Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

romanka

20.11.2005 10:54
romanka

Nevíte o někom kdo prodává britské kočky za 1500Kč,nebo levněji?Ale jen jednobarevné!A jen kočičku!

17.5.2005 20:00

romanka napsal(a):
Nevíte o někom kdo prodává britské kočky za 1500Kč,nebo levněji?Ale jen jednobarevné!A jen kočičku!

nechtělas jste nejdřív zrzku-bengálku a teď britku?

18.5.2005 07:01

romanka napsal(a):

Ahoj Romanko, když nemáš peníze na koupi kočičky, budeš mít na její provoz? Zkus si každý měsíc tu tisícovku odložit stranou, a uvidíš jak na tom jsi, jestli kočičku v pohodě uživíš, budeš mít peníze na očkování, záchůdek a stelivo.
A zajdi se podívat do útulku. Kočiček je tam spousta, jedna krásnější než druhá a určitě bude některá do britky, nebo bengálky, nebo tě zadrápne na něco jiného.
Nebo alespoň tu pětistovku od rodičů. Nešlo by třeba za pomoc v domácnosti získat nějaký další bonus? Zvířátko jsou hlavně starosti a peníze.

romanka

18.5.2005 20:33
romanka

neonka napsal(a):
Ahoj Romanko, když nemáš peníze na koupi kočičky, budeš mít na její provoz? Zkus si každý měsíc tu tisícovku odložit stranou, a uvidíš jak na tom jsi, jestli kočičku v pohodě uživíš, budeš mít peníze na očkování, záchůdek a stelivo.
A zajdi se podívat do útulku. Kočiček je tam spousta, jedna krásnější než druhá a určitě bude některá do britky, nebo bengálky, nebo tě zadrápne na něco jiného.
Nebo alespoň tu pětistovku od rodičů. Nešlo by třeba za pomoc v domácnosti získat nějaký další bonus? Zvířátko jsou hlavně starosti a peníze.

romanka

18.5.2005 20:37
romanka

romanka napsal(a):

No dobře!Já sháním červeně tečkovanou kočku.Bohužel jsem ji dosut nesehnala a tak mi rodiče řekli že si můžu sehnat k narozeninám britskou kočku.To je všechno a mohli by jste už přestat krytyzovat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

19.5.2005 07:12

romanka napsal(a):
No dobře!Já sháním červeně tečkovanou kočku.Bohužel jsem ji dosut nesehnala a tak mi rodiče řekli že si můžu sehnat k narozeninám britskou kočku.To je všechno a mohli by jste už přestat krytyzovat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Snažím se ti poradit, teď třeba na kocky-online nabízejí nádherného zrzavého kocourka.

romanka

19.5.2005 20:24
romanka

neonka napsal(a):
Snažím se ti poradit, teď třeba na kocky-online nabízejí nádherného zrzavého kocourka.

Velmi děkuji ale rodiče mi dovolí jen kočičku!

19.5.2005 21:40

romanka napsal(a):

Nevím kolik ti je roků,alle řekla bych že jsi dost malá a o kočkách toho ty ani tví rodiče moc nevíte.Když ti nechtějí dát peníze na kočku ,co budete dělat až se vám kočička bude každý měsíc mrouskat a to znamená,že bude téměř nepřetržitě mňoukat a to velmi hlasitě? Co potom budou dělat tví rodiče když kastrace kočky stojí téměř 1000kč,.Vyhodíte kočku ven? A když uteče ven a přinese domů koťátka co s nima budete dělat?Jak už ti tady jedna paní radila kočka není hračka pro děti ale živý tvor se spoustou potřeb které stojí dost peněz.Mám doma britské koťátko ale lidem co tekhle počítají peníze a nakonec by dali kočce žrát akorát mlíko, a o očkování ani nemluvím ,bych ho nedala ani za nic.

20.5.2005 08:38

romanka napsal(a):

Ahoj Romanko, ať chcete kočičku ven, nebo dovnitř, je nejlepší ji vykastrovat! Nebude se tolik toulat (ani kočička ani kocourek!) a navíc u kočičky nebudete "každou chvíli" čelit záplavě koťat a jejich likvidaci (je to fuj, ale lepší než produkovat další hordu polodivokých nemocných kočiček).
Kastrace kočičky je od 500 kč, kocourek stojí přibližně polovinu (zdroj zdejší diskuse). Při této příležitosti je vhodné ji odčervit. Také opravdu doporučuji očkování.
Pochází tví rodiče z vesnice? Přístup pořídíme kočku, žrát bude zbytky z kuchyně, koťata zamordujem a až chcípne pořídíme další znám, tu bohužel bude pořád (v blízkém okolí jej mám taky). Tak si ale vztah ke kočičce nevytvoříš a ona tě bude mít pouze za misku žrádla. Chceš-li ale mís k kočičkou bližší vztah, chceš aby se s tebou často chodila pomazlit, chceš-li ji občas vzít domů, rozhodně vykastrovat, naočkovat a odčervit. Uvidíš jak obě budete spokojené a rozhodně neuslyšíš "ať už je ta kočka venku, padaj z ní červy!"a podobné věty zvolací.
Zkus si i o tom popovídat s rodiči. Vím, že je to ve tvém věku těžké, ale já mám to samé i v 23. Pro rodiče jsi dítě pořád!
Rodiče se ti určitě budou snažit odpovědět na otázky Mami, co si myslíš o očkování? Myslíš, žee může neočkovaná kočka přenášet nějaké nemoce? Můžu od kočky dostat blešky a červíky? A s maminkou se nehádej a nevztekej se, to je to nejhorší co můžeš udělat!
A opravdu doporučuji kočičky z útulku, odeberete je již kastrované, očkované, odčervené a odblešené. Ubyde vám obíhání veterinářů, o kočičce budete mít informace od paní Pečovatelky a teď na jaře jich je tam spousta.
Zatím ahoj

romanka

20.5.2005 18:55
romanka

zuzana napsal(a):
Nevím kolik ti je roků,alle řekla bych že jsi dost malá a o kočkách toho ty ani tví rodiče moc nevíte.Když ti nechtějí dát peníze na kočku ,co budete dělat až se vám kočička bude každý měsíc mrouskat a to znamená,že bude téměř nepřetržitě mňoukat a to velmi hlasitě? Co potom budou dělat tví rodiče když kastrace kočky stojí téměř 1000kč,.Vyhodíte kočku ven? A když uteče ven a přinese domů koťátka co s nima budete dělat?Jak už ti tady jedna paní radila kočka není hračka pro děti ale živý tvor se spoustou potřeb které stojí dost peněz.Mám doma britské koťátko ale lidem co tekhle počítají peníze a nakonec by dali kočce žrát akorát mlíko, a o očkování ani nemluvím ,bych ho nedala ani za nic.

Je mi dvanáct a kočce bych kupovala granule.Kočky mám moc ráda a vím toho o nich dost.Bydlím na vesnici a kočky máme doma celý život,mají se u nás dobře.Od vás ani kotě nechci.

21.5.2005 07:16

romanka napsal(a):
Je mi dvanáct a kočce bych kupovala granule.Kočky mám moc ráda a vím toho o nich dost.Bydlím na vesnici a kočky máme doma celý život,mají se u nás dobře.Od vás ani kotě nechci.

Tak přesně tohlik jsem si myslela a to že bydlíte na vesnici to taky.
A že o kočkách toho víš dost to pochybuji.Když říkáš že jste měli kočky doma celý život ,tak proč se Vám žádná nedochovala do tvých dvanáctých let ?Kočka toti žije 14 i více let.Víš možná to že kočka chytá myši ale nic o její péči. Nechci tě urážet,docela tě i lituji,protože já bych ti jako rodič kočku určitě pořídila ( mám sama dvě děti 18 a 8 let)a vím,že je to pro dítě dobrý společník ale jen v případě,že ji celý den netahá v náruči.Děsí mě ale to,že nereaguješ na otázku co budete dělat s koťátkama v případě,že ti kočka v době mrouskání uteče a příjde ti domů s koťatama.Tady ti jedna paní nybízela krásnou britku za cenu kterou jen málokdo dává,a ty ji říkáš,že nechceš kočku dát kastrovat.Pokud na tohle rodiče nemají peníze,tak to se nedivím,že ti kočku nechtějí dovolit.Kočky hlavně ty chované převážně venku ale i ty chované doma občas potřebují veterinární péči a to i na vesnici stojí peníze.Já jsem dala za kastraci kočky 650 Kč a to jsem měla štěstí,že se to kočce pěkně zhojilo a nemusela jít k veterináři vícekrát. Ve tvém případě je opravdu nejlepší kočka z útulku.Je to nejlevnější možnost.A na tu svoji vysněnou si budeš muset počkat až si na ni sama vyděláš.A v případě kočičky z útulku by tě mohlo těšit to,že jsi nějakému zvířátku pomohla k lepšímu žovotu.Pokud je pravdou to ,že se mají u vás kočky dobře.A nezlob se na mě zato co ti píšu,pravda je někdy tvrdá.

romanka

22.5.2005 13:22
romanka

zuzana napsal(a):
A že o kočkách toho víš dost to pochybuji.Když říkáš že jste měli kočky doma celý život ,tak proč se Vám žádná nedochovala do tvých dvanáctých let ?Kočka toti žije 14 i více let.Víš možná to že kočka chytá myši ale nic o její péči. Nechci tě urážet,docela tě i lituji,protože já bych ti jako rodič kočku určitě pořídila ( mám sama dvě děti 18 a 8 let)a vím,že je to pro dítě dobrý společník ale jen v případě,že ji celý den netahá v náruči.Děsí mě ale to,že nereaguješ na otázku co budete dělat s koťátkama v případě,že ti kočka v době mrouskání uteče a příjde ti domů s koťatama.Tady ti jedna paní nybízela krásnou britku za cenu kterou jen málokdo dává,a ty ji říkáš,že nechceš kočku dát kastrovat.Pokud na tohle rodiče nemají peníze,tak to se nedivím,že ti kočku nechtějí dovolit.Kočky hlavně ty chované převážně venku ale i ty chované doma občas potřebují veterinární péči a to i na vesnici stojí peníze.Já jsem dala za kastraci kočky 650 Kč a to jsem měla štěstí,že se to kočce pěkně zhojilo a nemusela jít k veterináři vícekrát. Ve tvém případě je opravdu nejlepší kočka z útulku.Je to nejlevnější možnost.A na tu svoji vysněnou si budeš muset počkat až si na ni sama vyděláš.A v případě kočičky z útulku by tě mohlo těšit to,že jsi nějakému zvířátku pomohla k lepšímu žovotu.Pokud je pravdou to ,že se mají u vás kočky dobře.A nezlob se na mě zato co ti píšu,pravda je někdy tvrdá.

Měli jsme kočku krerá nedávno zemřela.Bylo jí 17 let!!!!!!!
A tak si myslím že se u nás kočky mají dobře!!!!Přijde mi krutré připravit kočku o to aby měla koťata.Každopádně by jsme ji nechali alespoň jednou koťata mít.A to že jsme z vesnice ještě neznamená,že jsme křupani!!!
Jinak hezký den

24.5.2005 12:33

romanka napsal(a):
Měli jsme kočku krerá nedávno zemřela.Bylo jí 17 let!!!!!!!
A tak si myslím že se u nás kočky mají dobře!!!!Přijde mi krutré připravit kočku o to aby měla koťata.Každopádně by jsme ji nechali alespoň jednou koťata mít.A to že jsme z vesnice ještě neznamená,že jsme křupani!!!
Jinak hezký den

Romanko! Takže když to shrnu tak chceš čistokrevnou britskou kočku, dokonce máš vybranou určitou barvu a tuto kočiččku chceš velice levně, ale nejsi ochotná tuto kočičku nechat vykastrovat, dokonce chceš mít koťata. Ale takhle se to nedělá. Naprostá většina chovatelů se snaží o to, aby se kočičí plemeno které chová co nejvíce vylepšovalo a proto vybírá pro další rozmnožování - tedy do chovu - jen ta opravdu nejlepší koťátka která se u něj narodí. Tato koťátka jsou ale i nejdražší, protože do nich chovatel musel nejvíc investovat a jsou výsledkem mnoha let snažení. Ostatní koťátka prodávají chovatelé podstatně levněji (i když většinou ne tak levně jak by sis přála) jako "mazlíčky" a u těch je jednoznačná podmínka - po dosažení vhodného věku musí podstoupit kastraci a v žádném případě nesmí mít koťátka. Kastrace rozhodně není pro kočky žádné týrání, já sama mám doma dvě kastrované kočky a jsou rozhodně v pohodě.

29.5.2005 15:01

neonka napsal(a):
Ahoj Romanko, ať chcete kočičku ven, nebo dovnitř, je nejlepší ji vykastrovat! Nebude se tolik toulat (ani kočička ani kocourek!) a navíc u kočičky nebudete "každou chvíli" čelit záplavě koťat a jejich likvidaci (je to fuj, ale lepší než produkovat další hordu polodivokých nemocných kočiček).
Kastrace kočičky je od 500 kč, kocourek stojí přibližně polovinu (zdroj zdejší diskuse). Při této příležitosti je vhodné ji odčervit. Také opravdu doporučuji očkování.
Pochází tví rodiče z vesnice? Přístup pořídíme kočku, žrát bude zbytky z kuchyně, koťata zamordujem a až chcípne pořídíme další znám, tu bohužel bude pořád (v blízkém okolí jej mám taky). Tak si ale vztah ke kočičce nevytvoříš a ona tě bude mít pouze za misku žrádla. Chceš-li ale mís k kočičkou bližší vztah, chceš aby se s tebou často chodila pomazlit, chceš-li ji občas vzít domů, rozhodně vykastrovat, naočkovat a odčervit. Uvidíš jak obě budete spokojené a rozhodně neuslyšíš "ať už je ta kočka venku, padaj z ní červy!"a podobné věty zvolací.
Zkus si i o tom popovídat s rodiči. Vím, že je to ve tvém věku těžké, ale já mám to samé i v 23. Pro rodiče jsi dítě pořád!
Rodiče se ti určitě budou snažit odpovědět na otázky Mami, co si myslíš o očkování? Myslíš, žee může neočkovaná kočka přenášet nějaké nemoce? Můžu od kočky dostat blešky a červíky? A s maminkou se nehádej a nevztekej se, to je to nejhorší co můžeš udělat!
A opravdu doporučuji kočičky z útulku, odeberete je již kastrované, očkované, odčervené a odblešené. Ubyde vám obíhání veterinářů, o kočičce budete mít informace od paní Pečovatelky a teď na jaře jich je tam spousta.
Zatím ahoj

Ahoj Romanko, myslím, žes to byla ty, kdo chtěl poslat fotku koťátek. Máš plnou schránku, všechny odpovědi se vracejí. Musíš si z ní něco vymazat, jinak ti žádný e-mail nedojde.

30.5.2005 22:57

romanka napsal(a):

Ahoj Romanko, celkem chápu tvoje přání, taky jsem jedno měla - chtěla jsem tříměsíčního polodlouhosrstého kocourka, bílomourovatého nebo mourovatého co nebyl nikdy venku a výsledek je takový, že mám kočičku, je jí asi třičtvrtě roku a toulala se kdesi po Praze asi dost dlouho... Myslím že bys opravdu měla zkusit prohlédnout fotografie kočiček z útulků, protože ať chceš nebo ne, určitě tě nějaké to zvířátko chytne za srdíčko a bude tvoje, ať odpovídá tvým požadavkům či ne. Sama jsem se na vlastní kůži přesvědčila že není důležité zda je britská či britský, rezatá či modrá, ale když se na tebe koukne, tak ji prostě miluješ a už ji nedáš. A je fakt, že "vstupní náklady" do koček z útulků jsou minimální, kočičky jsou obstarané a hlavně - jsou moc vděčné za domov, lásku a misku s jídlem. A kastraci také rozhodně doporučuji, kočičky i kocourci jsou klidnější, nemají říji a jsou mnohem přítulnější. Držím ti palečky.

30.5.2005 23:10

romanka napsal(a):

Ahoj Romanko, píšu ještě jednou. Nevím odkud jste, ale když si najedeš na www.kocky-online.cz, po pravé straně je kolonka "koťata 2005 a v ní Praha-spousta koťat, když to otevřeš, najdi si "Trojbarevka Tricky a její děti". Je tam vyfocené teď asi třítýdenní rezaté koťátko, je to takový rozkošný uzlíček. Zkus se podívat!

romanka

31.5.2005 14:40
romanka

mona napsal(a):
Ahoj Romanko, píšu ještě jednou. Nevím odkud jste, ale když si najedeš na www.kocky-online.cz, po pravé straně je kolonka "koťata 2005 a v ní Praha-spousta koťat, když to otevřeš, najdi si "Trojbarevka Tricky a její děti". Je tam vyfocené teď asi třítýdenní rezaté koťátko, je to takový rozkošný uzlíček. Zkus se podívat!

Dobrý den,to zrzavé koťátko je opravdu nádherné.Jenom jestli to bude kočička!Pokud by to byla kočička domluvola bych se ještě s rodiči.Bydlíme totiž kousek od Brna a tak nevím jestli se rodičům bude tak daleko chtít jed.Ale skusím je přemluvit.
Hezký den!!!

romanka

31.5.2005 14:42
romanka

mona napsal(a):

A ještě můj email už by měl příjmat všechny emaily.

24.6.2005 19:34

neonka napsal(a):
Zatím ahoj

Keby kazdy chovatel maciek takto pristupoval k ich chovu a taktiez k ludom, ktori sa chcu stat "chovatelmi" maciek, tak by nebolo takych diskusii ako teraz prebiehoaju u vtackarov ale aj u macickarov.
Klobuk dole pred vami a vasim pristupom k chovu maciek.

A ty mila slecna-pubertacka sa neurazaj, ale si nechaj poradit.
Skus si tiez precitat tie diskusie co som vyssie spomenul a pochopis, preco ti takto radia a vyhnes sa spuste problemov.

24.6.2005 20:25

romanka napsal(a):

romčo, nechtěla jsi náhodou červeně tečkovanou ? :)

27.6.2005 11:25

crazycoons napsal(a):
romčo, nechtěla jsi náhodou červeně tečkovanou ? :)

Já teda do koček moc nedělám, spíš teda do koní, ale ve stáji i doma máme pár kočiček, všechno vykastrované, a všechno z útulku. Kočičky jsou nadmíru spokojené, celý den lítají venku, mají boudu s psy-milujou se! a denně plnou misku. Myslím, že vůbec nezáleží na plemeni kočky(a koně) ale na tom, jak se o ni postaráš, protože taková drahá šlechtěná i když krásná kočka může být zlá, škrábat, prskat a takové milé koťátko z útulku může být skvělý společník! Přemýšlej o tom, funguje to u všech zvířat! Nebo aspoň u koček, psů a koní jo-aspoň v mim případě!

27.6.2005 19:17

romanka napsal(a):

Už se, Romano, opakuješ druhý měsíc. Z bengálky jsi přešla na britku, budiž, chceš pouze kočičku, nechceš kastrovanou, chceš chovat. Vůbec si zřejmě neumíš představit co to obnáší a já jen doufám, že tě tento, podle mě pouhý rozmar, přejde dříve, než se ti podaří nějakou číču sehnat.

8.7.2005 16:10

mainecoon napsal(a):
Už se, Romano, opakuješ druhý měsíc. Z bengálky jsi přešla na britku, budiž, chceš pouze kočičku, nechceš kastrovanou, chceš chovat. Vůbec si zřejmě neumíš představit co to obnáší a já jen doufám, že tě tento, podle mě pouhý rozmar, přejde dříve, než se ti podaří nějakou číču sehnat.

Tak se do holčiny všichni pusťte....:)

9.7.2005 19:31

romanka napsal(a):

Romanko Jelínková nechtěla si ještě donedávna koně?To je dobře že sis to rozmyslela,kočka je lepší jak kůň...kůň potřebuje mnohem víc jak kočka.To je dobře pořiď si kočku,nejlíp křečka.Ahoj

11.7.2005 11:36

sonik napsal(a):
Romanko Jelínková nechtěla si ještě donedávna koně?To je dobře že sis to rozmyslela,kočka je lepší jak kůň...kůň potřebuje mnohem víc jak kočka.To je dobře pořiď si kočku,nejlíp křečka.Ahoj

Ona chtěla i papoušky. Měla dotaz na exot. ptactvu, jestli by v určité voliéře nemohla chovat senegalce. To děvče opravdu neví, co chce.

14.7.2005 11:06

dejna napsal(a):
Ona chtěla i papoušky. Měla dotaz na exot. ptactvu, jestli by v určité voliéře nemohla chovat senegalce. To děvče opravdu neví, co chce.

A taky králíky. Nějaký pán dal odo moder. fóra fotky svých červených zakrslíků. Romanka hned, že jsou krásní a kolik stojí, že podle toho by si nějakého vzali. Tak nevím, Romanka se pořád rozhoduje podle ceny (nevím, jestli to jsou její rodiče takoví skrblíci nebo opravdu nemají peníze), zvíře by chtěli co nejblíž, ale když nejsou ochotni zaplatit za nákup zvířete, jako ho chtějí uživit?

14.7.2005 11:37

romanka napsal(a):

milá Romanko, vem si doma papír a tužku, napiš si popravdě naněj všechno co chceš, pak si to pěkně přečti a posuď jestli ti to připadá normální a reálné, případně to dej přečíst rodičům-kamarádce. Pokud se to neodvážíš ani dát někomu přečíst, jsou tam patrně hlouposti. Popřemýšlej nad tím.

14.7.2005 20:54

dejna napsal(a):
A taky králíky. Nějaký pán dal odo moder. fóra fotky svých červených zakrslíků. Romanka hned, že jsou krásní a kolik stojí, že podle toho by si nějakého vzali. Tak nevím, Romanka se pořád rozhoduje podle ceny (nevím, jestli to jsou její rodiče takoví skrblíci nebo opravdu nemají peníze), zvíře by chtěli co nejblíž, ale když nejsou ochotni zaplatit za nákup zvířete, jako ho chtějí uživit?

no tak se bavi tim, ze si predstavuje, jake zvire si poridi...jeste si zadne neporidila....ja jsem take kdysi premyslela nad tim, jake zvire si poridim. Zjistovala jsem vsechno mozny o ruznych zviratech a postupne je zavrhla, clovek se aspon trochu pouci. Dokud si tu zver neporizuje, nema smysl ji obvinovat z nezodpovednosti a jeji rodice z lakoty Takhle treba postupne dojde ke zvireti, ktere bude vyhovovat vsem jejim pozadavkum.

19.7.2005 14:28

laskominka napsal(a):
milá Romanko, vem si doma papír a tužku, napiš si popravdě naněj všechno co chceš, pak si to pěkně přečti a posuď jestli ti to připadá normální a reálné, případně to dej přečíst rodičům-kamarádce. Pokud se to neodvážíš ani dát někomu přečíst, jsou tam patrně hlouposti. Popřemýšlej nad tím.

Tak tohle je přesně ten přístup co nesnáším Holka, zamysli se nad sebou? Chceš šlechtěnou kočku, ale nejsi ochotna za ni dát víc jak 1500 (tedy podle dalších příspěvků už 500) a z čeho bys asi platila očkování? A v případě nemoci veta? To bys pak tu číču nechala na pospas nemoci? Jestli to nevíš, tak šlechtěné kočky jsou narozdíl od vesnických o moc náchylnější k nákaze (to pro případ, že uvažuješ o tom, že si koupíš britku a pustíš ji doma na půdu). Víš co, nechci tu do nikoho rejt, ale pokud jsem správně četla, tak už těch zvířátek chceš nějak moc ne? Kralika, papouška, bengálku, britku.... Napřed si udělej pořádek v hlavě, pak si zjisti kolik taková kočina stojí a poptej se rodičů zda budou ochotni ji financovat. Pak si pořiď kočku. V tvém případě bych doporučovala plyšovou. Toť můj názor.

22.7.2005 15:25

mona napsal(a):

Ahoj Romanko,
nedávno jsem přišla nešťastně o kočičku a chtěla jsem rychle novou, aby zaplnila to prázdné místo a vrátila mi radost. Nejdřív mě vůbec nenapadla nějaká šlechtěná. Přečetla jsem spoustu inzerátů na internetu i v novinách a nic. Chtěla jsem mourovatého nebo černého kocoura pokud možno hned. Nikde jsem neměla úspěch a pak mě napadlo, zavolala jsem si na naši Městskou policii, jestli nemají telefon na nějaké zvířecí útulky v okolí. Dostala jsem velmi ochotně tři čísla. Dál už jsem neuspěla, protože to byly výhradně psí útulky, ale chci tím říct, že není jen útulek v Praze. Určitě jich v Brně a okolí bude několik. Stejně jako ostatní doporučuji kastrované, odčervené a odblešené zvířátko.
Já si nakonec pořídila "dlouhosrstou britku" (nenadávejte mi, já vím,že to u nás není uznané plemeno) za 2500,- a můžu Ti potvrdit rady ostatních, že už mě první týden kromě žrádla a hraček stála 800,- Kč, protože jsme absolvovali druhou vakcinaci, odčervení a k mému zděšení můj kocourek měl svrab, takže kapky atd.atd. Nelituju, je to náš tygr, ale taky si na něj vydělám, a nejsem na nikom závislá, co se týče financí. To si radši pořiď dvě obyčejná koťata, aspoň jim nebude smutno, když budeš ve škole. Půjč si v knihovně nějaké knížky o číčách. Je tam spousta užitečných informací. Taky jsem tak začínala. Měla jsem zamluvené koťátko a šprtala jsem knížky, čím krmit, jak vychovávat, co potřebuje za vybavení atd. Takových knížek je spousta. Přeji Ti rozvahu a trpělivost. Mělas někdy doma nějaké zvířátko, o které ses starala? Pokud ne, tak by opravdu bylo rozumnější začít něčím méně náročným - křeček, morče nebo zakrslý králík. To mám všechno za sebou a moje dcera taky. To bylo kázání, co??:-))
Buď rozumná a vyber si dobře.
Eva Schejbalová

22.7.2005 16:07

romanka napsal(a):

Romanko, už toho nech, zajdi si radši k babičce za dobrmanem, pomoc tatínkovi postavit králíkárnu a hlavně všude neopruzuj, stejnak už tě nikdo nebere vážně. Možná by prospělo změnit si nick, aby si tě někdo ještě všiml

anděla

9.10.2005 09:38
anděla

romanka napsal(a):

my máme briťáka jmenuje se brumbál také byl kastrován a vipadá nádherně je přítulný a chce se mazlit to co píšu ale neznamená že souhlasím s kastrací ale kočce či kocourovi to neublíží

9.10.2005 14:03

romanka napsal(a):

No vida, opět Romana! Tak začneme další kolo? Pokud vím, už jsi sháněla koně, ptáky, kočky, králíky a šla pořád dolů s cenou. Chceš čistokrevnou číču za pár korun, nechceš kastrovat, chceš odchovávat koťata. Co na to říct? Tobě, Romano, bych neprodala ani kočku plyšovou!

anděla

10.10.2005 16:52
anděla

mainecoon napsal(a):
No vida, opět Romana! Tak začneme další kolo? Pokud vím, už jsi sháněla koně, ptáky, kočky, králíky a šla pořád dolů s cenou. Chceš čistokrevnou číču za pár korun, nechceš kastrovat, chceš odchovávat koťata. Co na to říct? Tobě, Romano, bych neprodala ani kočku plyšovou!

Přesně

20.11.2005 10:54

zuzana napsal(a):

No jo, no jo. Já taky bydlím na vesnici a te´d se do mě všichni pusťte. Je mi patnáct a ó hrůzo, mám už osm let nevykastrovanýho kocoura. A chodí i po venku!!! Teda je odčervenej, očkovanej a zrovna teď mi leží na posteli. Nemám až tak pocit, že by to byl chudák o kterýho se nikdo nestará, kterej si musí chytat myši a dostane tak jednou za týden mlíko S myší jsem ho neviděla asi pět let, není to holt lovec. Má k dispozici granule, papání z konzervy a teďka v zimě má možnost bydlet v koupelně (když nejsme doma), pokud se mu teda nechce jít ven. Každej den se ukáže doma, v zimě je vevnitř asi kromě čtyř hodin celej den. Nedokážu si představit, že by byl vykastrovaný a tudíž ještě mazlivější a už vůbec si nedokážu představit, že by musel být pořád zavřený v bytě. Když vy tady tepete kočky z vesnic, tak co mají ze života ty v bytě? Teda ne že by to byl úplně můj názor, ale... kočka je od své podstaty divoké zvíře a nekastrujete ji jenom proto, aby se v tom bytě nezblánila? (některé číči jsou děsně temperamentní) A vy s ní? (třeba ten kocour, když si pak značkuje teritorium, to je fakt nepříjemná věc) Nic proti, ale ty balíci z vesnice mě fakt dorazili.

11.5.2013 13:20
momi

XXX.XXX.92.42

dejna napsal(a):

Ještě aby si pořídila krávu smajlík

12.5.2013 00:12
litanie

XXX.XXX.175.40

momi,Romaně je dnes o 7 a půl roku více

12.5.2013 07:02
momi

XXX.XXX.92.42

litanie napsal(a):
momi,Romaně je dnes o 7 a půl roku více

Já vím smajlík

Přidejte reakci