aarve
napsal(a):
Ahoj. Pořídíila jsem si pejska. Bohužel sní na co přijde a tak potřebuju vyřešit kam dát micince její jídlo.Napadlo mě koupit odpočívadlo dostatečně velké, aby se tam vešli misky a kočka se mohla spokojeně najíst. Řešili jste stejný problém?
Řešila jsem totéž, když přišlo štěně. Dokud bylo štěně pažravé, dávala jsem kocourovi misky za kamna, kam pes neměl přístup. Když ale povyrostlo, stačilo důsledně hlídat a zakazovat, brzy pochopilo, že kočičí misky jsou TABU a dnes si jich ani nevšimne. Takže misky už jsou zase nastěhované na původním místě. To spíš kocour chodí užírat psovi granule, chutnají mu kdovíproč víc, než kočičí Pokud chcete odpočívadlo koupit tak jako tak, tak do toho, ale jestli jen kvůli jídlu, tak na přechodnou dobu se to nevyplatí.
aarve
napsal(a):
Ahoj. Pořídíila jsem si pejska. Bohužel sní na co přijde a tak potřebuju vyřešit kam dát micince její jídlo.Napadlo mě koupit odpočívadlo dostatečně velké, aby se tam vešli misky a kočka se mohla spokojeně najíst. Řešili jste stejný problém?
Z tohoto důvodu má naše starší kočka misky na skříňce asi 110 cm vysoké a nějaký čas tam byly v bezpečí i před kotětem, které její krmení upřednostňovalo před kotěcím. Takže záleží na velikosti pejska, ta skříňka stačí na jezevčíkovitého brakýře, ale kvůli pointrovi jsme misku s masem museli stavět ještě na spací kukaň.
aarve
napsal(a):
... my dáváme kočičí mističky nahoru... jedné kočce na parapet, druhé na odpočívadlo... oni totiž často jedí ty granulky v průběhu celého dne a to bych fakt neuhlídala... vodu jsme vyřešili tak, že mají fontánu na skříňce... nějak se jim nechtělo pít ze stejné misky po psisku...
aarve
napsal(a):
Ahoj,my jsme problém vyřešili miskou na mikrovlnce (na lednici) a je klid
aarve
napsal(a):
Naše kočky kvůli pejskům měly mističky také na menší skříňce, ale teď mají kočičáci vlastní pokojíček, kam mají psiska vstup zakázán, takže kočky mají klid jak na jídlo, tak na odpočinek..
aarve
napsal(a):
Mně se osvědčila taková zarážka do dveří (původem je to možná do oken), nevím, jak se to jmenuje, ale jde tam nastavit vzdálenost. Kočka se tam dostane, ale pes ne, záleží samozřejmě na jeho velikosti :o) Tímto způsobem jsme dávali kočce jídlo do koupelny, nebo teď do místnosti s vrátky, kam psi nesmí.
aarve
napsal(a):
U nás mají kočeny jídlo na pračce, kam se dostanou ze škrabadla (případně přímo ze země) - jinak se klidně veřejně přiznám, že na pračku navazuje linka a mají granulky i tam, mně nevadí, že chodí na linku a když vařím a nechci je tam, poslechnou a způsobně sedí na odpočívadle a sledují, co tam dělám.