Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.8.2007 22:16

dobrý den, snažíme se odčervit naší kočku, ale ona nechce sežrat prášek, ani když jí ho dáme do masa, vždy sní jenom maso, prášek vyplivne, v případě, že prášek rozdrobíme, nechce vůbec nic..nenapadá Vás nějaký způsob, jak jí prášek dát?
Moc Vám děkuji

23.8.2007 22:53

cessyy napsal(a):
dobrý den, snažíme se odčervit naší kočku, ale ona nechce sežrat prášek, ani když jí ho dáme do masa, vždy sní jenom maso, prášek vyplivne, v případě, že prášek rozdrobíme, nechce vůbec nic..nenapadá Vás nějaký způsob, jak jí prášek dát?
Moc Vám děkuji

Záleží na tom, jak jste šikovní. Pokud máte injekční stříkačku , tak prášek rozdrťte a rozpusťte ve vodě, natáhněte do stříkačky. Kočku si buď položte na záda do klína (v této pozici se ale může dost výrazně bránit), nebo ji jako přisedněte k zemi tak, že její tělo budete mít mezi nohama a koukat bude jen hlava a pření tlapky, na které si dejte pozor. Hlavičku ji zvedněte, aby tekutina netekla ven, ale číča ji musela spolknout, stříkačku (bez jehly!) ji dejte do koutku tlamičky a vstříkněte. Počítejte s tím, že bude slintat a něco opravdu vyslintá. Osobně mám raději metodu, když si kočku pevně přidržíte, otevřete tlamičku a co nejdál do krku vsunete prášek. Okamžitě ji papulu zavřete, držte ji a jemně promněte pod krkem směrem dolů, aby ji to donutilo polknout. Je to rychlejší, šetrnější, méně uslintaná metoda a s pořádným mlsem po tabletce se rychle zapomene

23.8.2007 23:08

odberryho napsal(a):
Záleží na tom, jak jste šikovní. Pokud máte injekční stříkačku , tak prášek rozdrťte a rozpusťte ve vodě, natáhněte do stříkačky. Kočku si buď položte na záda do klína (v této pozici se ale může dost výrazně bránit), nebo ji jako přisedněte k zemi tak, že její tělo budete mít mezi nohama a koukat bude jen hlava a pření tlapky, na které si dejte pozor. Hlavičku ji zvedněte, aby tekutina netekla ven, ale číča ji musela spolknout, stříkačku (bez jehly!) ji dejte do koutku tlamičky a vstříkněte. Počítejte s tím, že bude slintat a něco opravdu vyslintá. Osobně mám raději metodu, když si kočku pevně přidržíte, otevřete tlamičku a co nejdál do krku vsunete prášek. Okamžitě ji papulu zavřete, držte ji a jemně promněte pod krkem směrem dolů, aby ji to donutilo polknout. Je to rychlejší, šetrnější, méně uslintaná metoda a s pořádným mlsem po tabletce se rychle zapomene

Děkuji Vám moc, já to zkusím s tou stříkačkou, tu metodu dát jí to do krku jsem zkoušela, ona se bránila, jak jen mohla, je taková hodně citlivá, přitom jí máme od kotěte a nikdy neměla špatný zážitek.Tak já to tedy zkusím děkuji Vám moc

23.8.2007 23:59

cessyy napsal(a):
Děkuji Vám moc, já to zkusím s tou stříkačkou, tu metodu dát jí to do krku jsem zkoušela, ona se bránila, jak jen mohla, je taková hodně citlivá, přitom jí máme od kotěte a nikdy neměla špatný zážitek.Tak já to tedy zkusím děkuji Vám moc

měla jsem obdobný problém a náš vet mě poradil,rozdrtit tabletku na prášek,smíchat na lžičce s troškou medu a číče ho máznout na přední packu....nesnášejí když je mají špinavé a fungovalo to výborně pacinku so pořádně oblízala

24.8.2007 10:18

cessyy napsal(a):
Moc Vám děkuji

Zásadně podávám tablety celé do krku, jak už to tady někdo popsal. Když se zvíře brání, potřebujete asistenta, který číču přidrží - vzít do klína, jednou rukou chytit přední, druhou zadní packy a pevně přidržet. Druhý musí jednat rychle a šikovně. Levou rukou chytit kočce hlavu dlaní přes čelo, palcem a prostředníčkem mírně přitlačit horní pysky k zubům, kočka tak sama povolí tlamku. Druhou rukou prostředníčkem mírně zatáhnout za spodní čelist a tlamku otevřít, hodit nebo spíš vložit prášek co nejdál do krku, případně ještě prstem trošku zatlačit do krku, zavřít tlamku, chvíli přidržet a pohladit po krku. Kočka zvyklá na mazlení tenhle zákrok bere naprosto v pohodě. Kočku, která na mazlení příliš zvyklá není nebo ji třeba máte krátce a brání se moc, můžete místo pouhého přidržení rukama zabalit do deky a nechat vyčnívat jen hlavu, do které ten prášek cpete, tam ovšem raději nepřipadá v úvahu strkat prsty do tlamky. Ta deka je tam na to, aby vás kočka nepoškrábala, dříve se doporučoval třeba povlak z polštáře, ale ten proti drápům moc nefunguje, deka je lepší. Hlavně musí tlapky zůstat v dece, takže dobře přichytnout kolem krku. Doufám, že jsem to popsala srozumitelně.

24.8.2007 11:42

cessyy napsal(a):
Moc Vám děkuji

I celý prášek se dá do kočky vpravit. Ale chce to využít momentu překvapení a být rychlý. Já třeba aplikuju prášek sama. Chce to připravit si deku a prášek a pak čapnout kočku, položit na záda, přikrýt dekou, deku přidržet kolenama - nepodrápe Vás. Pak vzít za hlavu, dvěma prstama zatlačit na panty a otevřít pusinu. Potom strčit prášek hluboko - opravdu velmi hluboko do krku. Pak pusinu zavřit a počkat až to spolkne. Po spolknutí obvykle začne kočka pěkně nadávat. Vypadá to možná strašně krutě ale je to rychlé a za pár vteřin je po všem. A máte zase na chvíli klid. Důležitá rada. Když se Vám to nepovede napoprvé tak je pak lepší chvilku počkat a třeba si kočkou chvilku pohrát a zkusit to za chvíli nebo až za půl dne, ideálně druhý den. Hlavně žádné přesvědčování a obelhávání, kočky sou dost chytré a člověka prokouknou natotata.

24.8.2007 11:44

misam napsal(a):
I celý prášek se dá do kočky vpravit. Ale chce to využít momentu překvapení a být rychlý. Já třeba aplikuju prášek sama. Chce to připravit si deku a prášek a pak čapnout kočku, položit na záda, přikrýt dekou, deku přidržet kolenama - nepodrápe Vás. Pak vzít za hlavu, dvěma prstama zatlačit na panty a otevřít pusinu. Potom strčit prášek hluboko - opravdu velmi hluboko do krku. Pak pusinu zavřit a počkat až to spolkne. Po spolknutí obvykle začne kočka pěkně nadávat. Vypadá to možná strašně krutě ale je to rychlé a za pár vteřin je po všem. A máte zase na chvíli klid. Důležitá rada. Když se Vám to nepovede napoprvé tak je pak lepší chvilku počkat a třeba si kočkou chvilku pohrát a zkusit to za chvíli nebo až za půl dne, ideálně druhý den. Hlavně žádné přesvědčování a obelhávání, kočky sou dost chytré a člověka prokouknou natotata.

ještě jedna věc: když u podávání přášku asistuje manžel tak je kočka strašně vyhoukaná a myslí si že jí chceme strašlivě ublížit. Takže už to raději dělám sama.

24.8.2007 22:23

cessyy napsal(a):
Moc Vám děkuji

Já mám nejlepší zkušenost jakýkoliv prášek zapatlat do másla, udělat kuličku (co nejmenší), dám ho na chvilku do mrazáku, aby to ztuhlo - a šup s tím do krku, než se začne kočka divit a zkusí použít drápky, už je to vklouzlé v krku.

24.8.2007 23:29

gino napsal(a):
Já mám nejlepší zkušenost jakýkoliv prášek zapatlat do másla, udělat kuličku (co nejmenší), dám ho na chvilku do mrazáku, aby to ztuhlo - a šup s tím do krku, než se začne kočka divit a zkusí použít drápky, už je to vklouzlé v krku.

Dobrý večer, moc Vám děkuji za všechny rady.Kočka tropila neuvěřitelné scény, zabalené v šunce a krásném masíčku nám to naštvaně vyplivla ven, nakonec jsem museli použít injekční stříkačku...Vše se jí dostalo do tlamy, byla uražená jen deset minut, pak zase vesele pět minut pobíhala po bytě a pak samým vyčerpáním usnula :) tak děkuju moc za Vaše rady, sem moc ráda, že se nám to konečně podařilo a přeju všem hezký večer

Přidejte reakci

Přidat smajlík