Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.3
Zdravím všechny, dneska mám opravdu den blbec. Ráno se vzbudim, první co mě napadlo, že bych se měla konečně dneska pořádně učit, zítra maturita... Během pár minut po mě začali skákat psi, jeden z nich s límcem na krku, je pár dní po operaci, takže jí musim mít neustále na očích... Protahuju se a najednou slyším z chodby syčení, pískání, mňoukání... Tak si říkám, ááá naše čičinka už zase přinesla domu myš... Jdu se tam podívat a ještě než sem otevřela dveře tak mi to došlo... :-) Koťátka... Ale ono ne, kočka naježená, šílená, prskala, syčela, přímo řvala, kotě neolízané, obaly vyvrhnuté, nesežrané, nepřekousaná pupeční šňůra... Rychle sem vzala krabici s kočkou z chodby do bytu, ošetřila kotě a snažila se vysvětlit kočce, že ho má olízat... Marně... Tak jsem kotě osušila, kočku tak trošku násilim položila, ona pořád řvala a kotěte se bála, a kotě přiložila ke struku... O druhé kotě se postarala kočka kupodivu sama a tím její práce opět skončila... Takže teď je venku pět koťátek, všechny v pořádku, číča spí a koťata bumbaj... Adrenalin po ránu dobrej a co jim zítra u tý maturity řeknu, to nevim :-) Jsem hlavně ráda, že jsme to všichni zvládli i když číče se do mateřství moc nechtělo, už vypadá v klidu :-)
Mi jsme měli první a poslední porod před čtyřmi týdny.Kočka naprosto v pohodě,má tři cvalíky,ale na můj vkus se moc toulala.No,mrňata jsou už za vodou,žerou sama,přijde mi,že se kočka zajímá víc,než kolem,řekněme 1až 2 týdne.Schodou okolností známých číča taky porodila a ta se od koťat prakticky celou dobu nehla,jsou jim taky 4 týdny.Tak ona každá ta kočičí máma je jiná,hlavně,když se vše zdárně povede,koťata prospívají a všichni jsou zdrávi
My jsme měli před 2 lety porod - jeden doktor blbec nám doporučil kočičí antikoncepci, pak se jednou zapomněla dát a kočka otěhotněla. Porod byl strašnej, trval skoro celý den a dopadl špatně - výsledek: jedno kotě celé, ale mrtvé, dvě koťata s neuzavřenou břišní stěnou. Na veterinu jsme kočku vezli ve fázi po druhém kotěti - první porodila ve skříni, to jsme našli dodatečně, s porodem mrtvého jsme jí museli pomáhat. Na veterině jasný verdikt ještě jedno kotě, možná bude nutný císařský řez. Chudáka jsme jí tam museli nechat, nakonec poslední kotě porodila normálně skoro večer, ale jelikož mělo také vadu, tak obě musela být utracena. Cecíky měla pořádně nalité, ale naštěstí se jí žádný zánět neudělal. Pak jsme přešli k jinému veterináři, který nám vysvětlil, co všechno způsobuje kočičí antikoncepce a proto jsme se rozhodli kočku kastrovat. Už 4 hod. po zákroku nevěděla, že byla na operaci a museli jsme jí mírnit. Ted to jsou dva roky od kastrace a kočka si může dělat co chce (je polovenkovní), neprošla žádnou změnou povahy apod.. Stejně bysme ani nevěděli co dělat s koťaty. Ale jsou to roztomilí drobci, hlavně když pérujou na těch svých pérkách se vztyčenou anténkou-:)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.3
Porod byl první a poslední, nepotřebuju množit kočky, vim, že jich je dost a nikdo je nechce, samozřjemostí je, že zabřezla náhodou a topit koťata nebudu, prostě se o ně postarám a kupodivu zájemnce už mám. Hned jak to půjde, čeká jí kastrace. Jen to je pro mě zážitek, rodila jsem krávu, koně, prase, ale kočku ještě ne... Je to takový emotivní :-)
Ještě dotaz.. Čím teď kočičku krmit? Přece jen je pravda, že 5 koťat jí vysaje hodně, takže potřebuje dostatek živit. Ale ona je spíš venkovní, bydlí na chodbě, do bytu nechodí a dokázala za den přínést na chodbu i 15 myší a sežrat je. Dávali jsme jí vždycky tvaroh, zbytky vařenýho masa od psů a tak, o granule moc nestála, zvládla se nakrmit sama. Jenže teď když leží pořád s koťaty... Máme koupit nějaké superpremiové granule, nebo jí bude stačit vařené maso a ml. výrobky?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím všechny, dneska mám opravdu den blbec. Ráno se vzbudim, první co mě napadlo, že bych se měla konečně dneska pořádně učit, zítra maturita... Během pár minut po mě začali skákat psi, jeden z nich s límcem na krku, je pár dní po operaci, takže jí musim mít neustále na očích... Protahuju se a najednou slyším z chodby syčení, pískání, mňoukání... Tak si říkám, ááá naše čičinka už zase přinesla domu myš... Jdu se tam podívat a ještě než sem otevřela dveře tak mi to došlo... :-) Koťátka... Ale ono ne, kočka naježená, šílená, prskala, syčela, přímo řvala, kotě neolízané, obaly vyvrhnuté, nesežrané, nepřekousaná pupeční šňůra... Rychle sem vzala krabici s kočkou z chodby do bytu, ošetřila kotě a snažila se vysvětlit kočce, že ho má olízat... Marně... Tak jsem kotě osušila, kočku tak trošku násilim položila, ona pořád řvala a kotěte se bála, a kotě přiložila ke struku... O druhé kotě se postarala kočka kupodivu sama a tím její práce opět skončila... Takže teď je venku pět koťátek, všechny v pořádku, číča spí a koťata bumbaj... Adrenalin po ránu dobrej a co jim zítra u tý maturity řeknu, to nevim :-) Jsem hlavně ráda, že jsme to všichni zvládli i když číče se do mateřství moc nechtělo, už vypadá v klidu :-)
Ahoj Brig, chtěla bych Tě vyjádřit obdiv. Smekám a tajně doufám, že jednou budu umět Rozárce taky takhle pomoct.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Porod byl první a poslední, nepotřebuju množit kočky, vim, že jich je dost a nikdo je nechce, samozřjemostí je, že zabřezla náhodou a topit koťata nebudu, prostě se o ně postarám a kupodivu zájemnce už mám. Hned jak to půjde, čeká jí kastrace. Jen to je pro mě zážitek, rodila jsem krávu, koně, prase, ale kočku ještě ne... Je to takový emotivní :-)
Ještě dotaz.. Čím teď kočičku krmit? Přece jen je pravda, že 5 koťat jí vysaje hodně, takže potřebuje dostatek živit. Ale ona je spíš venkovní, bydlí na chodbě, do bytu nechodí a dokázala za den přínést na chodbu i 15 myší a sežrat je. Dávali jsme jí vždycky tvaroh, zbytky vařenýho masa od psů a tak, o granule moc nestála, zvládla se nakrmit sama. Jenže teď když leží pořád s koťaty... Máme koupit nějaké superpremiové granule, nebo jí bude stačit vařené maso a ml. výrobky?
já jsem Rozárce koupila granule pro kočky kojící. Také nevím,čím ji přilepšit, má také 5 koťat. Jenže já ji už dostala s mimčama. Pán neměl možnosti na takovou úrodu a chtěl je utopit. Já jí je asi nechám. Jsme na statku, tak co. Ale ten tvaroh je dobrý nápad zítra jí ho dám.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Krmte tak jak doposavad, pokud uvidíte, že dojídá, tak zvyšte dávky. Je to lepší než nějaké kupované žrádlo pro kočky. Když si do toho chytí myš, tak jí nic chybět nebude. Maso bych ale, pokud ho žere, dával syrové.