Mám 2 perské kočky (kočka 6 let, kocour 3 roky). Odjakživa jsou zvyklé chodit na bedýnku a nikdy s nimi nebyl nejmenší problém. Teď začaly z ničeho nic obě čůrat do mojí postele. Nechápu proč to dělají ani jak jim v tom zabránit. Jsem z toho nešťastná, poraďte prosím. (bydlím v malém bytě,takže jim nemůžu zamezit v přístupu k posteli). Díky
Uživatel s deaktivovaným účtem

kenushka
napsal(a):
Mám 2 perské kočky (kočka 6 let, kocour 3 roky). Odjakživa jsou zvyklé chodit na bedýnku a nikdy s nimi nebyl nejmenší problém. Teď začaly z ničeho nic obě čůrat do mojí postele. Nechápu proč to dělají ani jak jim v tom zabránit. Jsem z toho nešťastná, poraďte prosím. (bydlím v malém bytě,takže jim nemůžu zamezit v přístupu k posteli). Díky
Něco se muselo stát. Zapřemýšlejte, co se v jejich životě změnilo, může to být cokoliv, i věc, která vám připadá naprosto nepodstatná a banální. Nechodíte jinak z práce? Nezměnila jste nábytek? Stelivo v záchodku? Záchodek samotný? Nemají spolu kočky nějaký konflikt? A kolik mají těch záchodků? Dala bych jim aspoň tři, se stelivem, které mají rádi, jeden na místo, kde jsou zvyklí, a ostatní na další vhodná místa. A na postel bych prozatím dala igelit, bude jim to nepříjemné a lépe se to uklízí, když už.
Jinak zabránit jim v tom nedokážete, musíte příjít na to, co problém způsobilo. A to nebude jednoduché.
kenushka
napsal(a):
Když to začal dělat kocour mě, tak jsem myslela, že mu zakroutim krkem ,ale dělal to proto, že značkoval..takže šel na kastraci a byl klid.
U vás je taky jedna z možností, že si přeznačkovávají místo. Tohle chování je většinou typické pro kocoury, ale dělají to i kočky
Postel bych určitě něčím zakryla,třeba tím igelitem, jak radí autorka výše. Samozřejmě to může být i nějakou razantní změnou, ale je mi divný, že začaly obě dvě a chodí na stejný místo. Spíš si myslim, že jeden z nich začal a druhej to odkoukal, respektive cítil tu moč na vaší posteli, tak tam vykonal potřebu taky.
kenushka
napsal(a):
Zdravím, a není jedna z koček kastrovaná třeba? Kastráti jsou náchylní k zánětům močáku a cest (šutry), může mít počínající zánět, projevuje se zpočátku často močením mimo bedýnku - a druhá kočka čůránky jednoduše přechcává. Takže kromě příspěvků nahoře, bych ještě zkoukla, zda některá z koček nemá problém s močením...
Jinak igelit je báječný, blbě se na to chčije, cáká to na nohy a nejde hrabat, průser bude, když si miciny najdou jiné místo
smejdka
napsal(a):
Zdravím, a není jedna z koček kastrovaná třeba? Kastráti jsou náchylní k zánětům močáku a cest (šutry), může mít počínající zánět, projevuje se zpočátku často močením mimo bedýnku - a druhá kočka čůránky jednoduše přechcává. Takže kromě příspěvků nahoře, bych ještě zkoukla, zda některá z koček nemá problém s močením...
Jinak igelit je báječný, blbě se na to chčije, cáká to na nohy a nejde hrabat, průser bude, když si miciny najdou jiné místo
S tím igelitem bych odrazení moc nevěřila.Naše kočka,jakmile narazila na igelit (sáček,tašku) tak hned se na něj vyčůrala,to samé mi dělala na koženková křesla (takové ty vaky plněné kuličkami polystyrénu),no na zabití byla,křesla šly nakonec pryč
sara
napsal(a):
S tím igelitem bych odrazení moc nevěřila.Naše kočka,jakmile narazila na igelit (sáček,tašku) tak hned se na něj vyčůrala,to samé mi dělala na koženková křesla (takové ty vaky plněné kuličkami polystyrénu),no na zabití byla,křesla šly nakonec pryč
Mě to dělala kočka, když jsem odjela na dovolenou a nechala ji s podnájemníkem v bytě. Nic jí nedělal, ale prostě měla na mě asi vztek. Kdyby postel nezakryl, tak jsem neměla po návratu kde spát.