kde je pšenice a kukuřice.

2.6.2016 14:27
Kočičí svět

XXX.XXX.32.8

A také jsem zapomněla Taste of the Wild, Purizon, Apllaws a Feringa - to vše bezobilné.

Messhidan

2.6.2016 16:48
Messhidan

XXX.XXX.83.78

joanne.s napsal(a):

Díky moc za informaci, dojedem nový pytel Caninu a hned měním...

a kapsičky taky vyměním :... díky moc.

2.6.2016 17:23
lavacca

XXX.XXX.164.49

joanne.s napsal(a):

Přesně tak! RC ku Orijenu je jak nebe a dudy. :)

A speciální granule pro kastráty? Jen marketingový tah. Krmím kastrované kočky dál masem i granulemi adult / all age a žádná netloustne, apod. Stačí, když bude mít víc pohybu, atd. Navíc sphynx mají co vím rychlejší spalování, takže těch lepších by měl sníst i méně, protože ho více zasytí.

Messhidan

9.6.2016 08:30
Messhidan

XXX.XXX.205.37

Zdravíčko,

chtěl bych se zeptat jestli máte někdo zkušenost s tím, že máte sphynxe nějakou dobu a pořídíte k němu kotě?

Máme 5letého sphynxe a přemýšlíme o tom, že koupíme kotě.

máte zkušenosti jestli si sednou a nebo jestli to bude pro něj moc stress, že je v rodině někdo další?

díky moc.

Messhidan

9.6.2016 14:31
Messhidan

XXX.XXX.205.37

Jestli má někdo takovou zkušenost teda.

9.6.2016 17:43
lavacca

XXX.XXX.164.49

Messhidan napsal(a):
Zdravíčko,

chtěl bych se zeptat jestli máte někdo zkušenost s tím, že máte sphynxe nějakou dobu a pořídíte k němu kotě?

Máme 5letého sphynxe a přemýšlíme o tom, že koupíme kotě.

máte zkušenosti jestli si sednou a nebo jestli to bude pro něj moc stress, že je v rodině někdo další?

díky moc.

Projděte si tu diskuze, na které vám dala rapotacka11 odkaz, už se to řešilo xxx krát.

Můžou si na sebe zvykat týden, měsíc, rok, někdy si ani nikdy nezvyknou a budou se jen trpět. Je to vždy nejisté.

10.6.2016 17:00
fikovnice

XXX.XXX.30.49

lavacca napsal(a):
Projděte si tu diskuze, na které vám dala rapotacka11 odkaz, už se to řešilo xxx krát.

Můžou si na sebe zvykat týden, měsíc, rok, někdy si ani nikdy nezvyknou a budou se jen trpět. Je to vždy nejisté.

Přesně tak!
Zde jsme na jiném tématu. Stačí si najít "moje" téma, kdy dodnes kocouři určitě nejsou tzv. kamarádi na život a na smrt. Docílila jsem trpělivostí snášenlivosti, ale láska to tedy mezi nimi není...

15.6.2016 09:20
Kočičí svět

XXX.XXX.32.208

Prosím, dáváte někdo granule Eminent? Budu muset z finančních důvodů přejít na tyto, máte někdo fotku těchto granulí?

15.6.2016 09:23
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Nebyl by lepší Brit premium, Kočičí svět?

15.6.2016 09:45
Kočičí svět

XXX.XXX.32.208

joanne.s napsal(a):
Nebyl by lepší Brit premium, Kočičí svět?

Už jsem se na něj dívala, ale má vyšší procento tuků a méně vlákniny než ten eminent. kočka je totiž trochu při těle. ale štve mě, že oba druhy obsahují pšenici i kukuřici. ale nedá se nic dělat, někde bohužel ušetřit momentálně musím.

15.6.2016 10:02
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Dívala jsem se na Eminent, a Brit premium má opravdu složení lepší. V té ceně snad ani dobré granule nejsou.

Vlákninu můžete dodávat zvlášť. K čemu přesně jí vaše kočka potřebuje víc? Pokud má k dispozici kočičí trávu/šáchor, bude to v pohodě.

Vyšší procento tuků nevadí, koukněte na top granule - ZiwiPeak, Applaws, Orijen, Acana, Artemis, bezobilný Annamaet, žádné nejsou méně tučné. Pokud má kočka nadváhu, dávkujte a hlavně jí umožněte denně pohyb (u bytové kočky to znamená vylítat kočku s mávátky, peříčky..).

15.6.2016 10:07
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Ještě by možná šly Ontario. Také je vyrábí Vafo, ale mají trochu jinou recepturu, prý podle Kanaďanů. Co si pamatuji, byla tam přírodní konzervace.

Níž než Ontario a Brit premium bych nešla. Připadá mi, že to ani není výhodné, prostě poměr cena/kvalita.

15.6.2016 10:13
Kočičí svět

XXX.XXX.32.208

joanne.s napsal(a):
Dívala jsem se na Eminent, a Brit premium má opravdu složení lepší. V té ceně snad ani dobré granule nejsou.

Vlákninu můžete dodávat zvlášť. K čemu přesně jí vaše kočka potřebuje víc? Pokud má k dispozici kočičí trávu/šáchor, bude to v pohodě.

Vyšší procento tuků nevadí, koukněte na top granule - ZiwiPeak, Applaws, Orijen, Acana, Artemis, bezobilný Annamaet, žádné nejsou méně tučné. Pokud má kočka nadváhu, dávkujte a hlavně jí umožněte denně pohyb (u bytové kočky to znamená vylítat kočku s mávátky, peříčky..).

Já vím, ale vláknina má udělat pocit nasycenosti. trávu nemají, protože by ji celou zdeformovaly a navíc stará kočka nemá zuby, tak by ji to bylo líto, že to nemůže ukousnout tak dávám na bezoáry pastu. Ale opravdu musím momentálně ušetřit, chtěla jsem koupit Brit care 2 kg za 260 Kč ale finančně mi to vůbec nevychází, druhé granule máme porta 21.

15.6.2016 10:38
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Ono totiž jedna tráva/šáchor je na tři kočky málo. já mám pro jednu kočku tři květináče šáchorů, a zvažuju čtvrtý, fakt to není moc.

Ideální je, jeden nabízet, a jeden mít schovaný mimo dosah kočky, aby se po kočičím zásahu mohl vždy zotavit..

15.6.2016 11:39
fikovnice

XXX.XXX.30.49

S trávou mohu "Kočičímu světu" poradit natrhat venku pýr - takovou tu opravdu ostrou trávu. Mohu vám všem napsat, že jsems ní u kocourů sklidila milionkrát větší úspěch než se šáchorem z obchodu, který stejně bývá předražený. Mně teď v okolí bohužel tuto trávu posekli, zkusím pohledat na Googlu obrázky této trávy, ale snad víte, co mám na mysli. Mám ji jako plevel i na chalupě a pokud tam kocouři byli, tak ji tam také stále ohryzávali. Jinak ale "Kočičímu světu" nějakou trávu rouhodně doporučuji. Resp. jejím kočkám.

15.6.2016 11:41
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Kočičí svět napsal(a):
Já vím, ale vláknina má udělat pocit nasycenosti. trávu nemají, protože by ji celou zdeformovaly a navíc stará kočka nemá zuby, tak by ji to bylo líto, že to nemůže ukousnout tak dávám na bezoáry pastu. Ale opravdu musím momentálně ušetřit, chtěla jsem koupit Brit care 2 kg za 260 Kč ale finančně mi to vůbec nevychází, druhé granule máme porta 21.

Dodatek - staré kočce bych tuto ostrou trávu trhala na malinké lístečky - myslím, že i bezzubá by za to byla vděčná. Můj minulý venkovní kocour byl též úplně bezzubý a přesto dásněmi tuto trávu velmi často žvýkal a polykal.

15.6.2016 12:45
Kočičí svět

XXX.XXX.32.208

fikovnice napsal(a):
Dodatek - staré kočce bych tuto ostrou trávu trhala na malinké lístečky - myslím, že i bezzubá by za to byla vděčná. Můj minulý venkovní kocour byl též úplně bezzubý a přesto dásněmi tuto trávu velmi často žvýkal a polykal.

No já jsem to tak v minulých letech dělala, že jsem jim venku trhala trávu a nosila. jenže já mám doma takové trdlo, že místo aby to snědlo, tak si s tím hrálo a bylo to roztahané po bytě. tak jsem to přestala nosit. jednou jsem koupila šáchor a zbyly z něj jenom jakési pahýly. Ale naše kočky vůbec nezvrací, to právě, když jsme měli ten šáchor a bylo vyblito každou chvilku. Jen ta moje stará kočka zvrací šíleně velké bezoáry. Všude se píše, že bezoáry jsou koule. Mně vždy zvrací velké asi 7centimetrové tyčinky chlupů.ale je to vždy tak velké, že ten žaludek musí mít pěkně ucpaný

15.6.2016 14:24
lavacca

XXX.XXX.164.49

Kočičí svět napsal(a):

No, je fakt, že v malých baleních to vychází vždy hůře... já takhle mám 7 kilovku Brit Care za 630-660, - /dle receptury/, takže cca 90-95, -/kg. Což je oproti Vašemu 130, -/ při 2 kilovém balení sakra rozdíl už no...

15.6.2016 14:27
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Ale zas při třech kočkách je možné koupit větší balení, než je dvoukilovka..

Přidejte reakci

Přidat smajlík