hanulinka95
napsal(a):
Ahoj já mam doma 3 kočicky teda teď už o 3 více pač se mám narodili koťátka.
Já se vás chci zeptat jestli vám vaši miláčkove třeba nekakali mimo zachod a kdyby jo tak jak ste to řešili? Já stim mam docela velká problém a nevím co stím.
Poraďte plís
Dělají to starší kočičáci nebo noví přírůstci? Pokud starší, dělali to i před narozením mrňousů nebo začli až potom? Kolik máte záchodků? Nemůže to pro ně být málo? Říká se, že by mělo být minimálně o jeden záchodek víc než je doma kočiček. Nemusí to být vždy potřeba, ale asi bych začla tímto. Pokud to dělali ti starší už předtím, tak mrkněte na nemoderku na téma nečistotný kocour, někdo už tam moc hezky popsal jak postupovat. Platí to i pro koťata, pokud jsou nečistotná ona (nepíšete kolik jim je), tak je umístit do nějaké ohrádky (záleží právě na věku, zda už ze všeho nevyšplhají, pokud ano, tak zvolit opět nějakou místnost) a postupovat stejně jako u dospělců. Pokud to začli dělat dospělí až potom, co jim záchody začli okupovat mrňousové, tak bych prďolům omezila pohyb tak, aby měli dospělí pro sebe alespoň jeden záchod.
hanulinka95
napsal(a):
Já se vás chci zeptat jestli vám vaši miláčkove třeba nekakali mimo zachod a kdyby jo tak jak ste to řešili? Já stim mam docela velká problém a nevím co stím.
Poraďte plís
možná by taky bylo dobré jim častěji vybírat záchůdek. nepíšete, jak jsou koťata stará, ale jestli už taky chodí na záchod, můžou tam mít prostě "narváno"
hanulinka95
napsal(a):
Poraďte plís
no mi mame doma jednoho kocourka kteremu je rok a pul a pak rocni kocky ale ted nam pribili dalsi tri kotatka ale tem je zatim jenom 14 dni. jj to je dobry napad pridat dalsi zachudek . no ja neco vyskousim co stim.
ale docela by me zajinalo jak je to dyztak odnaucit?:
hanulinka95
napsal(a):
no mi mame doma jednoho kocourka kteremu je rok a pul a pak rocni kocky ale ted nam pribili dalsi tri kotatka ale tem je zatim jenom 14 dni. jj to je dobry napad pridat dalsi zachudek . no ja neco vyskousim co stim.
ale docela by me zajinalo jak je to dyztak odnaucit?:
Pokud nezabere větší počet záchodků, tak jim omezte prostor. Zavřete je do jedné místnosti, kde pobýváte. Dejte tam všechny záchodky, které budou mít později k dispozici po celém bytě, klidně i nějaký navíc. Pokud chodí stále na to samé místo, tak jim tam dejte vodu nebo krmení, kočky si jen velmi neradi znečistí místo, kde mají potravu nebo vodu. Až pochopí smysl toho, že potřeba se dělá jen do steliva, tak jim otevřít další místnost a tam část záchodků přestěhovat. A pořád pokračovat dokud nebudou mít přístupný zase celý byt. Pak můžete zkusit postupně i zredukovat počet záchodků, ale musíte jich mít dostatek a hlavně pravidelně čistit. Až začnou chodit na stelivo i koťata, tak při takovém počtu je vhodné čistit i 2xdenně