Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.9.2008 11:20
larissa

XXX.XXX.173.173

Dobrý den,
mám doma 3 koťata ve věku 3 - 5 měsíců ( máme to odstupňované ) a chtěla jsem se zeptat, jak a čím drmit. Granule jicm chutnají Royal Canin a na konzervy jsou hrozně zmlsané, vyzkoušela jsem všechno možné a nejvíce jim chutná značka Felix. Vzhledem k tomu, že jsem začátečník, netuším, jak je na tom Felix v porovnání cena vs kvalita a také jsem chtěla požádat, zda mi můžete poradit, čím koťata krmit. Celý den mají k dispozici granule a ráno a večer konzervu. Na noc jim většinou udělám mléko pro koťata. Zjistila jsem, že ty kapsičky pro koťata ale docela dost lezou do peněz, dvě jim dávám ráno a dvě večer, což je při ceně cca 25 Kč za jednu 100 Kč denně, což mi příjde docela dost...
Můžete mi poradit, čím krmíte vy, dáváte konzervy i granule nebo raději vaříte ? Jde mi o to, aby koťata jedla dobře, ale aby mě to finančně nepoložilo :-). Moc děkuju za rady.

22.9.2008 11:28
orinka

XXX.XXX.80.36

larissa napsal(a):
Dobrý den,
mám doma 3 koťata ve věku 3 - 5 měsíců ( máme to odstupňované ) a chtěla jsem se zeptat, jak a čím drmit. Granule jicm chutnají Royal Canin a na konzervy jsou hrozně zmlsané, vyzkoušela jsem všechno možné a nejvíce jim chutná značka Felix. Vzhledem k tomu, že jsem začátečník, netuším, jak je na tom Felix v porovnání cena vs kvalita a také jsem chtěla požádat, zda mi můžete poradit, čím koťata krmit. Celý den mají k dispozici granule a ráno a večer konzervu. Na noc jim většinou udělám mléko pro koťata. Zjistila jsem, že ty kapsičky pro koťata ale docela dost lezou do peněz, dvě jim dávám ráno a dvě večer, což je při ceně cca 25 Kč za jednu 100 Kč denně, což mi příjde docela dost...
Můžete mi poradit, čím krmíte vy, dáváte konzervy i granule nebo raději vaříte ? Jde mi o to, aby koťata jedla dobře, ale aby mě to finančně nepoložilo :-). Moc děkuju za rady.

lepší je kupované maso. Když koupíte v akci kuřecí a uvaříte jim to, můžete to promíchat s vařenou rýží nebo ovesnými vločkami. Ne denně, ale občas je můžete nakrmit i vařenou rybou-filé. Pokud byste chtěla krmit syrovým masem a dostala výhodně třeba hovězí, tak je potřeba ho nakrájet nadrobno a napřed 48 hodin přemrazit v mrazáku, pak podávat v pokojové teplotě. Osobně si myslím, že se pro víc zvířat vyplatí vařit maso, než kupovat konzervy, i když kvalitní a drahé. Cenově výhodná je i Acana, přitom patří mezi kvalitní granule, mají i kotěcí.

22.9.2008 14:15
odberryho

XXX.XXX.206.139

larissa napsal(a):
Dobrý den,

také jsem se nechala dost dlouho ruinovat, než jsem tomu udělala přítrž. Jak píše Orinka, tak nejlepší je "domácí" strava. Jakékoliv maso s rýží (ze začátku mi rýži dokonale očistili od masa a nechali ji být), pro mrňata bude větší zážitek samotné maso, přemražené syrové, nakrájené na malé kousíčky. Postupně můžete kousky zvětšovat, aby se hezky zabavili žvýkáním, hodně to prospívá dásním a zoubkům. Dejte si pozor na jedinou věc...nikdy jim nedávejte vepřové, mamka s ním krmí celá léta v pohodě, ale proč riskovat život kočiček.

22.9.2008 17:37
larissa

XXX.XXX.47.90

odberryho napsal(a):
také jsem se nechala dost dlouho ruinovat, než jsem tomu udělala přítrž. Jak píše Orinka, tak nejlepší je "domácí" strava. Jakékoliv maso s rýží (ze začátku mi rýži dokonale očistili od masa a nechali ji být), pro mrňata bude větší zážitek samotné maso, přemražené syrové, nakrájené na malé kousíčky. Postupně můžete kousky zvětšovat, aby se hezky zabavili žvýkáním, hodně to prospívá dásním a zoubkům. Dejte si pozor na jedinou věc...nikdy jim nedávejte vepřové, mamka s ním krmí celá léta v pohodě, ale proč riskovat život kočiček.

Moc děkuju za rady, asi něco takového budu vymyslet, sice nemám moc času, ale o víkendu bych mohla navařit trošku dopředu.
Můžu se zeptat, proč se nesmí vepřové ????

22.9.2008 18:42
odberryho

XXX.XXX.206.139

larissa napsal(a):
Moc děkuju za rady, asi něco takového budu vymyslet, sice nemám moc času, ale o víkendu bych mohla navařit trošku dopředu.
Můžu se zeptat, proč se nesmí vepřové ????

Vepřové maso aneb co nebezpečného se v něm skrývá
Syrové vepřové maso může způsobit tzv. pseudovzteklinu (Aujeszkyho chorobu), která je velmi podobná vzteklině, kterou můžeme pozorovat u psů. Je to akutní, horečnaté infekční onemocnění, které vyvolává poruchy nervového systému a je způsobováno virem herpes, jehož přenašečem je prase. Kočka (i pes) se infikuje především pozřením syrového vepřového masa a virus se z ústní dutiny dostává do mozku.
První symptomy se mohou objevit za 2 až 9 dní. Zprvu jsou dost necharakteristické, jako je únava a nechutenství, později můžeme pozorovat olizování a kousání srsti v důsledku svědění, záškuby svalstva hlavy a obličeje. Dále se může objevit ochrnutí jícnu, což způsobuje potíže s polykáním a ochrnutí čelisti.
Někdy však tyto symptomy, i tolik „typické“ svědění, nemusí být zřetelné, takže není vždy možné u živého zvířete stanovit přesnou diagnózu.
Léčba není možná, zvíře většinou umírá první nebo druhý den po výskytu symptomů. Jako prevenci této choroby bychom měli bezpodmínečně vyloučit krmení syrovým vepřovým masem.

Viry, které jsou přenášeny syrovým masem (svalovina i vnitřnosti všech jatečních zvířat) se dají likvidovat přemražením. Maso musí být uloženo v mrazničce minimálně po dobu 3 dnů! Toto se však netýká masa vepřového a divočiny! Ty se musí dostatečně převařit, tzn. vařit minimálně hodinu (přibližně stejná doba po jakou připravujeme maso sami pro sebe, aby bylo poživatelné), musí být měkké a křehké, nesmí být tuhé, v takovém případě je nedovařené.

zkopírováno ze stránek modrykocour, doufám že prominou

12.11.2008 12:10

larissa napsal(a):
Dobrý den,

no se vším výše uvedeným bych úplně nesouhlasila, ona BARF(přírodní syrová strava)dieta je sice dobrá, pokud ji čiči mají rády, ale nedodá tělíčku úplně vše.
Buď byste musela přimíchávat do nachystaného papu další vitaminíny a minerály, obzvlášť pokud by se jednalo o vařenou stravu (vařením se leccos)zničí nebo
doplnit kvalitními granulemi.

13.11.2008 08:22
matahari

XXX.XXX.230.131

larissa napsal(a):
Dobrý den,

Já jsem taky začátečník Vymyslela jsem to takhle- celý den k dispozici kotěcí granule, já dávám Acanu. Popravdě granule typu Royal Canin, Iams, Purina,... se mi nezdají dost kvalitní na to, co si za ně účtují. Večer dávám syrové přemražené maso, koupím v supermarketu hovězí a kuřecí, vnitřnosti, prostě co je zrovna levné. Kuřecí srdce, žaludky, krky, hovězí játra, srdce a tak jsou levné vždycky. Ráno trochu jogurtu, sýra nebo tak něco kočičce na chuť. Občas koupím kapsičku na cesty, ale je to pěknej hnus, ty kostičky, co se tváří jako maso, jsou samá sója a sůl. Konzervy nekupuju vůbec, protože buď je to kvalita ani ne pro prase, nebo stojí tolik, že mi maso vyjde mnohem líp. MH

14.11.2008 07:39
efka

XXX.XXX.131.253

matahari napsal(a):
Já jsem taky začátečník Vymyslela jsem to takhle- celý den k dispozici kotěcí granule, já dávám Acanu. Popravdě granule typu Royal Canin, Iams, Purina,... se mi nezdají dost kvalitní na to, co si za ně účtují. Večer dávám syrové přemražené maso, koupím v supermarketu hovězí a kuřecí, vnitřnosti, prostě co je zrovna levné. Kuřecí srdce, žaludky, krky, hovězí játra, srdce a tak jsou levné vždycky. Ráno trochu jogurtu, sýra nebo tak něco kočičce na chuť. Občas koupím kapsičku na cesty, ale je to pěknej hnus, ty kostičky, co se tváří jako maso, jsou samá sója a sůl. Konzervy nekupuju vůbec, protože buď je to kvalita ani ne pro prase, nebo stojí tolik, že mi maso vyjde mnohem líp. MH

No takhle bych krmila taky kdyby mi to ta blbka žrala... Psisku kupuju maso a krmím syrovým + granule. Bylo by fajn kdyby to masíko žrala i kočka ale to né ona ta trubka žere akorát právě ty sojový sajrajty. Suchý granule nemůže (má jen pár zubů), namočený nechce, maso nechce ani syrový ani vařený... a konzervy který by se mi líbily (tzn. kde je maso a ne soja a obilí) odmítá. Jeden čas byla ochotná jíst psí konzervy Animonda jenže když jsem jí je koupila tak jako do zásoby tak se rozhodla že už jí to přestalo chutnat Závidim všem co máte normální kočky...

14.11.2008 11:58
matahari

XXX.XXX.230.131

efka napsal(a):
No takhle bych krmila taky kdyby mi to ta blbka žrala... Psisku kupuju maso a krmím syrovým + granule. Bylo by fajn kdyby to masíko žrala i kočka ale to né ona ta trubka žere akorát právě ty sojový sajrajty. Suchý granule nemůže (má jen pár zubů), namočený nechce, maso nechce ani syrový ani vařený... a konzervy který by se mi líbily (tzn. kde je maso a ne soja a obilí) odmítá. Jeden čas byla ochotná jíst psí konzervy Animonda jenže když jsem jí je koupila tak jako do zásoby tak se rozhodla že už jí to přestalo chutnat Závidim všem co máte normální kočky...

Nezkoušela jste mleté maso? Třeba chce ty sojový sajrajty proto, že jsou celkem měkké a dobře se jí koušou.

14.11.2008 14:09
efka

XXX.XXX.131.253

matahari napsal(a):
Nezkoušela jste mleté maso? Třeba chce ty sojový sajrajty proto, že jsou celkem měkké a dobře se jí koušou.

Právě že jsem jí to maso dávala i mleté...

16.11.2008 08:35
larissa

XXX.XXX.110.154

efka napsal(a):
Právě že jsem jí to maso dávala i mleté...

Jsme na tom podobně, teď mám tři koťata do cca 1 roku všechny, 2 mi žerou granulky Royal C., jeden kocourek ne, konzervy s úspěchem žerou všechny - ale záleží na značce, každá má jiné chutě, maso- vařené kuřecí, rybu - tak to žere jen ten kocourek, co nežere granulky, je to nalezenec, nebyl na ně zvyklý, takže je to opravdu těžké to nějak vychytat ke spokojenosti všech členů domácnosti. :-)

jiric

22.11.2008 18:56
jiric

XXX.XXX.57.4

larissa napsal(a):
Jsme na tom podobně, teď mám tři koťata do cca 1 roku všechny, 2 mi žerou granulky Royal C., jeden kocourek ne, konzervy s úspěchem žerou všechny - ale záleží na značce, každá má jiné chutě, maso- vařené kuřecí, rybu - tak to žere jen ten kocourek, co nežere granulky, je to nalezenec, nebyl na ně zvyklý, takže je to opravdu těžké to nějak vychytat ke spokojenosti všech členů domácnosti. :-)

Naše kočky mají jogurty taky rády a chutnají jim i dětské přesnídávky s masem. Ty dostávají ale jen občas. Jinak je krmím granulemi Ontario, mají je pořád k dispozici. 2 x denně jim na ně přidám kapsičku Miamor - jen trochu, večer, je navíc zaliji horkou vodou a přidám kuřecí maso - různé, z krků, srdíčka, občas játra. Dělám ho v mikrovlnce, deset minut na sedmičku, játra se musí pomaleji, vybuchují. Maso je rychle hotové a i pěkně pustí šťávu. Kočky dobře prospívají a jak vidí , že jim nesu misku, jsou jak u vytržení.

6.7.2018 10:40
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Obnovím diskusi. Mám týden doma nové britské koťátko. Předešlé britky žraly granule Royal Canin pro briťáky a kocour si prakticky dodnes nevezme nic jiného, maso a pod. odmítá, kočička léta žrala konzevy Miamor, pak rázem přestala a po zkoušení všech na trhu si vybrala kapsičky Felix a Gourmet, občas trochu masa. Tato kočinka dostala od chovatelů granulky, na které je prý zvyklá, ale ani se jich nedotkla. Měla jsem náhodou dárek od sousedů - konzervu pro kočky od Falca(hovězí) a tu zbaštila s chutí. Dva dny se nedotkla vody, tak jsem jí nalila smetanu(jako lízala předešlá) a tu od té doby, pije". Vodu vůbec. Zkusila jsem jí dat syrové maso(koninu) co jsem vařila psu a papala ho s chutí, takže od té doby baští to masko, co má na pořadu dne pes, jen ona syrové. Zprvu jsem chtěla kupovat nějaké kvalitní kapsičky, ale předešlá kočena mi je vůbec nechtěla, takže jsem to zamítnula a nechám ji na mase, když ho jí ráda. Ještě tipy na něco, co by bylo třeba přidat? Jak je to například s poměry fosforu a vápníku, co se musí hlídat u psů? Dva dny měla i pomlácené kuřecí krky, většinu má ale maso bez kostí. Jí v pohodě kousky, ne mleté.

9.7.2018 22:35
dark

XXX.XXX.248.68

Muzete davat vse co se dava psum. Mletiny, jatra, tvaroh, zloutek, bily jogurt, smetanu, chrupavky, krky, spicky kridel, sardinky... Obcas zakapnout lososovym olejem, prisypat spetku pivovarskych kvasnic. Ja davam kocce vse vyse popsane, ale ji i granule, takze nejak vubec neřeším vitaminy, ma pestrou stravu.

10.7.2018 10:40
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

dark napsal(a):
Muzete davat vse co se dava psum. Mletiny, jatra, tvaroh, zloutek, bily jogurt, smetanu, chrupavky, krky, spicky kridel, sardinky... Obcas zakapnout lososovym olejem, prisypat spetku pivovarskych kvasnic. Ja davam kocce vse vyse popsane, ale ji i granule, takze nejak vubec neřeším vitaminy, ma pestrou stravu.

Konečně někdo, díky moc. Jogurt(domácí) zatím nechce. Dneska má lososa(snad se nepos... Zítra zkusím žloutek - na ten jsem zapomněla, předešlá číča ho nechtěla.

11.7.2018 11:18
verush

XXX.XXX.236.111

Zdravím, já mám kotátka ted 2 měsíce., Od mala dávám konzervy pro dospělé kočky, pro kotatka mi nežraly. a granule to samé. Dávám konzervy 2x denně ráno a večer. a jelikož baští pro dospělé kočky nezbaští jich tolik. Spousta zverimexů mají akce na konzervy kterým se blíží záruka, různě to mixuji aby si nezvykli jen na jeden druh... konzerva cena 35, - a v expiraci třeba ještě měsíc dobré je za 12, - to uz se dá smajlík

23.8.2018 22:38
Iveta11

XXX.XXX.199.72

Dobrý večer, také mám poprvé v životě v bytě koťátka. Jsou to bráška se sestřičkou a jsou jim cca 3měsíce. Kačenka mi nechce syrové maso, raději si dá granulky. Sýr, mléko a vařenou stravu také jen tak ochutná. Váží 1,6 kg. Kubíček je naopak všežravec a mám co dělat, aby nezbaštil všechno co potká. Už má dvě kila a bojím se, aby nebyl tlušťoušek ještě před kastrací. A po ní si to vůbec nedokážu představit! Prosím, poraďte, jak ho mám udržet, aby tolik nebaštil. Zavírat ho nikam nebudu, granule jsou v misce po celý den. Děkuju za radu

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.8.2018 06:39
Uživatel s deaktivovaným účtem

vzpomenu Leonka coby malého kotěte, sousedovic kocour, k nám chodil od mala a jako takový prcek byl prostě koule, schopný sežrat obr kupu (vše teda nejedl, vybíral si)...i rostl a začal se vytahovat a vytahovat, a najednou z něj byla vychrtlina...

Tím chci říci - teď jeho tělíčko čeká fakt velký růst a bude potřebovat hodně "materiálu"...bych to neřešila (pokud třeba nezvrací z přežrání).

27.8.2018 10:23
Estrella

XXX.XXX.157.31

U koťátek bych to zatím taky neřešila, je "ve vývinu" uvidíte, jak na tom bude v dospělosti. :) Pokud se vám v budoucnu zakulatí, zredukujete to stravou. Když začal jeden bývalý kocourek kynout nám, přešli jsme z klasických granulí na "light" verzi a po chvíli z něj byl zase fešák :D kupovali jsme tyhle https://www.krmivo-brit.cz/cs/produkty/kocky/brit-care-cat-daisy-i-ve-to-control-my-weight

3.9.2018 22:05
Iveta11

XXX.XXX.199.72

Moc děkuji za rady. Kočička je pořád "dáma" a vybírá si. Kubík baští vše co potká . Na Vaše rady ho tedy nechám pochutnat si. Jinak oba řádí jako Černá ruka smajlík. Koťata zničily skoro všechny kytky a poškrábaly sedačku, vytahaly oka na koberci... Hlavně, že se okamžitě naučily chodit na záchod a ani jednou se jim nestala nehoda (zatím). Jsou to kočky "stodolní".

4.9.2018 13:39
Janaaa

XXX.XXX.255.138

Iveta11 napsal(a):
Dobrý večer, také mám poprvé v životě v bytě koťátka. Jsou to bráška se sestřičkou a jsou jim cca 3měsíce. Kačenka mi nechce syrové maso, raději si dá granulky. Sýr, mléko a vařenou stravu také jen tak ochutná. Váží 1,6 kg. Kubíček je naopak všežravec a mám co dělat, aby nezbaštil všechno co potká. Už má dvě kila a bojím se, aby nebyl tlušťoušek ještě před kastrací. A po ní si to vůbec nedokážu představit! Prosím, poraďte, jak ho mám udržet, aby tolik nebaštil. Zavírat ho nikam nebudu, granule jsou v misce po celý den. Děkuju za radu

Jen je nechte ať jí na co mají chuť.Já jsem na mém kocourkovi nešetřila když mu bylo cca 10 týdnů a dávala jsem mu hlavně syrové hovězí, konzervičky COSMA nebo BRIT CARE a ty snědl klidně i dvě denně plus syrové maso a samozřejmě máme v zásobnících neustále i 3 druhy kvalitních granulí.Jedl jako prokoplý a dnes je mu 8 let, má 7 kilo ale vypadá jako kdyby chudák nedostal najíst jak je hubenejsmajlíkDodnes má denně 2 konzervičky plus granule a tak 3x do týdne syrové maso nebo rybu...
Tak koťátkům dávejte hlavně kvalitní syrové masíčko a nechte je, ať si dávají na co mají chuť-jsou to koťata...
dole máte foto jak vypadal ve12ti týdnech a v pěti měsících a v náručí mu bylo 9 měsíců a už měl 6 kilosmajlík

4.9.2018 22:20
Iveta11

XXX.XXX.199.72

Dobrý večer, děkuji za radu. Na těch fotkách máte pořádného macíka. To už je snad malý lev smajlík. Kačka mi začala konečně aspoň trošku baštit syrové masíčko. Melu jim ho a mrazím a každý den dostanou jednu porci každý. Kačenka trošku pojí a zbytek dojede brácha. Jak už jsem uváděla, mám doma kočičky stodolní, ale jsou vážně šikovné a všechno se rychle naučí. Teď už jsou oba mazlíci. S dětmi se honí dokud je to baví, pak se schovají a je klidsmajlík.

Přidejte reakci

Přidat smajlík