Kočka v dětské postýlce

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.5.2010 15:48
ladik

XXX.XXX.207.201

Ahojky, nemáte někdo radu, jak zabránit kočce (nebo jí znechutit), aby lezla do dětské postýlky? Postýlku v dětském pokoji zatím trvale nepoužíváme, je jen upravena tak, abychom tam mohli mimi odkládat (prostěradlo, mantinel), a kočka to vzala jako svůj pelech. Během dne jí tak 10x vyhazuju, a jí je to jedno, vleze tam znovu. Chlupy až tak neřešim, ale tím, že je to kočka, která chodí ven, tak postýlku zašpiní od bláta, padá z ní hlína a to mi už vadí. Už jsem zkusila vystlat postýlku igelitem, dát tam použité pleny, aby tam mimino cítila, ale nepomáhá to.

14.5.2010 20:46
danurba

XXX.XXX.12.226

napadá mě jedině nějaká mechanická zábrana, nějaká síť na způsob moskytiéry, ale muselo by se to pořádně přidělat, aby tam nevlezla

17.5.2010 11:50
assil

XXX.XXX.216.60

Tohle mi kočka dělala taky, zkoušeli jsme různý zábrany, ale vždycky si někde našla skulinku, kudy prolezla. Myslím, že by pomohlo jedině balit celou postýlku do igelitu.:-)
Vyhazování kočky fakt nepomáhá.
Nakonec jsem to vyřešila tak, že jsem v postýlce nechávala velkou tlustou deku přes celou matraci, kočka ležela na ní a když jsem tam chtěla dát dítě, tak jsem deku srolovala a dala pryč a pod ní bylo samozřejmě čisto.

10.6.2012 23:25
eliška92

XXX.XXX.197.37

Náš kocour taky vzal postýlku (a autosedačku) jako svůj domeček a jediné co pomáhá proti nanesení špíny je postýlku překrýt dekou nebo prostěradlem. Zeptám se, jak reagovala kočka na miminko? Za měsíc mám rodit a manžel má trochu obavy, aby si náš kocour nenárokoval postýlku i nadále a neútočil na naší malou.

11.6.2012 21:25
danurba

XXX.XXX.50.200

Jsem z "kočičí" rodiny, u nás je zcela běžné, že máme v rodině miminko a kočku(y) a nikdy se nestalo, že by nějaká kočka miminko v postýlce napadla. A to prakticky všechny postýlku používaly jako pelíšek. Problémy většinou nastanou až kolem roku dítěte, kdy dítě začne kočku různě tahat a ne všechny si to dají líbit. Náš vnuk takhle získal tři jizvičky na tváři od silně nevrlého kocoura. Ale to už je na rodičích, aby dítě naučili, jak se s kočkama zachází, našemu vnukovi je 19 měsíců a už žádné konflikty s kočkama nemá, už ví, co si ke které může dovolit.
Mimochodem, přestože je naše rodina početná ( 4 generace, celkem asi 30 lidí), nikdo netrpí žádnou závažnější alergií a pokud má někdo z nás zjištěnou prodělanou toxoplazmózu, vždy to bylo bez následků.

12.6.2012 07:59
eliška92

XXX.XXX.197.37

danurba napsal(a):
Jsem z "kočičí" rodiny, u nás je zcela běžné, že máme v rodině miminko a kočku(y) a nikdy se nestalo, že by nějaká kočka miminko v postýlce napadla. A to prakticky všechny postýlku používaly jako pelíšek. Problémy většinou nastanou až kolem roku dítěte, kdy dítě začne kočku různě tahat a ne všechny si to dají líbit. Náš vnuk takhle získal tři jizvičky na tváři od silně nevrlého kocoura. Ale to už je na rodičích, aby dítě naučili, jak se s kočkama zachází, našemu vnukovi je 19 měsíců a už žádné konflikty s kočkama nemá, už ví, co si ke které může dovolit.
Mimochodem, přestože je naše rodina početná ( 4 generace, celkem asi 30 lidí), nikdo netrpí žádnou závažnější alergií a pokud má někdo z nás zjištěnou prodělanou toxoplazmózu, vždy to bylo bez následků.

Děkuji za odpověď. Ptala jsem se hlavně proto že má nevlastní sestra a její dcera mě neustále straší tím že prý kočky si lehají malým miminkům na obličej a můžou je tím zabít - zadusit. Prý se jim to stalo osobně, když měly miminka v kočárku v zahradě, tak se přitoulali kočky od sousedů nebo z okolí a lehli si malým přímo na obličej. Od nikoho jiného jsem to nikdy neslyšela a ani náš Mates se nikdy netulil k obličeji. Jediné co dělá, tak si mi lehá na břicho a hlavu dává na moje prsa, aby slyšel tlukot srdce, ale to má zafixováno z doby kdy byl kotě a myslel si že jsem jeho máma. To je taky důvod proč se bojíme aby třeba na malou nežárlil a neublížil, protože jsem ho našla jako cca 5-ti týdení kotě a on se na mě až nezdravě zafixoval. A letos v lednu prodělal otravu a od té doby je ještě větší závislák než býval. Stačí když odjedu na noc pryč a on půlku noci promňaučí na mém polštáři v posteli.

12.6.2012 19:29
danurba

XXX.XXX.50.200

eliška92 napsal(a):
Děkuji za odpověď. Ptala jsem se hlavně proto že má nevlastní sestra a její dcera mě neustále straší tím že prý kočky si lehají malým miminkům na obličej a můžou je tím zabít - zadusit. Prý se jim to stalo osobně, když měly miminka v kočárku v zahradě, tak se přitoulali kočky od sousedů nebo z okolí a lehli si malým přímo na obličej. Od nikoho jiného jsem to nikdy neslyšela a ani náš Mates se nikdy netulil k obličeji. Jediné co dělá, tak si mi lehá na břicho a hlavu dává na moje prsa, aby slyšel tlukot srdce, ale to má zafixováno z doby kdy byl kotě a myslel si že jsem jeho máma. To je taky důvod proč se bojíme aby třeba na malou nežárlil a neublížil, protože jsem ho našla jako cca 5-ti týdení kotě a on se na mě až nezdravě zafixoval. A letos v lednu prodělal otravu a od té doby je ještě větší závislák než býval. Stačí když odjedu na noc pryč a on půlku noci promňaučí na mém polštáři v posteli.

Teda na druhou stranu žádná naše kočka nebyl takový závislák, jak popisujete. V každém případě se snažte nenechávat mimíska s kočkou samotné, abyste mohli hlídat, kdyby něco...
Žiju na statku, kde máme spoustu zvířat od slepic po koně, bydlí tu s námi i dcera s manželem a vnuk 19 měsíců starý a mám zásadu, že každé zvíře je POTENCIÁLNĚ nebezpečné, ale to není důvod k tomu, abysme děti od zvířat izolovali. Jen je musíme naučit, jak se se zvířaty zachází a jak k nim přistupovat a je jedno, jeslti se jedná o křečka, kočku, psa nebo krávu. Takže vnuk už ve svém věku ví, že kočka se netahá za ocas a ke krávě se nechodí blízko.

25.8.2012 00:59
jitka

XXX.XXX.63.251

taky řešíme tento problém.. mám v bytě 4 sphYnxe a miminko. Kočky mají opravdu snahu lehnout na miminko....takže u nás se to řeší - teda spíš řešilo normálně a rázně bičíkem fajn je drezurní koňský bič , ať si říká kdo chce co chce - nenechám kočky ležet s miminkem ...3 kilové miminko by na sobě našeho 6 kg kocoura těžko udýchalo...- - - a dneska už si kočky do postýlky nedovolí....Když nejsme doma , postýlku přikryju velkým přehozem a připevním velkýma kolíčkama...pokud si tam náhodou nějaká z koček dovolí lehnout - což poznám - tak si ale dá sakra majzla , aby stihla utéct , když přicházím.... k miminku si nikdo nedovolí...pokud miminko chovám , kočky si klidně přijdou ke mě sednout a podívat se na miminko... kočky se to rychle naučí , co můžou a co ne , a jakmile dítko povyroste , bude si s nimi hrát na koberci s různými škádlítky a budou se mít rádi. Mám čtvrté dítko , kočky máme v bytě odjakživa a vždy to takhle fungovalo....

25.8.2012 04:49
rapotacka11

XXX.XXX.73.135

:-)
Kočky mám moc ráda , ale v postýlce NE .

25.8.2012 09:30
eliška92

XXX.XXX.197.37

danurba napsal(a):

Tak už máme sedm týdnů miminko a problém s kocourama (mezi tím nám přibyl ještě jeden) nebyl. Starší kocour jakmile jsme přijeli z porodnice a malá se rozbrečela utekl, vrátil se domů až za tři dny a minimálně měsíc mu trvalo než se odvážil jít se na malou podívat. Teď už přijde, když kojim nebo mám malou v náručí v křesle a dá ji "pusinku" na nohu. Ale když je malá na posteli sama nebo v kočárku, tak se jí bojí stále. Vypadá to že neví jestli mu malá neublíží a tak chce abych u něj byla já nebo manžel a i v tom případě si sedne jen na kraj postele, dívá se co malá dělá a jakmile se pohne tak uteče.
Druhý kocour k nám přišel týden před porodem a protože je to taky nalezenec, neměl věk na odstav (cca 5-6 tydnu). Přisvojil si velkého kocoura jako svojí mámu, vylízal mu na boku plešku jak hledal cecík a naší malou bere podle všeho jako svojí sestru. Přijde ať je malá kdekoliv, očuchá jí, začne vrnět a lehne si cca 10 cm za její záda a spí. Nenechávám malou nikdy samotnou když jsou kočky v domě a jak říkám problém nebyl. Ještě zvládnout to až je malá začne prohánět :)

6.9.2012 13:08
eliška92

XXX.XXX.197.37

rapotacka11 napsal(a):
http://www.novinky.cz/veda-skoly/277997-alarmujici-studie-kocky-zamoruji-populaci-parazitem-utoci-i-na-mozek.html

To zase Novinky.cz "objevili Ameriku" a ještě ke všemu chybně...
Před toxoplazmózou varují gynekologové už od nepaměti, stejně tak veterináři. K nákaze dochází při kontaktu s výkaly zvířete které jsou starší 72 hodin, takže u bytových koček prakticky nehrozí. Nakazit se můžete jen jednou, 99% nakažených nemá příznaky žádné, zbytek to pociťuje jako nachlazení které přejde během dvou až tří dní. Jediné větší riziko je, když se nakazí žena v průběhu těhotenství. U plodu v tělě matky může dojít k zastavení růstu mozku a očí. To že toxoplazmóza "může vést k vážným duševním poruchám, jako je schizofrenie, a také k sebevraždám" není podloženo, existuje daleko víc studií o tom že tomu tak není. Sama mám potvrzenou toxoplazmózu, stejně jako všichni u nás v rodině, přesto mám zdravé miminko a nikdo z nás netrpí schizofrenií a ani sebevražednými sklony. Tento článek je opět od nějakého "pisálka" kterého včera sekla kočka drápkem a tím mu velmi ublížila.

23.10.2012 13:21
jajinka p

XXX.XXX.246.122

tak my máme dvě kočky čistě domácí a taky než se narodil malý tak vzali jeho postýlku za svůj pelíšek a osvědčilo se nám je vyhánět (nevím jak se to přesně jmenuje) takovým škrkátkem na sporák. Už jenom ten zvuk jim vadil (nikdy jsme se nedotkli přímo jich - šlo jenom o ten zvuk) a během deseti dnů se to naučili :-) ted už je malýmu rok a prohání je statečně :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík