Ahoj,dostala jsem kotatko od neznámé paní se kterou se už asi nepotkám,když mě Chlupíka dávala tvrdila že ho její děti přinesli od nějaké chovatelky.Moc by mě zajímalo jaký má Chlupaturka původ.Chci vás poprosit zda mi múžete trošku pomoct stím odhadem.Předem díky
tadydadydas
napsal(a):
Ahoj,dostala jsem kotatko od neznámé paní se kterou se už asi nepotkám,když mě Chlupíka dávala tvrdila že ho její děti přinesli od nějaké chovatelky.Moc by mě zajímalo jaký má Chlupaturka původ.Chci vás poprosit zda mi múžete trošku pomoct stím odhadem.Předem díky
řekl bych že je to kočka domácí jen chlupatější.
Norská by musela mít klasickou "hřívu".
login
napsal(a):
řekl bych že je to kočka domácí jen chlupatější.
Norská by musela mít klasickou "hřívu".
Tak tohle jsem si zprvu myslele taky,ale zmátl mě uryvek ve knize:encyklopedie koček od Michaela Polarda;Límec na hrudi a na krku je výrazný na podzim a v zimě,ale v létě mizí.Přikládám aktualní foto je mu šest měsícu važí necelé čtyři kyla.
tadydadydas
napsal(a):
máme doma mainky. límec bych řekla je po celý rok, ale když přesrsťují, je to znát a límec je řidší. Některým kočkám se neutvoří vůbec. Rozhodně bych vaší kočičku typla na směsku, obyčejné kočičky...a potom nějaké plodlouhosrsté...podle ocásku...nemyslím, že je čistokrevná.
yabadoo
napsal(a):
máme doma mainky. límec bych řekla je po celý rok, ale když přesrsťují, je to znát a límec je řidší. Některým kočkám se neutvoří vůbec. Rozhodně bych vaší kočičku typla na směsku, obyčejné kočičky...a potom nějaké plodlouhosrsté...podle ocásku...nemyslím, že je čistokrevná.
Děkuji
tadydadydas
napsal(a):
Nechápu co vám vadi na tom že chci znát názor ostatních lidí.
no já si myslím že s norskou lesní by skřížen být klidně mohl, ten ocas uši a hlava to jsou znaky norské lesní, já mám taky napůl norskou lesní, ale ta se spíš potatínkovala, maminku má norskou a tatínek je asi nějaký černý kocourek, má jemnou srst, trojuhelníkovou hlavu velké uši, ale na provní pohled vypadá jak normální kočka
hanysskah1
napsal(a):
no já si myslím že s norskou lesní by skřížen být klidně mohl, ten ocas uši a hlava to jsou znaky norské lesní, já mám taky napůl norskou lesní, ale ta se spíš potatínkovala, maminku má norskou a tatínek je asi nějaký černý kocourek, má jemnou srst, trojuhelníkovou hlavu velké uši, ale na provní pohled vypadá jak normální kočka
stejne se tam nacpu
tadydadydas
napsal(a):
stejne se tam nacpu
Pridavam fotku nasi Adely :) taky si myslime, ze ma s norskou lesni neco spolecneho, dokonce jsme ji nasli v lese na strome :))
ges
napsal(a):
Takhle nějak to dopadá, když se potká perská s domácí.
Perská a domácí???