Koťátko - správná péče?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.10.2006 15:19

Ahoj,
v neděli jsme si přivezli 6ti týdenní koťátko. Klasické venkovské koťátko, od kterého čekáme, že nás v dospělosti zbaví myšek. Jak se o něj správně postarat? Kdy na očkování? Kolik a čeho mu máme dávat? Zatím jsme mu dávali rohlíky s mlíčkem.
Děkuju

17.10.2006 17:35

nickdo napsal(a):
Ahoj,
v neděli jsme si přivezli 6ti týdenní koťátko. Klasické venkovské koťátko, od kterého čekáme, že nás v dospělosti zbaví myšek. Jak se o něj správně postarat? Kdy na očkování? Kolik a čeho mu máme dávat? Zatím jsme mu dávali rohlíky s mlíčkem.
Děkuju

Tak určitě vemte kotátko k veterináři a ten vám ho odčerví a případně i naočkuje.Také se s ním domluvte na kastraci.Jako jídlo jsou rohlíky s mlékem nevyhovující.Kotátku kupte granulky (,ale ne ty barevné ze supermarketu jako je whiskas nebo friskies),například dobré granule jsou acana z těch kvalitnějších jsou asi tak nejlevnější.Potom mu mužete dávat kapsičky nebo konzervy a vařit mu masíčko (kuřecí nebo hovězí) s různýma přílohama.

18.10.2006 10:02

nickdo napsal(a):
Ahoj,
Děkuju

Koťátko je moc hezké

Každopádně rohlíky s mlékem rozhodně nejsou vhodná strava. Kočka je masožravec, proto by hlavní složkou její potravy mělo být maso. Koťátku můžete dávat syrové maso - alespoň 48 hodin přemražené! hovězí, nejlépe hovězí zadní (hlavně nedávejte vepřové), vařené kuře, občas dušenou rybu... Dále jogurt, Pribiňáka, Tatra mléko - ale mléčné výrobky jako doplněk.
No a pak kupte kvalitní granule, zapomeňte na barvené granule typu Whiskas, Kitekat, Friskies....to je odpad. Zkuste: Acanu, Iams, Royal Canin, Hill's, Purinu Pro Plan, BioMill, Trainer, ANF, Nutro Choice... Každopádně Acana je cenově celkem přijatelná a poměrně slušná.
Koťátko je maličké a ještě mělo být u mámy....
Rozhodně ho vezměte k veterináři. Ten ho prohlédne, odčerví, odbleší a dohodne s Vámi další postup ohledně očkování apod.
Jinak nebojte, že by dobře krmená kočka neměla zájem o myši :) Naopak, bude mít více elánu i na lov myší.

18.10.2006 16:47

nickdo napsal(a):
Ahoj,
Děkuju

Máte krásné ko´tátko

18.10.2006 16:49

eliskam napsal(a):
Máte krásné ko´tátko

je fakt moc krásný

18.10.2006 17:13

nickdo napsal(a):
Ahoj,
Děkuju

Diky za odpovedi Nevedela jsem, ze uz takovehle miminko muze maso. Mlicko uz jsme z jidelnicku vyradili, sice mi dalo praci presvedcit maminku, ze mlicko neni pro kotatka, ale nakonec to slo

Pridavam fotku prave selmy

23.10.2006 13:41

nickdo napsal(a):
Diky za odpovedi Nevedela jsem, ze uz takovehle miminko muze maso. Mlicko uz jsme z jidelnicku vyradili, sice mi dalo praci presvedcit maminku, ze mlicko neni pro kotatka, ale nakonec to slo

Pridavam fotku prave selmy

Koťátka můžou od mámy nejdříve po ukončeném 8. týdnu. Doporučuje se však mezi 9 až 12 týdnem. My jsme teď taky dali novým majitelům koťátka 8 týdenní, od 5týdnů jedli masové konzervy. Já osobně jsem jim dávala Whiskas junior, chutnalo jim to, netušila jsem, že to není kvalitní. Navíc jsem jim dávala i syrové maso přemrzlé, to jim chutnalo nejvíc. Někdy ve 3 týdnech se odčervují, za 14 dnů zase odčervit a v 7 týdnech se očkují (trojkombinace), po dalších 3 týdnech přeočkování. Jinak naše kočka jí doma poměrně dost a navíc chytá u sousedů myši (my už totiž žádné nemáme), chvíli si s myškou pohraje a pak ji celou sní. Doporučuju nechat kotě do jara doma v teple, zvykne si na dům a bude se Vám bez problémů vracet.

4.12.2006 19:29

nickdo napsal(a):
Ahoj,
Děkuju

Tak se nam z Bohouska stala Bozenka Rosteme a rosteme. Uz mame po prvnim ockovani a prosli jsme si zavsivenim Ted zacina pomalu lovit. Co myslite, mam koupit mysku ze zverimexu, aby ji zkusila ulovit?

Přidejte reakci

Přidat smajlík