Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.6.2010 20:07
letecm

XXX.XXX.245.151

Dobrý den, neví někdo o co se jedná? A co by na to pomohlo? Děkuji

28.6.2010 21:08
alenav

XXX.XXX.85.120

Určitě by pomohl veterinář. Podle fotky vám nikdo u kočky neurčí diagnózu ani ji nevyléčí.

29.6.2010 09:01
rrys

XXX.XXX.236.81

letecm napsal(a):
další

Zkuste Aureomycin .mast do oči pro zvířata.Koupíte u vet. Určitě 3 x denně a bute to ok.

29.6.2010 20:45
uhlík

XXX.XXX.172.141

Tak určitě zajděte k vetovi,ale do té doby můžete dávat Opthalmoframikoin - nevím jestli jsem to napsala dobře. Dávali jsme ho Bertíkovi - jezevčíkovi a pomohl mu. Dávkovali jsem 2x denně.:-)

29.6.2010 20:46
uhlík

XXX.XXX.172.141

a ještě k těm fotečkám - nejde to opravdu takhle odhadnout, ale musím říct, že máte nádherná kot´átka!!!

30.6.2010 05:58
alenav

XXX.XXX.85.120

Já si nemůžu pomoci, kočky chovám už patnáct let, zkušeností mám spouistu, ale bez diagnózy veterináře nebo alespoň konzultace po telefonu bych si netroufala nasadit jakoukoliv léčbu a do očí už vůbec ne. Obzvlášť když má kočka koťata a oči jsou úplně slepené, vždyť může oslepnout. Může mít vážnou infekcio, herpesvirus nebo chlamydie a může nutně potřebovat antibiotika nebo jinou léčbu. Když jí dáte jiné léky tak mohou trochu ulevit a potlačit příznaky a infekce může napadnout jiný orgán, přenést se na koťata. Já bych letěla na veterinu při prvních příznacích i kdybych si k tomu musela vzít volno.

30.6.2010 14:30
lavacca

XXX.XXX.1.3

letecm napsal(a):
Dobrý den, neví někdo o co se jedná? A co by na to pomohlo? Děkuji

Myslím, že to mají koťátka z prachu. my na to máme od veterináře mastičku - Opthalmoframykoin. Mazat nejlépe 2x denně a cca za 3 dny už jsou úplně v pohodě. :-)

30.6.2010 23:09
alenac

XXX.XXX.113.77

Naprosto souhlasím s Alenou V., jakákoliv laická léčba může způsobit nedozírné škody. Možná ušetříte za veterináře, ale koťatům můžete nenávratně ublížit!!! Jakékoliv použití opthalmoframykoinu, aureomycinu nebo i jiných antibiotik, kapek atd patří do rukou veterináře!!!! Nedovedu pochopit takovéto úvahy a shánění rad na netu, když jediné řešení je okamřitě utíkat k veterináři - jestli teda chcete zachránit koťatům nejen zrak, ale zřejmě i život.

1.7.2010 17:54
alenav

XXX.XXX.85.120

lavacca napsal(a):
Myslím, že to mají koťátka z prachu. my na to máme od veterináře mastičku - Opthalmoframykoin. Mazat nejlépe 2x denně a cca za 3 dny už jsou úplně v pohodě. :-)

Jenže podle fotek nejsou nemocná koťata, ale jejich matka.

1.7.2010 23:08
lavacca

XXX.XXX.1.3

alenav napsal(a):
Jenže podle fotek nejsou nemocná koťata, ale jejich matka.

já se teda přiznám, že na kočku jsem nekoukala, když jsou tam koťátka. Ale na té druhé fotce má 1 kotě viditelně slepené celé očko. :-| Z toho jsem vycházela. I když ono to z prachu můžou dle veterináře mít i starší kočky( ale ne že by se jim očko slepovalo, to že jim teče z očka trochu ,,hnisu´´)

2.7.2010 05:47
alenav

XXX.XXX.85.120

Proboha ale jak můžete podle fotky poznat jestli má kočka oči zalepené z prachu nebo jestli nemá nějakou vážnou infekci. Když je kočka nemocná tak je rozhodně nutné jít s ní k veterináři, obzvlášť pokud jde o oči. Neléčený nebo amatérsky léčený zánět mlůže vést i k oslepnutí kočky.

2.7.2010 22:03
lavacca

XXX.XXX.1.3

alenav napsal(a):
Proboha ale jak můžete podle fotky poznat jestli má kočka oči zalepené z prachu nebo jestli nemá nějakou vážnou infekci. Když je kočka nemocná tak je rozhodně nutné jít s ní k veterináři, obzvlášť pokud jde o oči. Neléčený nebo amatérsky léčený zánět mlůže vést i k oslepnutí kočky.

No, já přece netvrdím, že kvůli tomu nemá paní(pán? teď nevím) jít k veterináři. jen píšu, že u nás to bylo z prachu a zabral na to opthalmoframykoin.Ale zlepšení bylo hnedka po 1 aplikaci, kdyby se to nelepšilo mažu k vetovi.

Přidejte reakci

Přidat smajlík