Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.2.2006 19:54

toto je naše nelezenka, poraďte, prosím, je perská?...snad budou fotky dostatečné k posouzení

9.2.2006 13:02

onca napsal(a):
toto je naše nelezenka, poraďte, prosím, je perská?...snad budou fotky dostatečné k posouzení

na první fotce ještě byla "toulavá" , nedůvěřivá, ale tady už je rozhodnutá, že bude patřit do naší rodiny...

9.2.2006 13:04

onca napsal(a):
na první fotce ještě byla "toulavá" , nedůvěřivá, ale tady už je rozhodnutá, že bude patřit do naší rodiny...

snad se mi podaří ji vyfotit i lépe...ale blesk se odráží od jejího zlatého kožíšku

9.2.2006 13:20

onca napsal(a):
snad se mi podaří ji vyfotit i lépe...ale blesk se odráží od jejího zlatého kožíšku

Myslím že Vaše kočička je rozhodně perská.....mám doma také 2

9.2.2006 13:58

masa1 napsal(a):
Myslím že Vaše kočička je rozhodně perská.....mám doma také 2

děkuji za posouzení
a ještě další foto....jen ty očička ještě nemáme doléčená...

9.2.2006 14:06

onca napsal(a):
děkuji za posouzení

mám dobrou zkušenost s mastičkou ophthalmo-azulen,kterou máme od veta....

9.2.2006 14:46

masa1 napsal(a):
mám dobrou zkušenost s mastičkou ophthalmo-azulen,kterou máme od veta....

Děkuji za radu, my jsme zatím používali borovou vodu na očištění a opthalmo-septonex, naštěstí je trpělivá a neštípalo ji to. Ale vyzkouším i opthalmo-azulen

10.2.2006 15:26

onca napsal(a):
děkuji za posouzení

tak snad se mi foto bez blesku povedlo...kresbu má hlavně na hlavičce, na těle má světlejší podrosty a konečky chlupů jsou o něco tmavší

15.2.2006 19:54

onca napsal(a):
tak snad se mi foto bez blesku povedlo...kresbu má hlavně na hlavičce, na těle má světlejší podrosty a konečky chlupů jsou o něco tmavší

takhle jí to sluší nejvíc... opravdu se mezi vámi, nenajde ženich, pro naši princeznu?

9.3.2006 09:39

onca napsal(a):
takhle jí to sluší nejvíc... opravdu se mezi vámi, nenajde ženich, pro naši princeznu?

no já nevim, peršáka nemám a myslím si že ani jen tak neseženete, snad až kočka bude mít zdravé oči a bude otestovaná. My měli koťata jednou, a měla jsem opravdu těžkou hlavu s tím, abych je dala k dobrým lidem, naštěstí se mi to povedlo. Což asi neplatilo o lidech, kteří si původně vzali tu zlatou peršanku co se přitouolala k vám. Pointu nemusím snad dál rozšiřovat.

9.3.2006 10:50

laskominka napsal(a):
no já nevim, peršáka nemám a myslím si že ani jen tak neseženete, snad až kočka bude mít zdravé oči a bude otestovaná. My měli koťata jednou, a měla jsem opravdu těžkou hlavu s tím, abych je dala k dobrým lidem, naštěstí se mi to povedlo. Což asi neplatilo o lidech, kteří si původně vzali tu zlatou peršanku co se přitouolala k vám. Pointu nemusím snad dál rozšiřovat.

Taky jsme přemýšleli, kdo by mohl vyhnat takovou krásnou kočku....najpravděpodobnější zatím je, že ve vesnici ( jsme se přistěhovali v létě) na jaře zemřela jedna babička, která měla několik koček. Takže je možné, že tahle unikla odchytu.
Je na ní vidět, že bývala doma. Je čistotná, přítulná a je na ní vidět, že je moc vděčná za to, že už nemusí venku "bojovat" o kus žvance.
A kocourka už jsme našli, takže už máme snad zaděláno na koťátka.
A přidám ještě foto

9.3.2006 11:22

onca napsal(a):
Taky jsme přemýšleli, kdo by mohl vyhnat takovou krásnou kočku....najpravděpodobnější zatím je, že ve vesnici ( jsme se přistěhovali v létě) na jaře zemřela jedna babička, která měla několik koček. Takže je možné, že tahle unikla odchytu.
Je na ní vidět, že bývala doma. Je čistotná, přítulná a je na ní vidět, že je moc vděčná za to, že už nemusí venku "bojovat" o kus žvance.
A kocourka už jsme našli, takže už máme snad zaděláno na koťátka.
A přidám ještě foto

tak přeji Vám i zlaté kóče hodně štěstí, a pak sem dejte fotky mimin.

30.4.2006 18:42

laskominka napsal(a):
tak přeji Vám i zlaté kóče hodně štěstí, a pak sem dejte fotky mimin.

dnes se nám narodila "čarodějnická" koťátka

30.4.2006 18:42

onca napsal(a):
dnes se nám narodila "čarodějnická" koťátka

a mamina se o ně vzorně stará...

30.4.2006 18:47

onca napsal(a):
a mamina se o ně vzorně stará...

máme z nich velikou radost
Tohle jedno je hodně čiperné, pár hodin po té, co přišlo na svět, už šmejdí po celé boudičce

2.5.2006 16:45

onca napsal(a):
máme z nich velikou radost
Tohle jedno je hodně čiperné, pár hodin po té, co přišlo na svět, už šmejdí po celé boudičce

Nechci nějak rýpat nebo urazit...Ale co by jste dělali kdyby se teď po vyléčení atd ozval předchozí majitel že ji chce zpět i s koťaty?Dali by jste ji nebo ne?Nám cikáni ukradli kočku a vrátit jí nechtěli.Říkali že jí vymění,ale my se nedaliKdyž jsme pohrozili s policií tak už to šlo lehce

2.5.2006 17:14

alisa napsal(a):
Nechci nějak rýpat nebo urazit...Ale co by jste dělali kdyby se teď po vyléčení atd ozval předchozí majitel že ji chce zpět i s koťaty?Dali by jste ji nebo ne?Nám cikáni ukradli kočku a vrátit jí nechtěli.Říkali že jí vymění,ale my se nedaliKdyž jsme pohrozili s policií tak už to šlo lehce

kdyby někdo přišel, že je Beruška jeho, se zlou by se potázal, asi bych mu vysvětlila, že jsou tu zákony na ochranu zvířat a nechat takovouhle princeznu , skoro rok, v mrazech (a že letos byly) vyhodit ven, se nedělá. Mohl by se akorát otočit na podpadku . Jo a ještě bych mu sebrala PP, pokud by je ještě měl

29.5.2006 10:59

onca napsal(a):
kdyby někdo přišel, že je Beruška jeho, se zlou by se potázal, asi bych mu vysvětlila, že jsou tu zákony na ochranu zvířat a nechat takovouhle princeznu , skoro rok, v mrazech (a že letos byly) vyhodit ven, se nedělá. Mohl by se akorát otočit na podpadku . Jo a ještě bych mu sebrala PP, pokud by je ještě měl

...24 dnů...

babeta135

29.5.2006 15:25
babeta135

onca napsal(a):
...24 dnů...

Koťátka i kočička jsou nádherní... taky jsme měli peršana, ale teď máme 2 britky ( kočka + kocour )a každým dnem nám také přidjou na svět koťátka (kocour už je vykstrovaný)...
Tak se mějte a ať Vám čičíny rostou. hodně štěstí Vám i jim...
Iveta (13 let)

29.5.2006 19:08

onca napsal(a):

přežila by perská kočka skoro rok venku, v těch mrazech? slyšela jsem, že jim navlhne kožich, dostanou zápal plic a většinou umřou

29.5.2006 19:30

tritteny napsal(a):
přežila by perská kočka skoro rok venku, v těch mrazech? slyšela jsem, že jim navlhne kožich, dostanou zápal plic a většinou umřou

Pochybuji že by přežila.Náš perský kocourek v zimě vyběhl ven,zastavil se na sněhu,koukal na čem že to vlastně stojí o točil se a pelášil hned zase zpátky domů do teplíčka

5.6.2006 00:25

masa1 napsal(a):
Pochybuji že by přežila.Náš perský kocourek v zimě vyběhl ven,zastavil se na sněhu,koukal na čem že to vlastně stojí o točil se a pelášil hned zase zpátky domů do teplíčka

Ta naše Berušenka přežila. Co vím, byla od loňského března/dubna, do ledna venku, jen občas dostala něco teplého. Většinou kradla psům granule, nebo jí žrádlo v misce zmrzlo.
Možná, že když si pomalu zvykala na zimní období, tak byla otužilejší, než kdyby vyběhla z teplého pelíšku...
Dneska je z ní "turbokočka" a moc pečlivá máma

5.6.2006 00:34

onca napsal(a):
Ta naše Berušenka přežila. Co vím, byla od loňského března/dubna, do ledna venku, jen občas dostala něco teplého. Většinou kradla psům granule, nebo jí žrádlo v misce zmrzlo.
Možná, že když si pomalu zvykala na zimní období, tak byla otužilejší, než kdyby vyběhla z teplého pelíšku...
Dneska je z ní "turbokočka" a moc pečlivá máma

a ještě fotka koťátek...je jich plný dům a už umí pít z misečky

5.6.2006 00:36

onca napsal(a):
a ještě fotka koťátek...je jich plný dům a už umí pít z misečky

a ještě jedno foto...

babeta135

5.6.2006 21:28
babeta135

onca napsal(a):
a ještě jedno foto...

Můžu se zeptat, za jak dlouho Vám koťátka otevřela oči? Nám se narodila ze soboty na neděli, tak by mě to zajímalo. Díky za odpovědi, Iveta - 13 let

6.6.2006 01:20

babeta135 napsal(a):
Můžu se zeptat, za jak dlouho Vám koťátka otevřela oči? Nám se narodila ze soboty na neděli, tak by mě to zajímalo. Díky za odpovědi, Iveta - 13 let

Ahoj Ivetko,
koťátka otevřela oči kolem 10 dne. Dnes je jim už 37 dnů a běhají tu zrovna o závod. Už papali i konzervu a taky moji kabelku chtěli spořádat . Zrovna mi "přerovnávají" CDčka a mamina je honi kolem dokola. Lezou kamkoliv, do skříní, do kabele s nákupem.....máme domácí kočky poprvé a je to pro nás objevování nového světa.
Je to nádherné, jak rostou a s nimi ožil i byt a vztahy lidí kolem.

babeta135

6.6.2006 12:29
babeta135

onca napsal(a):
Ahoj Ivetko,
koťátka otevřela oči kolem 10 dne. Dnes je jim už 37 dnů a běhají tu zrovna o závod. Už papali i konzervu a taky moji kabelku chtěli spořádat . Zrovna mi "přerovnávají" CDčka a mamina je honi kolem dokola. Lezou kamkoliv, do skříní, do kabele s nákupem.....máme domácí kočky poprvé a je to pro nás objevování nového světa.
Je to nádherné, jak rostou a s nimi ožil i byt a vztahy lidí kolem.

Děkuju za odpověď... už se nemůžu dočkat, až povyrostou a budou taky takhle řádit po bytě.
My už jsme měli 1 kocourka, taky perského, ale umřel nám 30.3.2005, protože měl potíže s močovýma cestama... několikrát ho vycévkovali, než aby mu dali vývod... a když jsme si ho z nemocnice přivezli domů, tak následující den jsem přišla ze školy a ....................... nesla jsem to a nesu to strašně těžce... teď si ale povídáme o narození, tak pryč s tím hrozným!!!
31.3.2005 mi taťka přivezl kocourka BRI a 4.7.2005 jsem nám od jenoho známého koupila BRI kočičku... no a teď je kocourek už vykastrovaný a v bedýnce nám leží krásná koťátka... jedno z nich si necháme ...

Přidejte reakci

Přidat smajlík