Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.10.2007 13:38

Prosím pomozte!
Můj 6 měsíců starý kocourek má neustále průjem. Někdy řidší, někdy hustší, ale stále průjem. Jinak je zdravý, vesele přibírá, je hravý. Trvá to od doby, co ho máme doma. Stále čekám, že se to upraví, ale začínám být zoufalá. Dočetla jsem se, že můžu dát kocourkovi smectu. Poraďte, prosím, jak a v jakém množství. Dieta nezabírá.
Děkuji

13.10.2007 12:40

shaenid napsal(a):
Prosím pomozte!
Můj 6 měsíců starý kocourek má neustále průjem. Někdy řidší, někdy hustší, ale stále průjem. Jinak je zdravý, vesele přibírá, je hravý. Trvá to od doby, co ho máme doma. Stále čekám, že se to upraví, ale začínám být zoufalá. Dočetla jsem se, že můžu dát kocourkovi smectu. Poraďte, prosím, jak a v jakém množství. Dieta nezabírá.
Děkuji

Pokud trvá průjem o kocourka dlouhodobě a dieta nezabírá, tak se domluvte z veterinářem, odeberte do zkumavky jeho trus a nechte udělat rozbor. Na průjem zabírají dobře kuřecí krky. Uvařte je a celé je rozemelte na mlýnku na maso. Trochu smecty můžete rozpustit ve vodě a stříkačkou mu ji stříknout do krku. Ale myslím, že pokud průjem trvá dlouho, tak tohle nezabere. Nechte mu udělat ten rozbor, nestojí to majlant a budete vědět hned, v čem je problém.

13.10.2007 12:42

shaenid napsal(a):
Prosím pomozte!
Děkuji

Ještě mě napadlo, jestli máte kocourka odčerveného? U veterináře dostanete odčervovací pastu nebo tablety. To by také mohl být problém.

7.12.2007 23:18

shaenid napsal(a):
Prosím pomozte!
Děkuji

Myslím, že to co tu popisujete by mohly být girardie..Setkala jsem se s tím u štěňat, taky byli normálně čilý ale hůř žrali, málo rostli a měli kašovitý průjem..Zabral Stomorgyl a to snad okamžitě..Prý na to trpí i kočky, takže bych se hned obrátila na doktora, a vzala s sebou hovínka za celý den...Pokud to girardie je, pozná se to pod mikroskopem. Je to jednobuněčný parazit, (jako kokcidie),co pokryje stěnu střeva a zvířeti nedovolí strávit potravu, takže to co sní, odejde z něj ven..Normální tablety na odčervení jsou neúčinné, podávají se antibiotika.
Přeji Vám, ať se kocourek co nejdřív uzdraví .

Přidejte reakci

Přidat smajlík