Kryté záchody pro kočky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.10.2008 11:21
lilinkab

XXX.XXX.74.63

ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda nemá někdo s těmito záchody zkušenosti. Jde mi o ten s filtrem.... opravdu zaručí, že záchod nebude páchnout? Děkuji za každý názor.

15.10.2008 11:28
lilinkab

XXX.XXX.74.63

lilinkab napsal(a):
ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda nemá někdo s těmito záchody zkušenosti. Jde mi o ten s filtrem.... opravdu zaručí, že záchod nebude páchnout? Děkuji za každý názor.

a kterou podestýlku používáte? A která si myslíte, že je nejlepší?

15.10.2008 13:49
orinka

XXX.XXX.80.36

lilinkab napsal(a):

jestli si chcete pořídit drahý záchod jenom kvůli pachu, pak vám poradím jak ušetřit - ani tak nezáleží na typu záchodu, jako na kvalitní podestýlce. Zkuste to napřed se Zverlitem nebo Mikešem Premium a uvidíte sama, že není třeba vynakládat sumy na to, aby kočka doma nebyla cítit. Nejsem prodejce, máme malý byt a dvě kočky v něm. Se špatným stelivem bychom s kočkama bydlit nevydrželi. Opravdu, nikdo po čichu nepozná, že máme zvířata. Kočky jsou ale kastrované, tudíž nezanášejí.

15.10.2008 17:54
lilinkab

XXX.XXX.74.63

orinka napsal(a):
jestli si chcete pořídit drahý záchod jenom kvůli pachu, pak vám poradím jak ušetřit - ani tak nezáleží na typu záchodu, jako na kvalitní podestýlce. Zkuste to napřed se Zverlitem nebo Mikešem Premium a uvidíte sama, že není třeba vynakládat sumy na to, aby kočka doma nebyla cítit. Nejsem prodejce, máme malý byt a dvě kočky v něm. Se špatným stelivem bychom s kočkama bydlit nevydrželi. Opravdu, nikdo po čichu nepozná, že máme zvířata. Kočky jsou ale kastrované, tudíž nezanášejí.

no kdybych bydlela sama, tak bych to neřešila:) bydlím u bratra, tak nechci aby měl nějaké prupovídky, které zrovna dneska měl. Jde i o to, že kocourek má záchod v jedné místnosti, která se nepoužívá a tím jak hrabe, kolem dělá i nehorázný svinčík, občas mu to ujede a hovňouse hodí přímo na rám záchodu, právě proto aby se toto nestávalo jsem chtěla krytý záchod. O kvalitním stelivu jsem přemýšlela, koupila jsem prozatím, abych se s tím nemusela moc tahat, tak 3kg, ale kvalitní moc není. Mikeše jsem používala doma, ale nejsem si jista zda premium nebo obyč. Kocourkovi je 5 měsíců, takže na kastraci je celkem ještě mladý, zatím neznačkuje.

16.10.2008 06:53
odberryho

XXX.XXX.206.139

lilinkab napsal(a):
no kdybych bydlela sama, tak bych to neřešila:) bydlím u bratra, tak nechci aby měl nějaké prupovídky, které zrovna dneska měl. Jde i o to, že kocourek má záchod v jedné místnosti, která se nepoužívá a tím jak hrabe, kolem dělá i nehorázný svinčík, občas mu to ujede a hovňouse hodí přímo na rám záchodu, právě proto aby se toto nestávalo jsem chtěla krytý záchod. O kvalitním stelivu jsem přemýšlela, koupila jsem prozatím, abych se s tím nemusela moc tahat, tak 3kg, ale kvalitní moc není. Mikeše jsem používala doma, ale nejsem si jista zda premium nebo obyč. Kocourkovi je 5 měsíců, takže na kastraci je celkem ještě mladý, zatím neznačkuje.

tak s těmi hovňousy vedle se to stává i těm našim bídákům, ale jak jsou starší, tak už se to snad i naučili. Mám doma šílené hraboše, takže kdybych měla záchodek někde postavený v místnosti, tak mám stelivo všude. My máme nekrytý záchod, ale zabudovaný v kuchyňské lince přičemž z boku mají kočičí dvířka. Stelivo roznáší i tak, ale určitě to není tak hrozné. A s tím zápachem - krytý s filtrem opravdu zápach redukuje, vím to u našich, kde mamka používá obyč.tesco stelivo a cítit to není, ale když jde záchod čistit a nadzvedne ho, tak to je smrad, že by jeden padl a stačí, aby tam bylo jen 2x načůráno. Takže jak píše Orinka, nejvíc záleží na stelivu. Mám 2 kocoury, 1 kastrát , druhý je chovný a nejvíce nám vyhovuje Biocat´s s vůní (ať už pomeranč nebo jarní travička). Zverlit je také moc dobrý, ale tolik mi nevoní. Musíte si sama asi pár druhů vyzkoušet, protože každé trochu jinak hrudkuje. Zverlit udělá krásné pevné hrudky, ale moji kocouři zásadně vykonávají potřebu až na dno záchodku, takže se mi hrudka přilepí k plastu a těžko jde dolů , takže já raději ten biocat´s, kde ty hrudky nejsou tak pevné.

20.10.2008 10:36
tamanah

XXX.XXX.30.34

lilinkab napsal(a):

Ahojky, používáme taky Mikeše a spokojenost, s krytým zachodem pro kočky zkušenost nemáme...Ael je ti vážně i o stelivu, některé jim i smrdí a pak do něj nechcou....JInak hovínka taky občas uletí bokem...To se stává... Bohužel, ze záchodem nemůžu radit: Jsi u bráchy dočasně na chvílu, nebo na dýl? asi i dle toho se rozhodnout jak moc investovat a "zařizovat"...

21.10.2008 23:03
jitka

XXX.XXX.10.139

tamanah napsal(a):
Ahojky, používáme taky Mikeše a spokojenost, s krytým zachodem pro kočky zkušenost nemáme...Ael je ti vážně i o stelivu, některé jim i smrdí a pak do něj nechcou....JInak hovínka taky občas uletí bokem...To se stává... Bohužel, ze záchodem nemůžu radit: Jsi u bráchy dočasně na chvílu, nebo na dýl? asi i dle toho se rozhodnout jak moc investovat a "zařizovat"...

V bytě mám 4 kočky a vyzkoušeli jsme snad všechna steliva na trhu..Nejvíc nám vyhovuje silikon, vydrží fakt dlouho, každý den vybíráme hovínka..A v dalších záchodech mám dřevěné peletky, kočky se naučily chodit do jednoho místa, takže každý den to mokré vyhodím občas dosypu nové, a jednou za čas vyhodím vše a záchod vymyju a vydesinfikuju...Hodně záleží na krmení, jak jsou kočky cítit..Řekla bych, že snad nejméně je cítit po krmení Royalem a ani ProPlan nebyl špatný..

25.10.2008 12:45
lilinkab

XXX.XXX.39.120

jitka napsal(a):
V bytě mám 4 kočky a vyzkoušeli jsme snad všechna steliva na trhu..Nejvíc nám vyhovuje silikon, vydrží fakt dlouho, každý den vybíráme hovínka..A v dalších záchodech mám dřevěné peletky, kočky se naučily chodit do jednoho místa, takže každý den to mokré vyhodím občas dosypu nové, a jednou za čas vyhodím vše a záchod vymyju a vydesinfikuju...Hodně záleží na krmení, jak jsou kočky cítit..Řekla bych, že snad nejméně je cítit po krmení Royalem a ani ProPlan nebyl špatný..

Teď používáme Biokat´s s vůní pomeranče a celkem to jde:) u bráchy jsem zatím dočasně, ale asi na dlouho.¨S krmením jsme na tom asi tak, že je to sice kocourek nalezený u popelnice, ale nezere mi nic jineho nez wiskas zbytek vazne nezere a kdyz jo tak uz musi mit vazne hlad :D jinak to je vážně ďábel já asi nemám kocoura ale pitbula:D

Přidejte reakci

Přidat smajlík