Moc prosím o radu ohledně průjmu u koťátka. Od soboty mám doma koťátko mainské mývalí, první 2 dny měl bobečky normální ale od pondělí má průjem. Krmený je royalem - ten mám od chovatelky byl na něm krmený, dala jsem mu i paštiku - animonda,miamor - takže si myslím že žádné špatné krmení ale bohužel průjem stále trvá. Dnes jsem mu přimýchala do jídla smektu, myslíte že jsem udělala dobře? Nemám s ním rajději zajet na veterinu? Má chuděrka moje 6 a půl týdne. Jinak je to torpédo, hodně živý, vodu pije a moc mu chutná hamání takže o dehydrataci a podvíživu se nebojím, váží 900g což si myslím není málo. Máte s tím někdo zkušenosti? Děkuji za každnou radu
drabkova
napsal(a):
Moc prosím o radu ohledně průjmu u koťátka. Od soboty mám doma koťátko mainské mývalí, první 2 dny měl bobečky normální ale od pondělí má průjem. Krmený je royalem - ten mám od chovatelky byl na něm krmený, dala jsem mu i paštiku - animonda,miamor - takže si myslím že žádné špatné krmení ale bohužel průjem stále trvá. Dnes jsem mu přimýchala do jídla smektu, myslíte že jsem udělala dobře? Nemám s ním rajději zajet na veterinu? Má chuděrka moje 6 a půl týdne. Jinak je to torpédo, hodně živý, vodu pije a moc mu chutná hamání takže o dehydrataci a podvíživu se nebojím, váží 900g což si myslím není málo. Máte s tím někdo zkušenosti? Děkuji za každnou radu
Smecta je v pořádku, Po příchodu do nového domova se může průjem objevit, většinou to bývá při změně stravy, možná i ze stresu po stěhování, ovšem zaráží mě, že kotě má teprve 6 a 1/2 týdne - to by mělo být ještě u maminy!!!! V tomto věku ještě nemůže být ani očkované, obávám se, že by vás mohly potkat ještě další problémy související s předčasným odběrem kotěte od matky. Pokud by průjem po smectě nepolevil, doporučuju návštěvu veteriny a to i o víkendu!
drabkova
napsal(a):
Víte o tom že chovatel který vám prodal kotě v tomto věku se dopustil přestupku proti zákonu na ochranu zvířat proti týrání. Jeho součástí je totiž i vyhláška ministerstva zemědělství, která předepisuje minimální věk pro odběr koťat od matky na 10 týdnů, pokud by se jednalo o kotě s PP tak je podle chovatelského řádu předepsaný věk 13 týdnů. Oba tyto předpisy vycházejí z dlouholeté praxe chovatelů, kterým jde hlavně o prospěch jejich odchovů. Když odchovávám koťata tak v šesti týdnech teprve postupně přecházejí na tuhou stravu a jakékoliv změny krmení jim často způsobí průjmy. Tak malé kotě má rozhodně být ještě u matky. Co se týká vašeho kotěte tak rozhodně doporučuji vyhledat veterináře, průjem rozhodně není v pořádku.
alenav
napsal(a):
Víte o tom že chovatel který vám prodal kotě v tomto věku se dopustil přestupku proti zákonu na ochranu zvířat proti týrání. Jeho součástí je totiž i vyhláška ministerstva zemědělství, která předepisuje minimální věk pro odběr koťat od matky na 10 týdnů, pokud by se jednalo o kotě s PP tak je podle chovatelského řádu předepsaný věk 13 týdnů. Oba tyto předpisy vycházejí z dlouholeté praxe chovatelů, kterým jde hlavně o prospěch jejich odchovů. Když odchovávám koťata tak v šesti týdnech teprve postupně přecházejí na tuhou stravu a jakékoliv změny krmení jim často způsobí průjmy. Tak malé kotě má rozhodně být ještě u matky. Co se týká vašeho kotěte tak rozhodně doporučuji vyhledat veterináře, průjem rozhodně není v pořádku.
Je tedy neuvěřitelné, že vám ten člověk ( záměrně nepíšu chovatel, protože tím snad ani nemůže být ) prodal takmalé kotě.
Nicméně k problému...průjem může být jednak způsobený změnou prostředí, ale i stravy. jsou tyto konzervy kotěcí ? Naše koťata měla po konzervách také průjema byly to prémiové konzervy určené pro koťata. Zkuste vařené kuře. Jednak jsem vypozorovala, že je po průjmu, bobky jsou hezky tuhé a navíc mi příjde, že tak nesmrdí a kočky kadí podstatně míň, a to mají vysoký apetit. Takže zůstávám u vaření, je to lepší a ve výsledku při třech kočkách i levnější než konzervy, dálemáme granulky RC.
Uživatel s deaktivovaným účtem

drabkova
napsal(a):
jak se prckovi daří? Ten průjem mohla způsobit ta paštika, pokud předtím z pevného jídla měl pouze granulky. Ale teda pokud se jedná o kotě z normálního vrhu, ne uměle odchované, tak ten pseudochovatel, který vám dal takový mrně by zasloužil jednu pořádnou do huby.
drabkova
napsal(a):
Malý je už v pořádku, jezdily jsme na antibiotika měl nějakou vyrózu a už řádí jako čert. Má 7,5 týdne a váží 1,10. Je úžasnej raubíř, květináče má snad nejradši jen naše druhá kočka - obyč - ho nemá ráda, loví ho jako myš a on kvičí, ale pak na ní doráží tak nevím jestli si vůbec zvyknou. Musíme doufat.