usajka

XXX.XXX.108.41
znáte nějaké levné, kvalitní ?
darya
napsal(a):
Vzhledem ke své kvalitě je levná v velkém balení Acana. Purina Cat Chow opravdu není nic moc. Ještě bych v nejhorším vzala na milost Pronature, to j levnější než Acana.
Mohla bych mít dotaz, kolik máte koček a jak jste k nim přišla?
Naše kočky žerou se psem hlavně vařené maso,ale dávám jim k dispizici i granule CatChow a milují je.Taky mi vzhledem ke složení přijde tak nanejvýš střed,ale jako doplněk krmiva mi přijde dobrá.A kočky vypadají dobře.
usajka
napsal(a):
znáte nějaké levné, kvalitní ?
kocky jsem nasla v lese - 5 kotat, bohuzel mi prezily jen 2 - nemam moc zkusenosti, spise s konmi a psy kdyz jsou lidi hovada
kocku jsem si chtela poridit, ale bohuzel neni cas ani penize na vystavy, tak mam ted doma toto, jinak bych nevahala a do granuli klidne investovala vic
usajka
napsal(a):
kocky jsem nasla v lese - 5 kotat, bohuzel mi prezily jen 2 - nemam moc zkusenosti, spise s konmi a psy kdyz jsou lidi hovada
kocku jsem si chtela poridit, ale bohuzel neni cas ani penize na vystavy, tak mam ted doma toto, jinak bych nevahala a do granuli klidne investovala vic
Ach jo, lidi jsou opravdu hovada Dvě kočky by nemusely být taková finanční zátěž, záleží na tom, jaké máte možnosti v krmení. Jestli třeba pejskům vaříte nebo krmíte barfem, tak vařené i syrové maso můžou v klidu jíst i kočky a granule budou mít jako takový základ (ve vařeném mase není taurin, takže pokud byste krmila vařeným, musíte kombinovat buď s průmyslovou kočičí stravou, nebo dodávat nějaké doplňky). V tom případě ty granule nemusí být úplně super. Ale 18 kg Acany kuřecí seženete kolem 1500-1600 Kč - je to už moc?
Cat Chow je, jak se říká, darmo drahé krmivo, není kvalitní a prodává se jen v menších baleních, takže ve finále za ně zaplatíte stejně nebo i víc, než za slušnější krmivo ve velkém balení.
Pokud chcete ušetřit a krmit kvalitně, konzervy vůbec nekupujte, marketovky jsou úděsného složení a ty kvalitní jsou už dost drahé, mnohem levněji vyjde nakoupit např. kuřecí skelety, krky, křídla, srdíčka atd., uvařit je a obrat. Je to čisté maso a vyjde to mnohokrát levneji než konzervy.
S těmi granulemi vám už víc neporadím, krmím Acanou a Orijenem, nejsem schopná dělat kompromisy, pokud mi to finance dovolí. Ale jistě znáte základní zásady výběru granulí - převaha živočišných bílkovin, na prvním místě ve složení by mělo být extrudované maso nebo moučka, co nejméně kukuřice, pšenice, sóji.
Tak hodně štěstí v piplání koček
darya
napsal(a):
Ach jo, lidi jsou opravdu hovada Dvě kočky by nemusely být taková finanční zátěž, záleží na tom, jaké máte možnosti v krmení. Jestli třeba pejskům vaříte nebo krmíte barfem, tak vařené i syrové maso můžou v klidu jíst i kočky a granule budou mít jako takový základ (ve vařeném mase není taurin, takže pokud byste krmila vařeným, musíte kombinovat buď s průmyslovou kočičí stravou, nebo dodávat nějaké doplňky). V tom případě ty granule nemusí být úplně super. Ale 18 kg Acany kuřecí seženete kolem 1500-1600 Kč - je to už moc?
Cat Chow je, jak se říká, darmo drahé krmivo, není kvalitní a prodává se jen v menších baleních, takže ve finále za ně zaplatíte stejně nebo i víc, než za slušnější krmivo ve velkém balení.
Pokud chcete ušetřit a krmit kvalitně, konzervy vůbec nekupujte, marketovky jsou úděsného složení a ty kvalitní jsou už dost drahé, mnohem levněji vyjde nakoupit např. kuřecí skelety, krky, křídla, srdíčka atd., uvařit je a obrat. Je to čisté maso a vyjde to mnohokrát levneji než konzervy.
S těmi granulemi vám už víc neporadím, krmím Acanou a Orijenem, nejsem schopná dělat kompromisy, pokud mi to finance dovolí. Ale jistě znáte základní zásady výběru granulí - převaha živočišných bílkovin, na prvním místě ve složení by mělo být extrudované maso nebo moučka, co nejméně kukuřice, pšenice, sóji.
Tak hodně štěstí v piplání koček
Tak se omlouvám, našla jsem Cat Chow i v 15 kg balení, ale to v podstatě nedeklarované složení říká o (ne)kvalitě hodně...
máte pravdu, někteří lidi jsou opravdu hovada. Jak může být někdo zlý k tak úžasným stvořením. Vím, že krmivo není nejlevnější. Do rozpočtu krmení opravdu zasahuje. Sama mám pětiletého kocourka, snažím se mu dávat to nejlepší, znamená pro mě všechno. I kdybych neměla na jídlo já, tak on musí mít jen to nejlepší. Krmím ho Brit care, granule a konzervy. Moc mu chutnají a neměnila bych. Cenově se to dá.
Naše kočky jsou dost zmlsané, žerou jen granule Frieskies a Whiskas, žádné jiné jim nevoní. Vzhledem k tomu, že mám koček 22, uvítala bych radu na nějaké levnější, ale ne nekvalitní granule. Raději ošidím sebe než kočky, ale krmení pro tolik chlupáčů něco stojí a já navíc kupuji měsíčně přes 300 kg masa pro šelmy, tak se snažím ušetřit, kde se dá, ale ne na úkor kvality a pestrosti stravy. Tak prosím o doporučení na granule a třeba i konzervy, protože ty, co jsou běžně v obchodech nejsou nic moc, snad jen ty drahé, které taky kupuji, protože jsou jediné, co našim kočkám chutnají.
cherry1402
napsal(a):
Naše kočky jsou dost zmlsané, žerou jen granule Frieskies a Whiskas, žádné jiné jim nevoní. Vzhledem k tomu, že mám koček 22, uvítala bych radu na nějaké levnější, ale ne nekvalitní granule. Raději ošidím sebe než kočky, ale krmení pro tolik chlupáčů něco stojí a já navíc kupuji měsíčně přes 300 kg masa pro šelmy, tak se snažím ušetřit, kde se dá, ale ne na úkor kvality a pestrosti stravy. Tak prosím o doporučení na granule a třeba i konzervy, protože ty, co jsou běžně v obchodech nejsou nic moc, snad jen ty drahé, které taky kupuji, protože jsou jediné, co našim kočkám chutnají.
Jestli těmi drahými a kvalitními myslíte Whiskas a Friskies, tak Vás musím zklamat, ale to jsou jedny z nejméně kvalitních granulí, navíc šíleně předražených (kolem 70 kč/kg - při velkém balení). Se podívejte na složení.
Jsou kvality marketovek v ceně 30 kč za kg. Takže jestli chcete zůstat u stejné ,,kvality", kupujte je a ušetříte. Nebo za stejný peníz kupte kvalitnější: třeba Acanu. Já jsem na jiné diskuzi doporučila kupovat psí, za což sem byla sepsuta, kvůli složení a hlavně taurinu. Ale když porovnáte Prairie psí a kočičí, je to to samé (složení, bílkoviny a tuky, vitamíny).
Já nakupuji na profizoo.cz, dobré ceny a doprava zdarma, to samé karelnovak.cz, často má výhodné akce (třeba 13,5 kg Prairie za 860 Kč - půl roku do konce expirace). Z té levnější řady jde sehnat modrá adultka (pro psy) 18 kg za 1000 Kč, dovoz zdarma. Nebo krmte jen masem, já nevím, berete od Vetamixu? V takovém množství asi jo, nebo od podobné firmy. To vyjde levněji a člověk ví, co zvířeti dává. Osovně za kvalitní považuji ještě Orijen a Felidae, ale to už je vyšší cenová kategorie.
dejna
napsal(a):
Jestli těmi drahými a kvalitními myslíte Whiskas a Friskies, tak Vás musím zklamat, ale to jsou jedny z nejméně kvalitních granulí, navíc šíleně předražených (kolem 70 kč/kg - při velkém balení). Se podívejte na složení.
Jsou kvality marketovek v ceně 30 kč za kg. Takže jestli chcete zůstat u stejné ,,kvality", kupujte je a ušetříte. Nebo za stejný peníz kupte kvalitnější: třeba Acanu. Já jsem na jiné diskuzi doporučila kupovat psí, za což sem byla sepsuta, kvůli složení a hlavně taurinu. Ale když porovnáte Prairie psí a kočičí, je to to samé (složení, bílkoviny a tuky, vitamíny).
Já nakupuji na profizoo.cz, dobré ceny a doprava zdarma, to samé karelnovak.cz, často má výhodné akce (třeba 13,5 kg Prairie za 860 Kč - půl roku do konce expirace). Z té levnější řady jde sehnat modrá adultka (pro psy) 18 kg za 1000 Kč, dovoz zdarma. Nebo krmte jen masem, já nevím, berete od Vetamixu? V takovém množství asi jo, nebo od podobné firmy. To vyjde levněji a člověk ví, co zvířeti dává. Osovně za kvalitní považuji ještě Orijen a Felidae, ale to už je vyšší cenová kategorie.
Těmi drahými jsem měla na mysli konzervy , ne granule. Whiskas a Frieskies granule jsou dost drahé, tak jsem chtěla poradit něco levnějšího, ale ne nekvalitního. Psí granule bych ale kočkám nedávala, přece jen - kočka není pes... Maso beru od Vetamixu a jedné pražské firmy, která má maso ještě levnější a hlavně mnohem kvalitnější - vozí mi to domů. Jenže naše kočky vařené maso zrovna moc nemusí, resp. některé ano a některé ne, a syrové dlouhodobě nedávám, jen občas na zpestření. Připadá mi tak trochu upjaté sledovat složení granulí a konzerv pro zvířata, když kočkám je to úplně fuk a baští, co jim chutná.
Vždyť tyhle šlechtěné a přísně sledované kočky mají často víc zdravotních problémů než jejich kolegyně z ulice, které vymetají popelnice. A věřte, že vím, o čem mluvím. Navíc tady zjevně funguje dvojí metr - kočka dostane granule se správným složením i když jí dvakrát nechutnají a její majitel si koupí, co má rád a k večeři si klidně dá třeba utopence nebo bůček a zapije to pivem.
Složení ho nezajímá...Není to tak trochu nepřirozené dělat ze zvířat dokonale živené bytosti, když člověk je v tomto směru naprosto nedokonalý?
Tak to jen tak na okraj k úvaze - jinak díky za radu.
P.S. Na zpestření mezi řádky jedno foto 12tiletého peršana
cherry1402
napsal(a):
Těmi drahými jsem měla na mysli konzervy , ne granule. Whiskas a Frieskies granule jsou dost drahé, tak jsem chtěla poradit něco levnějšího, ale ne nekvalitního. Psí granule bych ale kočkám nedávala, přece jen - kočka není pes... Maso beru od Vetamixu a jedné pražské firmy, která má maso ještě levnější a hlavně mnohem kvalitnější - vozí mi to domů. Jenže naše kočky vařené maso zrovna moc nemusí, resp. některé ano a některé ne, a syrové dlouhodobě nedávám, jen občas na zpestření. Připadá mi tak trochu upjaté sledovat složení granulí a konzerv pro zvířata, když kočkám je to úplně fuk a baští, co jim chutná.
Vždyť tyhle šlechtěné a přísně sledované kočky mají často víc zdravotních problémů než jejich kolegyně z ulice, které vymetají popelnice. A věřte, že vím, o čem mluvím. Navíc tady zjevně funguje dvojí metr - kočka dostane granule se správným složením i když jí dvakrát nechutnají a její majitel si koupí, co má rád a k večeři si klidně dá třeba utopence nebo bůček a zapije to pivem.
Složení ho nezajímá...Není to tak trochu nepřirozené dělat ze zvířat dokonale živené bytosti, když člověk je v tomto směru naprosto nedokonalý?
Těmi prvními dvěma větami si trochu protiřečíte. A pořád si nenecháte vymluvit, že Whiskas a Friskies jsou nekvalitní, když píšete:Whiskas a Frieskies granule jsou dost drahé, tak jsem chtěla poradit něco levnějšího, ale ne nekvalitního. Pokud je pro Vás kvalitou Friskies, radila jsem výše: kupte marketovky, je to to samý. Kočkám je to fuk a baští, co jim chutná: svému dítěti taky budete dávat jen čokolády, hranolky, hamburgery a podobné srá.e, protože mu to chutná? Dítě, stejně jako kočka, nemá rozum a neví, co se má jíst, co je složení. Ad toulavé kočky: máte to z nějakého výzkumu, nebo se jen domníváte? Když pominu, že tyhle kočky skončí všelijak... Je pravda, že dost záleží na genetické dispozici a odolnosti jednotlivé kočky, ale proč to pokoušet? To srovnání s člověkem mi přijde ujeté: neznám nikoho, kdo by jedl jen instantní jídlo (myslím, že tohle přirovnání ke granulím sedí, především těm nekvalitním), popř. jen fastfoody. Vlastně jo, američany, ale jak taky vypadají (obezita, onemocnění srdce atd.). A proč nedávat maso syrové pořád (samo přemražené), když ho kočky žerou? Kór když máte zalevno kvalitní. Za mě: buďto kvalitní granule, nebo maso.
dejna
napsal(a):
Těmi prvními dvěma větami si trochu protiřečíte. A pořád si nenecháte vymluvit, že Whiskas a Friskies jsou nekvalitní, když píšete:Whiskas a Frieskies granule jsou dost drahé, tak jsem chtěla poradit něco levnějšího, ale ne nekvalitního. Pokud je pro Vás kvalitou Friskies, radila jsem výše: kupte marketovky, je to to samý. Kočkám je to fuk a baští, co jim chutná: svému dítěti taky budete dávat jen čokolády, hranolky, hamburgery a podobné srá.e, protože mu to chutná? Dítě, stejně jako kočka, nemá rozum a neví, co se má jíst, co je složení. Ad toulavé kočky: máte to z nějakého výzkumu, nebo se jen domníváte? Když pominu, že tyhle kočky skončí všelijak... Je pravda, že dost záleží na genetické dispozici a odolnosti jednotlivé kočky, ale proč to pokoušet? To srovnání s člověkem mi přijde ujeté: neznám nikoho, kdo by jedl jen instantní jídlo (myslím, že tohle přirovnání ke granulím sedí, především těm nekvalitním), popř. jen fastfoody. Vlastně jo, američany, ale jak taky vypadají (obezita, onemocnění srdce atd.). A proč nedávat maso syrové pořád (samo přemražené), když ho kočky žerou? Kór když máte zalevno kvalitní. Za mě: buďto kvalitní granule, nebo maso.
Tady došlo opět k nepochopení - nepsala jsem, že Whiskas a Frieskies jsou kvalitní, ale dost drahé. Jak známo, levnější věci bývají také méně kvalitní (př. maso - bio maso), ale občas se najdou i vyjímky a právě něco takového hledám.
Jistě, kočka ani dítě nemají rozum a nevědí, co je složení, to vědí dospělí lidé, přesto to zajímá málokoho. Vy zřejmě u svých koček dodržujete striktně zásady správné kočičí výživy, ale nějak se mi nechce věřit, že totéž praktikujete i u sebe. Vždyť strava není jen o tom, co je správné, ale i o tom, co nám chutná. Tím nechci říct, že bychom se měli cpát jen hranolky apod. Dodržovat celý život (i u kočky) to správné složení stravy a nedopřát si vůbec nic jiného by byla fakt nuda.
Neumím si představit, že bych jedla jen ryby a zeleninu a pila čistou vodu, zatímco jiní si dopřejí třeba tu čokoládu nebo typicky českou (a nezdravou) kuchyni. Zdá se mi, že lidi mají dost rozumu jen pokud jde o někoho jiného.
Když mluvíte o genetice, znáte nějakou kočku, která by pošla na to, že se nestravuje správně, protože to má geneticky zakódováno? Já ne.
Granule jsou podle Vás instantní jídlo, s tím souhlasím, jen dodám, že včetně těch kvalitních! Divoké kočky jsou této civilizační stravy ušetřeny a baští přirozenou stravu. Neznáte nikoho, kdo by jedl jen instantní jídlo, ale kočkám ho dáváte. V tom si nějak protiřečíte. Takže zbývá jen to syrové maso - o riziku krmení výhradně syrovým už tu byla řeč na jiném tématu.No, třeba nějaké ty instantní granule lepší kvality za levnější peníz najdu sama nebo mi poradí někdo z ostatních chovatelů. Jinou radu zatím nepotřebuji.
Můžu se zeptat, kolik máte koček a jakých?
cherry1402
napsal(a):
Tady došlo opět k nepochopení - nepsala jsem, že Whiskas a Frieskies jsou kvalitní, ale dost drahé. Jak známo, levnější věci bývají také méně kvalitní (př. maso - bio maso), ale občas se najdou i vyjímky a právě něco takového hledám.
Jistě, kočka ani dítě nemají rozum a nevědí, co je složení, to vědí dospělí lidé, přesto to zajímá málokoho. Vy zřejmě u svých koček dodržujete striktně zásady správné kočičí výživy, ale nějak se mi nechce věřit, že totéž praktikujete i u sebe. Vždyť strava není jen o tom, co je správné, ale i o tom, co nám chutná. Tím nechci říct, že bychom se měli cpát jen hranolky apod. Dodržovat celý život (i u kočky) to správné složení stravy a nedopřát si vůbec nic jiného by byla fakt nuda.
Neumím si představit, že bych jedla jen ryby a zeleninu a pila čistou vodu, zatímco jiní si dopřejí třeba tu čokoládu nebo typicky českou (a nezdravou) kuchyni. Zdá se mi, že lidi mají dost rozumu jen pokud jde o někoho jiného.
Když mluvíte o genetice, znáte nějakou kočku, která by pošla na to, že se nestravuje správně, protože to má geneticky zakódováno? Já ne.
Granule jsou podle Vás instantní jídlo, s tím souhlasím, jen dodám, že včetně těch kvalitních! Divoké kočky jsou této civilizační stravy ušetřeny a baští přirozenou stravu. Neznáte nikoho, kdo by jedl jen instantní jídlo, ale kočkám ho dáváte. V tom si nějak protiřečíte. Takže zbývá jen to syrové maso - o riziku krmení výhradně syrovým už tu byla řeč na jiném tématu.No, třeba nějaké ty instantní granule lepší kvality za levnější peníz najdu sama nebo mi poradí někdo z ostatních chovatelů. Jinou radu zatím nepotřebuji.
Můžu se zeptat, kolik máte koček a jakých?
No, když tedy víte, že tyto granule nejsou kvalitní (víte?, když pořád hledáte ne nekvalitní ale levnější), pak nechápu, proč jimi krmíte. Asi v rámci toho, ať si číči občas dají něco nezdravého (tuto větu prosím neberte ironicky nebo rýpavě). S větou: co je levnější, je méně kvalitní až tak nesouhlasím (viz Purina, Hilss x Acana). Já taky nejím super zdravě, na druhou stranu nejsem typ, co jí pořád uzeniny, obědvá ve fastfoodech a tak. Ale zase moc vážně neberu řeči, že česká kuchyně je nezdravá: co je nezdravého na bramborovém knedlíku a kysaném zelí, rizotu, pečeném kuřeti s rýží (toto jistě není typická - původní kuchyně, ale u nás zcela běžná), šunkoflecích, špenátu, kapustě? Oproti smažáku, hamburgerům je to velmi zdravé jídlo.
On člověku ani ten smažák občas neuškodí, já si ho taky občas dám (ale radši si ho udělám doma - vím, že jej nesmažím na přepáleným tuku), ale jen občas, stejně jako čokoládu, šunku (tu tak jednou za 14 dní jen na chuť, bez chleba). A o tom to je: jíst takováto jídla jen občas, s rozumem, určitě není nutné se jich úplně vzdávat (i když Dr. Cajthamlová by měla jiný názor
). A stejně tak je to u koček a dalších zvířat: je rozdíl, když dostanou marketovky občas na chatě, nebo někdy jako přílohu k masu ( i když toto moc nechápu - když vařím maso, uvařím i mnohem zdravější - oproti marketovkám - přílohu) nebo jsou na tom chudáci celej život. A s tou genetikou: znala jsem psa, co se na marketovkách dožil 6-ti let (umřel na velkej nádor v břiše), jiný krásných 15-ti (holt byl odolnější). Prostě jsou zvířata, co se narodí odolnější/méně odolná, třeba i určitou dispozicí k rakovině, a my jim stravou buď přidáme nebo ubereme (na kvalitnější stravě se ten 6-ti letý mohl dožít třeba 8-mi let, ten 15-ti letý třeba 18-ti). Když to vezmu v obecnější rovině: jsou zvířata, kterým ani lepší strava nepomůže (ono i 8 let by u toho plemene bylo málo, ptž se dožívá průměrně mezi 12-14 lety), naopak jsou jedinci, kteří i kdyby žrali přepálenej tuk z friťáku, budou tu dvakrát tak dlouho. Ale jak jsem psala dřív: proč to pokoušet, testovat kam patří to moje zvíře, a nepřidat mu pár let?
S větou, že i kvalitní granule jsou instantní, souhlasím. Proto jimi krmíme jen okrajově. Ale jsou lidé, kteří prostě zvířeti vařit nechtějí, nemají na to čas, raději jsou se psem o to déle ven (věnují se kočce). Tak krmí granulemi. Ale podle mě by měli volit menší zlo: ty kvalitnější. Na druhou stranu: pro zvíře spokojený život nepředstavuje jen strava, ale i prostředí okolo, jak se zvířeti věnuje majitel, kolik času tím tráví.
Ptáte se, kolik koček mám já: vlastní ani jednu, moje mamka má 2 kočky vesnické, já bydlím u přítele, mám 1 psa, jeho rodina další 4 a 1 kocoura. U máti jsme to vzdala, ta marketovkama a zbytky typu rýže, odřezky, vývarové polévky (které sami o sobě jsou stokrát lepší, ptž neobsahují tu konzervační chemii)krmí pořád. U přítele jsem krmit marketovkama zakázala (resp. rozumně vysvětlila), takže občas dostanou Acanu nebo Orijen. Ač naše zvířectvo má dohromady tak 90 kg, měsíčne zkrmíme si 4 kg granulí (místo 30 kg). Hlavní část stravy tvoří vařená strava (maso, přílohy, zelenina, oleje, vitamíny - občas, kloubní výživa), částečně i syrová - kosti, odřezky, sem tam konzervy Grand, eventuelně Rex (ty máme nakoupené do zásoby, tak krmíme, když nestihneme uvařit nebo na cesty). Zvířata jsou spokojená, chutná jim, já taky ,ptž vím, co jim dáváme. Až budeme ve vlsatním budu mít více psů a vlastní kočky (domácí, nechci, aby mi je přejelo auto), budu to praktikovat stejně.
Teď konečně k dotazu (když kvalitnější Acanu ve stejně ceně nechcete, ale hledáte tedy něco levnějšího). Jelikož přikrmujete masem, není potřeba, aby tedy bylo v granulích (resp. moučka), spíš to chce se koukat po něčem, co má přírodní konzervaci (což asi bude v této cenové relaci těžké, ne-li nemožné), problém je na netu vůbec najít složení. Obstojně vypadá Dibaq hairball (bohužel se asi dělá jen po 2 kg), cena 50 Kč/kg. Kuřecí Ontario, 55 Kč/kg. Ještě možná Sportmix, ale to je samám kukuřice, 40 - 45 Kč/kg. Sportmixem jsme krmili psa u máti a vypadal po něm dobře (narozdíl od Bona, Darlingu...
). Konzervy se nám osvědčily od Grandu: kvalitní a za dobrou cenu. Doufám, že tady nebude vadit, že jsou psí, maso se také dává psům i kočkám stejné. Konkrétně půlka kuřete, drůběží maso, krocan, popř. masová směs (mají nejlepší složení - můžete kouknout třeba na www.krmeni.cz, ale koupila bych jinde, za lepší ceny). Cena je 50 - 70 Kč (nejdražší je ta půlka kuřete, jsou tam kromě směsi 2 celá stehna) za 1150 g, my teď natrefili na akci +20% zdarma (máme u nás eshop, kterej má i kamenej krám).
Omlouvám se za tak dlouhý příspěvek mimo mísu, ale pro mě je prostě nepochopitelné, proč někdo krmí drahými granulemi typu marketovky, když za tu cenu může mít lepší. Bohužel plno lidí stále dá na reklamu a myslí si, že Whiskas a Pedigree jsou kvalitní granule.
jj, taky jsme kupovali Friskies. Jen do té doby než jsem zjistila, že i když stojí 120,- za 2 kg, tak Coshida (snad to píšu dobře) stojí asi 50,- za 2 kila a přitom je složení stejné - v Coshidě u hovězí příchuti je myslím ´ještě o 2% masa více než u Friskies. To jen tak, pokud chcete ušetřit a přitom zůstat na stejné kvalitě.
My krmíme granule jen okrajově (když enní vařeno), jinak kočkám vaříme maso, rýži.apod. nebo dostávají syrové maso.
Sranda byla, dkyž k nám přišel britský kocour, který byl celých 8 měsíců, co byl na světě, zvyklý jen na granule a najednou jsme mu dali kousek masa. On to neuměl ani ukousnout!!! Tím, že máme venkovní kočky, co maso kousat umí odmala, tak tohle bylo fakt k nevíře. Nicméně asi po měsíci už kousal maso jako profík a teďko se na něj vyloženě těší. :) taky mu moc chutná jogurt, i když pak vypadá trochu jak sněhulák.
Uhlík

XXX.XXX.96.2
Dobrý den, my dáváme granulky od Brit Care pro našeho kastráta a zatím mu chutnaly nejvíce. Jinak můj názor na marketovky je totožný jako u ostatních - je to prostě bída, holt lidi víc věří reklamě, než tomu , aby rozumně uvažovali...
cherry1402
napsal(a):
cherry1402, od jakého dodavatele v Praze berete maso? My bereme od vetamixu, ale pokud máte i nějakého lepšího, mohla byste se prosím podělit o zdroj?
Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

za tři roky snad problém z krmením už vyřešili
Tamika

XXX.XXX.236.45
Nemůžu začít jinak než slovy ach jo Kdybych se řídila tím, že bych jedla jen to, co mi chutná, zůstala bych u řízků a šlahačkových dortů a z toho se žít logicky nedá. Levnější granule chutnají kočkám více právě proto, že jsou ochucené a přesolené - připodobnila bych to tomu, když lidem chutnají čínské polévky, je to dobré, ale zdravé a výživné těžko a kočky potom mají akorát zdravotní problémy jak s ledvinami, tak zuby atd. Samozřejmě soulasím s tím, že kočky také potřebují nějakou mňamku, stejně jako mi ten šlehačkovej dort, ale jen vyjímečně, nemůžete z toho dělat normální krmení a argumentace, že je to nuda....to snad nemyslíte vážně?
Spíše než na cenu, byste se měla zaměřit na to, co dané granule obsahují. Pokud chcete ušetřit, nakupujte přes eshop, většinou mají větší výběr kvalitnějších krmiv, dovezou vám to až domů a mají slevy pro věrné zákazníky, některé i pro větší odběry nabízejí i větší slevy a pak paradoxně za prémiové krmivo dáte za 1kg méně než za 1kg nekvalitních granulí ze supermarketu. Cena se pohybuje průměrně od 100-130Kč/kg. Samozřejmě se snižuje s větší gramáží, 17kg pytel vás na kg vyjde levněji než 3kg. Takže, když si koupíte velký pytel a máte slevu vyjde Vás Acana 1kg na 96Kč, což je jen o 6Kč více než odpad jako Whiskas. Jinak mé kočky naopak jsou zvyklé na kvalitní granule a těch levných by se ani nedotkly. Na závěr ještě poradím, že si např. ve zverimexech či eshopech můžete koupit vzorkové malé pytlíčky krmiv, aby jste si zbytečně nekoupila celý pytel granulí a HLAVNĚ je důležité nové krmivo do starého přimíchávat pomalu a postupně zvyšovat dávky, pokud přejdete okamžitě, pro kočky je to šok a můžou začít trpět průjmy.
Momentálně dávám svým kočandám Brit Care Kitten,kvalitou určitě špatné nejsou a jsou za hezké peníze(také se musím koukat na cenu)
Sice číčám moc nejede a musím přidávat kapsičky,nebo paštičky,abych jim je ochutila-tím pádem samozdřejmě neušetřim
před tím jsem koupila Roayal Canin a ten jsem nemusela ochucovat,něvadž jim chutnal moc-takže teď nevím,co výjde levněji
ještě mi připadá za dobrou cenu Calibra,tu vyzkoušíme příště,ale už koupím raději malý pytlík na zkoušku