Dobry den, prosim vas o radu protoze uz si nevime rady s nasim rocnim kocourek.Neni nijak slechteny je to obycejnej domaci kocour.Nikdy snim nebyli nejake velke problemy,jen byl divocejsi. V pondeli 12.4.2010 byl kastrovany pred kastraci znacne znackoval.Po kastraci jsem z neho mela 4 dny radost protoze byl klidnejsi, ale nyni je to cim dal tiim horsi.Je divokej,sice si hraje ale rozleva vodu,jidlo si vyhazuje z misky. Ale hlavne co je nejhorsi cura po celem mem pokoji!Vsude je moč v kazdem rohu vsude.Chodi ale i na svuj zachod.nEJDRIVE JSEM MYSLELA ZE JHE TO KOCKOLITEM KTERY JSME MU ZMENILI.pROTO JSEM MU DALA TEN NA KTERY BYL ZVYKLI ALE ZADNA ZMENA CURA DAL.Nikdy driv tohle nedelal pokud teda neznackoval jako mali se nikdy nepocural jinam nez do zachudku.Ale nyni uz je to vazne moc.Nici nam tim cely byt.Uz jsem docela zoufala nevim uz co snim mame delat.Budeme se stehovat do noveho bytu a pokud tohle bude delat nadale nevim co snim. Proto prosim o radu pokud ste se snim nekdy nekdo setkal.
A jak se zotavoval po kastraci? Dobře, nebo hůř, měl bolesti? Jak jinak prospívá? Jí, pije, kaká? Nebolí ho něco? Jakou má povahu, není spíš labilní a nervák?
je víc možností, proč to dělá, a dle toho i řešení. Buď má problémy s močovým ústrojím, nebo ho může bolet ještě něco po kastraci, případně je z nějakého důvodu psychicky rozhozený. Je možné i to, že se ještě ozývají hormony, od kastrace uplynuly teprve 4 dny...
Takže na vašem místě bych s kocourem a čerstvým vzorkem moči zašla na veterinu, aby se vyloučila nemoc a nebo třeba bolest ze špatně se hojící rány po kastraci. Pokud bude zdravotně ok, můžou to být ještě hormony, nebo psychická nepohoda, v tom případě přidejte záchody tam, kde čurá, dejte do nich jemné stelivo, odstraňte deky, peřiny, polštářky, boty, oblečení a vše počuratelné a na kocourka se snažte být hodní, aby z vás necítil zlobu a nebál se. Určitě má nějaký problém a nedělá to naschvál. Hrajte si s ním, udělejte mu pelíšek na klidném místě, které je jen jeho, a nechte ho psychicky se zotavit...
Po kastraci se zotavoval az moc dobre,vecer uz jedel a behal.Je od malicka trochu hyperaktivni. omlouvam se spletla jsem datum kastrace probehla ne 12.4. ale 29.3. Takze uz je to celkem delsi doba.Jinac vse je naprosto v poradku.Jak moceni do zachodu,tak kaleni strava vse.Mohu se zeptat nac ten vzorek moci a veterinar? Hrozi nejake onemocneni moc. cest?
vilcacora
napsal(a):
Po kastraci se zotavoval az moc dobre,vecer uz jedel a behal.Je od malicka trochu hyperaktivni. omlouvam se spletla jsem datum kastrace probehla ne 12.4. ale 29.3. Takze uz je to celkem delsi doba.Jinac vse je naprosto v poradku.Jak moceni do zachodu,tak kaleni strava vse.Mohu se zeptat nac ten vzorek moci a veterinar? Hrozi nejake onemocneni moc. cest?
Kocour může mít zánět moč. cest. Při něm má neustálé bolestivé nucení, takže jde nejen na záchodek, ale vyčurá se všude tam, kde ho to zrovna chytne. Vezměte moč a jděte s ním k veterináři, pokud se to potvrdí, bude potřebovat antibiotika. Do té doby ho držte v teple a v klidu, rozhodně ho netrestejte. Pokud to začal dělat náhle, buď ho něco bolí nebo bude příčina psychická .
také bych doporučila zajít se vzorkem moči k veterináři. Je pravda, že můj kocourek je po kastrici taky divočejší než byl, ale nikdy se nevyčůral jinde než do záchodku. Po kastraci se zotavoval asi tak tři hodiny, pak už také normálně jedl a chodil. Spíš bych to typovala na psychickou poruchu, protože i kdyby měl zánět močáku, tak by přeci takhle všude nečůral. Můj kocourek měl zánět už asi třikrát, ale nikdy nechodil mimo záchod. Kočky jsou od přírody hodně čistotné. Zkusila bych veterináře, jestli ho ten zákrok nějak nenarušil