Nedá mi to se nepodělit o zkušenost. Máme bytovýho kocoura s "divnou" srstí - je krátkosrstý, ale srst má příšerně hustou. Takže neustále líná a v období línání jsou to závěje. Vyzkoušela jsem toho na vyčesání ažaž, ale nic nebylo to pravý. Až kámoška mi vyprávěla o tomhle "zázraku" Moc jsem tomu nevěřila. Ale uviděla jsem ho v Německu na psí výstavě za 12euro a neodolala jsem ho koupit. No konečně se doberu výsledku - je naprosto úžasnej - lítaly oblaka chlupů, jen ten náš drahoušek dlouho nevydrží, tak budeme fuminátorovat na etapy. Máme ten modrý - vel.S
matty
napsal(a):
holky, můžete mi prosím napsat čím se liší od normálního kartáče na vyčesávání? Pže není nejlevnější, tak bych ráda věděla v čem to spočívá. Díky
Furminátor odumřelou podsadu opravdu vybere důkladně, kartáčem to nejde. Máme polodlouhosrstou kočku a ta zrovna česání nemiluje, tak je pro ní lepší jí vzít občas furminátorem, než často kartáčem. Furminátor by se měl používat nejdříve po 7 dnech, je ostřejší, tak kvůli poškození kůže je doporučeno výrobcem těch 7 dní. Jinak my ho máme z aukra za nějakých 360,-- od paní ze Slovinska a opravdu super. Jinak v e-shopech stojí min. dvojnásobek.
Alena
no právě, na jiných foréch jsem se dozvěděla, že stojí kolem tisícovky. Já mám britského modrého kocourka. Takže je krátkosrstý. Možná že bych k vánocům mu to pořídila. On vyčesávání přímo zbožňuje. Jak vidí, že buru kartáč do ruky, tak hned běží a začíná se nastavovat. Pak já za ním musím chodit a pritom ho drbat a on si hledá místečko, kde se rozcapí a tam ho dál musím vyčesávat. Je jak pominutej po tom. A nejvíc zbožňuje, když hodně přitlačím, tak to se může zbláznit blažeností. On i celkově drbání má rád, tak jako víc natvrdo.
Podívejte se na Aukro, tam se dá sehnat daleko levněji. Jinak třeba tady ho mají za 519,- http://www.granulkymarben.cz/furminator-pro-kocky.html
Mám dotazík dá se furminátor použít i na vlhkou/mokrou srst? Mám kočku s extrémně hustou srstí a to línání je fakt šílené - vzhledem k tomu jak ty chlupy děsně lítají při česání tak se nejlíp vyčesává po vykoupání - chlupy nelítají, slepí se do hromádek je klid(na to pužívám takový ten klasický kartáč se zahnutými drátky), myslíte že by to takhle šlo i tím furminátorem, že to mokré srsti neublíží? Kočka není na výstavy je to běžná domácí micka ale strááášně chlupatá...