Já si nemůžu pomoci, kočky chovám už patnáct let, zkušeností mám spouistu, ale bez diagnózy veterináře nebo alespoň konzultace po telefonu bych si netroufala nasadit jakoukoliv léčbu a do očí už vůbec ne. Obzvlášť když má kočka koťata a oči jsou úplně slepené, vždyť může oslepnout. Může mít vážnou infekcio, herpesvirus nebo chlamydie a může nutně potřebovat antibiotika nebo jinou léčbu. Když jí dáte jiné léky tak mohou trochu ulevit a potlačit příznaky a infekce může napadnout jiný orgán, přenést se na koťata. Já bych letěla na veterinu při prvních příznacích i kdybych si k tomu musela vzít volno.
Naprosto souhlasím s Alenou V., jakákoliv laická léčba může způsobit nedozírné škody. Možná ušetříte za veterináře, ale koťatům můžete nenávratně ublížit!!! Jakékoliv použití opthalmoframykoinu, aureomycinu nebo i jiných antibiotik, kapek atd patří do rukou veterináře!!!! Nedovedu pochopit takovéto úvahy a shánění rad na netu, když jediné řešení je okamřitě utíkat k veterináři - jestli teda chcete zachránit koťatům nejen zrak, ale zřejmě i život.
alenav
napsal(a):
Jenže podle fotek nejsou nemocná koťata, ale jejich matka.
já se teda přiznám, že na kočku jsem nekoukala, když jsou tam koťátka. Ale na té druhé fotce má 1 kotě viditelně slepené celé očko. Z toho jsem vycházela. I když ono to z prachu můžou dle veterináře mít i starší kočky( ale ne že by se jim očko slepovalo, to že jim teče z očka trochu ,,hnisu´´)
alenav
napsal(a):
Proboha ale jak můžete podle fotky poznat jestli má kočka oči zalepené z prachu nebo jestli nemá nějakou vážnou infekci. Když je kočka nemocná tak je rozhodně nutné jít s ní k veterináři, obzvlášť pokud jde o oči. Neléčený nebo amatérsky léčený zánět mlůže vést i k oslepnutí kočky.
No, já přece netvrdím, že kvůli tomu nemá paní(pán? teď nevím) jít k veterináři. jen píšu, že u nás to bylo z prachu a zabral na to opthalmoframykoin.Ale zlepšení bylo hnedka po 1 aplikaci, kdyby se to nelepšilo mažu k vetovi.