Dobrý den všem,
mám dotaz.. včera večer nám vyskočil kocour z druhého patra v paneláku, dopadnul na trávu. Průvan otevřel okno a už to bylo. Hned jsme seběhli dolů a ležel, přitisknutý na zdi, nehnul se. Tak jsme ho donesli domů, pak se napil, usnul. Prohmatali jsme mu nožičky, páteř, nekulhá, nemňouká. Jen spinkal a byl apatický. Volala jsem na veterinu, jestli by se na něj nepodívali, ale veterinářka mi řekla, že ho nemáme nikam tahat, že potřebuje klid a teplo domova. Kocourek usnul, ráno se najedl, teď je doma sám, museli jsme do práce. Co máme dělat, sledujeme ho a snad bude ok? Už se Vám to někomu stalo? Jedná se ještě o 6 kg britského kocourka, nutno dodat.
Když už to přežil, nemůže se mu teď nic stát?
Prosím o nějakou odpověď, zkušenost, útěchu, děkuji moc...
Rozhodně vyrazit k jinému veterináři a té, co vám řekla, že ho nemáte nikam tahat, bych od plic řekla, co si o ní myslím. Proboha, co je to za veterinářku ? Vy přece nejste doktor, takže laické prošahání nemusí znamenat, že kocourovi nic není! Může být jen v šoku, ale taky může mít nějaké vnitřní zranění! Opravdu neváhejte a vydejte se za jiným veterinářem, už pro klid v duši. Přeji kocourovi, aby byl OK
sestry kočka vypadla ze 4. patra a v šoku okamžitě zdrhla někam do parku. Podařilo se jí najít až za několik dní, když už se uklidnila, jinak byla úplně v pořádku. Kočky padají velmi dobře, jsou na to zařízené. Pro klid vaší duše ho vemte někam na veterinu, ale pravděpodobně se mu nic nestalo, jen se vylekal. Dejte vědět, jak to dopadlo.
Děkuji moc za všechny reakce, moc pomohly..
Kocourek vypadá líp, chodí pomalu je takový vyjukaný, ale už večeřel i mlsky, a chvíli předl, tak doufám, že je to takhle už v pořádku.
Víte nikdy jsem nebyla "kočičák", mám ho půl roku, protože známý se stěhoval z čech pryč a já jsem se kocourka ujala. Natolik jsem si ho ale oblíbila, že už bych si bez něj nic nedovedla představit. S tou sítí
je mě to jasné, já jsem to plánovala na jaro, protože nám budou měnit okna, tak jsem to odkládala. Stalo se právě to, že se samo okno otevřelo - průvan, takže kočík toho hned využil.
Snad už to tedy bude v pořádku, doufám, nu moc děkuji všem!
Když jsem měla svou první kočku, stalo se mi něco podobného.Číča spadla ze stříšky z prvního patra cca 4metrů - to není na kočku skoro žádná výška.Problém byl ale kolík zapíchnutý do záhonu pod střechou o který se číča při pádu narazila.
Pohmoždila si hrudník který při pohmatu nepěkně "čvachtal". Okamžitě jsem hnala k vetovi s hrůzou,že má zlámaná žebra.
Pan doktor ji tenkrát prohmatal (rentgen neměl)a řekl,že má jen naraženinu ať jí dopřejeme klid a pro jistotu ji hlídat.
Číča byla také vystresovaná toužila po klidu a snažila se někam stále zalézat.Naštěstí to dopadlo dobře,ale od té doby si dávám pozor aby se to už neopakovalo.Samozřejmě zasíťované okno je nejlepší a mám klid. leef
Paradoxně je většinou pro kočku lepší, když padá z větší výšky. Stačí se totiž v letu natočit tak, aby dobře dopadla. Ještě lepší je, když padá do nějakého keře, samozřejmě ne takového, aby z něj trčely ostré pahýly. Když padá rychle z nízka, dopadne často tak, že si hodně ublíží. Po pádu z velké výšky je dobře podívat se kočce do pusy, může mít rozraženou tlamičku, samozřejmě citlivě. Nám spadl kocour z balonu ve třetím patře, naštěstí ho brzdily prádelní šňůry, přes které padal dolů a pak dopadl na trávu. Ale byl v šoku, třásl se, já měla hrůzu co s ním je, tak jsem letěla na veterinu. Na rtg se ukázalo, že má polámané prsty na packách předních nožek, asi jak se všeho chytal, ale jinak byl dobrý. Hlavně jsem se poučila, že ocas je pokračování páteře a doktor jako první nechal kocoura chodit a pozoroval, jak ocas ovládá.
já si to neumím ani přestavit, mám také brita a má 6 kg, strašně se o něj bojím, skoro vůbec nevětrám a když, tak jsem u okna a hlídám ho. Jsem ráda, že vámto dobře dopadlo, jen nechápu tu reakci veta, že má zůstat doma v klidu. Dyť mohl mít vnitřní krvácení nebo něco zlomeného. Nevím odkud jste. Já jsem z Prahy a tady naštěstí jsou veterinární pohotovosti a doktoři, kteří přijedou k vám domů kdykoliv. To je obrovská výhoda, pže nikdy nevíte kdy se co stane.