Dobrý den, tak co kolik myslíte, že má měsíců.Ale je hravé a čilé.Možná jsem jeho věk špatně odhadl.
letecm
napsal(a):
Dobrý den, tak co kolik myslíte, že má měsíců.Ale je hravé a čilé.Možná jsem jeho věk špatně odhadl.
letecm
napsal(a):
Fotky trochu kotě zvětšují.Vleze se mi do obou dlaní, když je schoulené.
Uživatel s deaktivovaným účtem

letecm
napsal(a):
Tak tohohle mrňouse bych tipla tak na 3 měsíce Jestli je čilé a samo žere, tak mu nic vážného nebude, jen bych s ním skočila k veterináři aby na něj koukl (pro jistotu) a dal vám něco na odčervení.
letecm
napsal(a):
Tak s výše psaným příspěvkem nesouhlasím, na 3 měsíce je kotě dost malé, dle mého názoru má tak 2 měsíce. Oči nejsou moc dobře vidět, co se týče toho výtoku...Já bych tedy radila nové kotě vzít k veterináři vždy, já mám kočky od chovatelky a brala jsem je na vstupní prohlídku brzy po příjezdu, natož když je to kotě z burzy, kde prodejce asi do veterinární péče neinvestoval tisíce...
darya
napsal(a):
Tak s výše psaným příspěvkem nesouhlasím, na 3 měsíce je kotě dost malé, dle mého názoru má tak 2 měsíce. Oči nejsou moc dobře vidět, co se týče toho výtoku...Já bych tedy radila nové kotě vzít k veterináři vždy, já mám kočky od chovatelky a brala jsem je na vstupní prohlídku brzy po příjezdu, natož když je to kotě z burzy, kde prodejce asi do veterinární péče neinvestoval tisíce...
Patrně se jedná kočičí rýmu , forma oční je obvyklá , charakterizovaná hnisavým zánětem očí , který časem mizí, ale očička zůstávají zaslzelá, případně s mírným hnisavým výtokem. Koťě je často podražené, obzvláště, když jej nemoc postihne brzy po narození. Samo onemocnění je virové, ale velmi dobře zabírají antibiotika, která ničí bakteriální flóru a urychlují léčbu. Tato virová infekce je častá v populaci volně žijících nevakcinovaných koček.
letecm
napsal(a):
má to vždy po spaní?
Našim koťátkům se to občas také objeví - ale bydlí v seně, takže je to spíš z prachu. Zalepí se jim očka - taková žlutozelená barvička hnisu. Stačí namazat Opthalmoframykoinem(k dostání u veta - v lékárně na něj musíte mít předpis). . Jedna mastička stojí cca 40,- a po 1 namazání problém mizí.
Občas se to vrací, takže doporučuji mazat cca 2 dny 1-2 x denně.