Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.4.2010 19:13
inkana

XXX.XXX.182.73

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli používáte furminátor na vyčesávání koček? Jste spokojeni?

28.4.2010 22:22
nadja

XXX.XXX.29.216

Nedá mi to se nepodělit o zkušenost. Máme bytovýho kocoura s "divnou" srstí - je krátkosrstý, ale srst má příšerně hustou. Takže neustále líná a v období línání jsou to závěje. Vyzkoušela jsem toho na vyčesání ažaž, ale nic nebylo to pravý. Až kámoška mi vyprávěla o tomhle "zázraku" Moc jsem tomu nevěřila. Ale uviděla jsem ho v Německu na psí výstavě za 12euro a neodolala jsem ho koupit. No konečně se doberu výsledku - je naprosto úžasnej - lítaly oblaka chlupů, jen ten náš drahoušek dlouho nevydrží, tak budeme fuminátorovat na etapy. Máme ten modrý - vel.S

30.4.2010 10:04
matahari

XXX.XXX.230.165

Mám a je to perfektní. Používám M na psa i kočku, taky češu na etapy :-)

5.5.2010 14:21
kralikofil

XXX.XXX.36.70

Máme ten nejmenší - používáme na kočku a králíky - je opravdu super!!!:-)

10.5.2010 20:33
matty

XXX.XXX.9.8

já právě přemýšlím, že si ho také pořádím, slyším na něj samou chválu

12.5.2010 20:51
matty

XXX.XXX.9.8

holky, můžete mi prosím napsat čím se liší od normálního kartáče na vyčesávání? Pže není nejlevnější, tak bych ráda věděla v čem to spočívá. Díky

13.5.2010 10:22
matahari

XXX.XXX.230.165

Mně přijde, že je hodně podobný trimovacímu hřebenu- kdysi jsem ho používala jako "česací", ale pak jsem zjistila, že je na kůži dost ostrý. Chlupy to bralo podobně jako furminátor.

13.5.2010 21:09
matty

XXX.XXX.10.57

všude píšou, že po vyčesání furminátorem kočka tolik nelíná, ale když vyčesám kocourka kartáčem, tak taky potom tak nelíná, pže ho vyčešu. Vyčesávám ho tak jednou za 14 dní jelikož je krátkosrstý.

14.5.2010 09:16
kralikofil

XXX.XXX.36.70

matty napsal(a):
holky, můžete mi prosím napsat čím se liší od normálního kartáče na vyčesávání? Pže není nejlevnější, tak bych ráda věděla v čem to spočívá. Díky

Furminátor odumřelou podsadu opravdu vybere důkladně, kartáčem to nejde. Máme polodlouhosrstou kočku a ta zrovna česání nemiluje, tak je pro ní lepší jí vzít občas furminátorem, než často kartáčem. Furminátor by se měl používat nejdříve po 7 dnech, je ostřejší, tak kvůli poškození kůže je doporučeno výrobcem těch 7 dní. Jinak my ho máme z aukra za nějakých 360,-- od paní ze Slovinska a opravdu super. Jinak v e-shopech stojí min. dvojnásobek.
Alena

17.5.2010 19:57
matty

XXX.XXX.10.57

no právě, na jiných foréch jsem se dozvěděla, že stojí kolem tisícovky. Já mám britského modrého kocourka. Takže je krátkosrstý. Možná že bych k vánocům mu to pořídila. On vyčesávání přímo zbožňuje. Jak vidí, že buru kartáč do ruky, tak hned běží a začíná se nastavovat. Pak já za ním musím chodit a pritom ho drbat a on si hledá místečko, kde se rozcapí a tam ho dál musím vyčesávat. Je jak pominutej po tom. A nejvíc zbožňuje, když hodně přitlačím, tak to se může zbláznit blažeností. On i celkově drbání má rád, tak jako víc natvrdo.:-))

18.5.2010 11:10
nadja

XXX.XXX.63.70

Podívejte se na Aukro, tam se dá sehnat daleko levněji. Jinak třeba tady ho mají za 519,- http://www.granulkymarben.cz/furminator-pro-kocky.html

18.5.2010 20:22
matty

XXX.XXX.10.57

za pětset, to není tolik, budu o tom uvažovat, ale asi t fakt nechám na ty vánoce, pže kocourek toho už teď dostal opravdu dost

19.5.2010 00:14
eby

XXX.XXX.55.247

Na aukru ho seženete za 350 i s poštovnym. Být vámi takj nečekám až na Vánoce a kupuju už ted. Až ho vyzkoušíte tak si budete řikat jak jste bez něj mohla být tak dlouho:-) Já bych bez něj už nemohla být:-)

1.6.2010 19:57
cybershot

XXX.XXX.134.88

Právě jsem si objednal přez ebay dva kousky po necelých osmi dolarech smajlík

14.6.2010 08:52
efka

XXX.XXX.40.135

Mám dotazík dá se furminátor použít i na vlhkou/mokrou srst? Mám kočku s extrémně hustou srstí a to línání je fakt šílené - vzhledem k tomu jak ty chlupy děsně lítají při česání tak se nejlíp vyčesává po vykoupání - chlupy nelítají, slepí se do hromádek je klid(na to pužívám takový ten klasický kartáč se zahnutými drátky), myslíte že by to takhle šlo i tím furminátorem, že to mokré srsti neublíží? Kočka není na výstavy je to běžná domácí micka ale strááášně chlupatá...

25.6.2010 07:02
cybershot

XXX.XXX.1.249

Tak mi včera přišel poštou ze Singapuru. Po přepočtu mě vyšel asi na 180 Kč Musím uznat, že to fakt funguje. Kočka z toho moc nadšená není, ale snad si zvykne. Vzal jsem jeden známému na německého ovčáka a taky si ho chválí.:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík